Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lonia 25

Z BIEGIEM LAT - Z BIEGIEM DNI dla 50-60 -siątek.

Polecane posty

Gość globus
Tak to właśnie ze mną jest. Mam być strażakiem .....a już zapomniałam:(

Gość globus
Obudził mnie deszcz i ból głowy , pewnie domaga się ....czarnego napoju. Czekają mnie prace syzyfowe , potrzebna mi samodyscyplina , inaczej nic z tego nie będzie. Pozdrawiam.

A u mnie nic nie pada.A przydałoby się. Za to też wstałam zamulona i zmęczona. Przyleciałam na ta czarna polewkę Globusie. Też staram się być strażakiem. Szczególnie leję na ogórki. a moje paprocie w ogrodzie poschły - trudno. wiosną będą nowe. już znowu piątek - pozdrawiam piątkowo. A mój M dał tyle drożdży do wina,że teraz stoi nad butlą i ulewa..ulewa.. ech..te chłopy.

Gość globus
Odpoczywam między jednym syzyfem , a drugim:) i końca nie widać. Deszcz już nie pada,ale jest ciężkie i duszne powietrze. LIVIO mam nadzieję,że będzie szybsza fermentacja wina,ale nic mu nie zaszkodzi? Nasi mężowie to są .......fachowcy:D O OO MATKO paprocie zasuszyły się. One rzeczywiście potrzebują wilgoci i raczej zacienionego miejsca. Będę twardo czekać do wiosny i znowu je podziwiać. Mam cel ...doczekać do wiosny❤️ Chyba podeprę się drugą kawą! dzisiaj faktycznie jestem strażakiem ......leję na wszystko:) Mówię wszystkim hej.

Gość globus
Nic nie widzę, za oknem mleko. Do klubu trafię na pewno. Prz sobocie po robocie ....... odpoczynek przy stoliczku z filiżanką kawy. \_/> \_/> 🌻 <stopka></stopka>

PATRZAJ SERCEM !!! Lubarka wybacz - nie zauważysz jak kopią cię w zadek. Ot takie poranne spostrzeżenie. Tak sobie pomyslałam - slogan dla naiwniaków. Wczoraj na planet obejrzałam program o zabójstwie Papały. Ciary mnie przeszły. dobrze,że mam groszowa emeryturę,że moja najlepsza koleżanka "B" doprowadziła mnie do samego parteru plajty,że nie mam w charakterze chciwości,ędu do władzy,ani zazdrości ani ochoty na zemstę. ciepłe kluchy ze mnie - tak wynika. ALE LUUUDZIE - jak najdalej od naszych elit,najlepiej pod kasztan do mojego ogrodu,odgrodzić się od świata i zapomnieć - gdzie zyjemy. Spicie jeszcze? Pewnie mój wpis Was obudził !! Neurotyczka Livia życzy miłej soboty.

Globus - witaj. Kawę z tobą piję i słucham gwałtownego gulgotania wina.

Wakacje - latam po naszym pięknym Kraju i studiuję. Uczę się,czytając bardzo mądre napisy na murach. Z niektórymi muszę się podzielić. -cały ryj skina,oblega ślina, -August II Mocny,prowadził sklep nocny, -gdy jest ci strasznie smutno i nudno troszeczkę,wsadz granat między nogi i wyrzuć zawleczkę..... -gdy życie ci zbrzydło i stało się pekłem,wsadż głwę do kibla i rąbnij deklem. -gosposia na gwałt potrzebna..... -idzie..idzie lato z dala słońce z góry napier... Zabka cipkę w wodzie moczy qrwa jaki świat uroczy. -Mars dla Marsjan! Ziemia dla Ziemian! Księżyc dla Księży! - Ziemia jest płaska, Kopernik to pedał. -Żytnia - 40-procentowy roztwór chleba naszego powszedniego. -Rany Boskie, jestem kioskiem! (na pewnym kiosku Ruchu) - Gdyby Bóg nie wymyślił orgazmu zajebalibyśmy się na śmierć. Chyba Was trochę zedukowałam?❤️

Gość globus
Hej w ten ostatni dzień lipca LIVIO wszystko jasne ścisnęłaś mnie rano w drzwiach i dlatego się nie spotkałyśmy:) Szkoda,że nie widziałam programu , o którym piszesz. A punkt widzenia na życie mam bardzo podobny. Emerytura, na szczęście mam własny dach nad głową. Nie gonię za niczym , chyba,że za kotem po mieszkaniu:) nie wyjeżdżam za granicę i nie jestem "trendy" niczego nikomu nie zazdroszczę i życzę wszystkim jak najlepiej. Cholera najgorsze jest to ,że mimo wszystko od czasu do czasu ktoś mnie uszczypnie. Jestem strażakiem i leję na wszystko. Cały dzień spędziłam z moją "B" i 3 letnim wnuczkiem. Byliśmy w wesołym miasteczku, w parku i ogródku jordanowskim. Robiłam za opiekunkę:) nawet piekłam babki w piaskownicy, i gotowałam zupę ogórkową;) Z dluuuuugiego pobytu na atrakcjach:) przyszliśmy do mnie na obiadek. Gości pożegnałam bardzo niedawno👄 KOZA !!!!!! gdyby kózka nie skakała to by smutne życie miała:D:D Dobra obserwatorka z Ciebie. Moja "B" potrzebowała opiekunki , ale nie na gwałt:D:D Dość milo i wesoło kończę miesiąc. Dla wszystkich najlepsze życzenia na rozpoczynający się nowy❤️ Dotleniłam się dzisiaj i poganiałam za Konradem , chyba nie dam rady obejrzeć lekkoatletyki💤

Nooooooooo jestem też refleksyjna. "Życie usłane jest różami i trzeba przez nie przejść bosymi stopami."

Gość globus
OOO MATKO ! KOZA ale ja mam odciski:)

Gość globus
Tak bym sobie jeszcze popisała, ale Cień pyta .... długo jeszcze, no długo jeszcze , no ile mam czekać????? Do miłego zobaczenia.

Miło się spotykam w niedzielę., Rano - kawa gotowa,wino jeszcze nie........ ale ptaki za oknem jazgoczą ! Spokoju ani chwili.

Gość globus
chętnie dosiadam się do kawy. Na winko poczekam. Dzień będzie gorący. U mnie cisza absolutna. Ptaki się wyniosły zupełnie. Wszędobylskie sroki krzyczą. Zastanawiam się dlaczego , nawet wróbelki znikły. Przyjemnego dnia hej.

Gość globus
Słoneczko , ciepło i dalej sucho. Mam dzisiaj wolny dzień. Już rano dostałam od mojej "B" zielarki miksturkę z babki lancetowatej. Robiła własnoręcznie. Ma mi pomagać na wszystko:D....samo zdrowie:D Sama zbierała, ucierała w makutrze i coś tam jeszcze dodawała , już zapomniałam co? nie ważne byle by pomogło:) Miałam plana być w domu. Ale chyba nie dam rady się wycofać i na 19tą pójdziemy obie na koncert przy fontannie. Taaak mi się nie chce. Nasz wnuk już na półmetku praktyki. Dobili do Norwegii spędzą tam kilka dni. A w ogóle to widzę już inne lato za oknem , takie trochę jesienne. Wieczór też szybciej nadchodzi, częściej zapalam światło:( Może przed wyjściem troszkę się zdrzemnę? Miłego popołudnia.

Gość globus
Powyższe zdjęcie dedykuję wszystkim zaglądającym do klubu.

Gość globus
Kalendarz ma kartek wiele czarne na co dzień, czerwone na niedziele. Zrywam dzisiaj kartkę - znów zwykła strona! Hej pomyślności przesyłam.

Gość liva21
Halo! To ja Wasza Livia. Jak zwykle - po niedzieli mamy poniedziałek. Kijowo wczoraj się czułam,przedwczoraj zresztą tyyyyyyyż. Zdziwiłam się - coś było mi gorąco,nie pomyślałam nawet,że znowu wrócił upał 32 było wczoraj na "liczniku" przed zachodem. Przez ostatnie 2 dni miałam robotę. Zachciało mi się gołąbków z reklamy. Stara a głupia. Awangarda w kuchni mi nie wyszła. Wczoraj te "kotlety"gołąbkowe w rozsypce,ładowałam do liści kapusty:classic_cool: Ech ..życie. Pewnie by się udały - z samego mięska. Częstujcie się - ciężko wypracowane,tylko nie wiem czy będą smakowały. Miluśkiego dnia.

Gość globus
LIVIO! gołąbków z reklamy jeszcze nie próbowałam robić , nic,że narobiłaś sobie roboty, trzeba być trendy:D posmakowałam , smaczne dziękuję👄 U mnie też gorąco, słońce za chmurami ale piekielnie duszno. Dzień już się kończy. Miłego wieczoru. Hej.

Gość globus
Listonosz się spieszy, jeszcze nie napisał liściku , a już porwał kopertę:) Pochmurny poranek, 18 st. mam nadzieje na mniejszą gorączkę. Kawa,herbata i syrop z babki lancetowatej stoi przygotowany. Miłego dnia życzę.

Droga Globus! Napisz mi na tema tego syropu z babki. Rośnie jej kolo mnie dużo,wiem,że dobra jest na rany. Jako dzieciaki przykładalismy sobie na podrapane nogi ..he..he.. a podrapane i pokaleczone miałam przez całe lato. Aleee to były czasy. Na bosaka - po rżyskach, łąkach ,rzece.... ŁŁŁOOOOOO - sykuje mi się nerwówka z MM.

Gość globus
Przed nami długa podróż. Mówię wszystkim do zobaczenia. LIVIO bardzo chętnie napiszę Ci jak moja "B" robi ten syropik ale po powrocie. Jutro wyjeżdżamy na dawne stare śmieci❤️ Wiedziałam o tym,że Dalida popełniła samobójstwo. Piękna kobieta, pięknie śpiewała , a okazuje się ,że była bardzo samotna i nieszczęśliwa. Dzięki za piosenkę. LIVIO zbliża się zima pilnuj aby KOZA nie dała dyla:) gdzieś w świat.W klubie było by zimno. Pozdrawiam.

Gość globus
Torba przez ramię czapka na głowę płaszcz narzucony na ramiona jestem gotowa zdecydowałam postanowiłam podjęłam decyzję wyjeżdżam. 🌻

Czasem zmęczona ... to ja Czasem trochę szalona ... to znowu ja Czasem zamyślona ... to też ja szczęśliwa romantyczka na pewno ja ... Tylko jeden impuls wystarcza, bym poszła na koniec świata. Jeden uśmiech, bym była szczęśliwa Jeden gest, bym go odwzajemniła Dobre słowo, bym nie zapomniała , że świat nie jest taki zły, że jeszcze są ludzie, dla których warto żyć... ** BARDZO MOCNO WAS POZDRAWIAM

Czasem zmęczona ... to ja Czasem trochę szalona ... to znowu ja Czasem zamyślona ... to też ja szczęśliwa romantyczka na pewno ja ... Tylko jeden impuls wystarcza, bym poszła na koniec świata. Jeden uśmiech, bym była szczęśliwa Jeden gest, bym go odwzajemniła Dobre słowo, bym nie zapomniała , że świat nie jest taki zły, że jeszcze są ludzie, dla których warto żyć... ** BARDZO MOCNO WAS POZDRAWIAM

gLOBUS - KOZA ŻYCZY SAMYCH PRZYJEMNOŚCI Z WYJAZDU. Będę trzymała dyżury w Klubie,coby ogień nie wygasł w piecyku. Leży facet na łożu śmierci. Lekarz powiedział, że nie dotrwa do rana. Nagle poczuł z kuchni zapach jego ulubionych ciasteczek czekoladowych zrobionych przez żonę. Ostatkiem sił wydobył się z lóżka i czołga się do kuchni. Zapach tych ciasteczek przypominał mu dziecinstwo, on wiedział, że zasmakuje ich po raz ostatni. Wczołgał się do kuchni i widzi jak jego żona przygotowuje te ciasteczka, o których teraz marzył. Ostatnimi siłami siegnął po jedno i w tym momencie żona zdzielila go ścierką mówiąc: - Zostaw k.. to na stypę.