Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość Koronkova

JESTEM PO ZABIEGU POWIĘKSZANIA PIERSI cz.2

Polecane posty

Gość Gośćmira
Cześć dziewczyny , Zajrzałam na forum i widzę sporo newsów, bardzo mi przykro Monia22 mam nadzieję, że wszystko skończy się szczęśliwie i z pięknymi cycuchami. Marbier88 Ty już po :) powiem Ci że 4,5 doba jest najgorsza i chyba wtedy każda ma myśli po co to zrobiłam ;) Dziewczyny co do bólu żeber i pach, to pamiętajcie że mięsień jest odpreparowany dlatego boli w miejscach gdzie przyczepia się do kości, mięsień piersiowy ma tych miejsc przyczepy trochę, dla mnie znajomkosc anatomiapu pozwoliła bardziej wczuć się w nową sytuację jestem trenerem. Też bolały mnie żebra. Co do tego czy piersi będą blisko siebie, to zależy od naszej budowy. Ja mam np blisko , rowek nawet bez stanika, ale mam taką budowę klatki piersiowej. We wtorek minie mi 7tyg. Nadal stanik 24/7 plus pas. Marbier88 mi też prawa wyżej sziedzi , ale pas pomaga, lewa od samej operacji była mniej bolesna i już jest bardziej miękka, ale moja dr mówi że po prostu po prawej stronie w klatce mam mniej miejsca. Po 6tyg poczułam taką ulgę , jakby piersi się ze mną zintegrowały. Sutki miałam przeczulone do ok 4 tyg. Teraz już jest spoko, nawet podczas sexu tak jak dawniej, a bardzo się o to bałam, bo bywa przeczulica albo w ogóle brak czucia. Stanik pooperacyjny jest już luźny , a zwykły kupiłam już bo nie wytrzymałam jeden 65D jeden 65E :). Choć dla mnie one nie są duże, mam 395cc nagor ekstra high profil. Zaglądam tu co kilka dni jak coś mogę podzielić się swoimi doświadczeniami, krótkimi ale jeszcze na świeżo wszystko pamiętam. Wciąż śpię na plecach, za tydzień kontrol i mam nadzieję z zwrócę już do spania na boku i do ćwiczeń.

Gość msnats
GoscMira podeslesz fotki? zlootkoo@wp.pl

Gość Beata 1981
Cześć, dziewczyny jakie plastry na blizny używacie?

Gość gośćMilka
GoscMonia22 jak u Ciebie sytuacja? Wszystko już pod kontrolą? Dr ponownie włożył implant takiej samej wielkości? Marbier88 a co u Ciebie? Jesteś w stanie już cokolwiek zrobić sama w domu? Pamiętam, że miała do Ciebie przyjechać mama na jakiś czas. Jak dzieciaczki? Przez jaki czas nie możesz dźwigać? Fajnie jest też poczytać relacje dziewczyn, które mają już operację za sobą... ja jeszcze czekam, więc za wiele do napisania nie mam. Do listopada jeszcze dużo czasu... ;-)

Gość gośćMilka
NataliaNiki23 będziesz się szczepić przeciwko żółtaczce?

Gość gośćMonia22
Milka- niestety doktor nie włożył mi implantu... Przez pół roku będę bez.. :( :( Teraz jestem w domku i dochodzę do siebie .. wczoraj mnie wypuścili.. Rano płakać mi się chciało jak pierwszy raz zobaczyłam je w lustrze.. jedna po prostu spełnienie najskrytszych marzeń, a druga .. lepiej nie mówić.. :( ehh.. no ale cóż mleko się rozlało i teraz tylko trzeba czekać..

Gość gość
I macie te swoje „weź większe” żadna która powiększyła sobie lekko biust. Czyli żeby poprostu je w końcu mieć, nie miała żadnych komplikacji. Teraz widzicie jak to jest jak chce się za dużo. Oczywiście są takie co przy 800 nic się nie stanie. Ale tu macie przykład ze przy większych implantach ryzyko powikłań wzrasta. !! Nadal ktoś chce podjąć takie ryzyko? Myśle ze lepiej cieszyć ze wyjdzie bez problemowe b czy c niż walczyć na sile o d e czy f

gośćMilka Mama była od środy do soboty, więc nie za długo ale i tak duzo pomogła :) dziś jest super. Szwy zdjete , nic nie ciśnie i nie boli :) z małym sobie radzę, nie noszę go no ale niestety mieszkam w domu pietrowym wiec muszę malego wnosić i znosić. Ale jest ok kwestia uchwytu ;)w domu po malu zaczynam robic co raz więcej, ale z myciem podłóg jeszcze muszę poczekać haha prowadziłam dzis auto i jeszcze to nie mój czas , zreszta doktor mnie opitolil hahaha ale teraz nie musze już nigdzie wychodzić ;) nawet w ogródku chwasty wywaliłam haha także wracam do żywych dużo zaczynam robic ale na spokojnie i delikatnie :) a z rozmiaru jestem bardzo zadowolona :) zreszta gdy nie ma sie nic to ucieszy byle okruszek :)

Gość gość NataliaNiki23
Kochana gośćMilka nie będę nic lekarz nie wspominał że mam się zaszczepić ,inne koleżanki również się nie szczepiły :). Chyba że będzie potrzeba :). Narazie.zrobiłam sobie dla własnej wiedzy próbne wyniki i byłam z Nim u doktora powiedział ze idealne . Mam nadzieję ze tak też zostanie do operacji :) Niby jeszcze czas do listopada ale zleci niesamowicie szybko :) a jak Twoje nastawienie ?:)też nie możesz się już doczekać Buziakiiii

Gość gośćMilka
Gość myślę, że wypowiedź nie na miejscu. Jesteśmy tu po to aby się wspierać!! Przy implancie każdej wielkości mogą wystąpić komplikacje. Lekarz w tej sytuacji sam zaproponował większe implanty... Powiększenie piersi to poważna operacja i każda z pewnie zgodzi się z tym, że podejmujemy ryzyko. Mam nadzieję, że jest to ostatnia taka sytuacja na wątku. Monia22 możesz na nas liczyć, nie przejmuj się głupimi komentarzami. Za pół roku już obie będziemy szczęśliwymi posiadaczkami nowych piersi :-)

Gość gość NataliaNiki23
Nawiąże jeszcze do wypowiedzi "gość" że im większy implant tym ryzyko się zwiększa . Niekoniecznie . Ryzyko tak naprawdę jest zawsze ,to ze coś pójdzie nie tak ,uda się lub nie. Tego się nie da przewidzieć . Są dziewczyny które z przyczyn niezależnych mają komplikację ale i są takie co na własne życzenie do tego się przyczyniają nie słuchając zaleceń . Sama zdecydowałam się na dość większy implant ... który po pomiarach okazał się możliwy :) i niewiem co by było gdybym wzięła taki czy inny ... tego nie przewidzimy ... pozdrawiam

Gość gośćMilka
NataliaNiki23 czasami nie mogę się doczekać, czasami się boję i zastanawiam się po co mi to... Mam wrażenie, że to tak odległy termin... U mnie szczepienie jest wymagane, ale nie wiem jak to rozegrać. Nie chcę nikogo wtajemniczać w to, że będę miała powiększane piersi, nawet lekarza rodzinnego. A przecież potrzebna jest recepta, potem ktoś mi tą szczepionke musi podać.

Gość gość
dziewczyny napiszcie mi prosze, po jakim czasie od op. chlopak bedzie mogl troche sie nimi pobawic, posciskac? mam nadzieje ze nie bedzie to trwalo pol roku ;(

Gość gość
dziewczyny napiszcie mi prosze, po jakim czasie od op. chlopak bedzie mogl troche sie nimi pobawic, posciskac? mam nadzieje ze nie bedzie to trwalo pol roku ;(

Gość gość

Gość gość NataliaNiki23
Kochana gośćMilka zleci nam szybciutko :)jestem pewna :). I będziemy wspominały że dopiero doczekać się nie mogłyśmy:). Ja nie mam problemu mówić o powiększeniu w otoczeniu moja. Siostra mama brat wiedzą koleżanki też:)A po to Nam ta operacja żeby w końcu cycki były takie jak trzeba:)Kochana ile masz lat masz dzieci jakie implanty wybrałaś przypomnij bo ja dopiero tu dołączyłam:)

Gość gość NataliaNiki23
Forum się widze zacina:(

Gość gośćMilka
Marbier88 super, że już tak śmigasz :-) już nie nosisz pasa? Pytam o dzieci bo sama mam w domu dwójkę. Synek już samodzielny, ale córeczka mimo że ma już 2 latka, to uwielbia jak ją noszę na rękach :-) przez pierwsze 2 tygodnie ma ze mną być mój mąż 24h/dobe. Potem już mam nadzieję, że będę ogarniać takie podstawowe rzeczy :-) Piersi nadal opuchnięte?

Gość gość NataliaNiki23
Gość nie pomogę bo jestem jeszcze przed :) . Ale myślę ze zachowując zdrowy rozsądek i słuchając swojego ciała jeśli Cię piersi nie.bolą partner może delikatnie Cię stopniowo dotykać:)i zobaczysz czy sprawia Ci ból ... lub dopytaj lekarza

Gość Neska_133
Monia22 życzę aby wszystko skończyło się po Twojej myśli i te 6 m-cy minęło jak najszybciej. Też robiłam u Piotrowiaka w sumie jestem zadowolona z Doktora choć na tą chwilę jestem tydzień po operacji także ciężko jeszcze ocenić efekt końcowy. Po tygodniu nadal kiepsko rano się wstaje - jakby dwa głazy osuwały się na płuca a kręgosłup masakra po spaniu w jednej pozycji... Płacie jakiś patent czy spać z poduszkami czy na płasko?

Gość gośćMonia22
Kochane jesteście.. :) Co do wypowiedzi gościa.. To przykre jak się czyta takie wypowiedzi.. Niestety czasami tak bywa, że wda się stan zapalny i nie wszystko idzie po naszej myśli.. do do wielkości implantu, to lekarz sam najlepiej wie ile może wsadzić w pierś, czy jest miejsce i jaki jest stan skóry.. U mnie było więc spokojnie można było sobie pozwolić.. Co do wielkości.. nie dążę za wszelką cenę za D, E, czy F !!! Po zejściu opuchlizny mam zwyczajne C! I naprawdę tego co ja przeszłam nie życzę nikomu..

Gość gośćMonia22
NataliaNiki23- Ja się szczepiłam, dla pewności.. Nie martw się o receptę, nie wiem jak w Twojej miejscowości, ale ja poszłam do punktu szczepień, powiedziałam, co chcę, zapłaciłam 45zł i na miejscu wykonali od ręki zastrzyk. Po miesiącu ponownie trzeba powtórzyć..

Gość gośćMilka
Marbier88 widzę, że najgorszy pierwszy tydzień, później już z górki :-) super, że już tak śmigasz :-) NataliaNiki23 mam 30 lat, dwójkę dzieci... Po dwoch ciążach schudłam, do tego te karmienia, i wkońcu zdecydowałam się na operacje. Mam teraz małe a, a co do implantu to jeszcze się zastanawiam. Dr powiedział, że max 375-400 ml , i okrągłe i anatomy będą dobrze wyglądać. Mam zadzwonić miesiąc przed terminem i powiedzieć jaki implant wybrałam. Zdecydowałam się na 400 ml anatomiczne wysoki profil i myślę, że już tak zostanie...

Gość gośćMonia22
Neska_133- Dokładnie noce są najgorsze.. :( ja dopiero od 3 nocy śpię jako tako, jestem bez żadnych przeciwbólowych i przeciwgorączkowych.. gdzie byłaś operowana? Szczecin, czy Kamień? Jedyne co mogę napisać pozytywnego z tej całej sytuacji to to, że doktor mnie nie zostawił, zajął się mną naprawdę troskliwie, jesteśmy w stałym kontakcie i zdaję mu relację na bieżąco.. Miałaś może dreny po zabiegu???

Gość beata 1981
Cześć 17.07.2018 miałam zabieg. Ogólnie czuję się dobrze. do 31.07. mam nosić stanik, bandaże i pas. martwi mnie tylko dziwne uczucie tak jak by jeden z implantów uciskał bardziej w stronę mostka a drugi na dół w stronę żeber. czy może to oznaczać, że moje piersi mogą być krzywe albo, że implanty się przemieściły. mam 500 anatomiczne.

Gość gość
Ja wykonywałam zabieg w tej klinice http://www.drnawrocki.com.pl/ opowiedziano mi dokładnie jakich konsekwencji po zabiegu mogę się spodziewać, więc generalnie nie było nic dla mnie zaskoczeniem z racji tego, że rana się goiła w sumie książkowo. Polecam bardzo tą klinikę. Dobre podejscie do pacjentów

gośćMilka Pas nosiłam tylko do zdjecia szwów. Teraz tylko stanik przez okres 10tyg. Najgorzej rano jest, po wstaniu piersi szczypią. Ale później ok. No i za dużo na raz robic nie można bo czuję, że pobolewają, ale znośnie :)

Gość gość NataliaNiki23
GośćMilka aaaha:) Ja mam 23 lata i Synka :) ja.zdecydowałam się na implanty 500ml Okrągłe :)

Gość gość NataliaNiki23
A firma Eurosilicone . Ja swoje mam małe C:)

Gość gośćMilka
NataliaNiki23 to Twoje będą giganty ;-) Mi zależy na naturalnym kształcie...dr mówił, że te 400 ml będą proporcjonalne do mojej sylwetki. Mam 173 cm wzrostu i 57 kg. Marbier88 super się czyta takie wiadomości :-) Przyzwyczaiłaś się już do spania na plecach? Mnie to przeraża najbardziej...

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się