Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lorana

Karmienir piersią

Polecane posty

Witajcie moja mała ma 11 miesiecy i nie mogę jej odzwyczaić od piersi próbowałam jej dawać bebiko nie chce je trochę kaszki mleczno- ryżowe noi budzi się w nocy mam wrażenie dosyć często nie śpi np.5 godzin potrafi budzić si e nawet co dwie godziny a jak jest u was piszcie ? pozdrawiam

co do odstawienia to inne się wypowiedzą pewnie ale mogę napisać żebyś w nocy jak się obudzi dawała córce wodę do picia. W końcu się nauczy że o tej porze nie dostanie nic innego jak wodę

Gość fsffssfsf
mam identyczny problem jak autorka topiku córcia ma też 11 mies i chce pić tylko z cycusia, jedynie łyżeczką wcisnę troszkę soczku.Pozatym jest niejadkiem, muszę się niezle nagimnastykować aby zjadła trochę obiadku lub kaszki.Liczy się konsekwencja, ale ja się boję że mała się odwodni, jak nie będzie niczego piła

Gość fsffssfsf
no i czesto budzi sie w nocy do cycusias

fsffssfsf -moja mała zaczeła pić dopiero od nie dawna ale codziennie jej wciskałam je wszystko po trochę ale nie w takich duzych ilościach zastanawiam się jak to będzie z tym cyckiem nie można sie wyrwać z domu wieczorem piszcie mamy jak było u was

Gość fsfffs
Nie mam pomysłu jak odstawić moją corcię od piersi, też próbuję jej wciskać ale kończy się to ciągle płaczem i wielkim sprzeciwem. Przez 11 mies. nie przespałam jeszcze ani jednej nocy, Alicja budzi się co dwie-trzy godziny aby sobie popić mleczka.Nie zliczę opakowan mleka modyfikowanego które kupowałam i otwarte wyrzucałam bo córka nie chciała pić. Ale liczy się konsekwencja i od jutro stanowczo będe dawała jej soczek, herbatkę w butelce, najpierw do zabawy, może sama wezmie w rączki i się napije i przekona że to nie jest złe! Najgorsze że jest niejadkiem i wszystko muszę jej wciskać, nosząć ją na ękach, przed telewizorem itd, wiem że popełniam błąd ale inaczej nic by nie zjadła. Nie ma mowy żeby siedziała spokojnie w krzesełku i można było ją karmić...

karolcia --> Nie obraź się że tak postawię sprawę - chciałabyś dostać szklankę wody zamiast np. kolacji?? Bo Twój maluch najwidoczniej potrzebuje tyć nocnych porcji mleka. Owszem, odzwyczaisz tą metodą, ale to trochę \"nie fair\" w stosunku do dziecka. fsffssfsf --> Jeżeli przystawiasz małą do piersi \"na żądanie\" to nie ma prawa się odwodnić, więc bądź spokojna. Piszesz, że będziesz dawała soczek/herbatkę w butelce. Dlaczego w butelce?? Na tym etapie dzieci się zaczyna od butli odzwyczajać raczej, a nie na odwrót. Poza tym dzieci \"cycusiowe\" raczej butelek nie lubią. Testuj łyżeczkę, kubek niekapek (z twardym ustnikiem!) i kubek zwykły. Świetny jest też tzw. \"doidy cup\". A co do jedzenia - próbowałaś dać Sinlac? To się robi na wodzie i raczej nie ma dziecka które by tego nie lubiło - tylko sam, bez dodatków. A do innych \"potraw\" dodaj trochę swojego mleka, tyle żeby dziecko wyczuło smak. Żeby nie było ;) Nie jestem matką-polką. Mam 7,5 miesięczną córę, karmię ją piersią i dietę rozszerzam od siódmego miesiąca. Też się frustruję, też nie przespałam jeszcze ani jednej nocy, też mnie to wykańcza fizycznie i psychicznie.

Gość fsffssfsf
prócowałam kupka-niekapka i nic z tego, kupiłam nawet jego trzy rodzaje!A co to jest doidy cup?Jak wygląda?Pozdrawiam!

Gość trzeba bylo wczesniej
wprowadzic karmienie mieszane lub sciagac pokarm i dawac z kubeczka lub butli . same przyzwyczaiłyscie swoje dzieci ze tylko cyc i cyc ! same jestescie sobie winne ! dzieci sa bardzo wygodne i skoro tak im dobrze nie chca tego zmieniac ! ja na szczescie po poł roku przestaiwlam corcie na butle nie mam zadnych problemow . cale nocki zawsze przesypiam, nawet gdybym nie odstawilabym od piersi to bym sciagala to mleko i dawala z butli - po to zeby nie miec takich problemow jakie wy obecnie macie pozdrawiam . jedyne co moge doradzic to dawajcie dzieciom wode w nocy chociaz i tak pewnie beda wolaly waszego cycka .

Gość koliripole
Doidy Cup to taki kubek ze ściętym rantem - dzięki czemu dziecko nie musi przechylać główki jak pije bo widzi co jest w środku. Kubek jest przeznaczony dla dzieci od 3 miesiąca życia - można go stosować równolegle do karmienia piersią i do karmienia z butelki. My używamy odkąd Marcysia skończyła 5 miesięcy. Mają fajne kolorki :) http://doidycup.pl/

Gość alliska
ja zastosowałam metodę 357 i moja mała śpi już 4 noce z rzędu, jestem mega zadowolona :) a co do niejadków moja pediatra co mnie dość zdziwiło niedługo po czwartym miesiącu kazała rozszerzać menu pomimo karmienia piersią, powiedziała że takie dzieci później dobrze jedza a im później się wprowadza tym gorsze apetyty, ale to tylko moje doświadczenia aha córa ma 7 mies