Gość Kanisaa Napisano Maj 30, 2014 znikają posty :-( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość elza25 Napisano Czerwiec 2, 2014 Ma ktoś testy ze stycznia 2014???? jeśli tak błagam o wysłanie na adres ela_plusa25@wp.pl a tak poza tym -miał już ktoś praktyczny???? jakieś wskazówki mile widziane :)) mam egzamin za tydzień i zaczynam obgryzać paznokcie :( pozdro dziewczyny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 3, 2014 hej dziewczyny miała już któraś egzamin praktyczny dla asystentek stomat.? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ellinoczik Napisano Czerwiec 3, 2014 Właśnie, co było? Słyszałam, że ekstrakcja ale co jeszcze? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 3, 2014 Witam dziewczyny,moze wiecie co było na praktycznym 30.05 ???? ja zdaję za tydzień,a więc dam wam znać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 3, 2014 No tylko ekstrakcja była :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 3, 2014 Witam wszystkich a co dokladnie bylo na egzaminie zawodowym,wiem, ze ekstrakcja, ale ktorego zeba itp? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 3, 2014 Czy jest ktos teraz na forum?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 3, 2014 również bardzo proszę dobre dusze o testy z 2013 i 2014 na adres allessola@wp.pl serdecznie dziękuję!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość AsystentkaEg Napisano Czerwiec 3, 2014 Witam asystentki stomatologiczne!:-) moglaby ktoras z Was przeslac na maila testy z 2013 i 2014 roku? tez jestem przed egzminami i bylabym Wam bardzo wdzieczna za pomoc:-) Moj mail to asiaeg@interia.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 4, 2014 Przygotować wszystko co potrzebne do ekstrakcji zeba 16 wraz ze znieczuleniem w karpuli. Potem to potraktować jakby zabieg sie odbyl czyli wszystko co trzeba wrzucic do roztworu dezynf. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 4, 2014 ok dzięki bardzo za informacje,a jak było z datami w karcie, trzeba było wpisać datę egzaminu czy były podane jakieś inne daty i trzeba było wyliczyć???z góry bardzo dziękuję. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 4, 2014 U nas miało być tak, że data zabiegu to data egzaminu... a wizytę kontrolną było trzeba wyznaczyć za 7 (chyba) dni. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość elza25 Napisano Czerwiec 4, 2014 hej, właśnie też słyszałam że była ekstrakcja, znieczulenie plus płyn... (dzięki jednej miłej dziewczynie ,która do mnie napisała ) :D ale i jakiś diagram -o co w nim chodzi? poza tym -w jakich rękawicach robiłyście płyn- winylowe czy żółte gospodarcze???? i jakie tacki miałyście przygotować na te narzędzia? jak to układałyście ? bo to ważne podobno.... za informację , z góry dzięki :) a macie może testy z 2013 i 2014? jeśli tak wyślijcie na maila ela_plusa25@wp.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość elza25 Napisano Czerwiec 4, 2014 za wszystko ładnie podziękuję tym co miały już egzamin praktyczny i pomogę innym jak będę już sama po egzaminie :D trzymajcie się laski i piszcie bo wszelkie informację na wagę złota :D buźka :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 4, 2014 A czy ktoś miał egzamin z higienistki ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 4, 2014 hej dziewczyny,w kolejnych dniach będą inne zabiegi do wykonania,bardzo Was proszę piszcie co było,ja tez się z Wami podzielę wszystkimi informacjami jak będę po egzaminie ,bardzo dziękuję i życzę wszystkim as powodzenia!!!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 4, 2014 Słyszałam,że egzaminy na asytentke stom. trwaja od 25 maja i podobno wszystko sie powtarza czyli w tym przypadku chodzi o ekstrakcje czy sie myle ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 4, 2014 tak,ale w każdy następny dzień jest inny zabieg,a więc moga być np.3 które się będą powtarzały,tak jak było rok temu...... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 4, 2014 a od tego 25 maja caly czas jest ekstrakcja, czy juz cos innego bylo? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 5, 2014 """"-w jakich rękawicach robiłyście płyn- winylowe czy żółte gospodarcze"""" po roku nauki, tuz przed egzaminem zadajesz tak podstawowe pytanie???? Nie wrózy Ci to dobrze... Do płynu zawsze ubierasz rekawice gospodarcze, plus fartuch foliowy plus okulary lub przyłbice Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 5, 2014 Hej dziewczyny,znajdzie się może chętna osoba która napisze co było 3-ego i 4-ego na praktycznym????-WIELKIE DZIĘKI.ja tez sie z Wami podzielę inf po egzaminie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość elza25 Napisano Czerwiec 5, 2014 wiem ,że do płynu są rękawice żółte gospodarcze ale jak zajrzysz w przepisy sanitarne tam jest ,że rękawice winylowe stosuje się do sporządzania płynu.... stąd moje pytanie koleżanko.... ale lepiej zapytać niż się potem zgasić na egzaminie.... prawda??? :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kropka9009 Napisano Czerwiec 5, 2014 kurde ja mam w sobote ten egzamin i jest cięzko nie wiem co sobie przypominac?? jakby byla ekstrakcja to powiedzcie mi kiedy otwieramy opakietowane kleszcze? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość elza25 Napisano Czerwiec 5, 2014 hej kropka- jak będziesz po sobocie napisz na maila ela_plusa25@wp.pl a póki co ja ci napisze co słyszałam- ekstrakcja zęba 16 -bierzesz kleszcze ,dźwignie, łyżeczkę i zestaw podstawowy- to chyba wiesz... poza tym znieczulenie na Carpuli- najpierw igła, potem nabój - to połóż na sterylnej tacce, reszte też na sterylnych i weź waciki -pamiętaj. Poza tym zajrzyj sobie jakie kody mają odpady skażone i zwykłe i pojemnik twardościenny i reszta powinna pójść :D aha -jeszcze płyn-to chyba tez wiesz- maska ,fartuch foliowy, przyłbica i rękawice żółte :P i pamiętaj często myj rączki i zmieniaj rękawiczki -jak masz pytania wal śmiało na mojego emaila to Ci odpisze jutro rano -pozdro :)) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 6, 2014 jak mozna do Carpuli załozyc najpierw igłe a potem nabój?? :D oj ciężko widze ten Twój egzamin Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 6, 2014 nigdy nie słyszałam o rękawicach winylowych do przyrzadzania roztworu dezynfekcyjnego, gospodarcze i kropka. Pakietów na egzaminie sie nie otwiera, przygotowujesz wszystko i zostawiasz w pakietach. Potraficie rozróznic igły do Carpuli??? jakie sa do szczeki a jakie do zuchwy??? Znacie wszystkie kody do odpadów??? Do ekstrakcji nalezy tez przygotowac dźwignie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 6, 2014 wiecie ze jak nie załozycie jednej rzeczy w czasie przygotowania płynu i przygotowywania gabinetu na przyjecie pacjenta to macie zaznaczone tak jak byscie nie miały nic załozone??? Wiecie jak opisac płyn dezynfekcyjny?? Na karcie nie bedzie napisane co macie wpisac Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 6, 2014 Elza jak do karpuli załozysz najpierw igłe a potem nabój to juz masz po egzaminie, miałas w ogóle karpule w ręku??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 6, 2014 W zadaniu jest wyraźnie wyszczególnione co przygotować i gdzie położyć. Wystarczy czytać polecenia i robić to co tam jest napisane.... i nie ma co tu więcej dyskutować... kropka. No chyba, że ktoś nie umie czytać :D :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach