Chciejka26 0 Napisano Luty 16, 2010 Beata napewno bede uwazala..a jezeli chodzi o przygotowania do jestesmy daleko w polu,bo kasa nas trzyma..czekamy na zastrzyk gotowki,jak kasa bedzie to wszystko da sie zalatwic ..Byla umnie krawcowa i oczywiscie w suknie juz sie nie mieszcze hehe,ale juz znalazla rozwiazanie,cos wymyslila..bedzie dobrze :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kate79 0 Napisano Luty 16, 2010 witejcie kobity :) melduje ze ja jeszcze w dwupaku :( zostalo 5 dni do rozwiazania, ale ja juz najchetniej bym sie pozbyla mojego malego ciezkiego lokatora i wygilgala po stopiszonkach na zywo:) poza tym chcialam pogratulowac Folikowi i Chciejce- widzicie dziewczyny jak bedziecie przejmowac brzuchy po tych rozpakowanych... i po co byly te plakania i biadolenia, na kazda z nas przychodzi czas:):):) Folik jak apetycik??? ni dopisuje?? ja do 4,5 mies ciazy nie moglam patrzec i wachac miesa i wszelkich z nim produktow zwiazanych, moim zarciem byly owoce, warzywa, biale serki ,dzemy i same takie duperele:p Chciejko- a ty daj se na luz kobito, nie sama praca zyje czlowiek!!! masz dzidziolka w sobie a to najwazniejsze:) Rea gdzie zes polazla? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Chciejka26 0 Napisano Luty 16, 2010 kate fajnie,ze sie odezwalas kobieto :) kurcze jak ten czas leci,dopiero oglaszalas nam ciaze :) A ja wiem,ze duzo pracuje,zeby jeszcze cos z tego bylo,bede musiala zamknac interes bo nic nie idzie,katastrofa jest na rachunki nie zarabiam a gdzie tu mowa zeby miec cos dla siebie..ale do maja musze trzymac bo dostalam dofinansowanie i taki byl warunek firma musi istniec min rok..a mnie skreca jak mam tam isc..siedze i czekam czy ktos przyjdzie,kazdy mowi ze taki okres,ale nikt nie mysli z kad kase brac..ale jakos damy rade(mam nadzieje) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Folik32 0 Napisano Luty 16, 2010 No to se wpadłam .... (chwilunie)... hmmmm mieso i wszystko z nim zwiazane jest bleeeeeee..... cacy jest woda mineralna i chleb z dzemem.... a reszta cuhnie mi na odleglosc... mam fazy ze 5 min nic nie czuje tzn objawów mdłosci itp. a reszta dnia bleeeee ale jeszcze nie zwracam tego co zjem (a jem malo) ale zmuszac sie przeciez trzeba.... Dzis mi nawet serek wiejski wszedł, jedno jabłko.... i bułka grahamka.... czuje ze winnam wiecej jesc ale chyba sie to poprawi... lodówke najchetniej wyniosłabym na dwór... a smazone kotlety to winno sie robic nie wiem gdzie zeby tego smrodu nie bylo... moj M musi sobie odpuscic kremowania sie na noc... bo smac ze mna nie bedzie... rece tez kremuje sobie rano i sio do pracy bo bleeeeee .... no to czekam tera na to aby juz mnie jednak nie mdlilo..... biustonosze troche sie za ciasne robia i spodnie mimo ze melo jem jakos cisna w pasie.... i nic poza tym we wtorek idziemy do gina zeby poogladac juz nie mm a moze cm.... ??? ale to sie okaze.... - to teraz Wam troche naplodzilam.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Chciejka26 0 Napisano Luty 16, 2010 Folik no nareszcie.... REA teraz ty opowiadaj co u ciebie... ja mam wizyte u lekarza 1 marca.. Folik ktory to tydz u ciebie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Folik32 0 Napisano Luty 16, 2010 Chciejka nie mam pojecia który to tydzien mi sie wydaje ze 7 jest teraz a zaczne od niedzieli 8 ale nie wiem.... ja nie umiem tego liczyc... a Ty który.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Chciejka26 0 Napisano Luty 16, 2010 u mnie zaczal sie 10 tydz.. a kiedy mialas ostatnia @ ? zaraz policzymy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lola83-1 0 Napisano Luty 16, 2010 Folik no to niezle to widze ze smaczki rozne macie:) Kate fajnie ze juz niedlugo bedziesz miala malenstwo przy sobie na raczkach:) Chciejka Ty dbaj o siebie i uwazaj na siebie:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Chciejka26 0 Napisano Luty 16, 2010 na tyle na ile moge to dbam..w domu prawie wszystko M robi to juz to mi odpada..nawet jedzonko mi przygotowuje,pamieta o kupnie wody owocow itp bez przypominania :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
REA_ 0 Napisano Luty 16, 2010 Kozy:) ja też na chwilkę. Klaudusia - gratulacje!!!:) Beacia - trzymam kciuki, żeby jednak bez operacji się obyło... bądż dzielna! Chciejka, Folik - trochę urozmaicenia diety. Owocki, sałatki... witaminek! mam wam do obwieszczenia, że niestety jest zmiana planów. już mam dosyć czekania biernie, kasa wartkim strumieniem zamiast wpływać do firmy wypływa - nie wiem, czy to jest nasze nieudolne zarządzanie, czy poprostu to, że jednak słowo na duże K kończące się na S jednak i nas dopadło. Nie wiem jak długo się to utrzyma, ale sterta rachunków rośnie, a ja nie mogę przez to spać. Tak więc spreparowałam kilka zdań o mojej dotychczasowej karierze i właśnie wysyłam do agencji pracy. Nie mam na to ochoty, ale nie zawsze jest miło:( tak więc starań nie będzie, chłop biadoli, ale ja już jestem taka istota, która lubi swoje rachunki płacić terminowo i spokojnie sobie spać - teraz niestety jest inaczej i się z tym zgodzić nie mogę. wiem, że jest to kiepski moment na szukanie, zobaczymy, dawno nie byłam na rozmowie o pracę:) także moje baby - chwilowo mnie nie będzie, aczkolwiek wrócę, napewno wproszę się na jakąś małą kawkę, a może jak znajdę już wygodny stołek to i powrócimy do naszych plot. Póki co muszę się zająć czymś innym. Wszystkim życzę najlepszego, szczęśliwych rozwiązań i wielkich brzuchów - jak już się wszystkie rozpakujecie, to może ja zostanę brzuchatką jedynaczką, będziedzie mnie rozpieszczać i wysyłać ciuszki i inne dzieciowe akcesoria:D buziaki! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Chciejka26 0 Napisano Luty 16, 2010 REA wiem o czym mowisz bo u mnie tak samo i zamiast cieszyc sie tym ze jestem w ciazy,to mysle jak poplacic wszystko,terminy gonia,a kasa nie wplywa... Ale wpadaj do nas,nie rob sobie wolnego od nas ,bo wszystkie Cie potrzebujemy...sciskam Cie mocno i powodzonka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beata2611 0 Napisano Luty 16, 2010 Rea niestety operacja musi być a jeszcze żeby było mało to dzis małemu druga przepuklina wyszła po 2 stronie byłam już u lekarza potwierdziła że sa 2 przepukliny pachwinowe. Jakby była pępkowa to nie było by operacji a tak to musi być i to jeszcze 2 te france sie przyplątały mojemu maleństwu :-( popłakałam sie i tyle. Był okres w moim życiu ze nie miałam za co zapłacic rachunków to był zły okres w moim zyciu jak sie rozeszłam z mężem a wtedy nie miałam pracy ani środków do zycia i mama mnie utrzymywała na szczęście teraz mam na opłaty i takie tam ale nie przelewa sie niestety Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lola83-1 0 Napisano Luty 16, 2010 Beatko Biedny ten Twoj maluszek ,kurde dlaczego mu sie to przytrafilo? ale z drugiej strony lepiej wczesniej niz pozniej mialby miec operacje. Trzymajcie sie dzielnie:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lola83-1 0 Napisano Luty 17, 2010 Dzien doberek:) widze ze tu cisza a ja zerklam tylko na chwilke bo czas sie juz do pracy zbierac ciekawe ile bedziemy pracowac 1-2 dni hehe:) milego dnia zycze wszystkim.papa:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Folik32 0 Napisano Luty 17, 2010 Witam... oj REA REA to co ... dluzszy urlop widze sie szykuje... no to zarabiaj i wracaj szybko... bo pic w piatki nadal bedziemy juz nie ktore moga Chciejka.... ostatnią@ miałam 23 grudnia... wiecie co dzis facet przegiał pałę... rozumiem jest post i mieso mi nie podchodzi zatem mysle - kupie sobie slodka bułe plus grahamke a ten lobuz w drzwiach stoi i mowi dzis nie ma slodkich bulek - post... kurde co ja mam dziecku dac jest.... i mialam wczorajsza grahamke na szczescie i wlasnie palaszuje z serkim wiejskim... a wczoraj - nie wiem jak mi sie udalo zjesc obiad .... normalnie mi wszedl... ale dzis juz chyba bedzie gorzej.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beata2611 0 Napisano Luty 17, 2010 hej Folik rano zawsze jest najgorzej pózniej bedzie lepiej i dasz rade z obiadem :-) niby mnie mordowało od rana do wieczora ale dało sie przezyc i teraz karmie małego szkraba :-) Ale był rano mróz nie dałam rady zawiezc córci do szkoły i mama po nia przyjechała. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Chciejka26 0 Napisano Luty 17, 2010 Folik wedlog moich obliczen to 9 tydz :) jest 9 dni roznicy miedzy nami,bo ja ostatnia @ mialam 14 grudnia :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Chciejka26 0 Napisano Luty 17, 2010 kurde zwatpilam,wpisalam twoja date do innego terminarza i wyszedl 7... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Folik32 0 Napisano Luty 17, 2010 Chciejka - za tydzien pojde to mi gin powie który to tydzien bo ja sie w tym gubie... ale chyba srodek siódmego.... :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Chciejka26 0 Napisano Luty 17, 2010 znalazlam wyliczylam..date porodu ustalam na 30 wrzesnia :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Folik32 0 Napisano Luty 17, 2010 Mi wyszło tak: a na innym ze to 9 tydzien.... glupie Twoja ciąża trwa: - dni: 54; - tygodni: 7, dni: 5; - miesięcy: 1. Jesteś aktualnie w pierwszym trymestrze ciąży. Przewidywany termin porodu Twojego dziecka to: 1-10-2010. Do terminu porodu pozostało: - dni: 226; - tygodni: 33, dni: 2. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Folik32 0 Napisano Luty 17, 2010 no i to jest 54 dni wyliczone a w sumie od owulacji mam 57 dni wiec plus do @ 2 tygodnie wiec wychodzi ze to 9 tydzien.... aj tammmm co by nie bylo..... lekarz powie mi dokladnie jak pojde bo zwariowac mozna na pewno I trymestr.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Chciejka26 0 Napisano Luty 17, 2010 no wlasnie bo ja tez sie teraz zakrecilam... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Chciejka26 0 Napisano Luty 17, 2010 REA sobie poszla i reszta za nia..dziewczyny piszcie co u was Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beata2611 0 Napisano Luty 17, 2010 Oj widze ze macie ten problem co kazda z nas miała tylko nie z tygodniami a z miesiacami bo jak by liczyć miesiac ze ma 4 tygodnie to wychodzi ze kobieta jest w ciaży 10 miesiecy pełne a tak na prawde jest 9 miesięcy i nigdy nie wiedziałam jak to liczyc :-D najważniejsze ze jesteście zaciazone i zeby donosić ciaze i mieć kochane maleństwa zdrowe a cco tam tygodnie hi hi. A mój szkracek wyssał 2 cyce popił herbatką bo miał czkawke pobawił sie z krowami na karuzeli i śpi słodko :-D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Chciejka26 0 Napisano Luty 17, 2010 Beata masz racje...ale to glupie uczucie nie wiedziec dokladnie ktory to tydz..u mnie na 90% 10 tydz...ale na nast wizycie dokladnie zapytam lekarza Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nikulam 0 Napisano Luty 18, 2010 Chciejka, Folik-----Hmm, a czemu to taki problem wyliczyć?Liczcie sobie od pierwszego dnia ostatniej @ i już np. mój dzien to 17.06 (środa), wiec w nastepna srode skonczyłam 1 tydzien ciazy, w czwartek to już był tydzien i 1 dzien ...itd.......oczywiscie to sa tygodnie ciązy, a dziecko jest zawsze o 2 tyg. młodsze....przynajmniej tak to zapamiętałam:) Mnie teraz bardziej interesuje który termin porodu wybrać za właściwszy, właśnie wyliczony wg @ czy USG,podobno najbardziej wiarygodne sa te z pierwszych USG, tak do 12tc bo do tego czasu wszystkie dzieci rozwijaja sie jednakowo, potem te terminy z USG sa juz niewiarygodne.W sumie miałam monitoring cyklu wiec wiem kiedy owulacja była i rzeczywwiscie ten termin z pierwszych USG sie potwierdza i wg niego sie kieruje. REA----nie znikaj!!!Nawet jeśli próby zawieszone!Trzymam kciuki za nowa prace! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dorotka78 0 Napisano Luty 18, 2010 Dzień dobry :):) Jestem ostatnio zalatana, zabiegana na nic czasu i do tego niewyspana ---- całe szczęście jeszcze 2 dni i mam wolny weekend :): Już się nie mogę doczekać :) Czy ja się kiedyś wyśpię ???? Beatko - przykro mi, że Arturek ma przepuklinę. Ale dobrze, że wykryta wcześniej to można interweniować. Bo ponoć wykryta w późniejszym wieku u chłopców może być niebezpieczna... :(:( Folik - widzę, że objawy u Ciebie zawitały na dobre, no kochana trzymaj się :):) A tak swoją drogą to Cię załatwił chłop z bułeczką - dziwne - przecież nie każdy musi pościć, prawda? A jak tam teściowa - zajmowała się Tobą troszkę jak byłaś na zwolnieniu?? :):) Rea - trzymam kciuki, żeby poszukiwania pracy odniosły oczekiwany skutek :) Nikulam - to teraz kolej na Ciebie do rozpakowania.... A my już za parę dni za dni parę zaczynamy staranka, tak pod dyktando gina. We wtorek idę na usg, żeby sprawdzić czy coś się dzieje z tymi pęcherzykami po CLO I BROMERGONIE .............. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dorotka78 0 Napisano Luty 18, 2010 Kobitki ja uciekam do pracy, niestety znowu :(:(:( Życzę Wszystkim miłego i spokojnego dnia :):) Papa :):):) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Anka323 0 Napisano Luty 18, 2010 Dzien Doberek. A ja dzis wyspana,bo synek ladnie w nocy spal :)Budzil sie co 3 godzinki,jadl i spal dalej. Musialam dzis zamowic na allegro nawilzacz powietrza,bo u nas jest teraz strasznie suche i maluszek ma przez to zatkany nosek,z reszta samej mi sie kiepsko oddycha. Czekam az sie teraz obudzi,dostanie papu i pojdziemy na spacerek.Moze odwaze sie zejsc na dol do sklepu..?Boje sie tylko potem podchodzenia pod ta gorke..bo jak dluzej pochodze to jeszcze wszystko mnie tam w dole boli,ale z kolei nie mam nawet z czego obiadu zrobic,a zjadlabym sobie rosolku. Dorotka..Ty o spaniu to lepiej nic nie mow..poczekaj poczekaj,,teraz narzekasz..jak bedzie maluszek to bedzie tylko gorzej hiihihi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach