Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość metiika

jak usypiacie wasze dzieciaczki

Polecane posty

Gość metiika

jak usypiacie wasze dzieci niemowlaki w dzien i na noc?? lulacie na rekach, w wozku, cy jakos inaczej??czy moze samo zasypia?? ja moja usypiam w dien na rekach, troche pobujam i spi, wieczorem na noc usypia zwykle przy butelce, a jesli nie zasnie to chwile pojeczy, polezy i zasnie. A jak u was??

Gość o kurka wodna
zastrzykiem

Gość Dlyheyrhyrnhery
Normalnie, usypia w łóżeczku. Dostaje buzi na dobranoc, wychodzę z pokoju a ona usypia. I tak od urodzenia :D

Gość Dlyheyrhyrnhery
A wogóle to dziwne pojęcie jak usypiamy, dzieci przeważnie usypiają same.

Gość do dykclsdfjksmx
przewaznie to ty nie masz racji :-P dzieci wlasnie NIE usypiaja same z reguly.

Gość mysiapalka
Najpierw usypiałam na rękach na wiklinowym bujaku i odkładałam malucha do kołyski.Po czasie stało się to niewygodne z racji tego,że jestem bardzo drobniutka i jak urósł,to przestało być mu wygodnie.Teraz kładę go na brzuszku i klepię po tyłku i śpiewam.Mały ma ciężkie zasypianie,czujny sen.To jest najgorsze ale nikt nier umie go uśpić poza mną

przy cycu :O jak zasypia przy kimś innym, to dostaje smoka i przytula się \'na ręce\" w takiej pozycji jak ja karmię. Ale na pewno nie zasypia i nigdy sama nie zasypiała.

w dzień zwykle nosiłam, bujałam usypiałam. ale od 3 dni wkładam maluszka do wózka, daję smoczka, buzi i przykrywam kołderką. jak go brzuszek nie boli to zasypia sam :) nie sądziłam że on tak umie do czasu aż spróbowałam. i teraz i ja jestem szczęśliwsza bo dłużej śpi a mi ręce nie odpadają i on jest bardziej zadowolony bo się wysypia :D w nocy kładę go na łóżku, gaszę światło, daję smoczka, buzi i zasypia sam. tak było od urodzenia :D na razie śpi z nami ale planujemy go przełożyć do łóżeczka w najbliższych dniach :)

manie usypiam tak "Manka do łóżka w tej chwili mama idzie zrobic kakałko"... mania idzie do lózka (wieczorem po kapieli) i w dzien w sumie tez a ja robie to "kakalko" przynosze malą wypija i albo mówi pospiewaj /pocitaj mnie mama i poglaskaj nóżke albo odrazu zasypia. Kornela wkłądam do wozka i daje mleko po kapaniu odrazu zasypia jak tylko skonczy jesc mleko, a w dzien go troche lulam w wozku. dzis bedzie spal w lózeczku bo wczoraj sobie sam usiadl i teraz juz skonczyla sie era spania w wózku bo by mi wypadl :D

wieczorem po kąpieli moja córa albo zasypia przy butli albo po butli tatuś bierze na rączki i robi 5 cio minutowy spacerek po mieszkaniu, po czym odkłada ją do łóżeczka i mała śpi. w nocy po butli od razu kładę ją do łóżeczka i zasypia sama. w dzień kładę ją albo do leżaczka albo do łóżeczka, podaję smoka, głaszczę po główce i zasypia :)

Przez pierwsze 2 miesiące córcia zasypiała w wózeczku którym lekko bujałam. Teraz ma prawie pół roku i już od dawna zasypia samodzielnie w łóżeczku. Wieczorem jest kąpiel, cycuś i odkładam do łóżeczka. Kilka minut i mała zasypia. Z synkiem w ogóle nie ma problemu. Po kąpieli i kolacyjce ogląda wieczorynkę w swoim łóżku. Po bajce wyłączamy telewizor i młody zasypia.