Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Matka nastolatki

Test ciążowy u córki

Polecane posty

No dobry pomysł żebyś pokazała jej ten topik i niech albo sama założy albo niech pisze z tobą bo jak powiedziałam jest bardzo fajną mama tylko pogratulować dziewczynie że takie mamy są na tym świecie co nie porzucając swoich córek w potrzebie i ja rozumieją i są przy niej.Gratuluje mamo !!!

Gość Matka nastolatki
Córka rozmawia z chłopakiem przez telefon to nie bede im przeszkadzała. Ktos tam pisal, ze chce zebym ja zadoptowala hehehe z mila checia hehe

Gość do chyyyybbbbaaa
....wiele dziewczyn w tym wieku,które zachodzą w planowaną i przemyślaną ciażę..." ty chyba nie masz gorączkę pisząc to, wiele dziewczyn w tym wieku planuje, nie bądz śmieszna/ny. W tym wieku to wiele dziewcząt planuje chodzić do szkoły a nie niańczyć dzieci.

Gość pomponikkk
ta slaba druga kreska to zaden pewnik.probowalam zajsc w ciaze 12miesiecy.co miesiac kupowalam2-3 testy i zawsze dopatrzylam sie slabiutkiej drugiej kreski no jednym z testow.pozniej uparcie trzymalam sie tego ,ze moze sie udalo.......niestety !!!!!!!!zawsze przychodzil okres. 13 cykl byl szczesliwy i krechy byly jak malowane.grube i wyrazne. 4 dni opoznienia to idealna pora na test.mysle ,ze nie jest w ciazy na 99,9%. ps.fajna mama jestes:)

ciaza planowana czy nie jak pojawia sie druga kreska na tescie jest to szok chyba mamy sie ze mna zgodza ze mimo tego ze ciaza byla planowana jak zobaczyly 2 kreski troszke sie wystraszyly co teraz bede mama? :) ja tak wlasnie mialam ale juz po godzinie bieglam do lekarza :) kupilam po drodze gazety dla ciezarnych :) twoja corka musi poprostu przyzwyczaic sie do tej mysli moja znajoma jak sie dowiedizala ze jest w ciazy byla zalamana mimo tego ze kocha dzici i miala 30 lat ale juz w 2 miesiacu byla szczesliwa teraz synus sie urodzil i nie widzi swiata poza nim :) napewno twoja corka jesli bedzie mama bedzie dobra mama no a ty bez watpienia bedziesz wspaniala babcia :D

a ja sie niazgodze testy sie nie myla kochana ja mialam 2 razy tak ze testy byl pozytywny a @ przychodzila 2 dni pozniej i to nie byla pomyla testu a wczesne poronienie w obu przypadkach strwierdzone przez lekarza w szpitalu czesto tak sie dzieje kobiety nawet nie wiedza ze sa w ciazy ja jednak wiedzialam :( test nie moze wykazac czegos czego nie ma !!! dziewczyna albo jest w ciazy albo ma jakas chorobe np problemy z tarczyca ale w to waptipe

Gość Matka nastolatki
Córka dopiero teraz skonczyla rozmawiac z chlopakiem przez telefon:) Wiecie co powoli przyzwyczajam sie do mysli, ze to moze byc prawda:)nie jest zle:)

heh bedziesz mloda babcia :) ciekawa jestem jak to sie zakonczy :) tak czy siak pewnie bedziecie szczesliwe :) idziesz na rozmowe z corka?

Gość Matka nastolatki
nie wiem jest juz po 22, pojde tylko na chwilke chyba zobacze co robi ,Wiec zw hehe:)

Gość lgedtalkka
Matka nastolatki Córka musi sie strasznie przejmowac spi cala spocona i strasznie rozpalona. Strasznie mi jej szkoda jak widze jak sie meczy no masz racje, a ty wiesz jak ona się męczy będąc z tym chłopakiem w łózku, nie przesadzaj z tą męczarnią.

mamo nastolatki wiec czekam :) fajnie ze napisalas naprawde temat mnie poruszyl heh jakos tak to przezywam razem z wami ;)

Gość Matka nastolatki
No pewnie tam tez sie meczy ale tu nie oszukujmy sie za wiele bo kazdy wie , ze to meczenie w łóżku to sama przyjemnosc:)

Gość Taka sobie.
Kurcze jestem naprawde pod wielkim wrazeniem jak wspierasz corke. Moja mama to naprawde wspaniala kobieta, ciepla, mila, uczynna, ale niestety w takich sprawach nigdy mi ani nie pomogla, ani nie wiedziala. A ja poprostu jej o takich rzeczach nie mowie bo sie boje(czasami przypadkiem wyraza swoje opinie ogladajac ze mna jakis film czy rozmawiajac o roznych rzeczach-niestety jej opinie nie sa zbyt "dobre" dla mnie:( ) Ostatnio tez mialam watpliwosci czy jestem w ciazy, niestety byl tylko przy mnie moj chlopak, ale naprawde wiem ze na nim moge zawsze polegac :) Nie masz co narazie sie tym tak przejmowac, radze jutro corce jeszcze raz zrobic test :)

Gość Matka nastolatki
Juz do niej ide:) z sokiem:)

Gość Taka sobie.
Napisz nam jak zareagowała corka, co mowila, o czym rozmawialyscie :) Naprawde zazdroszcze takiego kontaktu, moja mama niestety nie potrafi ze mna tak rozmawiac, tylko kiedys glupio powiedziala "tylko mam nadzieje ze sie zabezpieczacie" i opuscila glowe i nic juz nie mowila, zaczela sie zajmowac swoimi sprawami. Troszke tez rozumiem Twoja corke, poniewaz ja mam 19 lat i nie wyobrazam sobie zajsc teraz w ciaze, nawet majac bardzo odpowiedzialnego chlopaka(a takiego mam). Ale wierze ze sobie jakos poradzicie i ze sie wszystko ladnie wyjasni :)

Gość dluuuuugowlosa
nie rob z niej ofiary, i ona tez neich nie bedzie taka 'spocona i rozpalona'. dobra z Ciebie Mama, ale corka niech tez sie ogarnie, ja z moja mama nie mam takiego kontaktu, ale jak sie dowiedzialam, ze jestem w ciazy (19 lat mialam) to nawet nie plakalam. balam sie strasznie reakcji rodzicow, ale wiedzialam, ze musza to przyjac. a ja, no coz, jak byc doroslym to trzeba bylo i wtedy byc doroslym do konca, a nie plakac nad prawdopodobnie rozlanym juz mlekiem. nauczka, ze nie dorosla jeszcze do takichspaw jak seks, poniewaz nie jest jeszcze psychicznie gotowa na odpowiedzialnosc jaka sie moze wiazac z decyzja wspolzycia. ale corka ma dobra Mame, wiec krzywda sie jej nie stanie.

ja zaszłam w ciążę 2 miesiące po 18 urodzinach. urodziłam jak miałam 19, tuż przed maturą. Moja mama jak jej powiedziałam to zaczęła się śmiać i powiedziała że prędzej po mojej młodszej siostrze by się spodziewała niż po mnie bo myślała że jestem rozsądniejsza a potem dodała że wesele trzeba robić :) . też mam fajną mamę taką jaką jest autorka. maturę zdałam i to nienajgorzej, teraz studiuję lecz już z dwójką dzieci. I sobie radzę :) Powodzenia życzę ;)

Gość Taka sobie.
A poza tym Mamo Nastolatki, jezeli corka uzywala prezerwatywy i ona ani nie pekla ani sie nie zsunela to naprawde jest male prawdopodobienstwo zeby zaszla w ciaze :)

Gość Taka sobie.
Wsumie masz racje, dlatego niestety supermarket to nie miejsce na kupowanie prezerwatyw. Jak tak rozmowa z corka? :)

bo jakis palant w markecie bawił się w robienie kinderniespodzianek igłą hi hi a to dobre usmialam sie :D:D:D:D

Gość Matka nastolatki
Juz jestem:):)Dobre to z tym supermarketem:) A tak posiedzialam z nia i zapytalam co bedzie jak to jest prawda , a ona stwierdziłą , ze da rade, nie bedzie miala wyjscia. Powiedzialam jej tez o koledze taty , a ona stwierdzila , ze jutro podzwoni to moze jej prywatnie gdzies zrobia bo nie chce w to wciagac taty. Tata powie koledze , kolega komus i sie rozejdzie, a to nic nie jest pewne. Ma racje , wiec czekamy.

Gość Taka sobie.
Chyba jednak rozmowa dobrze sie toczy, to wazne zeby teraz corka czula wsparcie :)

Gość Matka nastolatki
Takie zachowanie jest bardzo wredne i dobrze , że ich wyrzucili.

Gość Taka sobie.
Popieram, ale to zachowanie jest poprostu chamskie i tyle. A jak teraz corka sie czuje, lepiej?:)

Gość jassina
ja bym zrobiła rano jeszcze jeden test, bo testy wychodzą najwiarygodniejsze z pierwszego, rannego moczu ~a w końcu jeden wam wyszedł całkiem negatywny poza tym jest wiele przyczyn spóźnienia miesiączki w tak młodym wieku wystarczy się przeziębić, albo mieć więcej stresu- a ta stresowa sytuacja dziewczynie napewno nie pomogła... 4 czy 5 czy nawet 7 dni to nie taka tragedia;)

szkoda ze idioci nie pomysleli o biednych dzieciach ktore sie rodza bo oni milei ochote na glupi zart a taka prezerwatywa mogla trafic w nienajlepsze rece no coz:? a jak corka uspokoila sie troszke ?

Gość Matka nastolatki
Lepiej, widac, ze ta rozmowa przez telefon z chlopakiem sporo jej dala. I jeszcze mi powiedziala cos czego bym sie nie spodziewala " Mamo dzekuje, ze nie krzyczysz i ze dajesz mi wsparcie i spokoj":)