Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klokj

leczenie wodą utlenioną

Polecane posty

Gość samcarter
Mam rozumieć,że perhy dron to EsJot?????

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość agatoszka
A prawdą jest ,że miód zalany wodą na kilka godzin ma działanie dotleniające komórki, cos podobnego na zasadzie wody utlenionej? Słyszałam to juz parę lat temu, ale nigdzie nic na ten temat nie mogę znaleźc?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Zaczynam kurację wodą utlenioną na skórę. Z jej picia póki co zrezygnuję.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
==allaella dziś Zaczynam kurację wodą utlenioną na skórę== Po gorącej kapieli z solą (1-5 kg kamiennej kłodawskiej), szklanką płatków magnezowych (worek 40 zł) i sodą (100 g) wcieraj 3% WU 'myjką' lub gabką w ciało. Bardzo odpreżające, oczyszczające, polecam ;) Pasożyty skórne sa bez szans. Bardzo mocno oddziałują leczniczo inhalacje WU rozrzedzonej do max. 1% zwykłym apolikatorem jak od soli morskiej. Wystarczy podmienić zawartość.. Nie trzeba pić, choć picie pomaga na żołądkowe problemy, helicobacter, przerosty grzybów.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Dron zapomniałeś podać linka, gdzie kupić:-D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
@agatoszka ==Do substancji chemicznych odpowiedzialnych za antybiotyczne działanie miodu należy zaliczyć przede wszystkim oksydazę glukozy. Enzym ten wprowadzany jest do miodu przez pszczoły wraz z wydzieliną gruczołów gardzielowych. Należy wyjaśnić, że jest on często utożsamiany z inhibiną, chociaż obecnie pod pojęciem tym kryją się różne czynniki i substancje antybiotyczne obecne w miodzie. Wymieniony enzym powoduje powstawanie z glukozy nadtlenku wodoru. Związek ten, zwany potocznie wodą utlenioną odznacza się silnym działaniem antybiotycznym. Powoduje on zniszczenie wszystkich chorobotwórczych bakterii, grzybów, wirusów i pierwotniaków. W naturalnym miodzie reakcja powstawania nadtlenku wodoru zachodzi bardzo wolno. Aktywność antybiotyczna świeżego, nierozcieńczonego miodu jest z tego względu niska. Natomiast po rozcieńczeniu miodu wodą powstawanie nadtlenku wodoru zachodzi z dużą szybkością. Dla przykładu aktywność antybiotyczna rozcieńczonego miodu jest od 6 do 220 razy wyższa w porównaniu z miodem nierozcieńczonym. (....)==

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
==Nadtlenek wodoru Już szereg badań prowadzonych od lat trzydziestych XX w. mówią o nadtlenku wodoru jako o składniku przyczyniającym się do realizowania antybakteryjnych właściwości miodu. Enzym, który jest obecny w miodzie, tzw. oksydaza glukozy produkuje nadtlenek wodoru. Działa on jednak najczęściej dopiero po rozcieńczeniu. Wcześniej zawarte w miodzie substancje uniemożliwiają działanie enzymu, mód natomiast posiada pełne stężenie. Ciekawy jest fakt, iż powstający w miodzie nadtlenek wodoru okazuje się bardziej skutecznym zabójcą bakterii niż pozyskany w inny sposób. Powodem takiego stanu rzeczy może być obecność w miodzie innych substancji, które jeszcze wzmacniają jego przeciwbakteryjny efekt. Niektóre z badań wykazują, iż dodatkowo zwiększa się antybakteryjne działanie nadtlenku wodoru poprzez dodanie do roztworu witaminy C (kwasu askorbinowego) bądź jonów niektórych metali (np. miedzi, żelaza, kobaltu czy chromu). Przykładowo, miedź na tyle wzmacnia nadtlenek wodoru, że niszczy on zarodniki grzybów. Wymienione wyżej jony występują w miodzie. To oznacza, że wysokie dawki nadtlenku wodoru sprawiają, że posiada on doskonałe antybakteryjne właściwości. Ważny jest jednak rodzaj miodu. Aktywność produkcji nadtlenku wodoru, a więc także oksydazy glukozy różni się w poszczególnych jego rodzajach. Niekiedy nawet w ogóle nie występuje. Tego typu różnice mogą mieć swoje źródło w przeróżnych czynnikach. Niższy poziom czynnika, jakim jest oksydaza glukozy, może być wywołany przez określone przetwarzanie lub specyfikę obchodzenia się z miodem pszczelarzy. Wyższa temperatura oraz światło wpływają na zmniejszenie poziomu nadtlenku wodoru, ponieważ zmniejsza się aktywność oksydazy glukozy. Z tego względu ważne jest zarówno odpowiednie pakowanie, jak również przechowywanie miodu. Należy dodać, iż poziom nadtlenku wodoru uzależniony jest także od rodzaju roślin, z jakich miód powstał. Ciemna barwa miodu świadczy o wyższym stężeniu nadtlenku wodoru, jasna natomiast o niskim jego poziomie, a tym samym niskiej aktywności antybakteryjnej. Okazuje się również, iż niektóre rośliny posiadają w swoim składzie chemicznym składniki niszczące nadtlenek wodoru, także w miodzie.== leczeniemiodem.eu/wlasciwosci-miodu/leczniczy-miod-jego-antybakteryjne-wlasciwosci

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
==Nadtlenek wodoru Już szereg badań prowadzonych od lat trzydziestych XX w. mówią o nadtlenku wodoru jako o składniku przyczyniającym się do realizowania antybakteryjnych właściwości miodu. Enzym, który jest obecny w miodzie, tzw. oksydaza glukozy produkuje nadtlenek wodoru. Działa on jednak najczęściej dopiero po rozcieńczeniu. Wcześniej zawarte w miodzie substancje uniemożliwiają działanie enzymu, mód natomiast posiada pełne stężenie. Ciekawy jest fakt, iż powstający w miodzie nadtlenek wodoru okazuje się bardziej skutecznym zabójcą bakterii niż pozyskany w inny sposób. Powodem takiego stanu rzeczy może być obecność w miodzie innych substancji, które jeszcze wzmacniają jego przeciwbakteryjny efekt. Niektóre z badań wykazują, iż dodatkowo zwiększa się antybakteryjne działanie nadtlenku wodoru poprzez dodanie do roztworu witaminy C (kwasu askorbinowego) bądź jonów niektórych metali (np. miedzi, żelaza, kobaltu czy chromu). Przykładowo, miedź na tyle wzmacnia nadtlenek wodoru, że niszczy on zarodniki grzybów. Wymienione wyżej jony występują w miodzie. To oznacza, że wysokie dawki nadtlenku wodoru sprawiają, że posiada on doskonałe antybakteryjne właściwości. Ważny jest jednak rodzaj miodu. Aktywność produkcji nadtlenku wodoru, a więc także oksydazy glukozy różni się w poszczególnych jego rodzajach. Niekiedy nawet w ogóle nie występuje. Tego typu różnice mogą mieć swoje źródło w przeróżnych czynnikach. Niższy poziom czynnika, jakim jest oksydaza glukozy, może być wywołany przez określone przetwarzanie lub specyfikę obchodzenia się z miodem pszczelarzy. Wyższa temperatura oraz światło wpływają na zmniejszenie poziomu nadtlenku wodoru, ponieważ zmniejsza się aktywność oksydazy glukozy. Z tego względu ważne jest zarówno odpowiednie pakowanie, jak również przechowywanie miodu. Należy dodać, iż poziom nadtlenku wodoru uzależniony jest także od rodzaju roślin, z jakich miód powstał. Ciemna barwa miodu świadczy o wyższym stężeniu nadtlenku wodoru, jasna natomiast o niskim jego poziomie, a tym samym niskiej aktywności antybakteryjnej. Okazuje się również, iż niektóre rośliny posiadają w swoim składzie chemicznym składniki niszczące nadtlenek wodoru, także w miodzie.== leczeniemiodem.eu/wlasciwosci-miodu/leczniczy-miod-jego-a ntybakteryjne-wlasciwosci

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
==Nadtlenek wodoru Już szereg badań prowadzonych od lat trzydziestych XX w. mówią o nadtlenku wodoru jako o składniku przyczyniającym się do realizowania antybakteryjnych właściwości miodu. Enzym, który jest obecny w miodzie, tzw. oksydaza glukozy produkuje nadtlenek wodoru. Działa on jednak najczęściej dopiero po rozcieńczeniu. Wcześniej zawarte w miodzie substancje uniemożliwiają działanie enzymu, mód natomiast posiada pełne stężenie. Ciekawy jest fakt, iż powstający w miodzie nadtlenek wodoru okazuje się bardziej skutecznym zabójcą bakterii niż pozyskany w inny sposób. Powodem takiego stanu rzeczy może być obecność w miodzie innych substancji, które jeszcze wzmacniają jego przeciwbakteryjny efekt. Niektóre z badań wykazują, iż dodatkowo zwiększa się antybakteryjne działanie nadtlenku wodoru poprzez dodanie do roztworu witaminy C (kwasu askorbinowego) bądź jonów niektórych metali (np. miedzi, żelaza, kobaltu czy chromu). Przykładowo, miedź na tyle wzmacnia nadtlenek wodoru, że niszczy on zarodniki grzybów. Wymienione wyżej jony występują w miodzie. To oznacza, że wysokie dawki nadtlenku wodoru sprawiają, że posiada on doskonałe antybakteryjne właściwości. Ważny jest jednak rodzaj miodu. Aktywność produkcji nadtlenku wodoru, a więc także oksydazy glukozy różni się w poszczególnych jego rodzajach. Niekiedy nawet w ogóle nie występuje. Tego typu różnice mogą mieć swoje źródło w przeróżnych czynnikach. Niższy poziom czynnika, jakim jest oksydaza glukozy, może być wywołany przez określone przetwarzanie lub specyfikę obchodzenia się z miodem pszczelarzy. Wyższa temperatura oraz światło wpływają na zmniejszenie poziomu nadtlenku wodoru, ponieważ zmniejsza się aktywność oksydazy glukozy. Z tego względu ważne jest zarówno odpowiednie pakowanie, jak również przechowywanie miodu. Należy dodać, iż poziom nadtlenku wodoru uzależniony jest także od rodzaju roślin, z jakich miód powstał. Ciemna barwa miodu świadczy o wyższym stężeniu nadtlenku wodoru, jasna natomiast o niskim jego poziomie, a tym samym niskiej aktywności antybakteryjnej. Okazuje się również, iż niektóre rośliny posiadają w swoim składzie chemicznym składniki niszczące nadtlenek wodoru, także w miodzie.== leczeniemiodem.eu/wlasciwosci-miodu/leczniczy-miod-jego-a ntybakteryjne-wlasciwosci

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
samcarter wczoraj Mam rozumieć,że perhy dron to EsJot?????== Nie, ale z przyjemnością poczytałbym pana @Esjot.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
==Nadtlenek wodoru Już szereg badań prowadzonych od lat trzydziestych XX w. mówią o nadtlenku wodoru jako o składniku przyczyniającym się do realizowania antybakteryjnych właściwości miodu. Enzym, który jest obecny w miodzie, tzw. oksydaza glukozy produkuje nadtlenek wodoru. Działa on jednak najczęściej dopiero po rozcieńczeniu. Wcześniej zawarte w miodzie substancje uniemożliwiają działanie enzymu, mód natomiast posiada pełne stężenie. Ciekawy jest fakt, iż powstający w miodzie nadtlenek wodoru okazuje się bardziej skutecznym zabójcą bakterii niż pozyskany w inny sposób. Powodem takiego stanu rzeczy może być obecność w miodzie innych substancji, które jeszcze wzmacniają jego przeciwbakteryjny efekt. Niektóre z badań wykazują, iż dodatkowo zwiększa się antybakteryjne działanie nadtlenku wodoru poprzez dodanie do roztworu witaminy C (kwasu askorbinowego) bądź jonów niektórych metali (np. miedzi, żelaza, kobaltu czy chromu). Przykładowo, miedź na tyle wzmacnia nadtlenek wodoru, że niszczy on zarodniki grzybów. Wymienione wyżej jony występują w miodzie. To oznacza, że wysokie dawki nadtlenku wodoru sprawiają, że posiada on doskonałe antybakteryjne właściwości. Ważny jest jednak rodzaj miodu. Aktywność produkcji nadtlenku wodoru, a więc także oksydazy glukozy różni się w poszczególnych jego rodzajach. Niekiedy nawet w ogóle nie występuje. Tego typu różnice mogą mieć swoje źródło w przeróżnych czynnikach. Niższy poziom czynnika, jakim jest oksydaza glukozy, może być wywołany przez określone przetwarzanie lub specyfikę obchodzenia się z miodem pszczelarzy. Wyższa temperatura oraz światło wpływają na zmniejszenie poziomu nadtlenku wodoru, ponieważ zmniejsza się aktywność oksydazy glukozy. Z tego względu ważne jest zarówno odpowiednie pakowanie, jak również przechowywanie miodu. Należy dodać, iż poziom nadtlenku wodoru uzależniony jest także od rodzaju roślin, z jakich miód powstał. Ciemna barwa miodu świadczy o wyższym stężeniu nadtlenku wodoru, jasna natomiast o niskim jego poziomie, a tym samym niskiej aktywności antybakteryjnej. Okazuje się również, iż niektóre rośliny posiadają w swoim składzie chemicznym składniki niszczące nadtlenek wodoru, także w miodzie.== leczeniemiodem.eu/wlasciwosci-miodu/leczniczy-miod-jego-a ntybakteryjne-wlasciwosci

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość agatoszka
Po co ktoś tak wkleja to samo w nieskończoność???? perhy dron dzięki serdeczne. Z tego wynika,że jednak nadtlenek wodoru po rozcieńczeniu miodu wodą w śladowych ilościach jest wytwarzany. Jakos tak bez składu napisałam,ale wiadomo o co mi chodzi he he he

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
==Nadtlenek wodoru Już szereg badań prowadzonych od lat trzydziestych XX w. mówią o nadtlenku wodoru jako o składniku przyczyniającym się do realizowania antybakteryjnych właściwości miodu. Enzym, który jest obecny w miodzie, tzw. oksydaza glukozy produkuje nadtlenek wodoru. Działa on jednak najczęściej dopiero po rozcieńczeniu. Wcześniej zawarte w miodzie substancje uniemożliwiają działanie enzymu, mód natomiast posiada pełne stężenie. Ciekawy jest fakt, iż powstający w miodzie nadtlenek wodoru okazuje się bardziej skutecznym zabójcą bakterii niż pozyskany w inny sposób. Powodem takiego stanu rzeczy może być obecność w miodzie innych substancji, które jeszcze wzmacniają jego przeciwbakteryjny efekt. Niektóre z badań wykazują, iż dodatkowo zwiększa się antybakteryjne działanie nadtlenku wodoru poprzez dodanie do roztworu witaminy C (kwasu askorbinowego) bądź jonów niektórych metali (np. miedzi, żelaza, kobaltu czy chromu). Przykładowo, miedź na tyle wzmacnia nadtlenek wodoru, że niszczy on zarodniki grzybów. Wymienione wyżej jony występują w miodzie. To oznacza, że wysokie dawki nadtlenku wodoru sprawiają, że posiada on doskonałe antybakteryjne właściwości. Ważny jest jednak rodzaj miodu. Aktywność produkcji nadtlenku wodoru, a więc także oksydazy glukozy różni się w poszczególnych jego rodzajach. Niekiedy nawet w ogóle nie występuje. Tego typu różnice mogą mieć swoje źródło w przeróżnych czynnikach. Niższy poziom czynnika, jakim jest oksydaza glukozy, może być wywołany przez określone przetwarzanie lub specyfikę obchodzenia się z miodem pszczelarzy. Wyższa temperatura oraz światło wpływają na zmniejszenie poziomu nadtlenku wodoru, ponieważ zmniejsza się aktywność oksydazy glukozy. Z tego względu ważne jest zarówno odpowiednie pakowanie, jak również przechowywanie miodu. Należy dodać, iż poziom nadtlenku wodoru uzależniony jest także od rodzaju roślin, z jakich miód powstał. Ciemna barwa miodu świadczy o wyższym stężeniu nadtlenku wodoru, jasna natomiast o niskim jego poziomie, a tym samym niskiej aktywności antybakteryjnej. Okazuje się również, iż niektóre rośliny posiadają w swoim składzie chemicznym składniki niszczące nadtlenek wodoru, także w miodzie.== leczeniemiodem.eu/wlasciwosci-miodu/leczniczy-miod-jego-a ntybakteryjne-wlasciwosci

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
agatoszka dziś Po co ktoś tak wkleja to samo w nieskończoność????== Administracja na to pozwala, albo sama to prokuruje, żeby ośmieszyc te metody. Nie ma innego rozwiązania. Każdy temat tak torpedują, pigfarma sypnęła groszem. Wymowne: Ministerstwo Zdrowia planuje ograniczenie sprzedaży leków dostępnych bez recepty poza aptekami. O tym pomyśle dyskutują Marek Tomkow z Naczelnej Izby Aptekarskiej i Przemysław Wipler z partii KORWiN. https://youtu.be/_5JSeiyspM4

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
==Nadtlenek wodoru Już szereg badań prowadzonych od lat trzydziestych XX w. mówią o nadtlenku wodoru jako o składniku przyczyniającym się do realizowania antybakteryjnych właściwości miodu. Enzym, który jest obecny w miodzie, tzw. oksydaza glukozy produkuje nadtlenek wodoru. Działa on jednak najczęściej dopiero po rozcieńczeniu. Wcześniej zawarte w miodzie substancje uniemożliwiają działanie enzymu, mód natomiast posiada pełne stężenie. Ciekawy jest fakt, iż powstający w miodzie nadtlenek wodoru okazuje się bardziej skutecznym zabójcą bakterii niż pozyskany w inny sposób. Powodem takiego stanu rzeczy może być obecność w miodzie innych substancji, które jeszcze wzmacniają jego przeciwbakteryjny efekt. Niektóre z badań wykazują, iż dodatkowo zwiększa się antybakteryjne działanie nadtlenku wodoru poprzez dodanie do roztworu witaminy C (kwasu askorbinowego) bądź jonów niektórych metali (np. miedzi, żelaza, kobaltu czy chromu). Przykładowo, miedź na tyle wzmacnia nadtlenek wodoru, że niszczy on zarodniki grzybów. Wymienione wyżej jony występują w miodzie. To oznacza, że wysokie dawki nadtlenku wodoru sprawiają, że posiada on doskonałe antybakteryjne właściwości. Ważny jest jednak rodzaj miodu. Aktywność produkcji nadtlenku wodoru, a więc także oksydazy glukozy różni się w poszczególnych jego rodzajach. Niekiedy nawet w ogóle nie występuje. Tego typu różnice mogą mieć swoje źródło w przeróżnych czynnikach. Niższy poziom czynnika, jakim jest oksydaza glukozy, może być wywołany przez określone przetwarzanie lub specyfikę obchodzenia się z miodem pszczelarzy. Wyższa temperatura oraz światło wpływają na zmniejszenie poziomu nadtlenku wodoru, ponieważ zmniejsza się aktywność oksydazy glukozy. Z tego względu ważne jest zarówno odpowiednie pakowanie, jak również przechowywanie miodu. Należy dodać, iż poziom nadtlenku wodoru uzależniony jest także od rodzaju roślin, z jakich miód powstał. Ciemna barwa miodu świadczy o wyższym stężeniu nadtlenku wodoru, jasna natomiast o niskim jego poziomie, a tym samym niskiej aktywności antybakteryjnej. Okazuje się również, iż niektóre rośliny posiadają w swoim składzie chemicznym składniki niszczące nadtlenek wodoru, także w miodzie.== leczeniemiodem.eu/wlasciwosci-miodu/leczniczy-miod-jego-a ntybakteryjne-wlasciwosci

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość perhy dron
Nic ;) :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
forum padło!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Mam nadzieję, że ktoś napisze na właściwy temat: czy pomogła mu na coś woda utleniona, jak ją stosował, jak długo - faktycznie forum zeszło na psy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja przxez jakis czas piłam WU, początkowo kilka krepel dziennie, zwiększając dawkę, ale potem zaczeła mnie strasznie boleć głowa- jak przestałam stosować wodę bóe przeszły, więc nie uzywam juz wody :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Na temat wody utlenionej już chyba wszystko było. Jest sporo filmików na ten temat, pokazane są nowe sposoby jej zazywania, też tu podawane, tzw. inhalacje sposobem Billa Munro. Ten link wyżej, podany przeze mnie też ma związek z tematem wątku. Wiele osób używa wu na grzybicę-po teście ślinowym, który wykazał jej obecność. Sebastian natomiast ten test kwestionuje...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość paoli7552
Witam, choruję na zatoki od 9 lat, wypróbowałam już chyba wszystko, bez większego efektu niestety-ciągle wraca. W TK niewiele wyszło, a ja mam przynajmniej 5 infekcji zatokowych w roku, w międzyczasie zażywam non stop antyhistaminowe i steryd do nosa :( Czy ktoś mógłby mi napisać jak długo należy zakraplać nos H2O-2-3 dni, czy dłużej? U mnie po 2 dniach nie ma żądnego efektu i nie wiem czy kontynuować czy przestać.... Przepraszam nie jestem w stanie przeczytać całego forum od początku, a interesuje mnie temat wody utlenionej na zatoki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Uuuuuu nikt kobicine nie odpisał..... Forum zdechło śmiercią naturalną!!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość perhy dron
paoli7552 wczoraj Akurat hydrogen peroxide radzi sobie z tą przypadłością znakomicie: Poczytaj te wątki w tym linku: www.earthclinic.com/sinus.../hydrogen-peroxide-sea-salt-treatment.html

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
www.earthclinic.com/sinus-infection/hydrogen-peroxide2.html ==Przepraszam nie jestem w stanie przeczytać całego forum od początku== Radziłbym zagłębic się w lekturze, od początku tematu. ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
paoli możesz spróbować zakrapiać srebrem jonowym(srebro wyrabiane domowo, nie z apteki), z dodatkiem kilku kropli wody utlenionej. Pozbycie się przewlekłego stanu zapalnego z zatok nie jest łatwe, ale się udaje. Popatrz na jutubie, na płukanie nosa... papaja

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×