Folik32 0 Napisano Październik 13, 2009 Chcielka a miałas juz taki dlugasny cykl jak teraz... tez lecisz po hormony???? Ja nastepna..... REA a Ty cos ta teraz lykasz czy zreperowałas te sluzy czyms innym.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Chciejka26 0 Napisano Październik 13, 2009 folik---czasami mialam..bywalo ze 2 miesiace nie mialam..tez lekarze podejzewali ze mam PCO,ale ostatnio bylam w klinice i on tak nie uwaza...wiec sama nie wiem kazdy mowi inaczej..ja wiem ze musze tarczyce zbadac i lekarz rodzinny na hormony mnie wysle... Ja teraz do pracy lece..a pogoda taka ze nic sie nie chce... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mfigielek 0 Napisano Październik 13, 2009 Hej babolki:) Ale wstrętna pogoda dzis, bleee! Ognik Cieszę się, że się w końcu do nas odezwałaś:) Mam nadzieję, że dobrze wpisałam twój tc? Napisz jeszcze co tam u ciebie, dlaczego byłaś w szpitalu? Pisałaś że masz już bóle przepowiadające, jakie to uczucie>? Bo ja też mam jakieś takie, jakbym miała @ dostać od początku tamtego tyg. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Anka323 0 Napisano Październik 13, 2009 Hej Kobity. Rea a no pracuje.Mam plan pracowac do polowy stycznia jak dam rade. Nie mam ciezkiej pracy,wiec chyba dam rade...Moglabym isc na zwolnienie tylko ze musze miec dobry powod no i tu nie zaplaca mi pelnej pensji.Dostane co najmniej 100e tygodniowo mniej...a niestety mamy 2 kredyty i za chate tez trzeba placic. Jak mi sie spac chce.Jeszcze czuje,ze dzidzius gdzies na przepone mi naciska,bo mam uczucie jakbym nie mogla wziac pelnego oddechu.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
REA_ 0 Napisano Październik 13, 2009 Folik - łykałam w przedostatnim cyklu duphaston @ przyszła normalnie w terminie, nawet o 1 dzień wcześniej, w kolejnym cyklu coś się pochrzaniło, wywoływałam @ luteiną - cykl 45 dniowy. wydaje mi się, że to ten duphaston namieszał. podobno, jak się dostarcza sztuczny progesteron, organizm przestaje produkować naturalny. i tak w tamtym cyklu brałam 10 dni sztuczny, na drugi zabrakło... tak sobie spekuluję, ale na to mi wychodzi. moja kolejna teoria jest taka, że jednak mam 1 w roku bezowulacyjny cykl - i ten jest taki długi! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
spacer w chmurach 0 Napisano Październik 13, 2009 Folik, ja z moją teściową ostatnio żyłyśmy w chłodnych stosunkach, ale wysiliłam się ostatnio na pewną dyplomację dla świętego spokoju. Twoja bardzo się wtrąca? Rea, kochana, masz dziś trochę czasu dla nas, widzę?:) Mfigielek, a od kiedy masz twardnienie macicy? Mnie w nocy przeważnie biorą skurcze, brzuch jest bolesny, ale przeważnie przesypiam takie stany. Już nie biorę magnezu tylko piję melisę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Folik32 0 Napisano Październik 13, 2009 Spacerku... moja tesciowa to jest taki dziwolag... jej nie przerobi jest do tyłu co najmniej jakies 20 lat... i musze puszczac na luz jej uwagi... np. teraz ma do mnie pretensje ze 2 prania wstawiłam jedno po drugim do pralki- czyli 1 wyjelam 2 wstawilam... bo pralka jej zdaniem powinna odpoczac... a ja na to jakna lato.. powiedzialam jej ze to urzadzenie jest od tego - jeszcze 3 kolejne wrzucilam... a co mialam duzo prania... i ona ma focha... a i dzis znowu piore bo gaci nie mam czystych... tyle sie nazbierało... hehe... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Folik32 0 Napisano Październik 13, 2009 oczywiscie to obraz jej dziwactwa... a tego jest hoho... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Folik32 0 Napisano Październik 13, 2009 no... wiec cóz... niedługo 14... 15... 16... i do domu... a tam odpoczne... aj co ja pisze... przeciez mam ciche dni pewnie nie odpoczne... to nic troche z nerwów cos porobie... ale mam dzis doleczek... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ewika74 0 Napisano Październik 13, 2009 hejka kobietki. Spacer to jest normalne krwawienie tylko że krótkie, chociaż dziś mimo, że wczoraj nie miałam nic a przedwczoraj leciutko to jakieś palmienia mnie jeszcze nawiedziły. Pati wracaj szybko - naprawiaj laptopa i heja.... Folik a to jędzucha jedna z Twojej teściowej no no.... Rea - do lekarza? Nie chce mi się. Może za miesiąc pójdę bo mam mieć robioną cytologię to go zapytam. Ja jutro 10 godz. w pracy beeeeee. Na dworze piździ jak w kieleckim - Mój M zapracowany, ja leniwa, dzieci, pies i chomik smyczą się po domu. I tak w kółko. Codziennie - trochę nudne to już się staje. Wolę lato! Nawet auta nie mam bo M wiecznie gdzieś jeździ. BBBRRRRRR Ok. To zdałam relację. Idę spać!!! Pa pa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Doris 78 Napisano Październik 14, 2009 Cześć Dziewczyny!!! Jestem tu 1 raz Jak widzę nie ja jedna mam problemy z zaciążeniem.Staramy się z mężem od roku i nic. Ostatni o okazało się, że nie mam owulki(po ponad rocznych wizytach i badaniach). Dostałam od lekarza Bromergon tylko się zastanawiam czy on pomoże, bo rok temu brałam go na przemian z Luteiną i miały działąć jako leki antykoncepcyjne.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Folik32 0 Napisano Październik 14, 2009 Witam i o pogode pytam... normalnie masakra... zima zima zima pada pada snieg... pociagi opoznione 40 minut brrr okropienstwo... Nie bede sie rozpisywac bo nikt pewnie nie czyta moich wypocin... U mnie 33 dc i @ brak ale bola cycki temp. spadła do 36,7 wiec jutro najpozniej pojutrze @ czyli co wydluzyly sie cykle... do 35 dni... czas na te badania czas... tu lezy chyba przyczyna moich niepowodzen... cos czuje ze bede łykac te swinstwo... ale skoro ma pomóc... by ujrzec 2 krechy to bede łykac... bede... a teraz jak zwykle ide na kawe.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Folik32 0 Napisano Październik 14, 2009 a Doris witaj... !!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Animonda 0 Napisano Październik 14, 2009 Cześć dziewczynki :) Odzywam się rzadko, ale staram się codziennie Was czytać. Trzymam za Was kciuki i oczekuję na nowe cięzaróweczki, nie gniewajcie się ale za Folika jakoś tak szczególnie - znamy się z innego topiku i jest mi jakoś najbliższa :) Nie mniej jednak cieszę się z każdego nowego brzuszka. Dziękuję że mfigielek poprawiła moje tygodnie, buziaki :) Ja powoli szykuję się do wielkiego dnia, ale ten czas jakby stanął w miejscu i ciągnie się strasznie.... Buziaki dla Wszystkich. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Doris 78 Napisano Październik 14, 2009 :((( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mfigielek 0 Napisano Październik 14, 2009 A u mnie zima, zima, zima.Pada, pada śnieg.... wszędzie biało... Animonda Witaj kochana, jak tam dzieciątko, wszystko ok? Spacer w chmurach a po co bierzesz ta melise? lekarz ci zalecił? Ja biorę tylko prenatal, no i czasem podjadam dodatowo magnez i żelazo. A jeśli chodzi o skurcze to mam już codziennie, szczególnie wieczorem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mfigielek 0 Napisano Październik 14, 2009 Doris witamy cię u nas. mam nadzieje, żę ci będzie dobrze z nami. Jeśli chodzi o Bromergon, to nie brałam, więc ci w tej kwestii nie doradzę. Ale co najważniejsze zycze ci aby twoje marzenie spełniło się jak najszybciej i że nie długo dolączysz do grona ciężarowek:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Folik32 0 Napisano Październik 14, 2009 To widze zima na całego.... hmmmm Animonda jestes kochana dziekuje za "szczególne" kciuki juz pewnie w tym miesiacu mozesz puscic bo juz tempka poszla w dól i wlasnie zaczelam plamic... tronke a co za tym idzie jutro najpozniej @ szonek sie kochany pojawi... ale ide na badania hormonalne wkoncu... wiec moze nastepny cykl bedzie jakis do przodu... No jakos nie przezywam @ bardzo... jakos nie dowierzam ze kiedys sie uda i chyba dlatego mnie te @ nie bola ze placze czy cos w tym rodzaju.... moze kiedys cos mnie zaskoczy jak COŚ tam umnie zaowocuje... A Tobie juz malutko zostalo do rozdwojenia wiec trzeba zaczac kciuki trzymac za Ciebie teraz aby wszystko poszlo ok. Zatem zaciskam... :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beata2611 0 Napisano Październik 14, 2009 Cześć dziewczyny Folik badanka porobisz i bedziesz wcinać garstke leków które kosztują majątek ale zobaczysz opłaci sie i za pare miesięcy bedzie Ci sie darł mały człowieczek we wózku ;-) i ssał cyca hi hi dziewczyn czy u Was też taka zima???? u mnie wszystko siada na chodniku brrrrrr no ale ja całkiem na południu mieszkam więc góry itd zima na całego a jak wieje to normalne zamiecie sie robić A ja jutro ide do gina i poogladam sobie mojego synka co tam sobie robi :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beata2611 0 Napisano Październik 14, 2009 Mfigielku ja to zazdroszcze Tobie wieku ciaży bo ja już w 38 bede miała cesarke i doczekać sie niemoge Wiem wiem zleci jak niewiem co ale jednak czekam z niecierpliwościa a jeszcze 13 tygodni Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Folik32 0 Napisano Październik 14, 2009 Beata od Fiata.... dopoero GG nam o kreskach a Ty juz niedługo tez sie rozdwoisz i wyjma Ci "ciasto" z piekarnika... Oj baby baby macie dobrze ... tylko bzyt i II krechy pozniej ogladanie fikolki itp... a my z Patrcyja... i kilka innych babek przechodzimy męczarnie... no tak nikt nie mowil ze bedzie łatwo... :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Folik32 0 Napisano Październik 14, 2009 Ale nie poddam sie.... o nie.... Wiecie co czy wy tez macie tak ze macie jeden dzien przed okresem taki dziwoląg bo ja np. wiem ze nidługo bedzie @ bo np. cycyki cyckami i wszelkie bóle i na twarzy góle... ale zauwazylam tempka w dol i ja mam atak zarcia ale nie specjalnie duzo... tylko musze ogarnąc cos slodkiego... np. wczoraj musialam bo zwariowałabym jednego buanty i cisza... i za 1, 2 dni @... mam takie prawie co miesiac... tyle ze czasami w lato mam chcice np. na lody... zimne zeby mi tu nie były ze ktos o innych mysli... wiecie co chyba ta obserwacja troche jest dobra.... niby sresuje ale swoje cialo i rozne zachciewajki itp warto poznac warto... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Folik32 0 Napisano Październik 14, 2009 na twarzy to gule zeby nie było... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beata2611 0 Napisano Październik 14, 2009 Oj folik do rozdwojenia jeszcze kupa czasu a ja już mam brzuch jak bym arbuza połkła hi hi mam już 98 w pasie i w płaszczek zimowy sie ledwo mieszcze ale mam jeszcze kurtke narciarską ha ha niby na narty nie pojade w tym roku ale pochodze sobie bo sie zmieszcze w nią chociaz przez jakiś czas Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beata2611 0 Napisano Październik 14, 2009 Hmmmmmmmmmmmm poszły wszystkie na sanki tylko ja zostałam i czasem Folik coś skrobnie i tyle a reszta na wagary :-( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mfigielek 0 Napisano Październik 14, 2009 Folik no no! "tylko bzyt i II krechy" - wiesz, że wcale u nas tak łatwo też nie było, bo 6 moich cykli też były pełne stresu, oczekiwania i rozczarowań. Rozumiem, że cierpliwości i sił już czasem brakuje, ale nie możecie sie poddawać! W końcu musi sie udać. Beata a dlaczego ty ma już zaplanowaną cesarkę? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mfigielek 0 Napisano Październik 14, 2009 no i skąd jesteś? bo u mnie tez zima w pełni. może mieszkamy niedaleko siebie - ja jestem spod Rzeszowa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Folik32 0 Napisano Październik 14, 2009 Mfigielek 6 cykli to nie 11 (ja juz zaczne niebawem 11...) mam jeszcze 13 zeby juz mozna bylo sie martwic zdaniem lekarza... a najbardziej mnie stresuja te pytania i kiedy bedzie bobo.... te ciotki na 1 listopada beda sie pytac... ble ble... ale ja delikatnie mysle co mam odpowiedziec... jak mnie ktoras zapyta... wrrrr bom w te klocki dobra takie pytanie zadadza zapewne 1 raz... hihihi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Animonda 0 Napisano Październik 14, 2009 Folik, ja na głupie teksty głupich ciotek pt."kiedy dzidzia?" Odpowiadałam, że wtedy gdy ktoś z rodziny na mi przyklad jak dobrze wychować dziecko. A póki przykładu brak to i dziecka ;) Moim "ukochanym" ciotkom buzie się zamykały jedna po drugiej :) A mi jakoś tak lzej było. Mfigielek, moje bobo 3 tygodnie temu ważyło 2385g, ciekawa jestem ile teraz waży. Szyjkę od długiego czasu mam krótką i miękką, ostatnio miała 1,95mm - więc nie zaciekawie.Jeśli chodzi o skurze to chyba coś u mnie też zaczyna się dziać. Często czuję takie wbijanie igły i ból w pachwinach. Ale już ten czas się zbliża. A Ty dokładnie na kiedy masz termin? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
spacer w chmurach 0 Napisano Październik 14, 2009 Mfigielek, melisę poradziła mi pielęgniarka w szpitalu na twardnienie brzucha, bo nie chciałam już brać hydroksyzyny. Oprócz tego biorę Maternę. Brzuch twardnieje mi i boli najczęściej w nocy, więc nie narzekam. Folik, nie wiem, która z nas ma gorszą teściową, ale najchętniej uciekłabym od swojej. Nawet profilaktycznie. Na razie boi się pytać o cokolwiek, bo od ślubu staramy się z mężem nie radzić jej we wszystkim i postępować wg własnego uznania. Ciekawe co będzie po moim porodzie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach