Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

marta113

Clostilbegyt i bromergon - moze sie uda 2

Polecane posty

Gość mama w październiku
dziękuję, jestem bardzo szczęśliwa :) trzymam kciuki za wszystkie kobiety, które pragną mieć dziecko

Witajcie! Ja właśnie w sobotę wzięłam ostatnią tabletkę dupaston no i teraz czekam na okres... naprawdę niech już przyjdzie...chce już zacząć brać clo:) i mieć nadzieję. Wczoraj miałam jakiś taki zły dzień... Ciekawa jestem jakie będą pęcherzyki u mnie po clo no i oczywiście jak będę się czuła... ale zrobię wszystko co jesy możliwe by zostać mamą, wszystko. POZDRAWIAM

Gość agaklim
hej! dziewczyny pomóżcie, brałam clo 1x dziennie, a terza mam brać 2 tabletki dziennie. niewiem czy odrazu mam wziąć 2 czy 2x1. pisdzcie bo niewiem. pozdrawiam :)

Gość aniabuu23
cześć dziewczynki Dawno nie pisałam więc szybko nadrabiam zaległości. Sytofala wielkie gratulacje,cieszę się razem z Tobą! Haniu 25 bardzo mi przykro, mam nadzieję że szybko wszystko się dobrze ułoży.. Ja jestem dzisiaj po pierwszym ciążowym USG.Dzidziuś ma 1,34 cm,serduszko bije mocno i wszystko ok.Termin porodu na 1 października. Dziewczyny ja wierzę że wkrótce każda z Was będzie sie dzielić na forum takimi nowinkami..Trzymam mocno kciuki i całuję Was..

agaklim - przeczytaj ulotkę albo najlepiej zapytaj w przychodni albo gin. lub poprostu w aptece. Ja naszczęście nie musiałam zwiększać dawki udało się bez tej konieczności , ale któraśtu dziewczyna pisała że to wcale nie jest tak piękinie i kolorowo a zwłaszcza jak sięzwiększa dawke Clo chodzi o prpblrmy potem przerostu z jajnikami czy coś takiego ale mam nadzieje że jesteś monitorowana ciągle USG ja niestety nie byłam i dlatego też się bałam ale niepotrzebnie bo zakończyłam leczenie na 1xtabl.

aniabuu23 moje gratulacje :D Widze ze moje życzenia dla was w tym roku się spełniają które składałam jeszcze na poprzednim forum cz.1 I również wierzę w to głęboko nadal , przecież nie może być ciągle zle kiedyś zła aura musi się skończyć :)

Gość klarav
czesc dziewczynki.dlugo nie pisalam bo jakies depresisko mnie dopadlo.mam pytanko(wiem wiem...temat byl poruszany milion razy ale ze mna jak z dzieckiem....trzeba tlumaczyc i tlumaczyc)jak to jest z tym clo?ja mam wziasc jutro(2 dc)i tak do 7 dc....do lekarza mam isc 10 dc a pracowac nad dzidziusiem powinnismy najlepiej kiedy???????????jeju,czytam i czytam i jestem coraz to,,glupsza o nowe informacje,, napiszcie mi to prosze,,duzymi literkami,, aha...i najlepiej lykac wieczorkiem tak?

Lena1984 a TY jak się czujesz? po której dawce clo Ci się udało?? a skąd jesteś??? uważajcie na siebie

***anka Uważam, uważam nie zamierzam ryzykować Nie pamiętam dokładnie ale to była 3 dawka CLO i się udało za 3 razem Ja jestem z pod podkarpacia ;)

klarav Ja proponuje paski owulacyjne które kupisz w aptece A jeśli nie to wpisz na gogle kalkulator dni płodnych i poszukaj http://www.byckobieta.pl/kalkulator-kalendarz-dni-plodnych.html---- tu jest jedna z nich. Wiesz nie da się tak ogólnie każda z nas jest inna Albo kochajcie się codziennia a rano powtórka ;) Życzę powodzenia i gorących nocy :D !!!!!!!!!!

Gość klarav
no tak...tylko kiedys ktoras z dziewczyn mowila ze jesli łyka sie clostybegyt 2-7 dzien cyklu to kolo 9 i 11 najlepiej sie przytulac bo jesli wszystko jest oki to powinno wlasnie w te dni zalapac...i chcialam znac Wasza opinie.przepraszam za obrazowosc.

klarav -- tak jak pisałam wcześnie każda z nas ma nainaczej Rok temu np. zaszłam w ciąże ok. 7 dni przed okresem ale wtedy................ :( A tym razem np. to miałam okres28.09 a dni płodne miałam od12.10 co potwirdziły paski owulacyjne (na CLO) i USG pózniejsze jak kontrolowałam ciąże (to gin. mówił że zaszłam właśnie gdzieś tak ) Także to jest różnie :D Powodzenia :)

agaklim ja biore clo dwa razy dziennie po 1 tabletce, taka dawke zalecil mi lekarz od poczatku kuracji teraz jest mój 3 cykl. Biore od 5-9 dc. Pozdrowienia dla wszystkich Dziewczynek i trzymam kciuki:)))

Gość leadrop
wybrałam w końcu cały clo, miałam ochotę po sexie zjeść faceta jak modliszka :/ tyle złości nie wiem skąd się wzięło... mi kazał brać 2-7 potem 11dc na monitoring i zastrzyk, następnie 36h działać:))) nie wyjdę z łóżka ani na chwilę :)))))

Gość klarav
dziewczynki mam problem:(((((((((((( widzicie dzisiaj mialam brac clo...pierwsza dawke i zaczac mocniej dzialac nad dzidziusiem...i...spotkalam kolege....i cala jego rodzina...dwie corki i zona maja ospe....a ja nie mialam...i teraz sie boje.... kurcze,zawsze cos!jestem tak wsciekla... niby one sa chore juz tydzien i nie powinny pradkowac ale przeciez nie moge ryzykowac.nie mialam jeszcze ani swinki ani ospy ani odry ani nawet rozyczki....no i co teraz?.....

Gość aniabuu23
agaklim ja też brałam clo od 2 do 7dc.Robiłam testy owulacyjne od 9dc i w 13dc wyszły dwie kreski.Myślę że owulacja nastąpiła 15dc.Najlepiej kochać się co 2 dzień od 10dc,tak zalecił mi mój gin.

Gość aniabuu23
sorki agaklim ten ostatni post był odpowiedzią dla klarav.W każdym razie chodzi mi o to że owulacja nie zawsze następuje od 9 do 11dc tak jak to pisze na ulotce clo, czasami jest później..Pozdrawiam

Gość slonce31
Witam. Dziewczyny pomóżcie. Byłam dzisiaj na usg to jest mój 15d.c. w lewym jajniku pęcherzyk pękł a w prawym ma 2,3cm czyli jest gotowy do pęknięcia. Jak to możliwe??? Czytałam gdzieś, że jak jeden pęcherzyk pęknie to wydzielają się hormony, które hamują wzrost innych pęcherzyków. Czy któraś wie co to może oznaczac??? Gin mi powiedział, że mamy jeszcze jedną szansę. Sama nie wiem co o tym myślec. Może któraś miala podobnie???

Gość ja zaczynam
w następnym cyklu - i boję się strasznie - bo naczytałam się i nasłuchałam, jakie mogą być objawy po bromergonie (mdłości itp.) brrr.....

Gość marc30
Witajcie, dawno nie pisałam ale czytam systematycznie tj. codziennie!!! Nie byłam w piątek u gina bo przyszła @. Grzybek chyba wyleczony bo nie swędzi - ufff ale ulga!!! Bromek biorę 1 raz dziennie na noc, już sie chyba do niego przyzwyczaiłam. Lena1984 oszczędzaj się moja droga i uważaj na siebie. Pa

slonce31 - a czy to może nie coś w rodzaju że masz podwojoną szansę na zajście w ciążę , tak mi się coś wydaje z tym podwójnym jajeczkowaniem :)

marc30 - Dzięki bardzo przyda się , :) uważam zwłaszcza teraz bo ślisko strasznie

Gość klarav
anabuu 23 dzieki pieknie za odpowiedz.wlasnie o takie informacje mi chodzilo:)wlasnie wzielam pierwsza dawke clo.zobaczymy...

Gość klarav
aniabuu23:)

MAJKAKAJA jak tam? Jutro mój 12 dzień po IUI, nie wytrzymam dłużej i rano testuję. Marnie to widzę, bo momentami mam takie delikatne skurcze jak przed @, co prawda dziewczyny pocieszają, że i w ciąży ma się czasami objawy identyczne jak na @. Ehhh boję się okrutnie, chyba mam już dość - to już 3 lata walki... A jak u Ciebie? Masz jakiekolwiek objawy? Slonce ja kiedyś po CLO też tak miałam... w 12 dc gin stwierdził, że to jest ten moment, w 18 dc zrobił wielkie oczy i powiedział, że drugi pęcherzyk i ponowna szansa... Pozdrawiam wszystkie kobietki:)

trzymam kciuki i czekam na info :) u mnie 17dc no i dzialamy caly czas :) moze bede miec szczescie.... :]

Gość slonce31
Dzięki wielkie dziewczyny. Już się bałam że to ze mna coś nie tak. Carolla i co??? Miałaś drugą szanse i udało się? Napisz coś więcej proszę. MI juz pozostało tylko czekanie czy przyjdzie @. To był mój pierwszy cykl z clo więc nie robie sobie za dużych nadziei aczkolwiek bardzo bym chciała żeby się udało.

Gość gabi 85
dziewczyny mam nietypowe pytanie bo ja byłam w czartek u gina pecherzyk 23 mm endometrium idealne wiec działalismy ostro nie zapytałam sie tylko czy mam dalej brac bromergon czy go odstawic nie wiem co robic bromergon biore dopiero 2 tyg po poł tabletkina noc doradzcie kobitki jak postąic

hej! dziewczynay troche się denerwuje, dupaston skończyłam w sobotę i do dzisiaj jeszcze nie dostałam okresu, nie chce robić sobie nadziei, bo przecież mój pęcherzyk zanikał... co o tym myślicie?