Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 5 wrzesien

Moj ex ozenil sie 3 lata temu a ja nadal sledze jego zycie

Polecane posty

Gość 5 wrzesien
RER kazda kobieta wydaje mi sie 1000 razy ciekawsza ode mnie. Czasami jak sie wystroje,naloze obcasy, krotka spodnica, super makijaz...to czuje sie jak kretynka kompletna i powtarzam sobie: ale z ciebie idiotka..i tak nikt na ciebie nie zwroci uwagi a jego zona jest milion razy ciekawsza od ciebie chore...wiem!

u mnie było gorzej , ja zaliczyłam psychiatrę bo w stanie w którym byłam nadawałam się jedynie na leczenie farmakologiczne :( silna depresja , kompletne rozbicie z objawami fizycznymi czyli utrata wagi , zimne poty , lęki , kołatanie serca itd. dziś nie ma sladu po dawnej zapłakanej smętnej osóbce ;)

poczucie własnej wartości na poziomie zero albo - 10 , zero kontroli nad własnym życiem , bez pracy , pieniędzy i bez nadzieji na to że coś wogle ma sens ...

Gość kiedyś RER
Ja zaliczyłam kiedyś leki na stan subdepresyjny. Ale ten stan wynikał z mojej ówczesnej sytuacji w pracy. No ja ubrana "jak kobieta" czuję się po prostu przebrana. Nie porównuję się z niczyją żoną, ale porównuję moją "kobiecość" z kobiecością kobiet wokół. Moja jest zerowa.

Gość 5 wrzesien
Az tak zle nie jest ze mna...ray jak dlugo trwalo leczenie? A moze sobie wmawiam ze nie jest wcale tak tragicznie? Zyje praca, a tak poza praca nic nie sprawia mi radosci...Chyba cos nie tak. Kazdy z nas odczuwa pozytywne,negatywne emocje a ja sie od tego odcinam kompletnie.

tak więc widzisz że z najgłebszego dołaaaaa mozna się wydostać tylko najgorszy jest ten pierwszy krok dla samej siebie , trzeba przestać wpychać się w tę czarna dziurę ...

6 miesiecy brania leków które na szczęście zostały dobrane już na pierwszej wizycie tak więc nie musiałam eksperymentować , potem po kilku mieisącach kontrola , miałam jeszcze małe załamania ale to był chyba okres mojego powrotu do zdrowia , teraz mam wizyty raz do roku , kontrolne ale już wiem że jestem silniejsza i że odzyskałam coś co było dla mnie najwazniejsze , wiarę w siebie ;)

Gość kiedyś RER
Dziewczyny, idę spać, bo niestety nie mam jeszcze ruchomego czasu pracy ;) Zajrzę jutro! Dobranoc!

Gość 5 wrzesien
ja tez ide,mam jutro zwalony dzien Ray dobranoc,dzieki ze jestes z nami i nas wspierasz...

dobrej nocki RER ;) aj sprawdzę co tu się dzieje dopiero za tydzień , nie będę miała netu ale na pewno znajdę temat ;) ale na razie jeszcze nie idę spać tak więc 5 wrzesien możemy jeszcze porozmawiać ;)

oki w takim razie do kliknięcia za tydzień , spokojnej nocki i więcej wiary w siebie , fajne z Was babki a zadręczacie się nie potrzebnie :*

a jednak po kapieli stwierdziłem że troszkę podyskutuje:) no chyba że będe przeszkadzał?? Wiesz 5 września... Wiem to może być głupie ale brakuje Ci kogos kto uświadomił by Tobie że jest coś w Tobie:) powiedział kilka miłych słów powiedział że ładnie dziś wyglądasz że pięknie się uśmiechasz i do twarzy Ci z uśmiechem itd.

hej niktważny ale ona o tym wie teraz cały ambaras aby zaczęła się spotykać z innymi ludzmi a to dla niej nie takie proste bo nie widzi do okoła siebie innych ... ps. zostalimy sami bo dziewczyny poszły juz spać ;)

mam nadzieje że sie odnajdzie i sama uwierzy w siebie:) musi zobaczyć że poza pracą teżjest świat tylko musi chcieć go zobaczyć:)

wiesz ja mam jeszcze jedną pasję w życiu. choć może to nie pasja. lubiepomagać ludzią. lubie z mini rozmawiać i robie to w sieci. niedawno poznałem dziewczyną która wróciła z Anglii a raczej była do tego zmuczona. Zdradził ją mąż ale życie potoczyło sie tak że po powrocie do Polski okazało się że jest w ciążi. I tak rozmawiam z nią juz od kilku dni i widzę u niej poprawę. tylko niechiałbym by okazało sie że jestem jej jedyna podporą bo życie różnie sie układa a niechciałbym jej skrzywdzić:(

to też i odnależć poczucie własnej wartości bo przez te kilka lat tak siebie umniejszyła w swoich oczach że dziś wydaje jej się że nie jest juz kobietą , ciągłe porównywanie się z obezną żoną exa , rozdrapywanie ran we włsnej głowie , podsycanie własnego niespełnienia obrazami szczęśliwej rodzinki exa to po prostu tak zryło jej psychikę że moim zdaniem najskuteczniej pomoze tu psychoterapia , a poza tym na spotkaniach grupowych też mozna poznac nowych ludzi :):):) choc by to jest już pozytywne a terapia dodatkowo trwale usunie zniszczenia których sma na sobie dokonała ...

Gość A ty Ray of Light masz kogos
te psychologiczne gadki jakos zaskutkowaly?

faktycznie w takiej pomocy nie mozna się zagalopować , nie jestesmy ekspertami tylko zwykłymi ludzikami którzy mają chęci i czasem dobre słowo , to piękne że pomagasz tej dziewczynie rozmową , czasem to wystarczy ;)

masz racje te 3 lata które spędziła na obserwacji ex jest teraz tragiczne w skutkach. zatraciła sie w tym i praktycznie tylko tym zyła. ehh narawde jak tak czytam o problemach ludzi to smutek ogarnia. przynajmniej mnie bo jestem dośc wrażliwa osobą. Acha i dziękuję za słowa skierowane do mnie:)

życie w świecie iluzji czasem jest ucieczką od nas samych , od głębszych problemów które być może nie miały zbyt wiele z exem , on mógł stać się tylko wyzwalaczem , dał troszkę uczuć w pewneym okresie jej życia potem z niego zniknął , zmienił swoje zycie a ona nadal tkwi w tym bo się nie potrafi wyzwolić ale procesy które tym steruja moga być o wiele bardziej skomplikowane i my ich nie widzimy , wiemy tylko o tym co autorka nam napisała a to tylko wierzchołek góry lodowej , tak więc za mali jestesmy aby to rozsupłac tu na forum , sparawa wymaga głębszej analizy ;)

Masz racje za mali jesteśmy:) ja juz teraz zmykam bo oczy się kleją:) więc jeszcze raz dobranoć i spokojnej nocy:)