Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ernnii

Dla coraz wiekszego grona kobiet ATRAKCYJNOSC FACETA = JEGO KASA

Polecane posty

Gość prowokacja czy nie
wychodzi na jaw, jakie podejscie mają kobiety do facetów i ich pieniędzy.

Gość weqfds
aaaa, czyli nawet w Polsce nie pracujesz :D na zachodzie to kazdy moze zarabiac nie tylko 2, ale i 5 razy tylko co w Polsce, wiec nie masz sie czym chwalic 🖐️

Gość mi mala
Pracuję na zmywaku, praca ta wymaga ode mnie dużych kwalifikacji :)

Hehe.... jak tu nie przeliczać na kasę facetów, skoro oni sami na to podrywają.... w swoim życiu doświadczyłam już podrywu na: * wypasioną komórkę * krewnych w Ameryce (podejrzewam że w Południowej :P) * "poszłem" na studia A mój były właśnie wział kredyt na nowy samochód (nie wiem ile lat bedzie go spłacał :o), chociaż jak byliśmy razem, to mu mówiłam, żeby tego nie robił, bo to głupota. Ale teraz brak dziewczyny mu doskwiera i może chce na auto jakąś złapać :P

Gość nie kompromituj się ..
ernnii - skończyłeś studia, a nie rozumiesz takich prostych spraw? To Twoja inteligencja u mnie stoi pod znakiem zapytania ,... Co w tym dziwnego? Kurczę bo nie rozumiem ... i co to ma wspólnego z materializmem? Ciekawe, czy Ty po latach nadal byś leciał na laskę z wielkim cycem, dobrym wyglądem, ale głupszą od pustaka? Nie sądzę ... Za czasów nastoletnich człowiek ma inne kryteria, niż później ... Ty za bardzo chyba jednak się nie rozwinąłeś na tych studiach .. Skoro takich prostych spraw nie rozumiesz .... :O

Gość ofer ma
"Ale teraz brak dziewczyny mu doskwiera i może chce na auto jakąś złapać" widocznie to działa. myślisz że gdyby nie działało to zadłużał by się bez sensu?

Gość później wymienia się starą
na młodą szczupłą z cycem i pompuje się dalej. On ma kasę i stać go na utrzymywanie przez jakiś czas takie tępej raszpli żeby ją regularnie wymieniać na inny model

Pewnie, że działa. Ale ja się pytam kogo on chce znaleźć dzięki temu? Tyle mu kuźwa mówiłam, że jest dopiero po studiach i żeby nie kupował nowego samochodu, bo po co mu nowy na kredyt, jak ma auto, żeby pojechać do pracy. Ile się kuźwa natłumaczyłam, że kredyty się bierze na aktywa, a nie na pasywa, potakiwał, potakiwał i kupił, idiota. Najlepszy dowód, że dobrze zrobiłam, że go zostawiłam.

Gość weqfds
"Ciekawe, czy Ty po latach nadal byś leciał na laskę z wielkim cycem, dobrym wyglądem, ale głupszą od pustaka? Nie sądzę" za to kobiety po latach nadal leca na faceta z kasa. Kasa sie skonczy to znajduja sobie inny obiekt uczuc. You fail I nie piszcie, ze inteligentny = bogaty

Gość ofer ma
to "wyszłam z kąpieli" jest dresiarą i blacharą? nieładnie tak mówić o sojuszniku w dyskusji.

"że kredyty się bierze na aktywa, a nie na pasywa, " czyli według tej logiki to nie powinnyście naciskać na branie kredytów mieszkaniowych. W końcu samochód może być narzędziem pracy np.: dla akwizytora/przedstawiciela handlowego a mieszkanie to tylko dziura bez dna :D

muszę :P "I nie piszcie, ze inteligentny = bogaty poza artystami- wolnymi ptakami, tak własnie jes" i poza całą kadrą profesorów... którym w dużej części inteligencji odmówić nie można :D

Gość ofer ma
"że kredyty się bierze na aktywa, a nie na pasywa, " w kwestii formalnej - nie masz pojęcia co to są aktywa a co to są pasywa. to zdanie jest zupełnie bez sensu.

Przecież jak byliśmy razem to jeszcze nie miał tego samochodu :o I tak samo jak chciał wrócić, to zamiast powiedzieć "spotkajmy się i porozmawiajmy" to mi proponował wyjazdy i próbował przekupić i to mnie ostatecznie zniechęciło. Mężczyźni są i zawsze będą większymi materialistami. Nawet się mówi: mały chłopiec - małe zabawki, duży - duże. Dlatego nas próbują kupować - bo oceniają po sobie.

Gość nie kompromituj się ..
weqfds - no to zależy od Twoich predyspozycji .. Jak masz do zaoferowania tylko kasę, to lecą takie, a nie inne ... Aby przyciągać inny target, trzeba mieć dużo więcej do zaoferowania ... Po prostu na każdą ofertę, jest inna grupa zainteresowanych .. :P Przecież to takie proste ...

Gość weqfds
"poza artystami- wolnymi ptakami, tak własnie jest" sa 3 rodzaje prawd: prawda, tyz prawda i gowno prawda Akurat do twojej wypowidzi pasuje nr3.

Gość ofer ma
"Przecież jak byliśmy razem to jeszcze nie miał tego samochodu " no ciebie to przecież poderwał na poezje j. brella spiewane w ciepłe majowe noce. tylko później się zmienił w takiego paskudnego materialistę.

dlatego wlasnie studiuje! w zyciu nie pozwole na to, zeby facet mi wyrzucil w jakiejs klotni, ze to on mnie utrzymuje! i ze to on zarabia

Doskonale wiem, co to są aktywa i pasywa. To, że konsumpcyjna natura Polaków każe nazywać pasywa aktywami i zachęca do brania kredytu na nie, nie oznacza, że raptem się nimi stają. Poza tym niektórzy uważają, że branie kredytu na pasywa jest ok - i jest, jeśli tym pasywem jest mieszkanie, a nie kolejny samochód. Więc wybacz- totalna głupota.

Gość ofer ma
daruj sobie dziewczyno te dyskusje na temat aktywów i pasywów bo nie masz o tym pojęcia. to są dwie przeciwstawne pozycje bilansu i nie ma to nic wspólnego z tym co piszesz. jak kupujesz samochód to aktywa=samochód pasywa=kredyt bo pasywa przedstawiają źródła finansowania. czyli może to być kredyt, obligacje (wyemitowane), zobowiązania, kapitał zakładowy. a rzeczy takie jak samochód, dom, gotówka to zawsze będą aktywa. koniec i kropka. więcej szczegółów: http://pl.wikipedia.org/wiki/Pasywa

Nie powiem, że jeden facet z którym się spotykałam, wypytywał się mnie, co mi rodzice zapisali, jak odpowiedziałam, że nic nazwał mnie "gołodupcem" :P :P :P Ale się wtedy uśmiałam :D

Nie chodzi o terminy aktywa, pasywa z rachunkowości (której też się kiedyś uczyłam) :P Aktywa = inwestycja Pasywa = wydatek (często pociągający kolejne), skarbonka Polecam książki Fukujamy, taka ekonomia dla przeciętnych śmiertelników.

Gość dsffds
"dlatego wlasnie studiuje! w zyciu nie pozwole na to, zeby facet mi wyrzucil w jakiejs klotni, ze to on mnie utrzymuje! i ze to on zarabia" kobiety nie powinny na siebie zarabiac, zeby im facet nie wypomnial, ze są utrzymankami, ale dlatego, zeby wlasnie tymi utrzymankami nie byc!

Gość czytalam tylko pierwsz post
to nie kasa. Kasa wynika z tego co robisz. Raczej dobre studia i praca, czyli zaradniosc zyciowa i poukladane w glowie - a to wlasnie dziewczyny rajcuje bardziej niz uroda, zadme odkrycie. Samiec ma zapewnic bezpieczenstwo samicy i jej mlodym. Rokujesz.

Gość zwyczajna dziewczyna stad
do autora Wybierz taka, ktorej wczesniej nie znales, ktora jest na takim samym poziomie materialnym i bedziecie kwita, bedziesz mial pewnosc, ze nie leci na Twoja nowo zdobyta kase...

Gość ofer ma
"Ale się wtedy uśmiałam " no bo to jest śmieszne. zwłaszcza jak się poleci na pozera i szpanera szastającego forsą a potem okazuje się że jego i kasa którą na początku imponował pochodzi z kredytu a tak naprawdę jest gołodupcem. no to wtedy te jego próby są bardzo śmieszne.