Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dlaczego tak jest

związek z niepełnosprawnym

Polecane posty

Gość Loloz
To, że są dobrzy i mili nie znaczy, że poszliby chętnie z Tobą do łóżka. Spójrz prawdzie w oczy, gdyby nie rozwój medycyny większość z was nie żyłaby w ogóle. Instynkt od setek tysięcy lat podpowiada jakie cechy ma mieć przyszły partner, gatunek obroni się sam. Masz 39 lat, faceta wolnego w tym wieku uważałabym za nieudacznika i to jak skurwysyn, każdy chce najlepiej dla swoich przyszłych dzieci, niepełnosprawny partner to porażka na polu ewolucyjnym, chyba że np ma pieniądze, albo niespotykaną u większości ilość oleju w głowie.

Gość lordwodzu
Bf masz rację :>"W pewnym sensie gardzę pełnosprawnymi ludźmi, bo Ci których znam (*na pewno nie znam 95% wszystkich) mają czasem śmieszne i dziwne problemy, poza tym bywają strasznie leniwi i zawistni, że np \\\"Oni tacy zdrowi, ja taki nie zdrowy, a to oni biedę klepią\\\" no to l\\\'chaim jak to mówią i niech sobie dalej narzekają." Takich pełno jest i to samo mam maly kontakt z niepełnosprawnymi . Bo oni smęcą . Ale znam wyjątki :>

Gość dark fairy lady
To, że są dobrzy i mili nie znaczy, że poszliby chętnie z Tobą do łóżka. Spójrz prawdzie w oczy, gdyby nie rozwój medycyny większość z was nie żyłaby w ogóle. Instynkt od setek tysięcy lat podpowiada jakie cechy ma mieć przyszły partner, gatunek obroni się sam. Masz 39 lat, faceta wolnego w tym wieku uważałabym za nieudacznika i to jak sk**wysyn, każdy chce najlepiej dla swoich przyszłych dzieci, niepełnosprawny partner to porażka na polu ewolucyjnym, chyba że np ma pieniądze , albo niespotykaną u większości ilość oleju w głowie. ja nie powiedzialam ze sa mili i dobrzy dla mnie tylko mezczyzni!sa tez mile i dobre kobiety...ludzie...ciesze sie ze jestem...ze zyje,a bylo ze mna krucho kiedy sie urodzilam.ciesze sie tym co mam...

Gość lordwodzu
"każdy chce najlepiej dla swoich przyszłych dzieci, niepełnosprawny partner to porażka na polu ewolucyjnym, chyba że np ma pieniądze , albo niespotykaną u większości ilość oleju w głowie. "Dziwna jesteś i jak widac materialistka bo jak sama powiedziałaś chyba że ma pieniądze itd . Ja bym już olał taką kobietę bo są puste :>

Gość Byłam z niepełnosprawnym
Do BF tak zgadza się nadskakiwał mi i był bardzo miły i to przesądziło ze zgodziłam się być z nim. Dziwi cię to? To nie wiesz, ze musisz dziewczynie nadskakiwać żeby cię zechciała? Przecież pełnosprawny facet też musi ponadskakiwać dziewczynie żeby go chciała. Nic dziwnego, ze cie żadna nie chce. Przychodzisz potem na forum i wygadujesz jak to dziewczyny nie chcą niepełnosprawnych. A mówisz bzdury bo ja akurat chciałam takiego jak ty niepełnosprawnego, który tylko dlatego miał dziewczynę że nadskakiwał. Bo nic innego nie mógł mi zaoferować.

Gość brak mi słow
" Stać mnie i psychicznie i finansowo, żeby bimbać sobie na pełnosprawnych, co czasem robię z premedytacją i rozmysłem no i tyle." BF po tej wypowiedzi wnioskuje ze z Toba cos nie tak. Wewnetrznie musisz byc bardzo nieszczesliwym czlowiekiem. Pelnosprawny Twoj wrog nr 1? :o A pomysl sobie ze wlasnie dzieki tym zlym pelnosprawnym zyjesz w dobrobycie. To oni daja Ci zarabiac, to dzieki nim zdobyles wiedze, to oni zrobili Twoj wozek chocby... Gdyby wszyscy byli niepelnosprawni, to swiat zaczalby kulec az w koncu by upadl. Ale lepiej tepic to czego miec nie mozemy (u Ciebie pelnosprawmnosci), co nie?

Gość BF
Jasne świat by upadł, oczywiście ;o) Proponuje odwiedzenie japońskich fabryk choćby samochodów, kto wykonuje najgorszą fizyczną pracę- podpowiem Ci, że wcale nie ludzie. Ciekawe, praktyka pokazuje, że urząd który przyjmuje do pracy niepełnosprawnych zawsze działa sprawniej, taka ciekawa prawidłowość, Wroga numer 1 się nie ignoruje, a klient jest klient bez względu na sprawność lub jej brak. Myślę, że nie czytasz uważnie i umknęło ci słowo "czasem", albo mnie umknęło, więc czasem bimbam na was bo wasze problemy czasem są śmieszne i czasem narzekacie a mi się tego nie chce słuchać, mam inne sprawy na głowie zazwyczaj.

Gość lordwodzu
A co Ty rozumiesz pod hasłem :nadskakiwać?:P do koleżanki pytanie

Gość brak mi słow
BF, skoro uwazasz ze problemy pełnosprawnych sa takie puste i przyziemne, to jakie sa Twoje? Rozumiem, że codziennie przeżywasz przeszywający ból egzystencjalny z powodu suszy w Afryce, wojny w Iraku, globalnego ocieplenia ... ? Jeśli tak to faktycznie to niepełnosprawność to pikuś w porówniu do tego gdy ludzie giną.

Gość Byłam z niepełnosprawnym
Odpowiadam ci: Nadskakiwał to znaczy był zawsze w dobrym chumorze, zgadzał się ze mną we wszystkim, miał takie same poglądy(oczywiście udawał, jak się potem zorientowałam). Na przykład mam taki sposób na sen, że śpię bez poduszki, już tak od urodzenia, po prostu lubię spać na tapczanie a nie na poduszce, a on od razu, że to tak jak on śpi i zawsze spał. Było to jak się dowiedziałam zwykle klamstwo, bo spał zawsze na poduszce ale od dnia kiedy mi o tym powiedział, to rzeczywiście skończył z poduszką. Nadskakiwał, to znaczy zawsze był do mojej dyspozycji, wydzwaniał minimum trzy razy dziennie i to na kilkadziesiąt minut. Albo kilka godzin. Co jeszcze? Popierał mnie w moich poglądach i uważał mnie za ósmy cud świata. Co nie ugotowałam to zjadał z zachwytem, nawet jak dałam mu niedopieczone ciasto to je zjadł, chociaż mówiłam mu że jest surowe. Co jeszcze? Czułam się jakby był moim cieniem i to mi się podobało.

Gość lorwodzu
no tak ale nie sądzisz że lepiej żeby facet czasem miał inne zdanie lub poglądy albo nie zgadzał ze wszystkim ?? Bo to trochu nudne się robi ::> Brzmi to jakby był pantoflarzem:>

Gość ciekawa kura
najwazniejsze jest alby niepelnosprawny zachowywal sie normalnie, swobodnie, udawanie i pokazywanie na sile jakim to jest sie fajnym czlowiekiem, albo w przeciwna strone, jakim to sie jest pokrzywdzonym nic nie zmienia; moj niepelnosprawny znajomy na poczatku wydawal mi sie zajebistym gosciem, normalnie mozna bylo z nim o wszystkim gadac, nawet o najintymniejszych szczegolach. zawsze krytykowal jak ktos kogos wykorzystywal, mowil glosno jak on to potepia. z czasem sie okazalo ze sam lubi wykorzystywac innych udajac ze czegos nie potrafi a bylo to zwykle lenistwo, albo tez zeby cos dla niego zamiescic;/ ale to byl zwykly ludzki objaw:P

Gość lorwodzu
no cóż :> Rodzą się parapety , młoty i ludzie :> A właśnie Kura miałaś odezwać :P

Gość Wózkersówna
Nudny taki facet....

Gość ciekawa kura
wole pisac sobie tutaj calkiem anonimowo:D buziaki:D

Gość lordwodzu
e to ja wolę być anonimowym alkoholikiem :P

Gość BF
Jak są wojny to mnie serce rośnie, bo się geszeft kręci. Afryki nie lubie, na ocieplenie nie zwracam uwagi, najwyżej klimę sobie puszczę. Owszem problemy większości pełnosprawnych których znam są śmieszne moim zdaniem. "Bo mnie rzuciła dziewczyna" coś w tym styluj, pierdolenie jak dla mnie, jak cię rzuciła to się ciesz i szukaj drugiej :P

Gość ciekawa kura
to co wedlug ciebie i dla ciebie jest problemem?

Gość lordwodzu
BF czy Ty jesteś narąbany dziś czy zawsze dołujesz się :>??

Gość BF
Problem hmm, np jak klienci spóźniają się ze spłatą a pracownikom trzeba wypłacić co się należy, albo kiedy mój pies jest chory.

Gość my oh god
BF, no to faktycznie masz "problemy" że buhahahahah :D :D :D Jak Ty jeszcze z tym żyjesz? Dla pełnosprawnych te Twoje to koniec świata, samobójstwo na miejscu by popełnili. No ale Ty nadal żyjesz bo jesteś silny psychicznie, nie to co pełnosprawe mięczaki 💤 Powaga :classic_cool:

Gość lorwodzu
o fuck :> a to myślałem że to ja ma największe problemy :P BF przebijasz:P

Gość ciekawa kura
BF kurde nie ma co.. ja wiekszych problemow nie mam żenada jaki dajesz teraz obraz siebie:D

Gość smiersiz tu
BF zgrywa twardziela bo w tej chwili nie jest zakochany. Gardzi tymi, którzy odczuwaja jakies emocje. Dla niego licza się tylko pieniadze. Tak sobie mysle, patrzac po tym jak postapil z zakochana w nim dziewczyna, ze on po prostu jest w pewien sposób niedorozwinięty. Czlowie-maszyna. SS-man. Zero empatii i wrazliwosci. Liczy sie tylko jego tylek. Egoista. Samolub. Upadly "gwiazdor". A kalectwo emocjonalne jest strasznie gorsze od tego fizycznego… BF jak widac jest podwojnie skrzywdzony przez zycie.

Gość BF
Niech który powie ludziom którzy sumiennie pracują "NIE MAM Z CZEGO WAM ZAPŁACIĆ" patrząc im w oczy i tak dalej, a później się wielce mądrzy. Na inne rzeczy oprócz tych dwóch o których pisałem nie zwracam uwagi, nie widzę potrzeby.

Gość Wózkiers
Najlepiej krytykować siedząc na dupach przed komputerem. Empatia wobec murzynów w Afryce jak na moje oko mija się z celem, bo raz że w większości całe narody mocno zapracowały sobie na ten głód, biedę, choroby i nędzę jaką mają, a po drugie chuj można zrobić. Ocieplenie klimatu nie musi być skutkiem działalności człowieka, klimat ocieplał się i oziębiał sam przez miliony lat, czy człowiek pomaga klimatowi się ocieplać to cholera wie, może tak a może i nie. Różni naukowcy różnie piszą i mówią. Z resztą popieram BF "who cares!" Za to solidarność z pracownikami wydaje mi się czymś szczególnie cennym, wy tu pierdolicie o uczuciach, a jak się ludziom nie zapłaci z czego będą żyć? Psy są ogólnie fajniejsze od ludzi, lepiej się więc przejmować psem, przynajmniej moim zdaniem, a już na pewno lepiej psem niż kalectwem i pochodnymi.

Gość Wózkersówna
Afryka to moim zdaniem przegrana sprawa, wina zachodu, że kolonizował, ale też to już mnie denerwuje. Czegokolwiek im nie dać, albo zmarnują, albo sprzedadzą żeby kupić broń żeby zabić plemię mieszkające za rzeką. Postępowanie Afrykańczyków często wydaje mi się żenujące i dziecinne. ZOSTAWIŁABYM ich samemu sobie, choć kiedyś kwestowałam na rzecz dzieci, teraz myślę, że wszystkie te akcje tylko umacniają tych ludzi w braku odpowiedzialności za własne czyny. Bo przyjdzie biały frajer i nas nakarmi tak czy siak, więc czemu się przejmować.

Gość lorwodzu
BF i Wózkiers wymądrzali się a tu się okazało to cipy :> Panowie trzeba być konkretny a nie dużo gadać :>

Gość BF
Póki co, to widzę, że Ty mówisz najwięcej ;-) Mam też zastrzeżenia co do poziomu polszczyzny w Twoich wypowiedziach, ale to już czepialstwo. Z drugiej strony szkoda, ja Polakiem nie jestem do końca, a przynajmniej staram się trzymać jakiś poziom.

Gość lordwodzu
:> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> :> ;) Cipa "Twoja Stara" jak to mówią.