Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ciąża poronienia i itp.

Może ktoś coś wie na ten temat jeśli tak proszę o pomoc

Polecane posty

Mam dość spory brzuch od kilku miesięcy .Wyglądam jakbym była w ciąży.Znajomi których spotykam to o gratuluje który miesiąc?Wokoło wszystkim tłumacze nie jestem w ciąży poprostu przytyłam!Jednak ostatnio sama się nad tym zastanawiałam .Jednak zrobiłam testy i wyszedł negatywny. Pytanie moje czy mogłam np być w ciąży i w między czasie doszło do poronienia (np.wtedy gdy wydawało mi się że to okres) i stąd pozostał ten brzuch.Mam nadzieję że móje myśli są mało realne ale coś może w tym jest skoro tak pomyślałam.

Niektóre kobiety maja otyłość typu brzusznego i właśnie ta gromadzi sie tłuszczyk ja niestety też tak mam ;(

nigdy nie miałam wzdęć. Zawsze byłam szczupła nawet może za szczupła. A od jakiegoś czasu zaczynam wyglądać kluseczka zwłaszcza partie brzucha. A dosyć mam już pytań i gratulacji z powodu ciąży

najlepiej idz do lekarza. nagle powiekszenie sie brzucha, nieproporcjonalne do reszty ciala moze byc oznaka powaznej choroby.:( oczywiscie zycze zdrowia.

oj a jaką chorobę masz na myśli?

W zasadzie to tak czy tak powinnaś się wybrać do lekarza - może warto zrobić podstawowe badania + np. hormony tarczycy, bo takie nagłe tycie może być objawem niedoczynności. A jeśli tylko brzuch to na pewno USG brzucha wskazane. Pewnie jeszcze inne przyczyny warto zbadać - ale powinnas się do lekarza udać.

tak ogólnie przytyłam ale głównie brzuch . W ciągu pół roku przytyłam 10 kg

bierzesz jakies tabletki czy cos? zmienilas styl zycia? moze po prostu zaczelas wiecej jesc? skoro test wyszedl negatywny, to nie jest to ciaza, tym bardziej, ze dostalas okres:O dobry lekarz rozwieje twoje watpliwosci.

nie biorę tabletek nie zmieniłam też swojego trybu życia. Wiem że to nie ciąża ale bardziej zastanawiam się nad tym co napisałam na początku

ale czy kiedykolwiek spoznil ci sie okres? czy nie mialas okresu dluzej jak dwa miesiace? w 4 tygodnie od zaplodnienia nie przytyjesz, nie urosnie ci brzuch!

Gość zabawne to
hehehe. Rozbroił mnie ten topik :D Naprawdę wierzysz w to, że mogłaś być w ciąży? Zaniedbałaś się po prostu i przytyłaś- głównie w okolicy brzucha, bo takie masz widocznie tendencje. Zrób podstawowe badania i przejdź na diete, ale nie tłumacz swojej nadwagi nieistniejącą ciążą ;)

okres mam jak zawsze aczkolwiek ostatnie kilka miesięcy jest krótszy i mniej obfity. jednego miesiąca lało się ze mnie jak z kranu nigdy tak nie miałam

nie absolutnie. Tylko zastanawiam się tyle tu kobiet na kafe może ktoś miał podobnie albo wie coś na ten temat

jesli nigdy nie spoznil ci sie okres, test wyszedl negstywny, to jakim cudem moglas byc w ciazy. dodaj jeszcze, ze nigdy nie uprawialas seksu bez zabezpieczenia:Ociaza na bank:O zrob badania jesli twierdzisz, ze to tycie nie jest normalne. ale nie wmawiaj sobie poronienia, bo W KILKANASCIE DNI OD ZAPLODNIENIA NIE PRZYTYJESZ NIE UROSNIE CI BRZUCH NA CIAZE!!!

a może ktoś słyszał o jakiś chorobach które powodują tycie i powiększanie się brzucha?

szlachcianka nie kpij sobie ze mnie nie mam 5 lat ja naprawdę pytam poważnie i się martwię. Wiem najprościej iść do lekarza ale po pierwsze nie mam czasu a po drugie się bardzo boję

nie zamierzam z ciebie kpic. po prostu zastanow sie co piszesz. uwazasz, ze bylas w ciazy i poronilas tylko na podstawie wiekszego brzucha. no prosze cie:O jesli to tycie cie niepokoi, zwlaszcza powiekszajacy sie brzuch, to nie masz innego wyjscia jak udac sie do lekarza, bo przez forum kafeterii tego nie wyleczysz. zbadaj poziom hormonow, cukier, tarczyce. idz na usg brzucha. moze to ciaza urojona?

Między innymi nowotwory Niekoniecznie narządów rodnych), mięśniaki macicy - mogą dawać takie a nie inne skutki wizualne + szybkie tycie. Ale rwnie dobrze mogą to być wahania hormonalne nie związane z wyżej wymienionymi. nikt Ci tu nie powie ci Ci może być bo podaje tylko przykłady a powodów może być mrowie, od bardziej absurdalnych do poważnych.Idź do lekarza i tyle. Zrób podstawowe badania (mocz, mofrologia), owiedź lekarza rodzinnego, wybierz się do ginekologa.A co do poronienia - na etapie ilku miesięcy nie byłoby to już poronienie ale raczej poród przedwczesny i nie przeoczyłabyś wydalenia kilkudziesięcio centymetrowego płodu! No pomyśl sama, wejdź w wyszukiwarkę internetową i poczytaj o tym jaki duży jest płód. w czwartym miesiącu ma około 16 cm + łożysko. Sądzisz, że mogłabyś to przeoczyć? Prędzej zemdlałabyś z bólu niż przeoczyła taką sytuację.

Gość zabawne to
ale jak mozna brac powaznie to co piszesz, skoro uwazasz ze bylas w ciazy na tyle zaawansowanej, ze widoczny jest juz wiekszy brzuszek, poronilas i nie zauwazylas poronienia :o tłumaczymy Ci, ze po prostu przytyłaś. jak sie martwisz to zrob badania, ale moim zdaniem niczego nie wykażą. p.s. fajnych masz zjaomych, skoro gratuluja ciazy otylej osobie :P

nowotwor jesli tylko brzuch sie powieksza i w porownaniu z reszta ciala wyglada nienaturalnie. moim zdaniem pierwszy krok powinnas wykonac do endokrynologa na zbadanie poziomu hormonow. jesli to sie nie wyjasni, zrob podstawowe badania u lekarza rodzinnego. jesli dalej bedziesz tyla, to przejdz na diete i zacznij uprawiac jakies sporty.

no wieciejak ktoś przez 27 lat ważył 46 kg przy wzroście 170 cm. A przez ciągu krótkiego czasu przytył 10 kg to moim zdaniem nie jest to normalne

A z tymi znajomymi to naprawdę jak popatrze w lustro to mam brzuch jakbym była ciąży, ja zawsze miałam wklęsły brzuch. Ok to napewno nie ciąża ale normalne to też nie jest

Gość a czy masz
a czy ten brzuch jest twardy w dotyku?

Przedewszystkim ja nie mapisałam że jestem pewna że jestem w ciąży albo że poroniłam tylko napisałam że przyszło mi coś takiego do głowy. Widocznie sama uznałam to za absurdalne bo inaczej wybrałabym się do lekarza. Napisałam na forum się utwierdzić w tym że to nie możliwe.To jest kafe można pisać o wszytstkim nawet o rzeczach które mogą się wydawać głupie ale zawsze warto napisać żeby poznać opinię innego człowieka

brzuch jest miękki jak gąbeczka:(

Gość prawdziwkaz
poronienie odpada bo bys miala silne bole brzucha krwotok i zalwazyla byc plod ktory by z ciebie wyplynol.