Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ada_wawa_ada

Pytanie do mam które miały cesarkę- prosze wejdźcie

Polecane posty

Gość ada_wawa_ada

W miejscu rany mam takie zgrubienie na całej długości. Jestem 9 dni po cesarce. Czy tak powinno być? Ogólnie bardzo nie boli tylko wyczuwam taką fałdkę na sałej długości cięcia. Czy to się rozejdzie?

wiem o co Ci chodzi, takie zgrubienie jakby dretwe a mimo to boli, jak dotykasz to tak nieprzyjemnie pod palcami to minie ale za jakis czas, dopuki to masz nie cwicz, nie dzwigaj nic ciezkiego

Gość ja jestem 2 tyg po cesarce
to normalneja staram sie nie dotykac rany polewam tylko wodą utlenioną

tak,normal;ne,tez sie b.niepokoilam tym.Blizna powinna zaczac sie ladna robic(jak mozna tak o tym mowic) dopiero po pol roku. jak minie 5 m-cy mozna stosowac jakies tam masci w aptece,popytaj. pozdrawiam

Gość dufy
nie martw się, też tak miałam, jak ktoś napisał wcześniej, nie dzwigaj nic ciężkiego na razie, i nie ćwicz. Mi lekarz nie kazał robić cięzkich ćwiczeń, w tym brzuszków tak do ok. 3 mies. po porodzie, to samo tyczy się mycia np. okien. A zeby rana szybciej sie goiła polecam mycie tego miejsca, wodą z szarym mydłem:) naprawdę pomaga:)

Gość qwertyytrewq
mówicie ze te zgrubienie pod blizna sie rozejdzie to dobrze bop ja mam na całej długosci i dosc grube

Pamiętaj że szyte było też w środku nie tylko skóra i dlatego czujesz zgrubienie. Miałam podobnie też czułam coś tam po długości ale najbardziej z jednej strony szwu, a jak mi pani doktor potem wytłumaczyła to tam było "wiązanie szwu" cokolwiek to znaczy. Jak mi ginekolog tłumaczyła to powinny się do 6 miesięcy rozpuścić i potem mniej czuć. Teraz jestem ponad 4 lata po cesarce i powiem ci, że tylko cieniutki ślad po tym pozostał, minimalnie widoczny, a tego zgrubienia to już od dawien, dawna nie czuję.

Gość chrupek
a ja mam to zgrubienie już 2 lata i nie schodzi, to już chyba tak zostanie

Gość chrupek
macie też taki wałek ze skory nad szyciem? to zejdzie kiedyś? już dwa lata prawie mineły????????????

u mnie tez takie bylo... dopiero jak rana calowice sie zabiznila to zniklo. po (6 miesiacach) A woda utleniona absolutnie niepolecam polewac!!!!! najlepiej wacikami spirytusowymi obmywac 1 raz dziennie!!