Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jkkg

TERMIN SIERPIEŃ 2009!!!

Polecane posty

no wiem, że kosztuje, dlatego chcę to wszystko trochę w czasie rozłożyć. I chcę kupować raczej neutralne, żeby potem przy drugim dzidziusiu też się większość przydała :)

No teraz waga maluchów przyspiesza i będą szybko rosły :) W końcu mają jakieś 4-5 miesięcy na przybranie 2-3kg :)

nilli spokojnie damy radę ,zdążymy z wszystkim, a koteczek dobrze,że tak pisze co już ma ,a co jeszcze musi dokupić,to przynajmniej nas trochę pogoni ...hihi :P prawda?

kurczę, już bym chciała tą małą sikorkę w domu , ale i tak masz rację z tym czasem,leci jak cholera ;) a pamiętam jak test ciążowy 27 grudnia robiłam....ech ;)

ojejc koteczek, ale ci dobrze, ja nawet jeszcze jednej rzeczy nie mam:) wczesniej nie kupowalam bo uwazalam ze za wczesnie, a teraz na nic nie moge sie zdecydowac, tyle tego wszystkiego jest, a poza tym jeszcze plci nie znam wiec ciezko tak strzelac z kolorkami:) chyba ze uniwersalne bede kupowac:)

ja sie sama do anglii na zakupki wybieram, tam jest tyle fajnych rzeczy a ceny o polowe nizsze niz u nas:) tesciowa tam siedzi to i jej kaze pokupowac troszke dla szkrabka:) ale jak sama pojade to kupie co mi sie podoba, bo na guscie tesciowe to raczej nie ma co polegac...:):):)

ja przez rok tam mieszkalam takze wiem o co chodzi:) w tamtym roku bylam na zakupkach, bo sie dwoje dzieciaczkow mialo urodzilo (meza bratu i siostrze w tym samym czasie praktycznie:)) wiec sie nalatalam, naogladalam i nakupywalamiteraz nie moge sie doczekac kiedy dla swojej dzidzi bede tak szalec:) a pod koniec maja sie wybieramy z mezulkiem:) u nas na allegro tez wiekszosc rzeczy to angielskie, tylko ze ceny 3 razy wyzsze:/

Zelka ładne imiona wybrałaś dla córeczki :) moja jest Magdalena Wiktoria :) a muszę się Wam pochwalić że się dzisiaj ważyłam i nic nie przytyłam przez te święta cały czas mam tylko 1 kg na plusie :)

Hej dziewuszki, Kiteczek brzusio fajski, Zelka imiona fajne i rzeczywiście dość oryginalne ale spokojnie, Ja miałam dzisiaj wizytację teściowej nie przyszedł Mahomet do góry przyszła góra do Mahometa (niestety) ale szybciutko się jej pozbyłam bo umówiłam się z siostrą na spacer ale nerwów oczywiście się najadłam. Po pierwsze musimy wynieść z domu wszystkie meble bo dziecko sobie głowę rozwali (balkonowe również bo może wypaść), jak będę chciała wyjść to muszę dzwonić do teściowej to ona przyjedzie i wózek mi zniesie a najlepiej to jak ona by tutaj była cały czas itd. itp. brrrr aż mam ciarki na samą myśl. Poszłyśmy z siostra na sklepy żeby odreagować i kupiłam sobie piżamkę na poprawę humoru. Działa. Przesyłam na skrzynkę zdjęcie mojego nowego-używanego łóżeczka o którym dzisiaj pisałam nic specjalnego ale za 100 może być dostałam jeszcze pościel i dwa ochraniacze na szczebelki.

Co do wspólnego mieszkania to Iwoneczka przynajmniej wiesz że długo to nie potrwa inni nie maja takiej perspektywy więc nie jest najgorzej zęby trza zacisnąć i przeczekać. U mnie było na odwrót, strasznie płakałam jak wyprowadzaliśmy się od mojej mamy i potem jeszcze przez miesiąc co mijałam jej blok to mi się płakać chciało (mieszkam 500-700m dalej :) ) a teraz jak tam idę to mnie wszystko denerwuje a bo klatka schodowa brudna a bo chodnik brzydki...

Na początku to nie bardzo byłam zadowolona bo chciałam białe proste bez podwyższonego boku a kupowane było bez oglądania (w ciemno) ale w sumie nie jest źle zastanawiamy się czy go nie przemalować na biało bo wiadomo jakieś rysy po pierwszych ząbkach są ale zobaczymy jeszcze może się tylko papierem przetrze i polakieruje a poza tym to ma służyć góra 2 lata więc nie bedę przepierdywać, ważne że wysokość regulowana i że bok jest opuszczany

Alidżi ładne łóżeczko. Też uważam, że warto było:) Ja dziś kupiłam oświetlenie do kuchni = kuchnia zakończona w 90% Chciałam wyciągnąć A. do sklepu z akcesoriami dziecięcymi, ale mało czasu mieliśmy. Obiecał, że kiedyś pojedziemy. Oglądał ostatnio tvn turbo i był program o gadżetach - mówili o wózkach dla dzieci. Hhehe jaki był przejęty jak mi opowiadał o funkcjach:) Ja spokojnie wysłuchałam i skwitowałam jego słowotok \"Wiesz Kocie, teraz prawie wszystkie wózki to mają\" Był w szoku:D Kamila cieszę się, że wszystko na dobrej drodze:)

kurcze dziewuszki zlitujcie sie i dajcie namiary na ta wasza poczte:) tyle ciekawych rzeczy tam wrzucacie a ja nic nie moge zobaczyc:(:(:(

palulka wszystko w swoim czasie :) Zelka to co wam jeszcze zostało że 90% kuchni?

Koteczek kółka są wykręcane i może robić za kołyskę więc to też spoko jest a co do gwiazdek to się wyryje w przejawie złości:)

Nieprecyzyjnie się wyraziłam ale o to mi chodziło czego jeszcze brakuje (10%)

Koteczek właśnie sobie załatwiłam ten leżaczek z Fisher Price'a za 110 zł. używka ale podobno też w dobrym stanie, ja kurcze wszystko przez telefon kupuje bez oglądania mam nadzieję że będzie OK jeszcze nie wiem kiedy go można odebrać...

Ależ wy dużo piszecie :) Ja niedawno wróciłam do domku. Byłam na zakupach z mamą i kupiłam sobie 2 fajne bluzeczki na ciepłe dni :) Jedną za 15, a drugą za 30 złotych :) Issima my na razie bierzemy ślub cywilny, a kościelny kiedyś w przyszłości. Koteczku chciałabym mieć już taką wyprawkę jak ty :) Ja narazie ledwie parę body kupiłam, łapki, skarpeteczki. No i mam rożek i kaftanik od cioci :) A tak to dopiero się wybiorę na zakupy dla małego. W sumie wiem już mniej więcej jaki wózek chcę, łóżeczko dostaniemy od cioci mojego N. po jej córci. A resztę powoli będziemy kupować :)

palulka tez fajne my akurat mamy jasne meble więc chcieliśmy jasne chociaż bardziej mi się ciemne podobają ale jak Dzidka podrośnie to kupimy jej porządne ładne łóżko a łóżeczkiem nie ma się co przejmowac za bardzo ważne żeby materac był dobry ten co ja mam jest z kokosa trochę jak siennik, bardzo ciężki mam nadzieję ze dzidka będzie spokojnie spała na nim

Półki nas stołem, którą mój Luby miał zamówić i ciągle zapomina i oświetlenia pod tą półką - wystaje kabel ze ściany i średnio to wygląda;). Poza tym paru sprzętów małego agd nam brakuje, ale już się w kuchni da żyć, w sypialni też, łazienka od początku była ok - tylko jeszcze szafkę muszę kupić, bo się razem nie pomieścimy - salon wygląda średnio i pewnie do listopada tak będzie, bo skończyły nam się fundusze. A. zostawił kasę na telewizor i pewnie niedługo kupimy, bo on podobno nie może żyć bez tv:P A przecież u teściów nie będzie siedział, żeby sobie pooglądać. Ze strychu "ściągnęłam" dużą komodę dla dzidki, włożyłam już tam pudełka z ciuszkami, śliniaczkami itp. Firanki do salonu zamówiłam, siedzieć mamy na czym - damy radę:) I tak mamy bardzo dużo jak na początkujące małżeństwo w tym wieku:)

Palulka, fajne to łóżeczko:) Ja zamierzam kupić tańsze, jakąś podstawową wersję, a następne będzie bardziej wypasione, bo dziecko i tak szybko wyrasta z łóżeczka:)

Hey Ja jakoś ledwo na oczy widzę, ide przejść się z kundlem to może mi przejdzie i może coś wam napisze jak mi wena przyjdzie.. a teraz weszłam żeby wam podesłać ten link, nie wiem czemu ale zawsze jak widze coś różowego dla dzidzi to od razu myśle o Majce KOTECZKA ;) http://www.allegro.pl/item599964475_5cz_posciel_do_lozeczka_140x70_haft_od_mamo_tato.html

dla mnie to to jest tanie lozeczko, jak ogladalam tutaj u nas w skalepach to masakra z cenami 400 zl samo lozeczko do tego materac 200 i reszta 200... a oprocz tego to zbyt duzego wyboru nie ma...ale czego mozna sie spodziewac po takim radomiu, jedne schody ruchome aby mamy w calym miescie, i to jeszcze tylko w gore..:):):) hehe

Zelka to ja bym uznała kuchnię na 100% bo my już 7 lat po ślubie a dopiero miesiąc temu dorobiliśmy się żyrandoli w sypialni :) poza tym nie mamy jeszcze żyrandola w przedpokoju ale jest postęp bo ma przyjść do końca tygodnia także powolli się wam wszystko uzbiera, ja jestem zdania, że lepiej poczekać i kupić coś lepszego a nie na łapu capu byle było, życzę zatem miłego urządzania i forsy przede wszystkim

śliczna ta posciel:) wlasnie taki baldachim bym chciala dokupic, nie taki caly materialowy, zeby ladnie wygladal ale tez skutecznie przed muchami i komarami chronil, bo w sierpniu to jeszcze zdziry beda pewnie atakowac:)

anytram dzięki serdeczne oszczędziłaś mi szukania bo już kiedys sobie ta pościel wypatrzyłam i potem nie mogłam znaleźć szczególnie podoba mi się biała i kremowa bo potem do ochraniacza każda pasuje