dula 0 Napisano Październik 21, 2009 Iwonko ja glukozy to się najbardziej obawiam w ciąży, bo zawsze dużo slodziłam i lubiałam słodkie i mówili na mnie cukrzyk:) Ale teraz słodzę o połowe tego i najgorsze są początki, a potem to już przxyzwyczajenie:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Iwona77 0 Napisano Październik 21, 2009 Ja cukier zawsze miałam w normie.Nie jadłam nawet duzo slodyczy.Teraz w ciazy wcinalam bardzo duzo jablek.Nawet kg dziennie.Teraz juz ich jesc tyle nie moge:(I to jest najgorsze:)bo dla mnie jablka to jak nalog.No ale czego sie nie robi dla malenstwa:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
majka242 0 Napisano Październik 21, 2009 STARAJĄCE SIĘ..........WIEK..........ILOŚĆ CYKLI...............DATA@ Ania_29................29.................8............ ..............2.11.09 edith26................26.................13........... ..............03.11.09 karla83 ................26 ................11 .......... ..............05.11.09 marzencia864........23..................8............... ...........05.11.09 mała_81...............28..................4............. ............06.11.09 basia29................29..................9............ . ............07.11.09 laura33................33..................7............ .............09.11.09 majka242..............29................................ ............17,11.09 edytka1980...........29.................14............ ..............????????? malutka8686..........23.................2............... ...........??????? brzusiowe mamy nick............wiek..ilość starań..tydzień...poród...........imię chcedzidzie..25..........1..........25.........24.11.09 .....Wiktor/Julian Klapaucius26..26..........6..........34.........28.11.09 ....Radosław Koniczyna30..30..........7..........30.........12.12.09. ..Dawid/Natalia szoja...........29..........3..........15.........19.12. 09 ...........? Iwona77.......32..........4...........26.........03.02.1 0 ....Majka smieska1......23..........3..........24....... luty2010.....Kacper/Blanka kruszynka173...24.........3............?........czerwiec 2010............. dula.............26..........8...........7..........10.0 6.2010.............. EsiaSmH .......22..........2...........6.........13.06.2010..Nadia/ Samuel Mamuśki NICK..........IMIĘ .........DATA.........WAGA .......WZROST......PORÓD frezyjka....Piotruś......28.09.09.......3970....... ..54............sn czula........Malinka......06.10.09.......3100...... ...53.............sn Dula znowu mam doła:(:(:( nie gniewajcie się:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dula 0 Napisano Październik 21, 2009 to fakt. maleństwo najważniejsze. Ja mam się udac na badania i cukier tez w nich mam więc zobaczę jak będzie. Ale jakich badan bym nie robiła, zawsze mam stres:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dula 0 Napisano Październik 21, 2009 Majeczko Kochana Ja już nie wiem nawet jakich słow użyć... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
EsiaSmH 0 Napisano Październik 21, 2009 Dzień dobry.:) profesjonalna sesja z brzuszkiem - grr marzenie :) Jestem chora , kaszlę masakrycznie już mnie płuca od tego bolą.Nic nie można brać.(leki)Iwonka brałaś coś na przeziębienie w ciąży? U lekarza było ok.mam fotke z USg 7tc- niejst zbyt dobrej jakości ale zachowuję :)badanie wporządku , założyła mi kartę ciąży, zleciła badania.. napewno bede musiala przyjmować rowamecyne.(nie wiem jak to sie pisze) mam już przeciwciała toxoplazmozy i trzeba chronić maluszka od ok. 12 tc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
EsiaSmH 0 Napisano Październik 21, 2009 Maja trzymaj sie kochana Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
EsiaSmH 0 Napisano Październik 21, 2009 STARAJĄCE SIĘ..........WIEK..........ILOŚĆ CYKLI...............DATA@ Ania_29................29.................8............ ..............2.11.09 edith26................26.................13........... ..............03.11.09 karla83 ................26 ................11 .......... ..............05.11.09 marzencia864........23..................8............... ...........05.11.09 mała_81...............28..................4............. ............06.11.09 basia29................29..................9............ . ............07.11.09 laura33................33..................7............ .............09.11.09 majka242..............29................................ ............17,11.09 edytka1980...........29.................14............ ..............????????? malutka8686..........23.................2............... ...........??????? brzusiowe mamy nick............wiek..ilość starań..tydzień...poród...........imię chcedzidzie..25..........1..........25.........24.11.09 .....Wiktor/Julian Klapaucius26..26..........6..........34........28.11.09 ....Radosław Koniczyna30..30..........7..........30........12.12.09. ..Dawid/Natalia szoja...........29..........3..........15........19.12. 09 ...........? Iwona77.......32..........4...........26........03.02.10 ....Majka smieska1......23..........3..........24....... luty2010.....Kacper/Blanka kruszynka173...24.........3............?.......czerwiec 2010............. dula.............26..........8...........7.........10.06.2010.............. EsiaSmH .......22..........2...........7.........13.06.2010..Nadia/ Samuel Mamuśki NICK..........IMIĘ .........DATA.........WAGA .......WZROST......PORÓD frezyjka....Piotruś......28.09.09.......3970....... ..54............sn czula........Malinka......06.10.09.......3100...... ...53.............sn Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
majka242 0 Napisano Październik 21, 2009 Esia chora jesteś?ale nie poszłaś do pracy , co?w łóżku się kuruj... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kruszynka173 0 Napisano Październik 21, 2009 dokładnie Esia w ciąży chyba najlepszym i jedynym sposobem na przeziebienie to leżenie w łóżku:) Super że tez już jesteś po wizycie i wszystko jest ok :) Esia, dula ile wasza dzidzia ma?? bo moja 3,8 mm:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dula 0 Napisano Październik 21, 2009 a wiesz, że nie wiem ile ma ...nie wiem czy nie zapamiętałam czy mi nie powiedziała. Musze zerknąć w kartę ciąży. Taka gapa ze mnie:) Ale jak zobaczyłam bijące serduszko to mi się słabo zrobiło:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kruszynka173 0 Napisano Październik 21, 2009 hehe no własnie nawet nie bardzo wiedziała jak napisać :) czy ile ma wzrostu czy jaką długośjak ja zoabzcyłam że widać maleństwo to zapomniałam się zapytać o serduszko czy widać jak pulsuje, czy może juz je słychać:) to jeststraszne że człowiek idzie z 10tys pytań a jak wchodzi i juz zobaczy to o co najbardziej chodziło to zapomina o całej reszcie pytań i wątpliowści :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dula 0 Napisano Październik 21, 2009 No dokładnie, ja to samo miałam. Dopiero w domu sobie przypomniałam o co chciałam jeszcze zapytać:) Na nastepną wizytę kazała mi przyjść koło 10 listopada. I sama nie wiem czy iść w przyszłym tygodniu do mojej wczesniejszej czy w listopadzie do tej:) echh:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kruszynka173 0 Napisano Październik 21, 2009 a masz jakieś opinie o tej pani doktor?? bo jesli sa pozytywne itd to może warto u niej zostać?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dula 0 Napisano Październik 21, 2009 Wiecie jak jest z opiniami:) Co człowiek to opinia:) Mama moja pracuje w przedszkolu kazałam jej się dowiedziec wśród kobiet. Mam jeszcze troszkę czasu na zastanowienie. Jakbym się dowiedziała na 100%, że pracuje u mnie w szpitalu to chyba bym u Niej została. Mój się śmieję, ze mogłam tydzień zaczekac i nie miałabym teraz problemu:):) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
EsiaSmH 0 Napisano Październik 21, 2009 Kurcze wiem że pęcherzyk ciążowy ma 2,2cm ale ile dzidzia to już nie zapytałam.. to chyba z wrażenia. a co dobicia serduszka to mam bardzo ostre tyłozgięcie i ciężko jej było utrzymać głowicę usg bez ruchu żeby zobaczyć bicie. mówi ,że bije ale trudno bylo to zaobserwować..niemiała jakiegoś super aparatu.ale narazie to mi wystarczy. mam przyjsc za miesiącwtedy już zacznie się 2 trymestr , usłysze serduszko , zobacze postać "człowieczka" , wtedy pójde na usg 4d nagram wszystko na płytke..:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
majka242 0 Napisano Październik 21, 2009 Ciężka decyzja......ja w ciąży zmieniłam gina bo mnie z lekka wkurzył:( prosto z mostu zaproponował za poród 500zl, to było 11 lat temu:( dla mnie to była ogromna kasa i zrezygnowałam z niego, a jak przyszło do porodu to i tak miał dyżur i musiał zrobić za darmo:P cesarkę. W tamtym roku jak leżałam w szpitalu to mnie poznał ,chyba po imieniu bo jest rzadkie i jego komentarze"o! ta co mnie zdradziła" naprawdę nieprzyjemne to było i tak komentował całe 2 tygodnie jak tam leżałam. Widziałybyście miny pielęgniarek,nie wiedziały o co chodzi hihi:P Takie mam przygody.... Rozmawiałam z mężem, nie chce się zgodzić na klinikę niepłodności:( myślałam , że mnie rozumie ale chyba nie:( On myśli, że nas skierują na inseminację nie moge mu przegadać , że tam są specjaliści i może tylko wystarczą zastrzyki:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
EsiaSmH 0 Napisano Październik 21, 2009 no i moje drogie siedze w pracy oczywiscie.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kruszynka173 0 Napisano Październik 21, 2009 Esia strasznie duże 2,2 cm... skoro ja byłam prawie w 6 tyg i miało 3,8 mm, to do 7 tyg aż tak rośnie... dziwne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kruszynka173 0 Napisano Październik 21, 2009 zaciekawiło mnie jak to jest, ale własnie czytam że w 7tyg, dziecko ma ok 3cm, więc wszystko jest ok... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dula 0 Napisano Październik 21, 2009 Dlatego Majeczko jeszcze nie wiem co zrobię. Tamta Pani doktor do której chodziłam nie miała usg w gabinecie tylko umawiała się z pacjentkami do szpitala na USG. Ta ma sprzęt na miejscu. Kurde nie wiem!!! Majeczko może powoli i deikatnie i mąż się w końcu ugnie?!Trzymam za Was mocno kciuki Ja to się nie znam na tych wielkościach bo nic z wczorajszej wizyty takiego nie zapamietałam:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
majka242 0 Napisano Październik 21, 2009 Dula masz dylemat kochana:) Nie sugeruj się moim zdaniem ale może idź do tej co chodziłaś,lekarze nie lubią takich pacjentek co tak zmieniają, a jak razem pracują w szpitalu to już w ogóle. U tej byłaś 1 raz więc pewnie nie zapamięta Cię.Tak myślę.....ale czy dobrze to nie wiem...... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kruszynka173 0 Napisano Październik 21, 2009 no własnie moja pani gin.. nie robi usg, trzeba sie umawiac do innego lekarza, który robi usg tylko w piatki.... Ale i tak juz na nastepne bede chciala pojsc na 3d :) więc i tak w inne miejsce :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dula 0 Napisano Październik 21, 2009 Wiecie co szczerze to uważam, że każdy ginekolog powinnien mieć w gabinecie usg., w dzisiejszych czasach to chyba podstawa, tak myslę. Nie wiem , mam taki kołowrotek w głowie, ze masakra! I jak moja sisotra co chodziła do niej na usg mi opowiadała jak jej szukała po szpitalu to już mi się słabo robi jak sobie pomyśle:D Ja nie wiem jak ja przetrzymam poród bo nie znoszę szpitali:D Wy dziewczyny chodzicie do tej samej/samego co zawsze?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dula 0 Napisano Październik 21, 2009 no i przyznać muszę, ze ta lekarka wczoraj mnie zauroczyła, miła sympatyczna, wszystko na miejscu, nawet badania prenatalne robią u niej bo przyjeżdza Pan ze swoją aparaturą...Moze dlatego mam taki dylemat:) A fakt też jest taki, że jak pójdę do mojej starej gin w przyszłym tygodniu to do tamtej już nie wrócę bo tak mieszać nie będę:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
majka242 0 Napisano Październik 21, 2009 ale przecież nie na każdej wizycie masz USG robione, w prawidłowo zdrowej ciąży lekarz powinien robić jedno USG na trymestr.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
majka242 0 Napisano Październik 21, 2009 Kurde.....Edyta..... co post to zmieniam zdanie:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dula 0 Napisano Październik 21, 2009 a wiem o co Was miałam pytać. Badali Wam piersi?? Bo ja chodzę do ginekologów od 20 roku zycia. I nigdy żaden mi nie badał. Kiedyś moją zapytałam czy mogla by mi zbadać peirsi bo mi sie wydawało, ze coś tam mam.A ta wczoraj pierwsze co jak mnie zbadała "ręcznie":P to kazała piersi pokazać. Tak mnie zaskoczyła, a mnie one tak bolałuy jak mnie dotykała, że myślałam, ze ją ugryzę:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dula 0 Napisano Październik 21, 2009 Majkeczko ale ja tez tak co chwile zmieniam zdanie:) no nic do przyszłego tygodnia mam czas wiec może coś wymyślę:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
majka242 0 Napisano Październik 21, 2009 mój gin mi badał i tego co teraz zmieniłam też mi badał:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach