Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość e233

CZYSZCZENIE KUCHENKI GAZOWEJ

Polecane posty

Gość e233

kupiliśmy nową kuchenkę w kolorze slalowym i mam problem z jej czyszczeniem, są smugi, czyszczę sprayem odtłuszczającym.macie jakiś pomysł na to by nie było smug? z białą nie było takich problemów

ja po prostu jak jest jeszcze mokra, to wycieram do sucha ręcznikiem papierowym, wchłania wszystko i nie ma smug :)

Gość jetin
może są płyny do takich kolorów

Gość ufff
ściereczki jan niezbędny z microfibry do czyszczenia takich rzeczy są najlepsze .

Gość e233
na sucho się ściera czy normalnie płynem

Gość ufff
najpierw wyczyścić ją mleczkiem cif , zetrzeć mleczko gąbką i wypolerować czystą ,wilgotną microfibrą ( do prania tej ściery nie dodawać płynu zmiękczającego). Najlepsze to takie nie frote i nie zamszowe. Używam ich też do mycia (polerowania ) okien

Gość e233
dzięki, kupię i spróbuję bo już nie wyrabiałam z czyszczeniem

kapitalna sprawa, pewnie do kupienia w hipermarketach, do podłogi też kupię bo jadę na mopie i dośc długo schnie a tak to będzie szybko i bez smug

Gość ufff
tylko pamiętaj że musi być czysta i lekko wilgotna a kuchenka ma być wcześniej umyta z tłuszczu. I polecam do tego mleczko cif .To w spraju na tłuszcz mi się nie sprawdziło w czyszczeniu kuchenki

Gość ufff
jeśli chodzi o mopa to zaszalej i kup villedę z wiadrem i płaskim mopem. Mam ten zestaw już od 1.5 roku i jestem bardzo zadowolona ,a mam co myć ( 130 m2). Mam tą ścierę od samego początku i jeszcze jest niezniszczona

mleczko na stalowym kolorze fatalnie się rozmazuje, używałam w spraju ajax professional- tłuszcz zmył ale smugi były.ten ajaks jest w sumie dobry, możnna nim doszorować mocno zabrudzone garnki

mam viledę ale odżałowałam na wiadro i w sumie bez sensu, bo się bawię z miską, ale pamiętam że to wiadro było bardzo drogie

Gość ufff
to może zostań przy spraju. Ja mam kuchenkę ceramiczną i dwa palniki są elektryczne a dwa gazowe i tą część elektryczną muszę mleczkiem czyścić

ten mop jest rzeczywiście trwały mam go rok i też się nie niszczy

Gość ufff
no razem dałam na to ze 150 zł ,ale widzisz na allegro za 90 zł jest komplet. Zbieram po sprzątaniu wszystkie ścierki i piorę w pralce na 60` przez godzinkę. W rekach tak się nie upierze i później smugi zostawiają

a powiedz mi jescze czy używasz calgonu do pralki bo tak go reklamuja że sama nie wiem czy warto

rozumiem że pierzesz bez detergentów te mikrofibry

Gość ufff
daję płynu do podłóg lub trochę żelu do prania ale absolutnie nie wolno dać lenoru czy silanu

Gość ufff
kiedyś kupowałam calgon ,ale moja nowa wówczas pralka i tak zepsuła się tak że trzeba było kupić nową. Na ten temat mam takie zdanie: urządzenia produkują tak słabe ,że cudem jest jeśli ich eksploatacja trwa więcej niż 5 lat. A w ciągu tych pięciu lat kamień ci pralki nie zniszczy

Gość ufff
po za tym kobieta u której kupuję środki czystości stwierdziła że żele i proszki do prani mają już dodane środki na zmiękczenie wody

dzięki, mój mąż też mi mówi że tak szybko ten kamień się nie osadzi, jak mówią w reklamie.

a powiedz mi bo ja żelu nie używałam, lepiej dopiera niż płyny do prania?

Gość ufff
jak przyszedł facet do naprawy pralki też mówił że to tylko chwyt reklamowy ( za niemałe pieniądze)

Gość ufff
wolę żele do prania bo przy proszkach zostawały mi czasem na ciemnych ubraniach takie jasne smugi. Na pewno przez to że za dużo prania do pralki ładuję , ale przy żelu tego nie ma

Gość ufff
Przyznam się że kupuję na targu od kobiety przywożącej środki czystości z niemiec. Ariel lub vizir taki wielki z kranikiem kosztował ok 60 zł .Ale dokładnie nie pamiętam bo starcza mi on na kilka miesięcy. Kupuję u niej też tabletki i rzeczy potrzebne do zmywarki i żel do prania