Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZAłAMANA TYMI SłOWAMI

Moja własna MAMA powiedziała do mnie coś takiego

Polecane posty

Gość w głowie mi się nie mieści
żeby tak powiedzieć do córki.Toż to patologia! :0

Gość do nu
Ty, Nu. urodziłaś się idiotką czy doszłaś do tego ciężką pracą??

Bynajmniej. Nie jestem z dużego miasta, od "dużego miasta" dzieli mnie ładne pare km ale wiesz, są autobusy, jest kolej:] Jak już mówiłam - dla chcącego nic trudnego. A może lepiej siedzieć w jakiejś pipidówie i całe życie płakać, jak mama nie da na buty i nawyzywa od różnych bo już jej nerwy puszczają... :P:P

Gość kaja908070
jest zima i dziewczynie potrzebne były kozaki i matki obowiązkiem jest dac jej na te buty zeby nie chodziła cała zimę w trampkach. z dupy ma sobie tą kase wytrzasnąć skoro nie pracuje. i tak jak ktos wczesniej napisal możliwosci pracy dla młodzieży są w wiekszych miastach a jesli dziewczyna mieszka w mniejszej miejscowości to co ma krowy paść

Zanim nazwiesz kogoś idiot(k)ą zastanów się nad sobą i nad własnym podejściem do życia:) A tak przy okazji - ile masz lat??

Gość to nie temat o pracy
Znowu jedna osoba rozwala temat swoimi przemyśleniami :/.

Gość kaja908070
do nu dla swoich dzieci też bedziesz wprowadzać te mądre teorie że skoro mają ukończone 18 lat to powinny iść do pracy???

Gość magdamat
ale po co te masze rozważania? czy oni nie mogli sobie tego ustalić? nie potrafią ze sobą normalnie rozmawiać czy co? Nie znamy sytuacji,może na ten temat rozmawiali i ustalili że ona nie będzie pracować dopóki skończy szkołe.Wtedy tym bardziej taki "wybuch" jest nieuzasadniony-chyba że miała złu dzień i chciała się na kimś wyżyć :0

Nie z d**y wytrzasnąć tylko w wakacje mogła sobie zarobić:P:P Też jestem "z wioski" i jakoś sobie poradziłam, nie mam bogatych rodziców a studia skończyłam, wybieram się na drugie, na które muszę sobie SAMA ZAROBIĆ bo moich rodziców nie stać na to aby mi finansować naukę i naprawdę nie widzę w tym nic złego. W życiu różnie bywa.

Gość do nu
ten drugi wpis "do nu" nie jest moj (ten o idiotce), ja pisalam ten o mniejszym miescie. Dziewczyno nie gadaj takich rzeczy bo liceum, a zwlaszcza klasa maturalna to czas na nauke. Mi w tamtym czasie rodzice nie pozwalali za duzo wychodzic z domu a co dopiero zeby mi pozwolili dojezdzac do miasta obok jakąs godzine zeby pracowac:/ bez przesady, realia sa inne jak mowisz...

Ale skoro nie radzi sobie teraz i wymaga od rodziców aby jej dawali na wszystko pieniądze to jak sobie poradzi na studiach?:| A co do matki, jak już mówiłam, być może powiedziała to w złości. Nie powinna ale to jeszcze nie koniec świata, to jej matka a nie obca osoba. Bliskim można wiele wybaczyć, to kwestia dojrzałości.

Gość to nie temat o pracy
Widzisz sama jesteś z biednej rodziny i przez to masz klapki na oczach tak jak wiele osób które wcześniej poszły do pracy Z PRZYMUSU a później uważają to za swoje osiągnięcie. Sorry wiem że to jest niemiłe ale na prawdę uważam takie rozważania są nie na temat a wkurzają mnie określenia typu pasożyt.

Nie jestem z BIEDNEJ rodziny. Umiesz czytać? A do pracy nie poszłam z przymusu.

Gość ranek
a może jej rodzice MAJA kase i ona wcale nie musi jeszcze pracować!! dyskusja o dupie maryni..

Gość no nie wiem09
Nie wszycscy muszą żyć wg twojego scenariusza nu. I co więcej, DOPÓKI dziecko się uczy, to rodzice mają OBOWIĄZEK łożyć na jego utrzymanie.

Gość ranek
hej autorko jesteś tu?

Czyli uważacie, że powinno się traktować rodziców jak dojną krowę? :)

Gość ranek
do pewnego momentu tym właśnie są:)

Owszem, ale gdzie jest granica między "łożeniem na utrzymanie" dziecka a spełnianiem jego "zachcianek"??

ranek do pewnego momentu tym właśnie są Jak dla kogo... :) Zobaczymy, jeszcze sobie przypomnicie moje słowa, kiedy będziecie mieć własne dzieci:P

Gość kaja908070
moi rodzice tak jak i kolezanki powyzej wymagali ode mnie abym ten czas ktory ty zapewne poswiecałas pracy ja poswiecała nauce

Gość ranek
już niedługo:) i zdania nie zmienię.I nie uważam że buty na zimę to wielka "zachcianka"

Gość ranek
a nie przyszło ci do tej przemądrzałej główki nu że może niektórzy potrzebują więcej czasu na naukę bo nie idzie im to tak łatwo jak innym?

Kwestia organizacji:) Jak już mówiłam - dla chcącego nic trudnego:) A wracając DO TEMATU - autorka powinna porozmawiać o tym ze swoją matką i ją uświadomić, że jej słowa ją zabolały a nie robić z siebie ofiarę:|

Gość kaja908070
nu nie opowiedziałas na moje pytanie czy swoje mądre teorie bedziesz wprowadzała co do swoich dzieci

Gość dddddddddddff
Owszem, ale gdzie jest granica między \"łożeniem na utrzymanie\" dziecka a spełnianiem jego \"zachcianek\"?? :D:D bytu na zimę to zachcianka:D tak samo jak jedzenie,lekarstwa...:D bo przecież nie jest to wcale potrzebne,mamy taki ciepły klimat że można boso cały rok zapieprzać:D

Gość dddddddddddff
buty na zimę*

Exactly:] I właśnie takie osoby powinny poświęcać więcej czasu nauce a nie związkom i rozrywkom bo w przeciwnym razie będą całe życie liczyć na pomoc rodziców.

Gość no nie wiem09
nu, wydaje ci się, że jesteś taka wspaniała i dzielna? Masz rację. WYdaje ci się. Nie rób z siebie bohaterki.