mała_81 0 Napisano Październik 19, 2009 a ten castangnus moge brac jezeli biore luteinę i czy to przepisuje lekarz? jak to wyglada dziewczyny? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
majka242 0 Napisano Październik 19, 2009 castagnus jest bez recapty to lek ziołowy nie wolno go łączyć z ziołami i hormonami,luteina to hormon tak? to chyba nie wolna łączyć bo może się cykl rozregulować a jak długo masz brać luteinę???? castagnus się bierze przez 90 dni bez robienia przerw:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kromoni Napisano Październik 19, 2009 Witajcie Dziewczyny, jestem tu nowa i mam nadzieję, że odpowiecie na moje pytania, mianowicie kiedy powinno się iść do ginekologa po wykonaniu testu? Miesiączkę miałam dostać w sobotę (17.10), nie dostałam, więc zrobiłam test. Druga kreska wyszła bardzo słaba, ale jednak widoczna, więc powtórzyłam test i wyszło tak samo. Poza tym bolą mnie piersi, mam zaparcia, bóle głowy i bóle w podbrzuszu, podwyższona temperatura i oczywiścia mdłości (zaczęły sie 5 dni przed spodziewanym terminem miesiączki). Chciałabym już się cieszyć, ale się boję... do tego jeszcze mam stan zapalny w zębodole po usunięciu ósemki (2,5 m-ca temu) :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
majka242 0 Napisano Październik 19, 2009 hej Kromoni odczekaj pare dni bo może jeszcze gin na usg nic nie zobaczyć, ciężko jest doradzić, ale ja na twoim miejscu jeszcze bym poczekala z wizyta a poleciałabym na betahcg:) gratuluję ciąży!:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kromoni Napisano Październik 19, 2009 Dziękuję :) Jutro idę do endokrynologa, bo leczę się na niedoczynność tarczycy, więc przed wizytą jeszcze zrobię test. Mam jeszcze pytanie dotyczące dawki kwasu foliowego, tzn. czytałam gdzieś, że w ciąży powinno się brać dwunastokrotnie wiekszą dawkę niż w czasie starania się. A jak Wasi lekarze? Przepisywali większą dawkę? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mała_81 0 Napisano Październik 19, 2009 dzięki maja za odpowiedz, biorę luteinę, a to czysta prolaktyna tzn. hormon, także odpada jeszcze przez 2 miesiące. w takim razie ten castangnus zacznę od grudnia albo stycznia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
karla83 0 Napisano Październik 19, 2009 dziewczyny idę dzisiaj po południu do gina z wynikami z hsg, jestem ciekawa co mi dalej powie. kazał mi przyjsc w 14 dc więc moze zrobi mi usg i monitoring? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
majka242 0 Napisano Październik 19, 2009 Kromoni poczekaj do wizyty z większa dawkę kwasu.Lepiej niczego sama nie zmieniaj, lekarz może Ci poleci jakis zestaw witamin?:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
majka242 0 Napisano Październik 19, 2009 Karla trzymam mocno kciuki za dzisiejsza wizytę.Tak teraz pomyślałam, jak nie wspomni o monitoringu to może sama zaproponuj???:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
karla83 0 Napisano Październik 19, 2009 ja dzisiaj ide do niego z takim nastawieniem i powiem że chcę monitoring i koniec. już mam dość zastanawiania się czy owu była czy nie. Temp szaleje, brak skoku, ale inne objawy są na owu. takiej 100 % pewnosci nigdy nie mam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
majka242 0 Napisano Październik 19, 2009 jak nie ma skoku to nie ma owulki???:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
karla83 0 Napisano Październik 19, 2009 po owu temp powinna sie podnieść i utrzymać przez conajmiej trzy dni, a w przypadku ciąży powinna sie utrzymać na podwyższonym poziomie przez długi czas. Jak brałam clo, to zawsze miałam skok temp. a clo to lek który stymuluje owu, więc wydaje mi się że jak nie ma skoku to owu tez nie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
majka242 0 Napisano Październik 19, 2009 no dokładnie nie ma skoku to nie było owulki......z lekarzami jest niekiedy tak, że samemu trzeba ich pokierować bo mam wrażenie , że niekiedy im się nie chce nas leczyc i tylko odbębnią wizyte i do domu;( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
karla83 0 Napisano Październik 19, 2009 no właśnie - chociaz mojego wszyscy w mieście chwalą że jest najlepszy - a moze on już teraz tylko jedzie na dobrej opini i odwala swoją robotę byle jak. Zaczynam miec wątpliwości, dlatego dużo zalezy od dzisiejszej wizyty. jezeli mnie spławi to już więcej do niego nie pójde i poszukam innego lekarza. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ania_29 0 Napisano Październik 19, 2009 ja juz po prac;y :) awansowalam :) :) :) teraz to bede miala sporo pracy...ale to nic :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dula 0 Napisano Październik 19, 2009 Aniu gratuluję Ci bardzo serdecznie!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mała_81 0 Napisano Październik 20, 2009 Czesc ja juz jestem, komu kawa, komu herbatka? Aniu gratuluje serdecznie awansu ! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kruszynka173 0 Napisano Październik 20, 2009 Cześć ja też już jestem :) Ja poproszę herbatkę :) Ania moje gratulacje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mała_81 0 Napisano Październik 20, 2009 Hej Kruszynka, jak samopoczucie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
majka242 0 Napisano Październik 20, 2009 melduje się z kawą:) Ania serdeczne gratulacje z powodu awansu:):):):):) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mała_81 0 Napisano Październik 20, 2009 Cześć Maja :) Ja tu dziś sama, bo kruszynka przywitała się i uciekła. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
majka242 0 Napisano Październik 20, 2009 mała nawet nie wiem kiedy noc minęła, spałam jak zabita:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mała_81 0 Napisano Październik 20, 2009 A ja się nie wyspałam. Poza tym to połowa cyklu, także sama rozumiesz ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Iwona77 0 Napisano Październik 20, 2009 Witajcie:) Ja dopiero wstalam.Wczoraj te badania jakos kiepsko na mnie wplynely.Zle sie czulam.Dzis mam wizyte u ginki.Dobrze ze po poludniu bo tereaz nie mialabym sily.Musze napic sie kawy:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
majka242 0 Napisano Październik 20, 2009 śpiochy wstawać!!!!!!!!!!!!:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
majka242 0 Napisano Październik 20, 2009 ooooooooo jesteście:P Iwonko Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
majka242 0 Napisano Październik 20, 2009 mała u mnie @ dzisiaj zagości:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kruszynka173 0 Napisano Październik 20, 2009 mala wcale nie uciekłam :) po prostu zajęłam się troszkę pracą :) samopoczucie bardzo dobre, jak zwykle zresztą :) choć nie powiem pospałabym jeszcze troszkę :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
majka242 0 Napisano Październik 20, 2009 dobrze,że zrobiłam wczoraj zakupy na dzisiajszy obiad to nie muszę wychodzic z rana do sklepu.....zimno tam:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Iwona77 0 Napisano Październik 20, 2009 Majka poki @ sie nie pojawi zawsze jest nadzieja:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach