Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamelia czarno czerwona

******I PIERDUT******

Polecane posty

ja właśnie dokończyłam dzieło tzn. trzy dniowe gotowanie bigosu zostało zapakowane w słoje i teraz pomału pogotuję i koniec z tym badziewiem.......nie wiem dlaczego bigos musi być ugotowany na święta ,a prawie nikt go w święta nie je ...wolą inne smakołyki . Kupiłam sobie dzisiaj spodnie o 2 numery mniejsze od tych co noszę w tej chwili ,ale jakoś mnie to nie cieszy aż tak jak kiedyś :( nawet małe sukcesy dodawały skrzydeł ,a teraz jakoś tak bez entuzjazmu :o może dlatego ,że coraz częściej człowiek widzi ,że są w życiu ważniejsze sprawy jak znikające kilogramy ...

ABS........ja w tym roku nie piekę ciast ....nie mam siły ,ani ochoty ...co prawda mój M prosił o mój domowy makowiec ,ale nic z tego ....chyba nie wie ile z tym jest pieprzenia ( kupny też jest niczego sobie) zamówiłam już tort cynamonowy i dokupię kawałek makowca i piernika.Gości sie nie spodziewam ,jeść nie mogę wiec przepracowywać też nie mam zamiaru :P a u mnie na ciasta nie ma zbytnio amatorów. A potrawy wigilijne to tradycyjnie....pierogi ,barszczyk czerwony.groch z kapustą,karp,jakaś ryba w galarecie ,dla siebie rybę w warzywach ,zupę śledziowa ( to kujawska potrawa) i do niej muszą być ziemniaki,sos grzybowy .....robiłam zawszę kutię ,ale przeważnie sama ją jadłam więc nie ma sensu się produkować.....ale zrobię ryż z jabłkami i cynamonem palce lizać....może po drodze coś się jeszcze w głowie urodzi ,ale naprawdę nie mam zamiaru w tym roku przesadzać ,bo i tak połowa ląduje w śmiechach ,albo w psich żołądkach ....

serum🌼 ja tez nie będe dużo robic bo sami z dziecmi będziemy na święta

upiekę makowca, sernik wiedeński i może metrowca,

a ugotuje na pewno barszcz z uszkami, rybę bez ości i śledzia po sułtańsku, kwaszoną kapustę z grzybami i suszoną śliwką, pewnie cos z łososia wędzonego, jakieś sałatki,

ja tam mogę piec i gotowac tylko kto to będzie jadł, pewnie zrobie kilka dań mięsnych aby nie gotowac przez kilka dni,

nie mam jeszcze wszystkich prezentów, dla M, i dla mojego maluszka, nie mogłam sie zdecydowac co to ma byc,

a co wymyśli szanowny małżonek, tego nie wiem :-) dziwne podchody robi "może kupimy coś wspólnie" przecież wie że lubię niespodzianki i oczywiście biżuterie i prawie zawsze ja dostaje :-),

pewnie sie dziwicie czemu tak pisze po jednym zdaniu ale już dwa razy napisałam długi post i mi nie wysłało wiec teraz pisze krótko aby sie nie powtarzac

a gdzie to wszystkich wywiało, pewnie na zakupach ;-) 🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼

👄 👄👄 👄👄 👄👄 👄👄 [usta👄 👄 i kiedy mnie w końcu przeżuci na 503

a to zaraza, ja to mam pecha nigdy nie mogę trafic c h c e m s t r o n ę 503

i co teraz pomysły mi sie wyczerpały a stronka jaka była taka jest :-(

Nowe dowcipy - codziennie świeży humor Dyrektor w Berlińskiej szkole wybrał się na wizytację. Wziął dziennik i wyczytuje: - Mustafa El Ekhzeri. - Obecny! - Ahmed El Kabul. - Obecny! - Kadir Sel Ohlmi. - Obecny! - Mohammed Endahrha. - Obecny! - Mi Cha El Mai Er! Cisza... - Mi Cha El Mai Er! - powtarza i nadal nikt się nie odzywa. - Mi Cha El Mai Er!!! Z otatniego rzędu podnosi się chłopaczek: - To chyba ja, ale nazywam się Michael Maier! Wyślij dowcip Do pokoju wchodzi strasznie pobity hrabia. - Hrabio, co się panu stało?! - pyta Jan. - Dostałem w twarz od barona. - Od barona? Przecież to chucherko! Musiał mieć coś w ręku! - Miał. Łopatę. - A pan, panie hrabio? Nie miał pan nic w ręku? - Miałem. Lewą pierś żony barona. Piękna rzecz, nie przeczę, ale do walki zupełnie się nie nadaje.

- Kupiłeś już coś pod choinkę ? - Tak, stojak.

Świętego Mikołaja wezwano do przeprowadzenia okresowych badań do przedłużenia licencji pilota (jako że prowadzi on pojazd latający w cywilnej przestrzeni powietrznej). Najpierw gruntownie przebadano jego zdrowie, m. in. wzrok i reakcje, potem zaczęto sprawdzać umiejętności praktyczne, typowe procedury i tak dalej. Sprawdzono też jego pojazd, stan reniferów, ich badania etc. W końcu przyszedł czas na test praktyczny, Mikołaj razem z instruktorem usiedli w saniach. Mikołaj zaczął sprawdzać checklistę, a instruktor wyjął ze swej torby strzelbę. - Po co ta strzelba? - zdziwił się Mikołaj. Instruktor odpowiedział ściszonym głosem: - Nie powinienem ci o tym mówić, ale w tym ćwiczeniu podczas startu stracisz jeden z silników.

do Pinokia przyszedł Mikołaj. Rozdał wszystkim w domu prezenty i rozmawia z Pinokiem: - O! ...widzę, że nie cieszysz się z tego zwierzątka, które ci podarowałem. - Bo ja chciałem pieska albo kotka! - Niestety zabrakło! ...inne dzieci też nie dostały. - Ale ja się boję tego bobra!

- Kiedy chłopiec zmienia się w mężczyznę? - Kiedy przestaje obgryzać paznokcie, a zaczyna drapać się po jajach? - Nie! Kiedy zaczyna rozumieć, że po drapaniu się po jajach nie należy obgryzać paznokci... Od wielu miesięcy patrzyła jak się męczy. Codziennie do późna przesiadywał w garażu. Podziwiała go za jego cierpliwość - nigdy sie nie skarżył, a wręcz starał się zawsze wyglądać na zadowolonego z siebie i swojego samochodu. Ale jej kobieca intuicja podpowiadała, że to wszystko jest wymuszone i sztuczne. Wydawało jej się, że patrzy z zazdrością na sąsiadów i znajomych jeżdżących autami z salonu, siedzących wieczorami przy grillu z rodziną... gdy on znów rozbierał silnik... Pewnej nocy, gdy pracował do późna w garażu podjęła ostateczną decyzję... Wszystko miała dokładnie zaplanowane. Okazja pojawiła się, gdy wyjechał na parę dni w delegację, służbowym samochodem. W jeden dzień załatwiła kredyt w banku i wizytę u dealera. Na drugi zamówiła lawetę. Teraz pozostało tylko czekać... a w garażu... taki nowiutki... błyszczący... musi mu się spodobać... Gdy przyjechał zaprowadziła go przed garaż, uroczystym ruchem otworzyła drzwi... - Gdzie mój zabytkowy ford mustang?! - jęknął tylko. - Nooo... na złomie, tam gdzie jego miejsce, już nie będzie cię denerwować! Cieszysz się kochanie? Po pierwszym ciosie zadanym kluczem do kół zdążyła resztką świadomości pomyśleć: "A może Renault Clio to nie był dobry wybór.. może Toyota Yaris...". Pozostałych dwudziestu sześciu ciosów już nie czuła...

Przychodzi lokaj do hrabiego i mówi: - Hrabio, może podam obiad? - Bez sensu... - To może hrabio pójdziemy na spacer? - Bez sensu... - No to może opowiem zagadkę? - Dobra, niech będzie... - Hrabio, co to jest: "owłosione i wchodzi do dziury?" - Ch*j - A nie, bo mysz! - Mysz?... W piździe?... Bez sensu... :P

Przychodzi kobieta do apteki: - Macie jakiś naprawdę skuteczny środek na odchudzanie? - Tak. Plastry. - A gdzie się je przykleja? - Na usta. :P

To ja choć taki jeden plaster poproszę :P Albo najlepiej całe pudło plastrow :P

mam chwilowe problemy jak już się unormuje to klikne bo na razie myśli zebrać nie mogę ( uspokoję tylko że zemną , chłopem i synem wszystko ok ) MAFINKA- ❤️ dzięki że jesteś 👄

Witam wieczorową pora Widze że juz psiapiółki mysla o Świetach ja tez przeglądałam swoje przepisy i juz co nie co sobie ustaliłam ani nie mam zamiaru szaleć bo te dwa dni świąt zleci a jeszcze sobota i niedziela jak paluszkami by pstryknął Dwa placki i pare ciasteczek tyle finito i tradycyjne dania musze sie przyznac ze juz dziś narobiłam sobie uszek i zamrozilam U mnie deszczyk od rana a śniegu zero juz sie stopił Życze kolorowych snów SERUM śpij spokojnie całą noc ABS 👄 do2do 👄 Kiciakocia 👄 Tija 👄 Mycha 👄 Majka👄 Dla reszty załogi 👄