Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Luśka z Windsorów

Do samotnych

Polecane posty

Czy fakt, że mieszkacie sami działa na was demotywująco? Ja przez kilka tygodni nie mieszkałam sama i w tym czasie nie dopadały mnie większe doły, byłam lepiej zorganizowana i ogólnie oceniam ten okres zdecydowanie na plus. Czy w takim razie wszystkie te opinie o przegranym życiu samotnych to prawda? :-)

Gość zxzcxc
To nie jest prawda , przynajmniej w moim przypadku. Ja nigdy z nikim nie mieszkalem ,jak mialem dziewczyne to nawet nie lubilem jak zostawala na noc , nie potrzebuje miec kogos kolo siebie caly czas , taki jestem i zawsze taki bylem , nawet jako dziecko , siostra nazywala moj pokoj samotnia :)

Gość zxzcxc
Wszystko zalezy od czlowieka , jego osobowosci i charakteru , ja zawsze bylem introwertykiem . Wieczorami leze w lozku i w myslach rozmawiam sam ze soba , potrafie nawet zartowac - czasami boje sie ze to nie jest normalne :D

Gość zxzcxc
Moze nie jest normalne ale ja tak lubie , na szczescie nie jestem zamkniety w sobie i na kontakty z innymi ludzmi , mam znajomych , przyjaciol , jak chce to nawet potrafie zgadac do dziewczyn i nawet je poderwac ;) . Ale najlepiej czuje sie sam ze soba , po prostu .

samotne życie może dzialać demotywująco. można przestać się starać i ja też zauważyłam, ze jem mniej gdy jestem sama.

Czyli mamy fakt oczywisty - samotne życie jest do dupy :-) Teraz wypadałoby jakoś się podnieść na duchu. Ja mogę sobie np. wyobrazić jak bym się czuła mieszkając z co poniektórymi chętnymi do korzystania z kobiecych wdzięków (wspomnienia). No i trochę mi lepiej, ale pocieszenie to raczej marne :O

Hej, Lusiu. :) Prawda, że samotność działa demotywująco. Generalnie człowiek jej z natury leniwy, dlatego wciąż się musi do czegoś zmuszać, a najczęściej robią to inni. (zmuszać=motywować) Jeśli chodzi o ogranizaję czasu i staranie się, to na pewno w towarzystwie lepiej to wychodzi.

Gość zxzcxc
Nie , z rodzicami tez mieszkalem krotko , jako dziecko bo potem zmarl dziadek i mieszkalem z babcia - gdzies tak od polowy podstawowki do konca szkoly sredniej , potem studia i sam we wlasnym mieszkaniu . Przeczytajcie to - Allan Edgar Poe : Od lat najmłodszych, lat dziecinnych, Życ ani patrzeć tak jak inni Nie mogłem; ze wspólnego zdroju Nie płynie też namiętność moja. Ani się zrodził w owej strudze Mój smutek, ni radosny zbudził Ton, który inne serca dotknie - Co miłowałem, kochałem samotnie. Tak więc - w dzieciństwie już, u świtu Burzliwych dni, co przyszły potem - Z dna dobra czy tez zła dobyty Czar dziwny jakiś mnie omotał: Potokiem bystrym, wodotryskiem, Szkarłatem gór i skał urwiskiem, I słońcem, gdy sie toczy wokół W złocie jesiennej pory roku, I błyskawica, gdy po niebie Mija mnie dążąc gdzieś przed siebie, Piorunem, burzą lub obłokiem (Gdy niebo czyste i wysokie), Który sie stawał najwyraźniej Demonem w mojej wyobraźni.

ja jak mieszkałąm przez pewien czas sama to było całkiem nieźle...dobrze mi się mieszkało samej, wszystko co położyłam znajdowało się na swoim miejscu, nikt mi sie w nim nie mieszał...ale czasem przychodziły dołki...było tak jakoś smutno...

Słodka :) 🖐️ Rozumiem, ze masz porównanie i piszesz z obecnego doświadczenia? Jeżeli tak to znaczy, że w tej dziedzinie obyczaje się nie zmieniły :-) A co do mobilizacji, można się oczywiście starać dla samego faktu starania, ale ogólnie chyba każdy się zgodzi, ze człowiek to istota stadna. Zaczynam się nawet zastanawiać, czy by w ramach treningu i uczłowieczania nie wynająć się jako gosposia domowa. Potrzebne kwalifikacje niewątpliwie posiadam ;-)

Gość ovca 5
czesc luska :) bywa smutno, ale przynajmniej nikt sie placza po kuchni i nie brudzi w lazience. i mozna ogaldac komedie romantyczne kiedy sie chce. i chodzic w dresie. i jesc cipsy ;) i pic wino i jarac fajki jak sie chce. i nikt nie marudzi ze smierdzi, bo mozna miec otwarte okna i nikt nie marudzi ze przeciąg. ale bywa smutno. to z moich doswiadczen.

Ja największy problem miałam z psem, a dokładnie z koniecznością zostawiania jej samej na cały dzień. Poza tym, po pracy musiałam od razu pędzić do domu. Po jakimś czasie wprowadziłam system "podrzucania" psiaka rodzicom rano i odbierania go wieczorem, więc zrobił się z niego pies podróznik. To jest chyba najbardziej kłopotliwe w mieszkaniu samemu. Poza rybkami chyba żaden zwierz nie wchodzi w grę :(

Ovca 🖐️ Ja tam nawet bym chciała się czasem delikatnie posprzeczać, choćby o drobiazgi, bo jak dotąd to jakaś za ugodowa byłam, czy co? A w życiu trzeba spróbować różnych rzeczy ;-) Ludzie teraz mają tendencje do izolowania się, pewnie bywa wygodnie, ale czy na dłuższą metę jest to wystarczający argument? Wątpę. Poza tym z partnerem mozna się przeciez jakoś zgrać i dopasować. Wtedy marudzenie nie urasta do rangi problemu A przy okazji, jak sprawy z żabą?

Sissy, i o tym coś mi wiadomo :( Ja swego czasu jechałam z pracy na łeb na szyję (mieszkam na szczęście blisko) żeby wykorzystać kilka minut przerwy na sprawdzenie, czy mój ówczesny pies raczył wrócić z wedrówki (często sobie uciekał)

A poza tym, to gotować się nie chce dla jednej osoby. I ogólnie głupio tak samemu w czterech ścianach

Gość zxzcxc
Mowisz ze ludzie maja tendencje do izolowania sie ? - a moze to wynika z ich doswiadczen i przezyc - czuja sie samotni wiec szukaja przyjazni i ciepla u innych ludzi , jak trafia na zlych ludzi to uciekaja znowu w samotnosc i tak w kolko .

Gość ovca 5
Lusia, moze ja mam teraz po prostu ostry atak mizantropii :) i dlatego tak mie dobrze w mojej owczej norze. a zabą bez zmian. ja probuje z tym skonczyc a on jest zdania ze mi sie cos z glową porobilo. ale mysle, ze niedlugo odpusci, bowiem juz za rogiem czeka moja nastepczyni. prawda jest taka, ze od kazdej i tak wracal, ale moze tym razem ona go odpawiani i nie wroci. nigdy nic nie wiadomo :)

"I ogólnie głupio tak samemu w czterech ścianach" Jest bardzo niefajnie :( "jak trafia na zlych ludzi to uciekaja znowu w samotnosc i tak w kolko ." Oj, to chyba nie jest wystarczające wytłumaczenie, tych złych ludzi jest na świecie zdecydowanie mniej "nigdy nic nie wiadomo " No to z Cibie taka sama pawianica jak i żaba (i kto to mówi) :)

Gość ovca 5
przyjmuje te krytyke z pokora. od Ciebie, Luska.... :D