Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ona...82

do kobiet w ciazy-ustepuja Wam ludzie miejsca w autobusach?

Polecane posty

jestem w 8 miesiacu .bardzo czesto jezdze autobusami. 2 razy zdarzylo mi sie ze ktos ustapil mi miejsca. bardzo czesto stoje i ludzie udawaja ze mnie nie widza

Gość kolakans
Ciąza to nie choroba,wiec postac sobie mozesz,no chyba,ze źle sie czujesz.

wiem ze ciaza to nie choroba.....ale wiadomo ze w ciazy wiekszosc kobiet pod koniec zle sie czuje . bole kregoslupa,plecow spowodowane obciazeniem

Gość a to tylko chory ma prawo sied
zieć w tramwaju czy autobusie? bo z tego co mi wiadomo, to każdy ma do tego prawo kto wsiadł i zapłacił za przejazd

jeśli zaś chodzi o ustępowanie, to przypominam, że nie jest to nikogo obowiązek, a jedynie dobra wola i chęć ja wstydziłabym się siedzieć gdyby nade mną stała kobieta ciężarna czy starsza osoba, której wyraźną trudność sprawia stanie w poruszającym się szybko pojeździe

Gość jxb cb
ona...82 ja nei ejstem w ciązy i źle sie czuje,boli mnie kregosłup i co,jakos stoje w autobusie.A jak jest Ci az tak źle,to idź na zwolnienie i siedz w domu a nie jeździj autobusami.

żeby pójść na zwolnienie, to też trzeba jakoś dojechać do lekarza:P

Gość 89666
7 miesiac ciazy.........nie ustepuja. ale ja tez nie ustepuje za to ile jest gadania ze taka mloda i nie ustapi....

Ja ustepuje. Jako ewenement chyba... Natomiast przestalam ustepowac matkom z dziecmi na rekach, bo zamiast usiasc ze swoimi pociechami, ZA KAZDYM RAZEM sadzaja tam swoje maluchy. Jak rowniez paniom kolo 50 na szpilkach, zajadlym bojowniczkom walk o wolne miejca. Za to chetnie wszystkim tym, ktorzy zle sie czuja i facetom w gipsie :D

Gość izotek ma sporo skutków uboczn
JA KOBIECIE W ZAWANSOWANEJ CIĄZY RACZEJ USTAPIŁABYM, ALE KOBIETA Z DZIECKIEM MOŻE SOBIE STAĆ I DZIECKO RÓWNIEŻ. DZIECIŃSTWO JAK I MACIERZYŃSTWO TO NIE CHOROBA.

Skadze :D Na szczescie teraz juz w ogole nie jezdze komunikacja miejska, bo musze lezec w lozku (8 miesiac) i wychodze tylko do lekarza i na badania wiec maz lub tesc mnie zawoza.

Gość 89666
a jak radzicie sobie w tych gigantycznych kolejkach w hipermarketach? ja wczoraj bylam w tesco i przy kasie pierszenstwa kolejka zakrecon 3 razy wiec jak zaczelam sie przeciskac to ludzie raczej nie byli zadowoleni.

ja w takim stanie odpuściłabym sobie chodzenie teraz po hipermarketach

Gość sympatyczna133
zapomnij, ludzi to maja w dupie czy jest sie w ciazy czy nie, ja jak pracowalam do 8 miesiac w sklepie odziezowym to nie dosc ze trzeba bylo sata to jeszcze jak przyszly wiesniary to zlosliwie kazaluy mi nosic im rzeczy komentujac ze jak sie poruszam to porod bedzie lzejszy.......chamstwo........ale i jak jetses u lekarza z malenstwem tak jak ja 2 tyg. to musisz odczekac co swoje bo cie nikt nie wpusci az zal jak siedza kolo cibie starsze chore dzieci masakra.....ale tak juz jets

jxb cb jest mi zle nie wazne czy w domu czy w autobusie i bedzie tak az do porodu.....pytam z ciekawosci.na swoim przykladzie widze ze nie chetnie ludzie ustepuja.nie placze z tego powodu. ja zawsze ustepowalam. i bylam ciekawa jak jest z wami

Gość podrobka jarka2004746549557
same se miejsca ustepujcee

Gość kakakss
no jak jestescie juz na finiszu to siedzcie w domu a nie oburzajcie sie kiedy wam miejsc nie ustepuja. starszym ludziom ustepuuje ale matkom i ich bachorom nie bo mlode dziecko powinno sie nauczyc ze nie musi zawzze siedziec w autobisie niech sie naucz stac jak trzesie. niektorym babkom ktore ryja sie dupa na mnie nie ustepuje.

Gość Finesa
Ja tam nie ustępuje jeszcze czego

do jxb cb .....napisalas/es "ona...82 ja nei ejstem w ciązy i źle sie czuje,boli mnie kregosłup i co,jakos stoje w autobusie.A jak jest Ci az tak źle,to idź na zwolnienie i siedz w domu a nie jeździj autobusami" jak widzisz czlowieka w autobusie w gipsie to tez sadzisz ze nie nbalezy mu ustapic miejsca i jak zle sie czuje to ma siedziec w domu ? moze ciezarne ktore zle sie czuja maja jakies sprawy do zalatwienia i musza wyjsc i nikt inny za nie tego nie zrobi

Gość kakakss
chcialo im sie zachodzic to niech teraz cierpia stojac w autobusie albo w kolejkach ! i tak czeka was jeszcze ciezsze rzeczy np porod i wychowywanie wiec nie ustapienie miejsca to tyci problem/

Gość Talullah
ona... 82 -> bardzo dobre pytanie :) a ten wyzej powinien sie wstydzic za taki tekst :/

Gość magda30.30
kakakss...my ci głupia dziewczynko tez zyczymy wszystkiego najlepszego...obys kiedys nie pozałowała tych słow...pozdrów swoja mame i pomysl ze ona kiedys z toba tez musiała sie nachodzic w ciazy...nie wiem tylko czy było warto..

Gość huguygjhk
wiecie co... jak dobrze się czuję to ustępuje starszym i ciężarnym, ale jak wracam do domu po 12h pracy, ledwo siedzę to mam szczerze mówiąc wszytskich gdzieś:) wtedy bardziej liczy sie dla mnie moja wygoda niż czyjaś a jak byłam w ciąży i źle się czułam to potrafiłam poprosic o miejsce:)

Gość co za chamstwo
ja jestem w 7 m-cu i mnie od poczatku ciazy ustapiono chyba ze 2 razy w tramwaju ciezko mi stac i po 10min ledwo trzymam sie poręczy a MUSZE jezdzic codziennie i nie mam wyjscia kiedy uda mi sie juz usiasc to oczywiscie stado staruchow wisi nade mna i pociagaja nosem z niezadowoleni,ze taka mloda i nieustapi tez mam w dupie, wazniejsze jest moje dziecko! naszczescie czesto jezdze ze swoja ciotka ktora potrafi w tramwaju na głos powiedziec co mysli o tym,ze ciezarna stoi a nikt nie zwraca uwagi;)

Ciąża to nie choroba, jak się powszechnie uważa. Ale ciąża jest na pewno sporym wysiłkiem i ograniczeniem dla organizmu, a już na pewno nie sprawia, że my ciężarne czujemy się lekkie, zwinne, powabne :))) Nie oczekiwałam, że będą mi miejsca ustępować i właściwie to bodajże raz mi \"pozwolono\" kupić coś bez stania w kolejce. Najgorsze jest to, że cierpliwie stoję w kolejce, nie focham się, nie oglądam na innych, nie manifestuję swojej ciąży i słyszę dookoła \"ciąża nie choroba\", \"nic się nie stanie jak postoi\" itd itd....Nie chcesz ustępować to nie ustępuj. I nie komentuj bez sensu.

Gość do kakakss
Nie każdej się chciało zachodzić, czasami antykoncepcja zawodzi - to raz. A każdy z nas dostał się jednym sposobem na świat, więc daruj sobie takie chamstwo. Ja ustępuję gdy uważam, że ktoś naprawdę tego potrzebuje - czasem to widać, czasem wystarczy grzecznie poprosić o miejsce. Tylko zazwyczaj Ci, co "zasługują" na miejsce nie odezwą się i będą stać pokronie, a baba która chwilę wcześniej biegła obładowana torbami w wielkim futrze i w kozakach na wysokim obcasie do autobusu będzie stęczeć nad uhem jaka to "młodzież" niewychowana...

Gość ciekawskadziewucha
Mieszkam w grecji, ledwo mi brzuszek widac i ludzie mi ustępują, czy to w autobusie czy w kolejkach w sklepie, ustępują rowniez kobietom z dziecmi. Pozatym w autobusac sa wyznaczone miejsca dla ciezarnych starszych ludzi kalek i matek z dziecmi, na pocztach i w bankach sa osobne kasy dla takich osob wiec nie mam na co narzekac. a tym wrednym babskom ktore pisza ze ciezarne niech siedza w domu albo z bachorami na rekach zycze aby trafialy na równie uprzejme osoby na swojej drodze jak one samae

Gość ciekawskadziewucha
same siedzcie w domu skoro nie jestescie nauczone zycia w społkobietomczenstwie