Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ANNA.B.

BIAŁYSTOK - rzetelne porównanie SZPITALI PSK, WARSZAWSKA, PARKOWA, ZAMENHOFA

Polecane posty

Gość gość
Dr Korfel, przyjmuje na Warszawskiej. Super kobieta. Wizyty przewaznie co miesiac , kieruje na badania, robi usg w dodatku mila. To moja kolejna ginekolog, ale juz wiem ze jej nigdy nie zmienie. W koncu trafilam na odpowiedniego i kompetentego lekarza- na pierwszym usg powiedziala mi ze mam torbiel na jajniku. A jak kiedys chodzilam po innych gin to nikt nawet mie chcial badan zrobic nawet cytologi.... Takze polecam :)

Gość gość
Witajcie, miesiac temu urodzilam synka w usk. Porodowka nowoczesna, intymna, worek do dyspozycji, prysznic..polozna byla bardzo fajna i mloda pani doktor jak dobrze pamiętam Sobota bardzo dobrze sie zaJęly mną i dzieckiem. Atmosfera bardzo fajna nie nacinaly krocza nie przyspieszaly porodu, wszystko sie udalo naturalnie. Połóg tez ok, wkurzalo mnie to ze dokarmiają sztucznym mlekiem bez wiedzy matki ale oprócz tego ok. Prysznice czyste, na sali duszno bylo to wiecztem wietrzylysmy salę.. generalnie. Super zaskoczona ..

Gość anetab
Witam :) Mam zamiar rodzić na Warszawskiej i mam pytanie do kobietek które już tam rodziły. Co potrzeba dla maluszka po porodzie, co spakować? czy ubranka są potrzebne od razu czy tylko na wyjście?

Gość falcomphumci1981ldmmj
Witam! Podnoszę temat. Dziewczyny czy na Warszawskiej jest jeszcze porodówka, bo ostatnio znajoma mi wmawiała, że teraz jest tam oddział onkologii? Ja mam zamiar rodzić na Parkowej. Może są jakies mamusie, które niedawno rodziły i podzielą się wrażeniami? http://www.suwaczki.com/tickers/c55f3e3k1flmi g8i.png Jasne http://smartmobi.info/bbVt

Gość gość
Ja tez chetnie sie dowiem i napiszcie prosze jesli zaczne rodzic i maz mnie wlasnie zawiezie na Warszawska to przyjma mnie czy moga odmowic?

Gość anetab
Dzisiaj byłam na wizycie i pytałam czy mogę jechać na Warszawską nawet jeśli nie będzie tam dyżuru i pani doktor powiedziała że POWINNI mnie przyjąć, chyba że nie będzie miejsc... kurcze a ja nie po to chodzę do ich przychodni żeby rodzić w psk...

Gość gość
A ubranka na Warszawskiej trzeba miec czy tylko na wyjscie?

Gość gość
Hmm to, ze lekarz mówi, że powinni na warszawską przyjąć to juz inna bajka. Ja rodzilam pod koniec pazdziernika ok 24 zajechalismy na warszawską, ja mialam regularne skurcze i stukalismy, pukalismy i nic...moglabym na chodniku urodzic i mieliby to w d....e...sorry ale jak to sobie przypominam to mnie skręca. Sprawdzcie najlepiej w dany dzien jaki szpital ma dyżur bo szkoda sobie nerwy szarpac. Urodzilam w usk i bylam zadowolona ;) do tego rodzinny poród na warszawskiej jest platny 3,13zl godzina.

Gość gość
Czy dobrze zrozumialam nie wpuscili Ciebie do szpitala?

Gość gość
Nie wpuscili Ciebie do szpitala na porodowke?

Gość gość
może się do onkologii w nocy dobijała, a nie na porodówkę ..

Gość gość
co do ubranek to w jednym i drugim szpitalu tylko na wyjście trzeba mieć. A może któraś z Was jest w stanie mi odpowiedzieć na pytania? Czy robią USG przed porodem i jak patrzą na kobietę po cesarce (odstęp 2 lata)?

Gość gość
Witam, czytac umiem -onkologia a porodówka rozróżniam...no nie wpuscili. Ostry dyzur mialo usk ale wtedy tego nie wiedzialam.

Gość gość
Dziewczyny, a czy w usk koniecznie trzeba mieć rożek dla dziecka?

Gość gość
ubranka na warszawskiej tylko na wyjście

ja w 2009 rodziłam synka na Warszawskiej i byłam bardzo zadowolona, rodziłam z mężem i za poród rodzinny za godzinę nic nie płaciłam jak tu ktoś pisał :| w ogóle pierwsze słyszę o czymś takim. Opieka naprawdę super, położne co chwila zaglądały, badały itp. Kolejnym plusem była dla mnie sala porodowa, łóżko z możliwością doboru pozycji, piłka do skakania, kozetka dla męża, możliwość pójścia pod prysznic, żeby załagodzić skurcze. Na położnictwie też ok, sale 1, 2 osobowe także dla mnie to był też komfort. Rok temu byłam u koleżanki w PSK, sale 6 osobowe, tabuny odwiedzających, i masa studentów na obchodach :/ . Teraz przy 2 dziecku też zamierzam rodzić na Warszawskiej

Gość gość
Opłata za wspólny poród jest, ja rodzilam i płacilam...

Gość mmamuśśka
Witajcie! Czy są tutaj mamusie oczekujące na narodziny swojego maluszka? Widzę, że tak :-) Serdecznie zapraszam na konkurs, w którym do wygrania są nowoczesne klemy pępowinowe firmy BOKA. Słyszałyście już o nich? Chronią przed HIV i WZW, a dodatkowo zapamiętują datę przecięcia pępowiny i co roku przesyłają życzenia urodzinowe dla dziecka :-) Myślisz, to niemożliwe? Wejdź i sprawdź: http://dumnamama.pl/konkurs/ - zestaw o wartości 159zł może być Twój! :-) Pozdrawiam i życzę szczęśliwego rozwiązania! :-)

Gość gość
Do dziewczyn, które rodziły w USK / PSK czy po porodzie na obchodzi lekarze zaglądają, że tak powiem w krocze i oglądają podkłady na sali przy wszytskich ? Czy obchód wygląda zupełnie inaczej >? Z tego co czytałam w innych szpitalach to tak wygląda..

Gość gość
Jestem właśnie po porodzie w szpitalu na Warszawskiej. Zdecydowanie polecam. Na porodówce byłam niedługo, bo szybko poszło :) położna, która mnie "obsługiwała" cud kobieta, myślę, że też dzięki niej poszło nam tak sprawnie. Nie chodziłam do szkoły rodzenia a od przyjęcia na izbie do narodzin Maluszka minęły 2 godziny. Na połogu już nie było tak miło ale dało się przeżyć te dwie doby. Sala 2-osobowa, z łazienką. Zostawiają Ci dziecko i rób co chcesz :) do szpitala polecam dla mamy: podkłady poporodowe (takie duże maty żeby rozłożyć na łózko), wielkie podpaski, jednorazowe majtki, papier toaletowy, ręczniki, Biały Jeleń z dozownikiem do pielęgnacji krocza i ręczniki papierowe, żeby nie wycierać tych okolic bawełnianym, koszule do karmienia x2, jakieś potrzebne kosmetyki, wodę, kapcie, klapki. Do porodu i zaraz po dawali koszulę. Dla dziecka trzeba tylko pieluchy i chusteczki nawilżone. Ubranko dopiero na wyjście. Poród rodzinny płatny 75 zł za dobę. Jak coś więcej sobie przypomnę napiszę. Pozdrawiam.

Gość CoTyNiePowiesz
Czy ktoś może mi polecić dobrego lekarza który pracuje na oddziale na Warszawskiej, a także przyjmuje gdzieś prywatnie?

Gość gość
Dr Grycz jest dobra. Rodzilam na Warszawskiej 3 tyg. temu. Mialam cesarke ale na porodowce spedzilam pare godzin bo robili mi badania i szczerze polecam. Na porodowce dobra, fachowa opieka i mila atmosfera. Potem na pologu tez moim zdaniem jest ok ale no niestety czasem trafi sie wredna polozna i powie cos zlosliwie. Ale da sie wytrzymac , nie jest zle. Dodam ze przynajmniej po cc nie ma problemu z zastrzykami przeciwbolowymi, polozne same nawet proponowaly. Dla dziecka nie trzeba ubranek, tylko na wyjscie. Potrzebne sa pampersy i chusteczki nawlizane. Nie sa moim zdaniem rowniez konieczne kilka koszul bo spokojnie mozna byc w szpitalnych, a na zmiane tez dawali jak poprosilam. Wolalam byc w nich niz brudzic swoje :p . ale jak kto woli. Po cesarce synka przyniesli rano (cesarke mialam wieczorem) czyli tak okolo po 10-12 h i byl juz ciagle ze mna , zabierali tylko na wieczorna toalete no i ewentualnie jakies badania. U poloznych mozna bylo brac mleko zeby dokarmic dziecko, no nie wiem co jeszcze napisac. Ogolnie polozne sie nie wtracaly , samemu sie dzieckiem zajmowalo. Chyba ze sie zawalo i o cps zapyta to cos tam podpowie. sale po porodzie 2 osobowe z lazienka, bardzo ladne . tak wiec polecam. Nastepn razem wybiore tez warszawska :)

No właśnie o dr Grycz słyszałam nie zbyt pochlebne opinie. A powiedz mi miałaś jakieś skierowanie na Warszawską? Czy pojechałaś tam jak zaczęłaś rodzić bo tam mieli ostry dyżur? Mogą odmówić przyjęcia?

Gość gość
czy na warszawskiej tato na poród rodzinny musi mieć maseczkę i czepek na głowę, czy tylko fartuch i ochraniacze na buty?

Gość gość
fartuch i ochraniacze

Gość Tośka123
Właśnie czy coś się zmieniło w sprawie przyjęcia na porodówkę na Warszawską jeśli prowadzi się tam ciążę a nie ma akurat ostrego dyżuru? Czy można rodzic w jakiejś pozycji wertykalnej? Czy zawsze nacinają krocze?

Gość gość111
To jak jest z tym płaceniem? a jak z bólem? mocno boli? termin mam za 5 dni i strasznie się boję, do chudych nie należę, myślę, że będą patrzeć na to, że "o matko jaka gruba", itp...

Gość gość
Bolec boli, ja swoją corkę i syna szybko urodzilam od skurczy do narodzin 3 godz..powiem tak w pewnym momencie masz dosc ale jak zobaczysz swoje cudo to przestaniesz bólem przejmowac się