Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ona_1988

EPIDUO- żel przeciwtrądzikowy

Polecane posty

Gość megii18
ja stosowałam wiele maści na trądzik, ale żadna tak mnie nie wysuszała i uczulała jak EPIDUO!:/ buzia mnie swędziała, strasznie piekła i wyglądałam przez kilka dni jak skorupa! nie polecam tej maści:( jest droga i nic mi nie pomogła, mam bardzo negatywne zdanie na temat epiduo...smarowałam później nią plecy, ponieważ chciałam ją zużyć, ale nawet na innych partiach ciała nie działała, a zostawiła tylko czerwone plamy...:(

ja już 2 miesiące stosuje i nie miałam i nie mam zaczerwienienia skóra się nie wysusza (stosuję krem humektan) a na dziś dzień zero pryszczy buzia czyściutka-oby tak dalej :))))

Gość Stokrotka91
Dziewczyny,poradzcie mi co mam zrobic na przetluszczajaca sie cere.Nie wiem juz co mam robic.Wystarcza 2godz a swiece sie cala.Uzywalam juz roznych kremow matujacych ale to nic nie pomagalo.Staram sie przemywac skore tonikiem i zelem ale zauwazam tylko chwilowa bo na 2godz poprawe.Czy juz zawsze bede sie swiecila?Moze sa jakies sposoby niedrogie?Pomocy!!!

Gość ona d
stokrotko mam taki sam problem ;(( juz nie wiem co mam robic, brakuje mi juz cierpliwości :(((

Gość PIERDOŁY WY
Przed nałożeniem epiduo na twarz krem nawilżający!!! a nie może bez kremu nakładacie pierdoły!! i co 3-4 dni przerwa jednodniowa i w tej przerwie maseczka nawilzajaca lub gruba warstwa kremu nawilzajacego...i nie bedzie kłopotu z podraznieniami...a działac działa...najlepszy specyfik do mazania na rynku :)

Gość fiolka 13
hej.mi na przetłuszczająca się skure pomógł tonik i żel z under twenty ten do skóry tłustej.pozdro;D

Gość fiolka13
a mi po woli pryszcze schozą..ne chce zapeszać, ale chce sie wyleczyć z tego g**na. udanych wakacjii. :)

witam, przeczytałam i sie przestraszyłam że jest tak źle ale moje doświadczenia nie są takie - moze mam szczęście albo dobrą lekarkę. Jasne ze na poczatku szczypało i piekło - tylko troche ale zawsze. Lekara mówiła że to podobno najsilniejszy lek i sądząc po mojej twarzy to prawda. Fakt faktem przez pierwsze 2 tygodnie było ciężko - smarowałam się codziennie kilka razy kremami ale teraz twarzyczkę mam prawie czystą - pierwszy raz od dłuzszego czasu. Mimo trudności na samym początku fajnie że go zastosowałam. Pozdrawiam wszystkich pryszczaków :-)

Zgodze sie z kolezanka :) przed mascia posmarujcie sie kremem nawilzajacym a nie robicie afere ze podraznienia ... trzeba zadbac o nawilzenie skory... robic sobie przerwy w masci, jak nie codziennie to smarowac co drugi dzien... nie wiem jak mozna doprowadzic swoja twarz do takiego stanu zeby wygladala jak skorupa... owszem nie jest latwo ale trzeba jakos sobie radzic.... kazdy dermatolog powinien uprzedzic i podac ewentualnosc z tym kremem nawilzajacym :) pozdrawiam:)

aaa jeszcze jedno.. ostatnio ktos udzielil mi dobrej rady. Wszystkie osoby z tradzikiem pod kazda postacia powinny unikac specyfiow rzekomo przeznaczonych dla ludzi mlodych itd... one moga tylko namieszac na naszych buziach... z reszta chyba nie jedna osoba powie ze to tylko przereklamowane g****. buziaki

Gość klepka
Przecież to oczywiste dla ludzi, którzy naprawdę mają problem z trądzikiem, że kosmetyki rzekomo dla osób z trądzikiem kompletnie się dla nas nie nadają. A jak nie dla zatrądzikowanych, to nie wiem dla kogo. Ale te żele antybakteryjne "dla cery trądzikowej" itd. nadawałyby się w sam raz do mycia sraczy.

Gość ***maryś20***
Cześć Wam! Ostatni gadałam z koleżanką której dermatolog przepisał właśnie EPIDUO. Mam podobny problem(raczej tłusta skóra, dużo podskórnych krostek,często pryszczaki). Nigdy nie byłam u dermatologa-leczyłam się raczej na własną rękę... ale teraz chce sie tego pozbyć raz na zawsze:( co prewda nie jest baaardzo tragicznie ale JEST... wybieram sie do lekarza i zamierzam spytac o ten specyfik. W związku z tym mam pytanko do osob, które poradziły sobie ze skutkami tego leku. Co robic, aby nie zniszczyc sobie skóry(te plamy i poparzenia o których piszecie) ? jak temu skutecznie zapobiegać ? i jeszvze jedno pytanko-mam spore blizny po tradziku.. czy na to ta maśc tez pomaga?? prosze Was o szybka odpowiedz!:) pozdro wszystkim!!!:))

Gość ***maryś20***
Cześć Wam! Ostatni gadałam z koleżanką której dermatolog przepisał właśnie EPIDUO. Mam podobny problem(raczej tłusta skóra, dużo podskórnych krostek,często pryszczaki). Nigdy nie byłam u dermatologa-leczyłam się raczej na własną rękę... ale teraz chce sie tego pozbyć raz na zawsze co prewda nie jest baaardzo tragicznie ale JEST... wybieram sie do lekarza i zamierzam spytac o ten specyfik. W związku z tym mam pytanko do osob, które poradziły sobie ze skutkami tego leku. Co robic, aby nie zniszczyc sobie skóry(te plamy i poparzenia o których piszecie) ? jak temu skutecznie zapobiegać ? i jeszvze jedno pytanko-mam spore blizny po tradziku.. czy na to ta maśc tez pomaga?? prosze Was o szybka odpowiedz! pozdro wszystkim!!!

Gość ***maryś20***
prosze odpiszcie mi:(( bede wdzieczna!! z gory dzieki:*

Gość Pit92
Hej;p Dermatolog przepisała mi Epiduo.. 2 dzien już "smarnąłem" se tym twarz i nic.. niektórzy mówią, że piecze niemiłosiernie.. boje sie ten lek mnie nie nawet nie ruszy..

Gość lalunia zuzunia

Gość lalunia zuzunia
Ja stosuje Epiduo od miesiaca i mam super efekty.Najwazniejsze to go dobrze zastosowac.Mnie dermatolog wytlumaczyl co mam zrobic gdyby pieklo czy cos takiego i wiedzialam czego sie spodziewac. w 3 dniu stosowania mialam troche czerwona buzie, tak jak powiedziala Pani Doktor odstawilam na 3 dni i smarowalam sie rano i wieczorem Cetaphilem MD-kupilam go w aptece za jakies 25zl. Potem znowu posmarowalam sie Epiduo i tak do dzisiaj ale tylko jeden raz na dzien-przed spaniem najczesciej. Wszystkie krosty zniknely juz po 2 tygodniach, a i zaskornikow jest duzo mniej. Na blizny tez podobno dziala ale to juz trzeba dlugo stosowac.Pozdrawiam i powodzenia:)

Gość lalunia zuzunia
a i jeszcze jedno-Marys 20, zadnych plam ani poparzen nie mam, jak bedziesz codziennie nawilzac buzie to tez nie bedziesz miala. A jak chcesz sie opalac to musisz na dzien zastosowac krem z filtrem

Gość ***maryś20***
aha więc radzisz odsawic na kilka dni gdy zacznie sie cos dziac z buzka? wlasnie mysle ze z bliznami bedzie najgorzej;( ale trudno-jak ma pomoc to napewno warto;)

Gość lalunia zuzunia
jak Ci sie zacznie cos dziac to odstaw na 2-3 dni i nawilzaj buzie rano i wieczorem, a potem znowu sie posmaruj Epiduo. Musi Ci sie buzia przywzyczaic do leku.Potem smaruj codziennie wieczorem, tylko cieniutko, a zobaczysz ze efekty beda juz po tygodniu. Ja jestem bardzo zadowolona:)

witam u mnie nadal bardzo dobrze, smaruje się epiduo wieczorem a rano kremik nawilżający i twarzyczka taka że buzi dać ;-)

Gość ***maryś20***
czesc wszystkim... mam problem i licze ze mi pozozecie:( epiduo dostalam jakis tydzien temu, lekarka kazaqla mi stosowac go co 2 dni przez 2 tygodnie. Zaczelam...posmarowalam sie 2 razy i zero objawow(a co dopiero efektow...) zaczelam wiec stosowac go codziennie. smarowalam sie juz z 5 razy i KOMPLETNIE NIC SIE NIE DZIEJE!!! nie wiem o co chodzi... jest wrecz odwrotnie-zamias z wysuszona budze sie z baaaardzo tlusta skora i tak jest przez caly dzien! ja nie wiem moze mial ktos taki przypadek?? powiedzcie ze TA-ja chce zeby mi to pomoglooooo:( czekam na odpowiedz...

Gość kaarolin
Hej dziewczyny i chlopaki...;p Sluchajcie, mam pewien problem...mianowicie, na poczatku stosowania leku epiduo mialam bardzo mocno zaczerwieniona twarz, po okladach z rumianku zaczerwienienie zeszlo, do mycia twarzy uzywalam zelu biodermy sebium moussant i po nim twarz robila sie jeszcze bardziej czerwona..;/ zaczelam uzywac mydla siarkowego...lecz po 2 tygodniach problem wraca;( skora jest z nowu czerwona, oklady z rumianku pomagaja lecz nie do konca...i teraz pytanie do was! Czym myjecia twarz przed zastosowaniem epiduo? Jakims mydlem, zelem czy tez sama woda? Co jest najlepsze? Czekam na wasze odpowiedzi... Licze na Was : )

Hejka widze że nie tylko ja miałam pietra na poczatku, mnie też troche twarz poszczypało i popiekło po epiduo ( a do tego łykam jeszcze antybiotyk) ale jest już oki, trwało to jakieś 2-3 tygodnie. byłam nawet u lekarza ale podobno tak miało byc. syfki znikają nawet takie duże ropne :-) co do mycia to ja stosuje fizjogel albo cetafil - są dla mnie najlepsze - nie polecam nic mocniejszego - toniki czy peelingi bo wtedy twarzyczka piecze że hej. buziaki

Gość mila21
Hejka, bylam dzisiaj u dermatologa przepisał mi epiduo ( i gdyby wystąpiło podrażnienie cetaphil) ale sama nie wiem...boje sie jak nie wiem co kupić ten żel ;p cere mam mieszaną (strefa T świecąca 15 min po umyciu i suche policzki), do tego blizny po trądziku i gdzie niegdzie wyskakujące pryszcze + zaskórniki w okolicy nosa i na czole;/ tragedia . a jak czytalam te wszystkie wasze posty to sie zalamałam, ze moge wyglądać przez jakiś czas jak "burak" ;/ mam pytanie: epiduo stosujecie na calą twarz, nawet tam gdzie nie macie krostek, blizn, zaskórników?

wiesz co ja stosuję na całą buzię bo mam wszędzie :-( ( ale na szczęście coraz mniej) pryszcze, doktor mówiła że tak będzie najlepiej ale może jak się boisz stosuj epiduo co 2 dni - podobno tak można, wtedy lepiej to skóra znosi. mnie tylko troche szczypało - w sumie nic wielkiego, po kilkunastu dniach było bardzo dobrze. fajnie że masz cos do nawilżania - bez tego ani rusz. pozdrówka

Gość lalunia zuzunia
Cierpliwosci moja droga, smaruj codziennie a po miesiacu zobaczysz ze bylo warto:) ja juz po tygodniu mialam lepiej ale wyrazna poprawa to tak po miesiacu.

Gość lalunia zuzunia
a ja myje buzie cetfilem i jest super:)