Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nozeszkur.wamac

Obudzilam sie z 2 innymi oczami

Polecane posty

Gość nozeszkur.wamac

JESTEM przerazona, moja powieka podwinela sie w nocy i dzisiaj patrze a moje lewe oko ma wiesza powieke 2 razy niz ta normalna. MYSLALAM ZE TO WYMASUJE I MI PRZEJDZIE. ja nie wiem czy ona sie tak poczas snu zawinela? ciagle ja masuje , wszystko robie... jak otwieramy oczy to z powieki robi takie poloke.. i mi sie zrobilo to az za bardzo. Co sie stalo> Czy mi to zejdzie? Jestem przestarszona ....

Gość nozeszkur.wamac
jaka pokuw**iona ta powieka :/

Gość nozeszkur.wamac
Mam nadzieje ze to tylko opuchlizna ... nigdy nie mialam problemu z oczami, mam nadzieje ze jej sie nie 'pomylilo' i wroci tam gdzie zawsze byla....

Gość nozeszkur.wamac
jechac z tym do okulisty?

Gość nozeszkur.wamac
przykladam lod... prosze o pomoc... nigdy czegos akiego nie mialam i o tym nie slyszalam

Gość nozeszkur.wamac
pomoze ktos? ...

Gość leilaveila
Też takie coś miałam, tak mi się wydaje, ze to samo. Spuchnieta powieka, i nie mogłam oka odtworzyć tylko takie przymkniete. Poszłam do aopteki i kobietka kazała mi jeśc wapno. Kupiłam musujące i od razu 6 rozpuściłam, po pierwszej dawce było lepiej po 3 zniknęło. i okład z zimnego ręcznika rób. To nic takiego jesli to to samo.

Gość nozeszkur.wamac
jeszcze sie popkalalam z nerwow bo nie wiem gdzoie jechac w ogole.. cos ie dzieje

Gość leilaveila
przestań histeryzować!! pij to wapno i nie płacz bo bedzie rosła ta powieka. Ja tak miałam, bo oczywiście zaczełam płakac na swój widok.

Gość nozeszkur.wamac
no ja juz niezle rycze..

Gość leilaveila
tak samo, tam gdzie powinna sie powieka załamywać, a w sunmie wcale sie nie załamywała tylko była jedna wielką banią.

Gość nozeszkur.wamac
wystarczy jedna musująca tabletka? wzielam jeszcze magnez i potas... jestem moim szczesciem z rana

Gość leilaveila
nie rycz bo mnie denerwujesz. Sprawdź po szafkach, zjedz tyle wapna ile masz w domu i wio do apteki, jak bedzie ryczec to będzie puchło bo zawze puchnie jak sie płacze, a ze masz spuchniete to bedzie jeszcze bardziej. Skup się: 1. Szukać Wapna 2. lodowatą wodą zmoczyc ręcznik i przyłożyć. 3. Nie histeryzowac!!!!!!!!!!!!

Gość nozeszkur.wamac
a z tym wapnem to chyba nie mozna przesadzac z iloscia? Naprawde mam 6 TABLETEK naraz wypic?

Gość leilaveila
więcej, jedna to za mało, weż jeszcze 3-4 rozpusć w połowie szklanki wody. Nie zaszkodzi, tego nie można przedawkować

Gość leilaveila
napisz mi czy pomogło. ok?

Gość nozeszkur.wamac
napisze, narazie rozpuszczaja sie... wpisywalam na poczatku w google "opawdniera powieka" i takie rzeczy i mi forum o koniach wyskakiwalo, jeszcze bardziej sie zezloscilam, w koncu ostatni ratunek : kafe. a na poczatku jak wstalam i zobaczylam to, to myslalam, ze po prostu zle spalam i mi zaraz przejdzie...

Gość nozeszkur.wamac
kiedy powinno mi sie poprawic?

Gość leilaveila
tez tak mysalłam... po godzinie było tak samo a ja w pracy w biurze... wieć biegiem do apteki i tam aptekarka powiedziała, ze nie można paprać kroplami bo bedzie gorzej. Powiedziała pić wapno, jak za dwie godziny będzie tak samo nic nie schodzi to do okulisty, po dwóch godzinach nie było już prawie śladu. Ona powiedziała, że to wyglada jak skutek urządlenia czy ukąszenia. Też to miałam w zimie wiec się zdiwiłam, ale może rzeczywiście jakiś komar się z latargu wybudził a że zaparkował w kwiatku... albo gdzieś w sypialni.... w każdym razie coś musiało w tym być co mówiła bo przeszło po tym wapnie.

Gość leilaveila
jak wypiałaś to spokojnie zjedz śniadanie, zrób całą resztę i płacz, nie dotykaj tego oka. Za godzinę będzie widac poprawę za dwie jeszcze wiekszą.

Gość leilaveila
zjadło mi nie. Miało być nie płacz.

Gość nozeszkur.wamac
wiesz co a najgorsze jest to ze w sumie nie wiem ktora jestc hora.. bo moze ja normalnie mam takie duze powiek (ze zdenerwowania juz nic nie wiem) i moze ta prawa mi opadla... i jeszcze mam takie mysli, bo wczoraj sobie regulowalam brwi. Ale przez regulacje brwi nie mozna ukszkoic sobie nerwu co? ale bardziej mi nie pasuje ta spucnieta wieksza.. juz nic nie wiem..

Gość nozeszkur.wamac
wadpie ze mnie cos ugryzlo bo ona nie jest zaczerwieniona nie ma ZADNEGO babla..

Gość leilaveila
Nie wpadaj w panikę, nie zrobiłaś sobie niczego regulowaniem brwi, ja myslałam, że zmywając makijaz może nagniotłam lub wgniotłam powiekę.... to zbieg okolicznosci, daj sobie chwilę na zareagowanie na wapno, zajmij sie czymś to czas szybciej zleci. Idź sie wykąpać, ubrac , zjeść.

Gość leilaveila
u mnie tez nie było bąbla, żadnego śladu po owadzie.

Gość nozeszkur.wamac
jestem straszna panikara, histeryczka. pare minut po tym jak to zobaczylam, juz zaczelam myslec jak ja sie fdo tego przyzyczaje jezeli mi zostanei na zawsze i czy sa na to jakies operacje.. puknac sie tylko w leb takim jak ja, Przykladam recznik. brrr...

Gość leilaveila
nie stresuj się, daj sobie chwile

Gość nozeszkur.wamac
wiem.. chyba poogladam telewizje, przestane o tym myslec. Chlopak dzis do mnie przychodzi :D "masz takie piekne... EJ CO CI SIE STALO Z OCZAMI?!" :D ...

Gość leilaveila
to najmniejszy problem, do wieczora zejdzie, dobrze, że nie musisz iść do pracy:).... wtedy dopiero przychodza myśli.