Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poprostu kaska

Przeżyć za 1000zł miesięcznie

Polecane posty

Gość to oszedzna kobieta
z ciebie.. inni probuja przezyc za 1000 zl, raz lepiej raz gorzej to wychodzi..

Gość AQUARIUS
Ja po opłaceniu rachunków mam 900 zł na jedzenie na 2 dorosłych i 3 dzieci gdzie najmłodsze potrzebuje pampersy .Postawcie się teraz w mojej sytuacji. :(

Gość do aquarius
a w jakim wieku masz dzieci? i jakiej plci?

Gość AQUARIUS
NAJSTARSZE LAT 8 DRUGIE 2 LATKA I 9 MIESIĘCY TRZECIE 14 MIESIĘCY WSZYSTKIE DZIEWCZYNKI

Gość do posłuchania potrzebuję
ja czasami musze za mniej i nie narzekam ;)

Gość anusia danusia wiesz one
tego nie pojma , a tym bardziej ,że na żywieniu optym. się rozum odzyskuje

Gość do aquarius
a skad jestes?

Gość Pawel Ilnicki
Z Wrocławia. jeśli pytasz mnie.

Gość Pawel,ale promujesz te twoja
strone.Ostro za robote sie wziales!

Gość taka co przezyla
a ja wam powiem tylko jedno kiedys nie mialam zlotowki na bulke zazdroscilam kolezanka z klasy ktore jadly drozdzowki na drugie sniadania. starzy nie dawali mi na kosmetyki jak bylam nastolatka o toniku za 5zl moglam tylko pomazyc... teraz majac 21 lat zarabiam 5200 zl miesiecznie. Kupuje kosmetyki z najwyzszych polek i jadam po restauracjach,pomagam tez swoim rodzicom. Podziwiam dlatego ludzi ktorzy odkladaja grosza na chleb i mimo wszystko staraja sie zwiazac koniec z koncem bo wiem ze nie jest latwo sama to przezylam.jak czytam takie posty wracam myslami do tego co ja mialam w domu i jak zylam... moj los sie zmienil i oby tak pozostalo, wam tez zycze takiego szczescia pozdro.

Gość AQUARIUS
A dlaczego pytasz??

Gość hiacyntowepytanie
U nas też tyle zostaje na życie dla 3 osobowej rodziny, jakoś trzeba wiązać koniec z końcem. Zupy na dwa dni, drugie dania wyszukuję często w internecie, proste i niedrogie. taka co przezyla - miałam podobną sytuację, niestety teraz nie mogę znaleźć pracy i pewnie nigdy nie będę zarabiała tyle co Ty, wszystkiego dobrego życzę, chociaż dla ciebie los się odmienił :)

Gość ginsegin82
Podziwiam tu wszystkich, którzy potrafią przeżyć za takie małe pieniądze. Nie wiem, jak to w ogóle jest możliwe. W Szczecinie np. jest drogo (mam porównanie cen żywności np. z woj.małopolskim) i uważam że u nas jest wszystko najdroższe w kraju. Od jedzenia, odzież, opłaty. Mam 5 letnią córkę, niepełnosprawną (na szczęście nie ma dramatu, nie wymaga drogich leków, za to dużo suplementów diety, które akurat są drogie). Mała mi choruje średnio raz w miesiącu i średnio w miesiącu 100 idzie na leki. Plus przedszkole (tj. 400 zł). A mam na życie 1100. Zostaje mi 600 zł i to jest totalna fikcja aby za takie pieniądze przeżyć. Prosty przykład dzisiaj: warzywa na patelnię, 1 pierś z kurczaka, 4 parówki, 2 banany, 2 serki, 2 pomidory =20 zł, plus na nieszczęscie mała ma angine: czyli 50 zł na leki. I co? I lipa. Nie mogę iść do pracy, ponieważ jestem w trakcie diagnostyki dziecka, i co 2 tydzień chodzę z nią do szpitala. Z pracy mnie zwolnili, bo chciałam 2 urlop (właśnie na diagnostykę medyczną). Córka ma rzadką chorobę genetyczną mięśni. Na życie mam zasiłek dla bezrobotnych plus alimenty. I nie wyobrażam sobie jak będę dalej żyć.Co niektórzy piszą tutaj, żeby się zabrać do pracy. Mhm, łatwo powiedzieć, od roku szukam czegoś konkretnego i lipa. Skończyłam studia, kursy i co mi z tego. Po pewnym czasie zawsze wychodzi, że mam chore dziecko i niestety taka osoba jak ja, jest spalona zawodowo. Na amen.Tak sobie napisałam, żeby się Wam pożalić. POZDRAWIAM I ŻYCZĘ POWODZENIA ;)

Gość adddelkanmnvbcvbnn
ja zarabiam 1038 odjac przedszkole 360 zł a że pracuje na zmiany a predzszkole czynne do 16 a ja musze pracowac do 21 .00 wiec niania obowiazkowa co drugi dzien 400 zł .to juz 760 zł dojazdy 100 zł to juz 860 pracuje za 100 z hakiem beznadzja :(

Gość adddelkanmnvbcvbnn
ale to juz ostatni miesiac , maz ma taka mozliwosc ze ma duzo wolnego w pracy pracuje na zmiany i powiedział że basta że on woli robić po godzinach jest kochany ,jak ma jeden dzień wolny to idzie do pracy na czarno 14 zł na godzine 10 godzin 140zł , 10 dni 1400 czyli wiecej niz ja zarobie przez miesiac :(

Gość adddelkanmnvbcvbnn
mąż pracuje na zmiany 1,1 ,2,2 3,3 4dni wolnego na 30 dni jak jest po nockach to idzie do pracy:( fakt na nockach śpi , ale zawsze wracal do domu a teraz do roboty sie wyrywa .

Gość 8989898
ginsegin82- ma baardzo podobna sytuację do ciebie, tez mam dziecko niepełnosprawne, w stopniu znacznym, wychowuje je sama. A masz chociaz zasiłek pielęgnacyjny na nie? Strasznie duza kwote płacisz tez za to przedszkole, jakim cudem? Ja tak bym chciałam pracowac, moje dziecko ma 9 lat i chodzi do szkoły, to mi siwietlice w tym roku zrobili do 16, jak znalezc pracę zeby je dobierac tak wczesnie, i to jak sie ma lata bezrobocia w związku z tymi problemami z niepelnsoprawnoscią...

Gość do Aquarius
bo to rozna kwota w roznych regionach Polski.. sama mam corke 6 lat moze cos z tego moglabym Tobie podeslac..

Gość AQUARIUS
Dziękuję ...moja najstarsza córka ma 8 lat więc raczej odpada.Ale jak masz ochotę pogadać prywatnie poza forum to chętnie poznałabym kogoś na rozmowy o życiu chcesz to napisz ;) pucek78@interia.pl

Gość Beauticaxx
A co ja mam powiedziec? Jestem w 4 mcu ciąży, zostałam sama bo mój narzeczony stwierdził ze jednak nie jest gotowy na dzidziusia... A ja mam dochodów 860 zl :( po opłatach zostanie mi 260zl :( w spółdzielni dowiedziałam się, ze nie dostane dotacji na mieszkanie bo jest o 4m2 za duże dla mnie jednej... Poszukuję pomocy gdzie tylko się da... I nic... A do pracy nikt w ciąży mnie nie przyjmie... Xbeauticax@wp.pl

Gość Moja rada:
- Kupuj srodki czystosci, do prania, kosmetyki, wszelkie rzeczy dla dziecka, lacznie z mlekiem, smoczkami itd. w Rossmannie, Biedronce, Lidlu itp. (własnych marek) - Kupuj jedzenie w Biedronce, Carrefourze, Lidlu itp. (własnych marek) - Uzywaj pieluch tetrowych w dzien, a jednorazowe miej na noc i wyjscia (tetre pierz w niedrogim proszku, np. Domol z Rossmanna, a na nia zakladaj ceratkowe majtki np. Canpola) - Oddaj dziecko do zlobka jak tylko wrocisz do formy po porodzie i wracaj predko do szkoly, pracy, zeby zmienic sytuacje - Ubiegaj sie o zasilki socjalne - Kupuj dziecku i sobie rzeczy np. w Ikei, Pepco, Textil Market, uzywane na Allegro, albo Szafce (tam jest najtaniej), do tego poluj na wyprzedaze posezonowe - Karm piersia dopoki tylko mozesz, dopoki jestes w domu, bo dzieki temu oszczedzasz na modyfikowanym (jak juz przejdziesz na modyfikowane, to nie lap najdrozszych, tylko np. Babydream z Rossmanna) - Pieluchy jednorazowki kupuj w Biedronce, Rossmannie, Tesco, Lidlu i podobnych dyskontach, bo sa naprawde dobre, ale miej je tylko na noc, na wyjscia i do zlobka, a w dzien w domu tetre - Zamiast wydawac na chusteczki niemowlece, czysc dziecko zwyklymi platkami kosmetycznymi, woda i mydlem (albo sama woda), a wieksze nieczystości zbieraj papierem toaletowym; platki sa bardzo tanie (np. Lilibe z Rossmanna, ktore sa do tego bardzo miekkie); chusteczki miej na wyjscia (tanie mozesz upolowac np. w Carrefourze w 3-paku ich wlasnej marki) - Jesli masz duza umywalke, nie musisz kupowac wanienki - Nie musisz kupowac specjalnych dzieciecych proszkow do prania, wystarcza zwykle i podwojne plukanie w pralce; nie uczula dziecka - Jak wyrosnie z samego mleka, nie musisz mu kupowac sloikow i gotowych kasz instant; mozesz kupowac zwykle kasze i sama je przyrzadzac dodajac owoce itp., a zupki, puree itd. mozesz tez robic sama i miksowac np. recznym blenderem (mozesz kupic tanio taki blender w jakims Lidlu, albo sklepie z rtv i agd, niefirmowy); gotowanie wychodzi taniej niz gotowe jedzenie, a sloiki i kaszki mozesz miec w szafce na wszelki wypadek, jakbys nie miala czasu czy cos (tanie sloiki i kaszki to np. Babydream z Rossmanna i Hamanek z supermarketów) - Nie kupuj wymyslnych kosmetykow, tylko minimum (zamiast plynow do kapieli mozesz kupic zwykle mydlo w kostce Bobas, albo Babydream) - Gotuj sobie posilki raz na 2-3 dni, a potem odgrzewaj - Kupuj tylko to co musisz; rob w domu listy zakupow zanim wyjdziesz do sklepu i w sklepie sie tych list scislo trzymaj - Korzystaj z kuponow rabatowych (np. do Rossmanna) i sledz w necie gazetki promocyjne roznych dyskontow (sa w necie na ich stronach interentowch), w ten sposob mozesz tanio wyhaczyc sporo rzeczy - Nie wydawaj na jedzenie na miescie, w szkole, pracy (rob w domu kanapki, albo salatki w plastikowych pojemnikach, nos kawe w termokubku) - Zrezygnuj z wszelkich dodatkowych oplat, ktore nie sa potrzebne (z komorki na abonament bo na karte jest tansza, z kablowki), przejdz na najtanszy pakiet internetowy, albo zrezygnuj z netu jesli masz mozliwosc korzystania za darmo w pracy lub szkole - Pamietaj, ze bedzie dobrze! Tylko musisz sie bardzo starac nie siedziec w miejscu, tylko byc aktywna i robic wszystko by predko wyjsc z tej sytuacji Tez jeszcze niedawno bylam w takiej sytuacji jak bylam na studiach. Bylam sama z dzieckiem i cienko snulam z kasa, ale nauczylam sie sobie radzic. Teraz skonczylam studia, mam dobra prace i sobie odbijam te chude lata.

Gość Moja rada:
- Lozeczka tez nie musisz od razu kupowac, bo mozesz spac z dzieckiem, a jak bedzie wieksze i zacznie pelzac to kupisz jakies proste tanie, albo turystyczne (np. tanie sa na Allegro, albo w Ikei model Sniglar, albo jeszcze tansze jest to tanie ikeowe uzywane z Allegro); materace sa najtansze w supermarketach i Ikei (piankowe)

Gość Moja rada:
- Jesli masz w okolicy targ z warzywmi i owocami w cenach nizszych niz w Biedronce to sie tam zaopatruj - Pamietaj, ze duze opakowania i butelki produktow wychodza taniej niz mniejsze i na dluzej starczaja

Gość sdsg
od narzeczonego zażądaj alimentów!

Gość Moja rada:
Czasem lepiej nie podawac ojca o alimenty, bo tym samym ojciec nabywa praw do dziecka i moze pozniej robic zlosliwe jazdy jak czlowiek bedzie chcial zabrac dziecko z kraju, albo nawet jechac za granice na wakcje. No chyba ze matce zalezy na jego kontakcie z dzieckiem.

Gość 7637627
Moja rada:- to miłe że chcesz pomóc, ale śmieję sie jak czytam co piszesz, widac ze opływasz w kase. Ktos w takiej sytuacji jak ona na pewno nie kupuje rzeczy instant, nie stac go na jednorazowe pieluchy czy cuda typu nawilzane chustki. a z rzeczy to pewnie kupił nową 10 lat temu, z butami włącznie... :p

Gość 7637627
Czasem lepiej nie podawac ojca o alimenty, bo tym samym ojciec nabywa praw do dziecka i moze pozniej robic zlosliwe jazdy j alimenty a prawa rodzicielskie to dwie totalnie odrebne sprawy i jedno do drugiego nie mają nic.

Gość 7637627
biedny ten premier, jest juz nawet wienien ostatnio złej pogody, i jak kogos facet porzuca z dzieckiem... :p