Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Perrito

Ustępujecie miejsa babciom w tramwajach i autobusach?

Polecane posty

Gość wszystkie moje
I zastanawiam się tylko, gdzie wyście się wychowywali? W oborze?

też miałam przypadek z taką jedną starą jędzą! Cały tramwaj był pusty, a ona akurat do mnie się przy**bała!

ja zawsze ustępuję ale wkurza mnie potwornie jak taka babcia nie chce skorzystać i mówi siedź dziecko i upiera się przy swoim a potem wchodzi kolejna babcia i patrzy sie na mnie takim wzrokiem jakby zabić mnie miała. teraz to nawet jak babcia sie upiera to i tak wstaje a ona wtedy siada.Zresztą nie tylko babcią ustępuje ale ogólnie starszym.Kobieta w ciąży nie bo jakoś nie przyszło mi to do głowy .

A ja jestem w ciąży i mi bardzo wiele osób ustępuje w kolejkach, autobusach itp... Jak już urodzę dziecko, także będę ustępować, nie tylko osobom starszym i chorym, ale także kobietom w ciąży i z małymi dziećmi.

tak w oborze:/ i nie będę miala okazji się przekonać jak to jest,bo nie chcę być taka jak te wszystkie stare baby którym się wydaje że z racji wieku należy im się wszystko i odpowiednio wcześnie popełnię samobójstwo:/

no jasne, ze ustepuje. chyba oczywiste. mam 28 lat i nie musze siedziec, niech sobie siedzi ktos, komu stanie sprawia trudnosc i kto szybko sie meczy lub jest schorowany. a jak jest kobieta w ciazy to obowiazkowo.

Gość jussaa
za granica ustępuje,a w Polsce nie bo starsi ludzie sa chamscy i niekulturalni.I,jak to mówią "kiedy wejdziesz między wrony..."

do tych co nie ustępują: nie dziwcie się że te babcie mają was za bydło bez krzy ogłady skoro się tak zachowujecie. Nawet jak babcia jest chamska to nie musicie rywalizować z nią o tytuł najwiekszego chama w autobusie. Wyrosło nam pokolenie dresów i tipsiarek, zero empatii, zero myślenia że ktoś może się zle czuć i potrzebować tego miejsca w autobusie, myślicie w większości tylko i wyłacznie o własnych grubych, pryszczatych dupach. Zawsze ustępowałam miejsca starszym, kobietom w ciąży czy komuś kto tego miejsca ewidentnie potrzebował bardziej niż ja i zawsze, gdy ja potrzebowałam miejsca znalazł się ktoś, kto mi je ustąpił. Teraz na szczęście mam samochód i nie muszę patrzeć na ten \"kwiat\" młodziezy polskiej w autobusach i tramwajach.

Gość wszystkie moje
O proszę, dziecię obraziło się za oborę :D :D :D Trzymam cię za słowo w kwestii "odpowiednio wcześnie popełnionego samobójstwa" :)

Gość nie bo mam długie paznokcie
i jak złapie się z rórkę w auytobusie to mi się łamią

Gość wstyd za to co wyrosło
całe to bydło co to miejsca starszemu nie ustąpi tylko do gazu się nadaje ale ich przyszłośc będzie jeszcze gorsza, bo będą się rozmnażać niestety i ich bachory im się odwdzięczą, i to tyle w tym temacie

jesli widze ze ma laske, chodzi o kulach albo jest w wieku 70-80 lat to tak dobrze wygladajacym babkom w wieku 55-65 nie ustepuje

Gość rośnie chamowo
kiedyś młody człowiek to nawet nie pomyślał ,żeby usiąść jak jechały starsze osoby , Ja jeż dzę zŁomianek do Warszawy i codziennie widze jak rozwalone bydło zajmuje miejsca a starsze schorowane osoby jadące do szp Bielańskiego stoją ,ale co wymagać większość w stolicy i pod Warszawą to przyjezdni z Pierdziszewa , a tam zachowań ludzkich ani kultury nikogo nie uczą

Gość nitkaa22
Ja rozumiem ustapić jak nie ma miejsca i wtedy zazwyczaj ustepuje. A tu często calutki prawie autobus pusty, ale ona chce akurat to miejsce "bo to jest jej stałe miejsce". Jakby wykupiła sobie rezerwacje conajmniej ;/

Gość jjjjjjjjjjjjjjj
"wstyd za to co wyrosło całe to bydło co to miejsca starszemu nie ustąpi tylko do gazu się nadaje ale ich przyszłośc będzie jeszcze gorsza, bo będą się rozmnażać niestety i ich bachory im się odwdzięczą, i to tyle w tym temacie" po wypowiedzi wnioskuje - bezdzietna stara panna - no bo w końcu ona nie wychowała tego pokolenia

wstyd za to co wyrosło całe to bydło co to miejsca starszemu nie ustąpi tylko do gazu się nadaje ale ich przyszłośc będzie jeszcze gorsza, bo będą się rozmnażać niestety i ich bachory im się odwdzięczą, i to tyle w tym temacie dlatego teraz siedzę żeby kiedyś stać jak mi to \"bydło\" miejsca nie ustąpi.Tyle w tym temacie.

Jak widzę kobiecinę taką normalną sympatyczną staruszkę to ustępuję ale jak wsiadają koło jakiegoś marketu takie babska obładowane siatami i latają im oczy dookoła głowy gdzie by tu dupsko usadzić to nie, mają siłę latać po sklepie to niech stoją!

Gość straszy czlowiek boi sie
poprosic o ustapienie, zeby sie nie narazic na chamskie niejednokrotnie komentarze(sama takie słyszałam) Kazdy wstrzas w tramwaju grozi starszemu czlowiekowi upadkiem, a w konsekswencji, ze wzgledu na ostoeoporoze i chore kregoslupy - zlamaniem kosci , ktore w wypadku straszego czlowieka czesto rowna wielomiesiecznemu bezradnemu lezeniu i niejednokrotmie smierci. Poczytajcie o zlamaniach stawu biodrowego u osob starszych - to wyrok. Pomyslcie, ze dla nich to jest kwestia zycia , dlatego siedzace miejsce jest takie wazne!

Patrisza idz lepiej zainwestuj w edukacje, alb w swój ryj parchaty, bo nas twoja nierefrmowalność gówno obchodzi.

spierdalaj ciekawe czy jesteś taki mądry/taka mądra jak do autobusu wchodzi starsza osoba...wpierdalasz swój "parchaty ryj" w szybe i tyle,wszyscy tak robią tylko teraz odpierdalają dobrze wychowanych a prawda jest taka że ustępowanie miejsca nie ma nic wspólnego z dobrym wychowaniem a jest jedynie aktem dobrej woli której mi brakuje;/

Gość wstyd co to wyrosło
te osoby z patriszją na czele powinny zostać za kołnierz wywalone z środków komunikacji biec za nim aż się kultury nauczą. I bardzo miło, ze są jednak osoby młode, którym kultura i dobre zachowanie nieobca. A ty jjjjjjjjjjjjjjj obyś nie była czasami pedagogiem albo psychologiem od siedmiu boleści, bo twoje wnioski o kant dupy mozna rozbić.

wywalać to się powinno wszystkie sapiące,spocone stare baby którym się wydaje że z racji wieku wszystko im się należy a gówno prawda bo nic im się nie należy!!

Gość skdjfu hfyr
jasne, chamskie ale i tak ustapic trzeba bo stare a jeszcze czego!! mlodzi maja byc kulturalni a staruchom wolno wszystko, ale was pojebalo pojeby starym chamom nie ustapie nigdy i mam w dupie co moze im sie stac, niech se lamia wszystkie kosci, ustepowanie to nie jest obowiazek tylko jedynie akt dobrej woli, bo kazdy bilet kupil i tez ma prawo siedziec