Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama na kafeeeeeee

co zrobić gdy niemowlę podczas karmienia zaciąga się mlekiem?

Polecane posty

Gość mama na kafeeeeeee

mój 2miesięczny synek czasami zaciąga się pokarnem podczas jedzenia i wtedy strasznie chrobocze mu w nosku z regóły te odgłosy przechodzą po krótkim czasie, ale dziś tak się zaciągnął mlekiem, że do tej pory mu coś tam chrobocze dosyć głośno w nosku, żadnej wydzieliny z noska nie ma można to mleko jakoś usunąć z dróg oddechowych? czy trzeeba czekać a samo "spłynie"i rzężenie w nosku ustanie?

a moze masz tak, ze mleko na początku karmienia strasznie Ci leci, poprostu strumieniem?? jeśli tak to musisz początkowe mleko odciągnąć. ja tak miałam i synek mi się krztusił

Gość mama na kafeeeeeee
przeszłam na butelkę, więc to nie to i chodzi mi o to co robić jak już dzidzia się zaciągnie tym mleczkiem to rzężenie w nosu jest baardzo niepokojące:-( jutro idę z małym do lekarza, ale czy samemu można temu jakoś zaradzić?

wystarczy zmienić pozycje przy karmieniu, położyć dziecko lekko na wzniesieniu, by nie lezał całkiem płasko.

Gość mama na kafeeeeeee
dziecko nie leży na płasko przy karmieniu pozycja dziecka podczas karmienia jest właściwa

może za duża dziurka w smoczku?moja (piersiowa, ale powód może być podobny) zachłystała się mlekiem, gdy jadła zbyt łapczywiezaczęłam karmić ją częściej, zanim zapłakała o jedzenie i do dziś karmię ją co około 2 godziny mimo, że spokojnie mogłabym poczekać do 2,5-3.Najpierw się zachłysnęła, potem kaszlała a na końcu ulewała, bo była łapczywa, gdy wygłodzona.

Gość mama na kafeeee
smoczek i butla jest ok nie chodzi mi o to co zrobić zerby dzidzia się nie zaciągała, tylko o to co można zrobić gdy już się tym mlekiem zaciągnie...

Gość a może a
u nas na to pomaga pryśnięcie do nosa woda morską. czasem wsyatrczy raz a czasem kilka żeby dobrze sie oczyściło. :)

Nie wiem czy to ten sam problem co u nas mój synek od pierwszych tygodni mial babole w nosie i charczał strasznie - to nie był katar. Laryngolog zalecił płukanie noska solą fizjologiczną nawet z 5- 6 razy dziennie po kilka kropli do każdej dziurki. Sól najlepiej pogrzać lekko