Go艣膰 w 2011 wszed艂 przepis kt贸ry Napisano Marzec 31, 2012 okre艣la 偶e asystentka stomatologiczna musi mie膰 dyplom uko艅czenia tego kierunku i zdany egzamin zawodowy.Czekaj a偶 sanepid wpadnie i papiery przetrzepie:ODietetyk ma wype艂nienia robi膰?Ja dzi臋kuje za taki gabinet,strach i艣膰:O Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 w 2011 wszed艂 przepis kt贸ry Napisano Marzec 31, 2012 A gdzie ten gabinet bikini?Z przyjemno艣ci膮 podpieprze:) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 studentka stomatologii Napisano Marzec 31, 2012 dietetyk nie b臋dzie robi艂 wype艂nie艅, gorzej je艣li za dezynfekcje i sterylizacje si臋 wezmie Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
bikini3 0 Napisano Marzec 31, 2012 a w kt贸rym momencie por贸wnywa艂am do wynagrodzenia lekarzy? stwierdzi艂am jedynie, 偶e wpisuj膮 w umowach na 1/2 etatu 偶eby mniejsze sk艂adki p艂aci膰 a w naszych p艂acach i tak nic si臋 nie zmienia tylko im ro艣nie w kieszeniach. Sorry, ale tyle co oni mog臋 zarobi膰 w moim zawodzie,ale na pocz膮tek chcia艂am si臋 czego艣 innego z艂apa膰, chocia偶 teraz coraz bardziej mnie to zniech臋ca, bo wy偶y膰 si臋 za to nie da. Wynagrodzenie kt贸re mi zaproponowa艂a i tak jest niskie, moje kole偶anki na tym stanowisku, ale w innym gabinecie zarabiaj膮 od 10z艂/h wi臋c ja w por贸wnaniu do nich by艂abym poszkodowana chocia偶 tak膮 sam膮 prac臋 wykonywa艂abym i w tym samym mie艣cie. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 studentka stomatologii Napisano Marzec 31, 2012 tylko 偶e asystentce to nic do tego ile zarabia lekarz. Jak si臋 nie podoba to nie bierz tej roboty, a nie czujesz si臋 "poszkodowana" smiechu warte Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 w 2011 wszed艂 przepis kt贸ry Napisano Marzec 31, 2012 A masz pojecie o dezynfekcji,mieszaniu wypelnien,mas wyciskowych? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
bikini3 0 Napisano Marzec 31, 2012 ty studentko najpierw szko艂臋 sko艅cz, a nie si臋 wym膮drzasz. Ty jeste艣 艣miechu warta pewnie na pierwszym roku, a cwaniar臋 r偶nie Pani膮 DOKTOR lol2. A poza tym dla ma艂o obeznanych i niewykszta艂conych os贸b dietetyk to zaw贸d medyczny wi臋c wiemy jaki si臋 dezynfekuje, sterylizuje ucz膮 nas tego was mo偶e nie trudno :] Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 studentka stomatologii Napisano Marzec 31, 2012 jestem na 4 roku,ale to szczeg贸艂 Dietetyk nie ma prawa pracowa膰 w gabinecie i taka jest prawda. Pierwsza lepsza kontrola (nfz, sanepid) i le偶ysz. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
bikini3 0 Napisano Marzec 31, 2012 te偶 mi filozofia mieszanie wype艂nie艅 robi艂am to na pierwszym spotkaniu zapoznawczym ze stomatologiem.....mo偶e dla was os贸b ma艂o pojmuj膮cych jest to co艣 trudnego i czarna magia ludzie zastan贸wcie si臋 troche co wy gadacie.... tu nie chodzi o moje wykszta艂cenie i o czynno艣ci jakie mia艂abym tam robi膰, bo one sa do opanowania tu chodzi o to jak chc膮 nas or偶n膮膰. Mog臋 tam nie i艣膰, bo nie mam no偶a na gardle i dlatego si臋 pytam an forum czy takie p艂ace s膮 wsz臋dzie.... Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
bikini3 0 Napisano Marzec 31, 2012 ale s艂uchaj ja te偶 tak my艣la艂am, ze nie ma prawa, bo w zasadzie to nie moja bran偶a to jak mam wtedy my艣le膰 o tej Pani stomatolog..przecie偶 ona wie, jakie mam wykszta艂cenie? to chyba ona le偶y a nie ja ona mnie zatrudnia Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 studentka stomatologii Napisano Marzec 31, 2012 bikini, Ty chyba nie czytasz co piszemy. NIE MA znaczenia czy umiesz miesza膰 alginaty czy nie. Ma znaczenie 偶e w 艣wietle prawa nie maj膮c dyplomu asystentki 艂amiesz prawo Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 studentka stomatologii Napisano Marzec 31, 2012 obie le偶ycie. Tylko 偶e lekarz jako艣 si臋 wywinie, Ty mo偶esz mie膰 z tym problem Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
bikini3 0 Napisano Marzec 31, 2012 nawet do niej powiedzia艂a,偶e to chyba musi by膰 osoba wykszta艂cona na tym kierunku, a ona, ze teraz ju偶 nie musi bo by艂abym "pomoc膮 dentystyczna" zobaczcie link na dole http://zawody.kaszkur.pl/index.php?show=job&id=513202 Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
bikini3 0 Napisano Marzec 31, 2012 te偶 mi si臋 to dziwne wyda艂o, bo od dawana rzecz膮 wiadom膮 by艂o, 偶e na stanowisku asystentki stomatologa musi by膰 osoba wykszta艂cone w tym kierunku Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 studentka stomatologii Napisano Marzec 31, 2012 ale ja tego nie rozumiem- chc膮 Ci臋 "or偶n膮膰" a Ty chcesz tam pracowac-kompletny brak logiki Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
bikini3 0 Napisano Marzec 31, 2012 a co wy chcecie podpieprza膰, przecie偶 ja tam nie pracuje wyra藕nie napisa艂am, 偶e zosta艂a mi zaproponowana taka praca...co nie znaczy, 偶e w og贸le j膮 zaczn臋 (czytajcie uwa偶nie) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
bikini3 0 Napisano Marzec 31, 2012 hahahha no nie mog臋 sorry, a w jakim zdaniu napisa艂am, ze chc臋 tam pracowa膰? ;> "zosta艂a mi zaproponowana taka praca" i si臋 zastanawiam czy za dobr膮 kas臋 jest i to ju偶 stwierdzi艂am, 偶e nie, a po drugie jak m贸wicie, 偶e z kierunkowym wykszta艂ceniem musi by膰 to ju偶 drugi aspekty dla kt贸rych raczej tam nie p贸jd臋.... Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
bikini3 0 Napisano Marzec 31, 2012 Nic ciekawego w zasadzie si臋 nie dowiedzia艂am w tej konwersacji z "lekarzami". Twierdz臋 nadal, 偶e to jest za ma艂a kasa i tyle:) co dziwot膮 nie jest, 偶e nikt nie chce pracowa膰 u tej Pani stomatolog (szuka ju偶 od miesi膮ca), a przecie偶 mamy kryzys to co nikt nie chce przyj膮膰 takiej ciep艂ej posadki? no bardzo dziwneeee heh dzi臋kuj臋 bardzo za t臋 bezsensown膮 dyskusje z lekarzami na tym forum. Szkoda tylko, 偶e 偶adna asystentka si臋 nie wypowiedzia艂a...ona z pewno艣ci膮 ma wi臋ksze poj臋cia na ten temat wi臋c odpowiedzia艂aby na moje pytanie kt贸re UWAGA UWAGA przypominam brzmia艂o tak "czy 1000z艂 na 3/4 etetu, umowa o prac臋, w Poznianiu jest odpowiedni膮 kwot膮 na stanowisku asystentki stomatologa?" ;] pozdro stomatolodzy powodzenia wam 偶ycz臋 murzyn贸w w Polsce nie znajdziecie...dos艂ownie i w przeno艣ni Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
mszyca82 0 Napisano Kwiecie艅 1, 2012 1000 to troch臋 ma艂o.ale z drugiej strony praca jest lekka fakt 偶e odpowiedzialna(szczeg贸lnie sterylizacja).ja pracuj臋 ponad 3 lata i mam 1800 za 36h tyg.wiadomo 偶e wychodzi wi臋cej.(mieszkam na wschodzie Polski)jak nie musisz to nie pracuj tam.ja osobi艣cie lubi臋 t臋 prac臋.wszystko zale偶y od lekarzy z kt贸rymi si臋 pracuje.(z t膮 studentka stomatologi to na pewno bym nie chcia艂a pracowa膰.nie jest lekarzem a ju偶 si臋 m膮drzy pogadamy jak LEP zda i pracowa膰 zacznie(o ile zacznie)bo nowicjusze to tylko na podpowiedzi asystentek licz膮.bo jak przychodz膮 do pracy to im si臋 pullpitis z necrosis myl膮.a p贸藕niej pacjenci wracaj膮 spuchni臋ci. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 a jak Ci sie pracuje? Napisano Kwiecie艅 1, 2012 Bo jutro zaczynam i mam pewne obawy czy czegos zle nie zrobie:( Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 a jak Ci sie pracuje? Napisano Kwiecie艅 1, 2012 Boje sie ze zle wypelnienie zrobie albo cos zdezynfekuje:P Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
mszyca82 0 Napisano Kwiecie艅 1, 2012 no po tylu latach to nawet si臋 nie zastanawiam jak mam co艣 zrobi膰. w gabinecie nie ma co popsu膰 jak ci mieszanie nie wyjdzie to powt贸rzysz.nie mo偶na czego艣 藕le wymiesza膰 jedynie b臋dzie za twarde albo za rzadkie.ale w tych czasach nawet fleczer jest ju偶 gotowy:)do dezynfekcji i sterylizacji trzeba si臋 przyk艂ada膰 no bo wiadomo jakie mog膮 by膰 skutki.praca fajna lekka i czysta. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 studentka stomatologii Napisano Kwiecie艅 1, 2012 Studiuje, ale te偶 pracuje jako asystentka. I te偶 zarabiam ma艂o, bo dyszk臋 za godzin臋, ALE wiem 偶e na nic wi臋cej liczy膰 nie mog臋 i nie licz臋 bo to praca naprawd臋 lekka. I 艣mieszy mnie por贸wnywanie jej na wczesniejszych stronach do pracy lekarza Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
mszyca82 0 Napisano Kwiecie艅 1, 2012 asystowanie to piku艣 ale cala obr贸bka pracy w gabinecie to ju偶 co艣.trzeba mie膰 naprawd臋 podzielno艣膰 uwagi i by膰 w pe艂ni skoncentrowanym 偶eby to wszystko ogarn膮膰 na raz!a prawid艂owe funkcjonowanie gabinetu to podstawa i tym m.in.zajmuje si臋 asystentka lub pomoc dentystyczna.trzeba by膰 naprawd臋 bystrym 偶eby szef, lekarze i pacjenci byli zadowoleni.lekarzy nic nie obchodzi siadaj膮 przy pacjencie i lecz膮 a asystentka robi ca艂膮 reszt臋(nawet kart nie wype艂niaj膮 no bo te kody i w og贸le)i ile punkt贸w wyrobi膮 te偶 nie wiedz膮 bo ja to licz臋 a przecie偶 to nie moje pieni膮dze! Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 studentka stomatologii Napisano Kwiecie艅 2, 2012 Msza, dziwie si臋 co piszesz. U mnie w gabinecie nawet nie mam prawa interesowa膰 si臋 papierologi膮 NFZ i tymi wszystkimi punktami. Nie ja to licz臋, tylko albo lekarz albo ksi臋gowy U mojej mamy w gabinecie panuj膮 takie same zasady- asystentka nie ma wr臋cz prawa zagl膮da膰 do tego Karty te偶 powinien wypisywa膰 lekarz, bo przecie偶 ka偶dy wpis musi by膰 udokumentowany piecz膮tk膮 z podpisem Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
mszyca82 0 Napisano Kwiecie艅 2, 2012 dla lekarzy to jest utrudnienie wype艂nianie kart a tym bardziej wprowadzanie kod贸w.dlatego robi臋 to ja.piecz膮tki te偶 stawiam i podpisuj臋 si臋 te偶 ja(nawet nie wiedz膮 jaki podpis maj膮:)normalnie do obowi膮zk贸w asystentki nale偶y prowadzenie kartoteki.pracujesz w fajnym gabinecie je艣li ci臋 to nic nie obchodzi.najcz臋艣ciej(nie m贸wi臋 偶e wszyscy najcz臋艣ciej ci zaraz po studiach) lekarze nie wiedza co i jak wpisa膰 偶eby by艂o poprawnie w NFZ.zwroty te偶 poprawiam(b艂臋dy robione przez lekarzy lub inne asystentki)wi臋c dla lekarza by艂oby dodatkowych kilka godz.na poprawianie b艂臋d贸w.bo chyba nie musz臋 wyja艣nia膰 jak to wygl膮da. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Liyahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh Napisano Kwiecie艅 2, 2012 偶eby byc asystentka wystarczy kurs, nie trzeba miec wykszta艂cenia medycznego, poza tym to nie filozofia, potrzeba wprawy i nawyk贸w i juz Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
mszyca82 0 Napisano Kwiecie艅 2, 2012 zgadzam si臋 ka偶dy g艂upi mo偶e si臋 tego nauczy膰.ale wskazane jest wykszta艂cenie medyczne 偶eby kto艣 mia艂 poj臋cie co robi膰 jakby co艣 si臋 sta艂o np.jaki艣 wstrz膮s. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Liyahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh Napisano Kwiecie艅 2, 2012 mysl臋 偶e w razie wstrzasu to lekarz podejmuje odpowiednie kroki nie asystentka nawet gdyby mia艂a medyczne wykszta艂cenie Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
mszyca82 0 Napisano Kwiecie艅 2, 2012 ale asystentka ma mu w tym post臋powaniu pomaga膰 a nie lata膰 z mopem Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach