Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasza dasza

matka z ojcem mnie wymeldowali

Polecane posty

Gość kasza dasza

nie mam zameldowania wynajmuje z mężem mieszkanie i właściciel nie wyraził zgodę na zameldowanie mnie z dzieckiem. Nie uwazacie że moi staruszkowie są nienormalni ? Jak ja teraz będę żyła bez meldunku ? Czy to sie da sprawdzić że jestem bezdomna ? Bo przecież na dowodzie widniej adres gdzie juz nie jestem zameldowana

Gość nitka..22
nikt tego raczej sprawdzał nie będzie. a rodzice pewnie wymeldowali cię ze względu na koszty(dodatkowa opłata za wywóz smieci, wode jesli nie ma wodomierza itd).

Gość wkrotce zniosa obowiazek
meldowania sie i bedzie :classic_cool:

Gość kasza dasza
niestety nie każdy ma fajnych rodziców, którzy tak jak inni serce sobie wyprują żeby pomóc dziecku ja zostałam wykopana i wymeldowana, mieszkanie w bloku 63 m2, ja mam 26 lat a oni z moją 12 letnią siostrą mieszkają i udają młodych :-( Mi kazali sie wyprowadzić, no uznałam to za normalne ale żeby za moimi plecami mnie wymeldować z dzieckiem ? Jestem pewna że wy takich okrutnych starych nie macie, na pewno was kochają, opłacają wam internet ,szykują obiadki itp :-(

nikt nie moze cie wymeldowac !!! musisz isc sam do urzedu miasta wypełnic kwit i sie wymeldowac w ciagu 14 dni musisz sie zameldowac w nowym miejscu

Gość kasza dasza
e tam właściciel ma prawo wymeldować pozatym moje roczne dziecko też zostało wymeldowane czyli nie ma meldunku boże, jestem patologią społeczną :-(

no tak jest nikt nie moze cie wymeldowac tak po prostu nawet jak nie miszkasz juz tam wiem bo sama tak robiął i rodice mnie nie mogli wymeldowac tylko sama osobiscie musiałm jechac i dopiero dostałm papier że nie jestem tam zameldowana co innego jak cie w spóldzielni wykreslaja to sobie można ot tak ale meldunek to inna sprwa

nawet własciciel nie moze cie wymeldowac !!! tylko ty osobiscie z dowodem i podpisujesz kwitek o wymeldowaniu !!!!

Gość kasza dasza
ale mieszkanie własnościowe z księgą wieczystą to co innego niż lokatorskie, kwaterunkowe czy komunalne

Gość missisiiiippii
a goowno prawda... mój kolega wymeldował jakieś 3 miesiące temu żonę i dzieci z mieszkania

Gość meldunek nie jest potrzebny
ma go nie być w nowych dowodach, więc po ci ci ten meldunek?

Gość srata tata
głowny najemca lokalu ma prawo wymeldowac kogo chce bez jego wiedzy i zgody niestety takie jest prawo mojego meza tez tescie wymeldowali podczas jego nieobecnosci i nic o tym nie wiedział do czasu kiedy dostał list z urzedu o wymeldowaniu i nie jest nigdzie zameldowany juz 3 lata posługuje sie adresem tym co miał w dowodzie bo nikt mu tego nie zmienił.

ano nieprawda myszkojestem właścicielką mieszkania i wymeldowałam sublokatorkę, bez Jej zgody i wiedzy, takie mam prawo bo to MOJE mieszkanie i takie jest prawo w PLWłaściciel może zameldować i wymeldować. Tylko przy meldowaniu potrzeba podpisu meldowanego. Wymeldować można w każdej chwili i niczyjego podpisu do tego nie potrzebuję, jeśli to moje mieszkanie.

"bez jej zgody i wiedzy" - koleżanka widziała oczywiście ale Jej zgoda nie musiała być urzędowo przedstawiona, tj potrzebna byłam tylko ja i mój podpis, czyli teoretycznie koleżanka mogła o tym w ogóle nie wiedzieć

Gość kasza dasza
srata tata- czyli mam adres w dowodzie ale juz za kilka lat będą wymieniać dowody na jakieś z czipem i hologramami, odciskiem palca - coś takiego, wynika z tego że wtedy mi już nie wpiszą tego adresu ? i twojemu mężowi też ? a jak zapiszę dziecko do szkoły, przedszkola a w przychodni itp - ono nie ma meldunku

Gość srata tata
dodam tylko ze mieszkanie nie jest własnosciowe a jak maż poszedł do urzedu zapytac dlaczego został wymeldowany bez jego zgody to mu powiedzieli ze takie jest prawo o meldunkach ze mozna wymeldowac bez j zgody lokatora ale niewiem jak jest w przypadku mąż, żona.

Gość ja wymeldowałam męża
i za kilka dni go o tym powiadomię

Gość meldunek nie jest potrzebny
kasza dasza srata tata- rzeczywiście masz srata tata w głowie, nie dziwię się, że starzy z tobą nie wytrzymali i z mieszkania cię wykopali http://prawo.gazetaprawna.pl/artykuly/13878,adres_zameldowania_zniknie_z_dowodu_osobistego.html Adres zameldowania zniknie z dowodu osobistegoResort spraw wewnętrznych i administracji zapowiada zniesienie meldunku w przyszłym roku. Obowiązek meldunku ma zastąpić informacja o miejscu zamieszkania. Brak meldunku będzie się wiązał ze zmianami przepisów podatkowych i administracyjnych.

Gość srata tata
missisiiiippii sama jestes idiotką w urzędzie babka tez powiedziała główny najemca lokalu czyli ten na którego jest mieszkanie a reszta to lokatorzy.Widocznie sama nie znasz znaczenia tego słowa , no chyba że babka w urzędzie też !!

Gość Staatssicherheitsdienst
ja gut

Gość srata tata
meldunek nie jest potrzebny_________ nie rozumie aluzji mnie nikt nie wykopał ani nie wymeldował czytaj do końca zanim coś odpiszesz.

Gość samaEwusia-lat44
nie podpisuje sie zadnych kwitków,i mają cię prawo wymeldować z domu,jesli nie przebywasz w nim dłużej niż 3 miesiące.

Gość kasza dasza
i po co ta pisanina że mają prawo mnie wymeldować niech mają ale moralnie jak można tak potraktować człowieka, córkę i wnuka bezsens, nie rozumiem tego, mogę mieć problemy bez stałego zameldowania. Czuję się jak śmieć

Gość a dokladalas sie do
czynszu i oplat?? Jak dlugo tam juz nie mieszkasz?

Gość kasza dasza
nie mieszkam tam prawie 2 lata, jeżeli chodziło im o pieniądze to mogli zapytać mnie czy dopłacę za przytrzymanie meldunku a z drugiej strony dlaczego płacić skoro tam nie mieszkam ? Zarabiają nieźle i te 40 zł w msc za mnie i wnuka to chyba przesadzili że to dla nich za duży wydatek i wymeldowali nas bez mojej wiedzy.

Gość nie dziwie sie ze
cie wymeldowali:O jestes sfochowana panienka z postawa roszczeniowa :P nie musisz miec meldunku- nie ma takiego obowiazku :P

Gość kasza dasza
wiedziałam że znajdą się dzieci, które napiszą - dobrze zrobili że cię wymeldowali, mieli prawo, nie muszą płacić, jesteś głupia itp bezsens totalny ma się jakieś obowiązki rodzinne chyba też ja im dużo pomagałam i dobrze by było gdyby mi też w życiu troszkę pomogli bo wiadomo jakie są teraz czasy i od razu mieszkania nie kupię. A oni podstępnie za moimi plecami mnie wymeldowali.Nigdy w życiu nie słyszałam o takim przypadku wśród moich znajomych, rodziny itp nikt nie został bezczelnie wymeldowany przez najbliższą rodzinę

Gość ALE DO CZEGO JEST CI
TO ZAMELDOWANIE POTRZEBNE?? Bo mysle, ze do niczego- po prostu drzesz tu ryja jak smarkata idiota, ktorej mamusia kupila tani prezent pod choinke :O

Gość kasza dasza
a gdybym chciała zmienić pracę, sprawy urzędowe jeszcze wczoraj w tv publicznej powiedzieli że do stałego zatrudnienia jest potrzebny stały meldunek i nie wciskajcie kitu że to nie jest do niczego potrzebne. Ciekawe jakbyś ty człowieku nie miał meldunku to jakbyś się czuł. Jeżeli to niepotrzebne to się wymelduj, nie będzie opłat za wodę i inne, zrezygnuj z tego .