Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Matka nastolatki

Test ciążowy u córki

Polecane posty

Gość Misiaczek***
no pewnie że lepiej zachować w tajemnicy. Przecież brak okresu może być z różnych powodów. Wystarczy, że teraz się denerwuje, że jest w ciąży i okres może się pojawić za kilka dni.

Gość fgfddfd
Matka nastolatki - jestes dobra mama i tu chetnie Cie wysluchaja kobietki :) jesli nawet "sie stalo" i corka jest w ciazy to poradzicie sobie. zrobcie jeszcze dzis ten test,a moze to takie efekty odstawienia tabletek.

Gość Matka nastolatki
Weszłam do pokoju , ona siedziala na łóżku z laptopem w rece cos tam pisala i plakala. Podeszłam do niej i zaczełam pytac cos sie stalo, no i wtedy ona mi powiedziala o swoich obawach, o okresie. O tym , ze jej chlopak powiedzial, ze nigdy jej nie zostawi i , ze dadza sobie rade. Ja siedzialam , łzy mi sie do oczu cisneły ale staralam sie ja pocieszac. Sma nie bylam , az tak dorosła jak ja urodzilam , mialam tylko 20 lat i jakos wyszlam na ludzi , wiec jestem dobrej mysli. Chociaz sie bardzo stresuje.

Gość Matka nastolatki
A co do ginekologa to wiem , ze ona woli te sprawy zalatwic ze swoim chlopakiem i isc z nim wiec ja sie wtracala nie bede . Wkoncu sa dorosli.Jak przyjdzie i sie uspokoi to powiem jej , ze jutro sobota wiec raczej z beta bedzie trudno i zeby poszła ze swoim chlopakiem w poniedzialek.

Gość Matka nastolatki
Tez jestem z niego zadowolona, ze stana na wysokosci zadania.No a ta roznica juz tak bardzo mnie nie przeraza, pzyzwyczaiłam się:)

Gość Matka nastolatki
Chyba tak zrobimy. Tylko musze na córke poczekac, to ona musi decydowac , a nie ja. Jeszcze mnie prosila , zeby narazie nic tacie nie mowic. Bede musiala dotrzymac tajemnicy.

No widzisz ma chłopaka co ja kocha i jak coś zabierze odpowiedzialność sama ją rozumiesz bo młodo urodziłaś a męża się nie bój bo mój tata to tez by wrzeszczał darł się gniewał ale musiało by mu przejść bo co się stało to sie nie odstanie będzie musiała sobie poradzić szkolę skończyć iść zaocznie na studia i wychowywać

Gość Matka nastolatki
No wiec tak. Przyszła córka do domu i poddałam jej pomysł z tymi testemi, zeby kupis dwa różne i je zrobic. Ona sie chwile zastanowila i sie zgodzilam. Zapytalam czy ona kupi czy ja mam isc . Stwierdzila , ze ona kupi. Zadzwonila po swojego chlopaka zeby przyjechal bo ona nie chce byc sama w takim momencie.Kiedy przyszła z apteki chłopak juz na nia czekał. Było widac ,ze chca byc sami wiec sie wysofalam do salonu i zostawilam ich samych.Postanowilam , ze nie bede sie wtracac i spokojnie ogladalam tv. Usłyszałam jak córka wychodzi z łazienki i zamyka sie w swoim pokoju wraz z chłopakiem. Jakakies 30 minut temu jej chłopak poszedł, wtedy zapytalam "I jak" Jeden test wyszedł negatywny , a na drugim jedna wyrazista kreska i jedna bardzo słaba. Córka byla tak spłakana, ze nawet juz o nic nie pytalam, zrobiłam jej herbaty, wypila i poprostu zasneła.

Gość muszaaaaaaaaaaaaaaa
wyglada na to ze bedziesz babcią ........ teraz bedziesz jej potrzebna i pamietaj ze to ze jest w ciazy wcale nie musi oznaczac ze zrezygnuje ze swoich marzen czy szkoły a i jestes naprawde wspaniała matka

Gość nie doczytalam calego tematu
no potwierdzam_:) Chcialabym miec taka matke jaka Ty jestes;) Niestety moja sie juz nie zmieni, a w kazdym badz razie nie nadrobi straconych lat! Pozostaje mi tylko byc taka podpora dla mojego dziecka jaka Ty jestes:)

cholera no to rzeczywisce..myslalam ze kiedys zalazlas ten test a tu wyszlo ze sprawa jest świeza i to bardzo.. coz, niech zrobi nowy test w poniedaialek i bete hcg, nie ma wyjscia. Ja nadal uwazam ze to jednak nie ciąza.

Gość Matka nastolatki
Dziekuje za kplementy :)Bardzo milo jest slyszec takie słowa:)

Gość nie doczytalam calego tematu
I odezwij sie jak bedziecie juz cos wiedziec:)

nie sądze aby to byla ciąża, moze tak byc ze jakies zmiany potabletkowe i hormonalne wypaczyly wynik testu. krecha juz bylaby widoczna. Nic, czekac do poniedzialku.

Gość Matka nastolatki
Ja tez mam cicha nadzieje, ze to jest pomylka.m W poniedzialek pojda na bete to sie wszystko wyjasni.

Ja taka mamę to bym na rękach nosiła bo jesteś spaniała matka nie zostawisz swojej córki w potrzebie tylko ja pocieszysz przytulisz pomożesz takich matek jak ty to powinno być więcej jak nawet jak jest w ciąży to musisz na niej wymusić żeby szkołę skończyła i zaczęła studia bo na pewno pomożecie jej finansowo i w tedy raczej mąż tez co nie. Ja tez mam mamę z rodzaju jak ty i jestem szczęśliwa trzymam kciuki by to był fałszywy alarm

Gość Matka nastolatki
Napewno jej pomozemy. Juz tak siedze i sobie mysle , wiem, ze to za wczesnie jeszcze ale takie mysli juz chodza po głowie. Mamy spore mieszkanie wiec spokojnie chłopak bedzie tutaj sie mogl wprowadzic bo przeciez nie beda mieszkac osobno. Ona jest rozsadna i konsekwentna wiec o szkole to sie nie boje. Tak sie zastanawiam. Mąż ma kolege lekarza w szpitalu, jakby tak sie zapytal to córka by miala zrobiona bete juz jutro rano.

Gość Matka nastolatki
Oczywiscie najpierw zapytam córki o zdanie.

Gość Matka nastolatki
Córka musi sie strasznie przejmowac spi cala spocona i strasznie rozpalona. Strasznie mi jej szkoda jak widze jak sie meczy :(:(

Gość niestetyyyyyyyyyyyy
lekarz mi kiedyś mówił,że po odstawieniu pigułek najszybciej można zajść w ciążę, organizm nadrabia zaległości w produkcji kom jajowych.

3 mam kciuki -tylko w sumie- ma byc czy nie w tej ciąży? bo z taka mama i facetem to jeszcze wieksze szczęscie:) a tak powaznie- zróbcie rano teścik- jest bardziej wiarygodny! chociaz skoro jest kreska..ja wiem z doswiadczenia ze ciąze te testy wykrywają szybciej niz lekarz!!! moją wykryly gdy jeszcze jajo było u góry i nie było widac pęcherzyka w macicy!!a ten pojawił sie po 6 dniach od testu!!!pozdrawiam napisz co u was!

witam czytam i czytam az mi lezka splynela po policzku autorko jestes naprawde super mama :) az zazdroszcze twojej corce :) moja mama jest cudowna kobieta ale w takich chwilach wlasnie mi jej brakowalo :( niestety nigdy nie rozmawiala ze mna na takie tematy :( ale nie o tym chcialam pisac wiec tak ja sama zaszlam w ciaze majac 18 lat moj chlopak mial wtedy 27 lat prawie 28 :) to ze chlopak twojej corki jest starszy to dobrze napewno bedzie bardziej odpowiedzialny :) wiesz ja ciaza bardzo szybko zaczelam sie cieszyc teraz moj synus ma 2 latka :) jest cudowny mieszkamy za granica niedawno kupilismy dom jestesmy samodzielni :) niestety nie mielismy zadnej pomocy ze strony rodzicow dlatego ze byli oni daleko ale mysle ze calkiem niezle sobie radzimy :) teraz chcemy miec drogie dziecko :) co prawda nie skonczylam szkoly czego troszke mi zal choc tutaj nie ma to wiekszego znaczenia przyszly maz ma dobra prace i jestesmy naprawde kochajaca sie rodzina :) dodam ze jest cudownym ojcem :) spedza z synem duzo czasu kapie karmi i tak od urodzenia :) z tego co piszesz twoja corka ma tez odpowiedzialnego cholopaka nie martw sie o nia moze porozmawiaj z nia o ciazy i o jej zaletach :) bo jesli jest juz w ciazy musi zacac sie nia cieszyc napewno dacie sobie rade jestescie wspaniala rodzinka :) czekam na dalsze wiesci :) pozdrawiam serdecznie

Gość bardzo proszę ....
Matko nastolatki.........zaadoptuj mnie :):):):):) Każdemu życze takiej wspaniałej mamy jaką Pani jest!!!!! Uszy do góry będzie dobrze..........

Gość Matka nastolatki
Dziekuje wszystkim za słowa wsparcia:) Naprawde niespodziewalam sie , ze forum mi tak pomoze. Mam nadzieje, ze nadal bedziecie ze mna i bedziecie pisały :)Ja tez na bierzaco bede was informowala. Wlasnie Córka wstala i siedzi przed laptopem. MOze do niej podejde i zagadam:)

Gość Matka nastolatki
Poradze moze córce ze fora tez czasem pomagaja:) Moze cos napisze i dolaczy do jakiegos:) Kto wie:)

idz powiedz jej ze jak bedzie w ciazy to bedziesz sie z nia cieszyla bedziecie kupowaly malenkie buciki :D czekamy na wiesci jak rozmowa poszla :)

Gość inek
super mamuśka z Ciebie, tez chce byc taka dla mojej małej!(narazie ma roczek :):p) młoda da sobie napewno rade jeśli w ciąży kest, ja urodziłam mając 19 lat a teraz sobie studiuje i jest super ogólnie :)

Gość bardzo proszę ....
choć czasem.....jest tu też dużo zawiści,jadu i nie tylko ....a szkoda..... Mamo nastolatki pewnie , że pogadaj pokaż jej ,że nie jest sama tu na forum są dziewczyny w podobnym wieku a i młodsze,które zaciążyły i dały dziewczyny radę :):):):) Powodzenia....oby musiała jeszcze poczekać by zostać mamą :)