Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koronkowa panna

20 latkowie - ile dostajcie kieszonkowego od rodzicow?

Polecane posty

Gość Dama_Kier yhyyh
"Przejme firme taty"... mowisz za pare lat?? To tak szybko spodziewasz sie smierci zacnego ojczulka?? nieładnie... A nie lepiej miec troche ambicji i nie isc na gotowe , tylko szukac pracy gdzie indziej, a potem dopiero pomyslec cos nad wyzej wspomniana firma?? Czy nie lepiej?? Bo inaczej cale zycie bedziesz czekala na gotowe. Męza kupisz sobie w sklepie i to od razu taiego idealnego. A dziecka tez nie urodzisz, bo Ci bocian przyniesie takiego malenkiego niesrajacego geniusza.

Gość koronkowa panna
Dama Kier-alez frustracje w Twoim glosie wyczuwam. Najpierw zdaj mature, dostan sie na studia to pogadamy ;) a tato za pare lat przejdzie na emeryture i bedzie tylko nadzworowal moja prace ;). Wiec sie nie unos i martw zeby Twoich rodzcow nie zabraklo,zeby Ci mogli te 100 doslac co miesiac na puszki z biedronki :). a 900 zl to naprawde nie jest duzo. karta do tel 150 zl, karnet na silownie 100, kosmetyki 200, jakas ksiazka, kino, koncert, kawiarnia... to Ty nie znasz realiow zycia :)

Gość fikam i znikam
to moze zacznij oszczedzac idiotko a nie wydajesz kase rodzicow i roscisz sobie pretensje do swoich pierdół :o karnet na silownie - chcesz pakowac to zarob, chcesz kosmetykow - zarob. tak jak teraz jestes pasozytem starych tak potem bedziesz pasozytem meza, jestes zalosna.

to,ze kto nie pracuej nei znaczy ze nie robi kompeltnie nic innego jak same stduia :o bo ja mam sporo dodatkowych zajec czy obiwiazkow o czym pisalam juz wczesniej. a co do koronkowa panna to rzeczywiscie jakies rozpieszczone dziewcze, ale nie generalizujmy tylko na pdosatwie wypowedizjednej osoby

Gość koronkowa panna
robie jeszcze certyfikat z niemca, to tez jest dosyc pracochlonne :O dlaczego i na czym mam oszedzac? ja mowie o biezacych wydatkach :O

Gość fikam i znikam
certyfikat z niemca i angielskiego zrobilam kilka lat temu i tez sama to sobie oplacalam. dziecko, mowie Ci, nie pograzaj sie juz bardziej bo pieprzysz glupoty. masz dzianych starych - fajnie, ale skoncz juz te przechwalki ile to ty nie wydajesz bo brzmisz jak pustak.

Gość koronkowa panna
ale kto tu mowi o pograzaniu :O dziewczyno, mam znajomycj ktorzy i po 2000 dostaja na swoje wydatki, po prostu czuje sie pokrzywdzona :O obracam sie w towarzystwie jakim sie obracam i po prostu te 900 zl to tyle co nic..

Gość koronkowa panna
moze Ty lepiej znajdz sponsora i ojca zarazem :O

Gość fikam i znikam
buahahaha co za idiotka :D

Gość koronkowa panna
szczera :) a wczesniej, w lo ile dostawalas?

Gość zal mi wasssssssss
boli was az tak bardzo ze ktos nie musi pracowac? zycie jest jedno i nie kazdy musi na nie jebac od mlodosci wiec korzysta z mozliwosci i wykorzystuje czas na nake i zabawe poki moze. pasozytami jestescie wy, nieudacznicy bestwiacy sie na tych ktorym wiedzie sie lepiej.

Gość fikam i znikam
nie narzekam na to jak mi sie wiedzie ale takie pannice twierdzace ze 900 zl od starych to malo i jeszcze pieprza ze maja ustawione zycie od a do z i sie tym chwala sa zenujace. i nie jest to sprawa zazdrosci bo gdybym chciala to tez bym brala od starych kase jeszcze 10 lat po studiach i nie musialabym pracowac i martwic sie niczym, a nie cche.

w lo jak potrzebowałam ale raczej nam sie nie przelewało wiec staralam sie nie brac kasy od rodzicow brałam po 2 złote codzinnie nie dostaławałam kieszonkowego w takim znaczeniu ze masz dziecko 200zł na miesiac.. jak gdzies szłam to ich po prsotu prosilam zeby dali kase ale ogólnie kiepsko było:o:O:O

Gość Dama_Kier yhyyh
Frustracja? dla mnie nie istnieje takie słowo. zal mi cie (tak wlasnie nie "Cie" tylko "cie"), taka pusta jestes... co z tego, ze robisz certyfikat, chuja muja czy dzikego węza... to nie wszystko. A madrosc, ze tak powiem mentalna?? A mi rodzice doplaca te 100 zl na puszki z Biedronki i bede szczesliwa. tak bede sie cieszyc i skomlec z radosci jak pies. zadowolona??:D a tatus bedzie trzymal w reku fiuta Twojego chlopaka (zapewne "slepego" zreszta) i celowal do Twojej wypacykowanej kosmetykami za dwie stowy pizdy. Przeciez musi nadzorowac nie??

Gość Dama_Kier yhyyh
A wlasnie, az taka ohydna jestes ze wydajesz 2 stowy na kosmetyki?? Biedne dziecko:(

Gość koronkowa panna
Dama kier - ale mam z ciebie polewke :D no naprawde :D:D:D 200 zl na kosmrtyki to duzo?? heheh akurat.. krem na dzien do twarzy kosztuje ok 100 zl, wiec mnie nie rozsmieszaj :D nie kazdy sie smaruje zwykla nivea..

koronkowa panna teraz to przesadzilas masz 20 lat dostajesz kieszonkowe od rodzicow i uzywasz kremów do twarzy za 100zl:O:O nie no żal..za 20 -30 zł juz mozna naprawde fajny krem mieć jak masz takie wymagania to ja nier wiem..moze trzeba z czegoś zrezygnowac:O

Gość Dama_Kier yhyyh
no chwal sie daleeeeej obsmaruj mnie gowneeeeem:D

Gość koronkowa panna
kazda kobieta wie,ze na dobry, powtarzam dobry krem nie ma co zalowac, a uwierz, wyprobowalam juz rozne i ten mi akurat odpowiada :)

Gość koronkowa panna
mowie jak jest ;)

Gość Dama_Kier yhyyh
a czym sie rizni ten za 100zl od nivea?? logo firmy czy tym, ze ten za 100zl ma wyciag z torby mamuta??

Gość Dama_Kier yhyyh
wychowalas dupe na porcelanowym kiblu i pieprzysz jak maly Kazio po duzym piwku:/ zachodzi u Ciebie cos takiego- wiesz ile masz i wiesz ze to duzo, a udajesz ze to malo zeby ludzie z forum Cie podziwiali. Byloby co podziwiac, gdybys do wszystkiego doszla sama. Szacunek dla pewnej forumowiczki, ktora wypowiadala sie w tym topicu "karamba" czy jakos tak. Studiuje, pracuje i w dodatku rozkreca własny biznes. Tym mozna sie pochwalic. Mało tego- mozna zmobilizowac innych i pokazac, ze jednak mozna. A Ty co robisz?

Gość Wstrząśnięta nie mieszana.
Jak mnie wkurzają takie lalunie typu autorka.Cizia pójdzie na studia tak o sobie w gruncie rzeczy nie musi,kwestia towarzystwa i zmarnowania nadmiaru czasu,nie pracuje bo jej się dupy ruszyc nie chce przecież musi leciec pare razy w tygodniu na siłownie i pewnie jeszcze trzeba znaleźc czas na przepierdolenie pieniędzy rodziców na kosmetyki ubrania itd.Po co pracowac na siebie i odpowiadac za swoje własne wydatki w pełnej odpowiedzialności skoro można siedziec rodzicom na garbie.Kwalifikacji miec nie musi bo i tak przejmie firme tatusia,tatus da tatus zrobi.:

Gość koronkowa panna
wiem ile mam i wydaje mi sie,ze to malo. dla innych to bedzie duzo, kwestia tego jakie kto ma wydatki :O czy ja sie chwale? nie napisalam w 1 poscie ile dostaje, napisalam pozniej bo tak potoczyla sie rozmowa. a na studia isc musialam,bo nie wiem jak mialaby, pracowac w firmie tatusia bez odpowiedniego wyksztlcenia. wszystkim latwo oceniac.. a znam ludzi ktorzy maja o wiele wiecej kasy ode mnie i narzekaja... kumpela ma na msc 2000 i mowi, ze malo a jak bym bardzo chciala miec tyle kasy! mowilam o tym rodzicom, bo wiem ze mogliby mi tle dac ale sie nie zgodzili, powiedzileli, ze mam wystraczajaco, wiec nie traktuja mnie jak krolewne i tez wytyczaja pewne granice. kazdy jest przyzwyczajony do innego standardu, ot co.

masz fajnie w sumie zazdroszcze ze masz kase od rodzicow ale musisz =tez poczuc ze nie wszystko latwo przychodzi idz sobie do pracy popracuj z 2 miesiace i zobaczysz jak sie taka własnie ciezko zarobiona kase wydaje;)..i jak to jest bo w zyciu rodzice nie zawsze beda kase dawac i czasem samemu trzeba sobie poradzic z problemami a firma moze zbankrutowac;) sadze ze 500 złotych dla mnie gdybym dostawała na wszystko łacznie z migawka i sprawami szkolnym to takie opytmalne wynagrodzenie mniej wecej tyle sobie musze zarobic sama... chcoiaz nie zawsze starcza