Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Go艣膰 asystentka..

Asystentka Stomatologiczna - jest ktos?

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰
Hej dziewczyny !! :) Czy jest kto艣 tutaj po egzaminie praktycznym na higienistk臋 stomatologiczn膮 ? Podzielcie si臋 informacjami ! Z g贸ry dzi臋kuj臋 !

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Hej dziewczyny ! :) Czy jest kto艣 tutaj kto zdawa艂 ju偶 egzamin praktyczny na higienistk臋 stomatologiczn膮 w tym roku ? Prosz臋 o odpowiedzi !

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 netia9345
Witam :) czy mog艂by kto艣 przes艂a膰 mi na maila arkusz egz czesc teoretyczna czerwiec 2014 higienistka stom natalka_16-1990@o2.pl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
r贸wnie偶 do艂膮czam si臋 do pytania, czy jest jaka艣 higienistka kt贸ra zdawa艂a w styczniu egzamin? czy odby艂 si臋 juz egzamin praktyczny? :) je偶eli tak to mo偶e, kto艣 powie co by艂o?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
czy mam szanse- 58 lat w艂a艣nie sko艅czy艂am szkol臋 policealn膮 (dyplom mgr w szufladzie, zarobkuj臋 p贸ki co jako sprz膮taczka- mam do艣膰)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aniajaniaaaa
Ja znalazlam prace, pracuje juz ponad 3 miesiace jako asystentka. Umowa zlecenie 7h pracy 60zl brutto...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
To bardzo dobry zaw贸d. Ja jestem po studium (szkole medycznej) i zarabiam 2,5 tysi膮ca na r臋k臋 w Poznaniu. Polecam szko艂臋 Nova Centrum Edukacji. Fajna kadra i po cz臋艣ci poznaje si臋 te偶 ludzi z bran偶y.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
a w jakim gabinecie zarabiasz 2500 na r臋k臋??? bo to chyba ewenement

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
r贸wwnie偶 prosze bardzo o arkusz jakikolwiek masz :) lalka1994@o2.pl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Poszukuje rozgarnietej asystentki/higienistki w trakcie nauki do gabinetu w Krakowie. Rejesttacja@bettersmile.pl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 iza bydgoszcz
cze艣膰! ja pracuj臋 w zawodzie 4 lata, obecnie zarabiam 2400 netto plus co jaki艣 czas premia 200-300 z艂. Praca jest ci臋偶ka (30pacjent贸w dziennie, 3 lekarzy na raz), wymaga skupienia i my艣lenia nad tym co si臋 robi. M贸j pracodawca przestrzega 8h dnia pracy, wr臋cz sam wygania mnie do domu "Id藕 odpocznij, jutro sobie doko艅czysz" :) mamy p贸艂 godzinna przerw臋 (jedna lub dwie) na jedzenie. Wydaje mi si臋, 偶e to kwestia lekarza, ja trafi艂am bardzo dobrze, bo jestem w miejscu gdzie dba si臋 o pracownika i docenia jego starania. pozdrawiam!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ciekawe jakim cudem ogarniasz 30 pacjent贸w w 8 godzin?? co to w og贸le za przychodnia w kt贸rej jest taki przemia艂 :O tez pracuje w Bydgoszczy jako asystentka ale 3 razy w tygodniu, zarabiam 1200 z艂 Praca w kt贸rej Iza pracujesz to jakis koszmar, bo nie jestes w stanie zadbac o pacjent贸w, pom贸c kazdemu lekarzowi asystowac, i Ty i lekarze wykonujecie robote na odwal, wsp贸艂czuje pacjentom kt贸rzy do Was chodza, podejrzewam ze to na NFZ bo znam wiekszosc prywatnych gabinet贸w w Bydgoszczy i pracujace w nich asysty i o takich cudach nie s艂ysza艂am

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aniajania
taaa... robi艂am 5 miesi臋cy w tym zawodzie i powiedzia艂am do艣膰 (trafi艂am na jaki艣 felerny zak艂ad, mo偶e kiedy艣 jeszcze spr贸buj臋 szcz臋艣cia w innym ;)) Jak ju偶 pisa艂am kiedy艣... 51 z艂 na r臋k臋 za 7 h pracy BEZ PRZERWY! (51z艂, bo nadal si臋 uczy艂am i nie brali mi za ubezpieczenie zdrowotne) oczywi艣cie umowa zlecenie... 2 lekarzy naraz, ja sama, 2 gabinety, rejestracja, kasowanie, umawianie, telefony, pytania, sprz膮tanie, asystowanie... jaka艣 pora偶ka ;/ do tego raporty, faktury, zam贸wienia... i oczywi艣cie mycie pod koniec SAMA! 3 gabinet贸w, toalety, pokoju socjalnego, sterylizatorni, ogromnego korytarza, poczekalni, rejestracji, zanoszenie kluczy, wyrzucanie smieci itp

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Grusien
Odradzam! Przerwa艂am nauk臋 w szkole policealnej po p贸艂 roku (gdy zacz臋艂am praktyki w przychodni stomatologicznej). To, co dzieje si臋 w gabinecie to jaka艣 masakra. Oszcz臋dzanie wszystkiego, nawet tak oczywistych rzeczy jak r臋kawiczki czy 艣rodki dezynfekuj膮ce... Kto na tym cierpi, oczywi艣cie ni偶szy personel, bo r臋kawiczki maj膮 by膰 oszcz臋dzane dla lekarzy... Syf i bajzel, sama jako pacjentka nigdy bym si臋 do takiego gabinetu nie uda艂a. Asystentki zasuwaj膮 w gabinecie, na rejestracji i przy zam贸wieniach. Robi膮 dos艂ownie wszystko, a lekarka zwraca si臋 do nich na "ty", podczas gdy one musz膮 do niej m贸wi膰 "pani doktor". Lekarka poni偶a personel przy pacjentach. Stanie na nogach po kilka godzin, nogi w艂a偶膮 do ty艂ka dos艂ownie. Patrz膮 na ciebie wilkiem jak na chwil臋 wyjdziesz do toalety. Pretensje, kiedy do pakietowania narz臋dzi zak艂adasz r臋kawiczki... Pewnie bo po co... przecie偶 ju偶 takie czyste bo si臋 10 minut wymoczy艂y w p艂ynie... Je艣li chodzi o mycie narz臋dzi to nawet nie ma na wyposa偶eniu grubych r臋kawic przeznaczonej do tych偶e czynno艣ci; gdzie tam, mo偶esz u偶y膰 tylko zwyk艂ych r臋kawiczek. Sprz膮tanie najgorszych i potencjalnie niebezpiecznych syf贸w po pacjentach i zero wdzi臋czno艣ci za to. Jedna dziewczyna zasuwa ju偶 trzeci miesi膮c za darmo, bez 偶adnej umowy, bez 偶adnego zabezpieczenia w zwi膮zku z ekspozycj膮 zawodow膮, w nadziei, 偶e szefowa j膮 zatrudni. A ona tylko szuka sobie darmowej si艂y roboczej. Asystentki pracuj膮ce na drug膮 zmian臋 musz膮 nieraz siedzie膰 w gabinecie do 23, 偶eby wszystko pozamyka膰 i posprz膮ta膰. Zarobki n臋dzne, przysz艂o艣膰 niepewna, za plecami lekarza personel 艣redni uskar偶a si臋 na sw贸j los. Ja jeszcze studiuj臋, wi臋c mam inn膮 alternatyw臋 i do ko艅ca tego tygodnia zabieram papiery ze szko艂y medycznej. Nie jestem z Tr贸jmiasta, nie podam nazwy gabinetu w kt贸rym pr贸bowa艂am odbywa膰 te nieszcz臋sne praktyki. Chcia艂am tylko ostrzec wszystkich przed dokonaniem niew艂a艣ciwego wyboru. Zastan贸wcie si臋 tysi膮c razy zanim p贸jdziecie do takiej szko艂y. To wstr臋tna, brudna, niebezpieczna praca, w kt贸rej jest si臋 poni偶anym, zarabia si臋 czasem mniej ni偶 ulotkarz, magazynier czy telemarketer; o umowie o prac臋 mo偶na sobie pomarzy膰, przewa偶nie jest niepe艂ny etat albo wr臋cz wym贸g, by za艂o偶y膰 w艂asn膮 dzia艂alno艣膰 i na tej podstawie "wsp贸艂pracowa膰" z dentyst膮 w gabinecie. Odradzam stanowczo zdobywanie takiego niewdzi臋cznego zawodu. Pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mo艣
Wiecie, to ma jednak sens, by do takich szk贸艂 przyjmowa膰 osoby niewykszta艂cone, bez matury. Bez urazy, ale zaw贸d asystentki (czy higienistki, bo praktycznie maj膮 te same obowi膮zki), jest dla ludzi totalnie bez ambicji, kt贸rzy za marny grosz i z艂e warunki pracy dadz膮 sob膮 pomiata膰. Dla jakich艣 zdesperowanych os贸b, kt贸re nie mog膮 znale藕膰 innej pracy, a musz膮 zarabia膰. Ja jednak na ich miejscu wola艂abym i艣膰 do jakiejkolwiek innej pracy fizycznej, nie tak brudnej... Jaki ma sens, uczy膰 si臋 rok lub dwa lata, 偶eby p贸藕niej dosta膰 umow臋 zlecenie / propozycj臋 wsp贸艂pracy gospodarczej za marn膮, g艂odow膮 pensyjk臋? W dodatku szkolny program nauczania ca艂kowicie odbiega od obowi膮zk贸w, kt贸re nale偶y wykonywa膰 w pracy... Szko艂a wm贸wi ci, 偶e b臋dziesz odpowiedzialnym pracownikiem s艂u偶by zdrowia, wykszta艂conym, wykwalifikowanym, a pracodawca doceni twoj膮 wiedz臋 i pozwoli ci jej u偶y膰 w pracy. Zapomnij o tym, to brednie. B臋dziesz po prostu sprz膮ta膰, us艂ugiwa膰, lata膰 na rejestracj臋 jak tylko trzasn膮 drzwi, biega膰 w brudnym fartuchu z nie wiadomo jakimi zarazkami, a stomatolodzy na ka偶dym kroku b臋d膮 okazywa膰 ci swoj膮 wy偶szo艣膰 i/lub lekcewa偶enie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
po prostu zle trafi艂yscie :) mi sie pracuje rewelacyjnie, atmosfera super, rekawiczek mam do b贸lu, jak jestem d艂ugo w pracy to zamawiaja mi jedzenie , higienistki w naszym gabinecie zarabiaja 40 lub 50% od zabiegu jest to swietna kasa, najlepiej nic nie robic i narzekac :) mam wiele kolezanek w tym zawodzie i zadna nie narzeka takze po prostu zle trafi艂yscie i tyle

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Mo艣 jesli higienistka i asystentka to dla Ciebie o samo to sorry ale guzik wiesz. Brudna praca??? A niby czemu?? Jak sie stosuje w艂aciwe srodki ochrony to praca jest czysta i bezpieczna. Tez na poczatku pracowa艂am u beznadziejnego dentysty ale potem trafi艂am do swietnej dentystki atmosfera super i kasa fajna, pacjenci mnie lubia i szanuja, ca艂y czas sie ucze, nie prawda ze w tym zawodzie nie mozna ciagle pi膮膰 sie wy偶臋j, przeciez sa studia dla higienistek. Mo艣 jak wolisz tyrac w biedronce zamiast miec wykszta艂cenie medyczne i wiedze to Tw贸ja sprawa ale nie krytykuj zawodu o kt贸rym nie masz pojecia bo ja nie zamieni艂abym swojej pracy na zadna inna, 90% moich kolezanek asystentek i higienistek tez nie narzeka i ciagle sie szkolimy i pniemy wyzej :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mo艣
Wybaczcie drogie Panie, ale sk膮d mam mie膰 pewno艣膰, 偶e wypowiedzi Pa艅 s膮 wiarygodnymi. Nie od dzi艣 wiadomo, 偶e szko艂y policealne (prywatnych naros艂o jak grzyb贸w po deszczu) prowadz膮 marketing szeptany w internetach, coby mie膰 zysk z nowych s艂uchaczy. Szko艂y pa艅stwowe r贸wnie偶 zyskuj膮 na zainteresowaniu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mo艣
Poza tym nie napisa艂am, 偶e asystentka i higienistka to to samo - chodzi艂o mi tylko o to, 偶e pracuj膮c w gabinecie wykonuj膮 w zasadzie identyczne czynno艣ci, bo tak to w tym kraju wygl膮da. Zalecam dalsze doskonalenie si臋 w dziedzinie czytania za zrozumieniem :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mo艣
PS. Wysy艂asz mnie do Biedronki na kas臋? I co podbudowa艂o ci臋 to? 艢mieszne... Wybacz ale mam o wiele lepsze alternatywy ni偶 kasa w markecie czy zasuwanie w gabinecie za marne pieni膮dze i umow臋 zlecenie. :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
tyle ze ja mam umowe o prace i 80% moich kolezanek asystentek, czesc ma w艂asna dzia艂alnosc na umowe na zlecenie nie pracuje zadna. Mos pracuj gdzie chcesz i zarabiaj gdzie chcesz Twoja sprawa, ale przesta艅 krytykowac nasz zaw贸d skoro nic nie wiesz na jego temat, mi sie pracuje 艣wietnie, nie jestem 偶adna sprzataczka, moja Pani doktor bardzo mnie szanuje i inwestuje we mnie wysy艂ajac na r贸zne szkolenia, sprzatajaca asystentka odchodzi do historii, oczywiscie znajda sie lekarze kt贸rzy beda asysta pomiatac i p艂acic marne grosze ale tacy pracodawcy zdazaja sie w kazdym zawodzie. W moim gabinecie higienistka pracuje samodzielnia i ma do pomocy asyste, higienistka moze wiele zabiegow wykonywac sama a asystentka tego nie moze wiec r贸znice w tych zawodach sa dosc znaczne.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mo艣
@up Z tego co czyta艂am i s艂ysza艂am, w艂a艣nie dobre warunki w tym zawodzie nale偶膮 do rzadko艣ci, przewa偶nie dziewczyny robi膮 w gabinecie wszystko i pe艂ni膮 rozmaite role kt贸rymi mo偶na by obdarzy膰 kilku innych pracownik贸w. I dostaj膮 za to grosze. Wystarczy przejrze膰 chocia偶by ten w膮tek, jak i wiele innych. Je偶eli dobrze trafi艂a艣 i jeste艣 zadowolona, szanowana i otrzymujesz godne wynagrodzenie, to masz szcz臋艣cie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
no mam szczescie ale nie tylko ja, moje kolezanki tez, jedna pracowa艂a 3 lata u tragicznej dentystki ale zwolni艂a sie i b艂yskawicznie znalaz艂a nowa prace gdzie atmosfera jest super :) czasy dla asystentek i higienistek sie zmieni艂y jestesmy bardziej szanowane i doceniane a takze lepiej nam p艂aca :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 janinka27
Planuj臋 zapisa膰 si臋 do szko艂y policealnej gowork dla asystentek stomatologicznych. My艣licie, 偶e to wystarczy 偶eby naby膰 odpowiednie umiej臋tno艣ci, czy jeszcze co艣 dalej trzeba szuka膰?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
szko艂y to zazwyczaj wielka sciema, bedziesz musia艂a die dodatkowo szkolic to na pewno

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Asystentka stomatologiczna to bardzo ciekawy i potrzebny na rynku zaw贸d. Z tego co wiem mo偶na si臋 nauczy膰 tego zawodu w medycznych szko艂ach policealnych. Kole偶anka chodzi艂a do Plus Edukacji we Wroc艂awiu. Maj膮 bardzo dobr膮 kadr臋 pedagogiczn膮 oraz 艣wietnie wyposa偶on膮 pracowni臋 stomatologiczn膮. POLECAM!

Udost臋pnij ten post

Witam.Poszukuj臋 asyst.stomat. do nowego gabinetu w Radzyminie (od lipca).Forma zatrudnienia i godz. pracy do uzgodnienia. Wymagana mi艂a aparycja i otwarto艣c. Wszelkie pytania prosze kierowa膰 na adres goya79@vp.pl. ZAPRASZAM DO WSP脫艁PRACY.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Cze艣膰 dziewczyn, ko艅cz臋 szko艂e asystenki i zdaje egzamin teraz w czerwcu. niestety moja szko艂a poziom nauczania zero , chcia艂abym wiec was sie poradzic, przepraszam jesli pytania okaz膮 sie infantylne. Co zrobicie , do jakiego worka wyrzucicie? opakowanie t膮 sam膮 kapsu艂ke po amalgamcie? jak nap bloczki papierowe i szpatu艂ka plastkowa z cementu po wymieszaniu do jakiego worka czy tez recznik papierowy po dezynfekcji p艂ytki szkalnej + szpatu艂ka metalowa z mieszania cementu? dzieki wielkie z g贸ry za podpowied藕.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jkl
Do pojemnika na odpady medyczne.

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋