Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

KoSmEtYcZkA------

PORADNIA KOSMETYCZNA

Polecane posty

Zdam się także na twoje radu odnośnie stylizacji Mam czarne naturalne włosy i bardzio ciemno brązowe oczy, cere na twarzy troche jasniejsza niż powinnam (od kuracji przeciwkotrądzikowej, a mam ogółem dośc ciemną karnacje) Chciałam sie dowiedziec jakie cienie będa do mnie pasowac i jak podnieśc oko (w kształcie łezki) którą jest dośc małe. Przydałby sie jakis trik także na powiekszenie wizualne (słyszałm cos o białej kredce) Oraz mam pyatnie co do włsów. Nie zrezygnuje z długich i chciałam sie dowiedziec jakie fryzury, kosmetyki bądź cięcie zwiąkszy ich wizualną objętośc? Serdecznie zgóry dziękuje i przepraszam ze tak zawracam głowe. Ale mam nadzieje że mi pani odpowie :)

no to po kolei:) -thalgo ma w swojej ofercie doskonałe i bardzo skuteczne produkty do profesjonalnego uzytku jak najbardziej polecam ten zabieg przed rozpoczęciem kuracji kwasami a maski algowe są naprawdę rewelacyjnymi maskami do każdego rodzaju skóry. -podczas trwania kuracji lepiej żebyś nie używała innych kremów z kwasami możesz dopiero po zakończeniu,ja wypróbowałam i polecam Glyco A o którym juz pisałam wcześniej jest dobrze tolerowany przez skórę i naprawdę skuteczny -małe oczy powiększają jasne połyskliwe i perłowe cienie aby oko wydawało sie większe nalezy białym(jasnym)cieniem lub białą kredką zaznaczyć wewnętrzny kącik oka a ciemniejszym cieniem bądż kredką zewnetrznym kącik oka to nada spojrzeniu\"głębi\"i powiększy małe oczy,ważne też by przy małych oczach nie zamykać linni obrysowania konturu oczu kredką ale ważne by ta linia była otwarta najlepiej włsnie przy wewnetrznych kącikach tak też optycznie powiekszymy oko.nie nalezy uzywać ciemnych kolorów(np grafit,ciemna czekolada,śliwka itp)bo optycznie pomniejszają oczy a małe to juz tymbardziej. -a co do włosów na zwiększenie ich objętości polecamkosmetyki firmy Matrix(można je kupić w dobrych salonach fryzjerskich)do włosów cinkich jest seria AMPLIFY są naprawdę rewelacyjne ale niestety szmpon kosztuje ok30zła w serri jest jeszcze odżywaka,sprey dodający objętości i chyba pianka są dosyć mdrogie ale jak wiekszość kosmetyków profesjonalnych skuteczne,co docięć to napewno scieniowałabym włosy na całej długości i suszyła je z głową spuszczoną do dołu to doda im objętości.a i ważne jest aby zminiać położenie przedziałka jeżlei go nosisz bo przedziałek w tym samym miejscu zbyt długo powowduje że włosy są poprostu przyklapniete. Mam nadzieję że dość wyczerpująco odpowiedziałam na Twoje pytania w razie jeszcze jakiś wątpliwości prosze pytać a z chęcią posłużę radą. Pozdrawiam:)

mam pytanie odnośnie oczyszczania twarzy- po ilu dniach twarz przestanie być napuchnięta a stanie piękna i gładziutka??:D i czy taki zabieg może wywołać reakcje alergiczna?? nigdy wczesniej nie byłam na oczyszczaniu a teraz umówiłam się na 7 lutego. Z tym ze 10 mam wazny egzamin a 14 idę na wesele.... a nie chce w tych dniach wyglądać jak potwór......

Gość vvvvvvvvvvvv
Ja mam pytanie. Czyk krem z neutrogeny pod makijaż jest dobry? Bo nie wiem czy mogę go używać. mam dużo wągrów i pojedyńcze pryszcze.

Bardzo serdecznie dziekuje Chciałam jeszcze powiedziec ze dopiero zakupuje mój pierwszy kremik z kwasami, ponieważ pomogły bardzo wielu osobom i wierze ze mi też. Dlatego wybieram się na oczyszczanie twarzy, by później zacząc kuracje kramem z kwasem w domku. I jeszcze nie zdecydowałam się na kremik. (diacneal, Cleanance k, effaclarze K, badź SVR Lysanel activ) Jezeli zna pani te kremiki chętnie usłysze opinie. PS. Mam nadzieje ze to dobry pomysł by zacząc używac wybranego kremu po oczyszcanie, lecz wydaje mi sie ze krem lepiej zadzaiła na oczyszconą profesjonalnie skóre i zmiejszy to tzw."wysyp" który wystepuje na poczatku po większości takich kremów, poniewaz skóra sie oczyszcza i wszystko wychodzi na zaewnątrz. Jeszcze raz serdecznie dziękuje chyba nikt jeszcze mi tak nie pomógł :)

Lady Marika obrzęk ,zaczerwienienie i spuchnięcie po czyszczaniu nie powinno się utrzymywac dłużej niż 48h czyli dwa dni (jeżeli oczywiście było profesjonalnie wykonane)zalezy to też od stanu cery i ilości zaskórników które musi oczyścić kosmetyczka,Myślę ze \"do wesela\"tego na które idziesz wszystko się zagoi:)Jeżeli nie masz skłonności do alergii to nie powinien ale człowiek czesto nie wie na co jest a no co nie jest dokładnie uczulony a uczulac może dokładnie wszystko,więc niestety jest możliwość że uczuli Cię np maska rozpulchniająca używana do oczyszczania ale są to bardzo bardzo żadkie przypadki i nie ma co sie bać bo napewno wszystko będzie w porządku:)Jak już pisałam w powyższych postach polecam EXCIPIAL także po oczyszcaniu nie ma żadnych przeciwskazań aby się nim smarować i zamaskowac wszelkie niedoskonałości i zaczerwienienia i wyglądać jakoś przez te dwa dni w których może się to zaczerwienienie.Pozdrawiam i życze powodzenia na egzaminie:)

nie wiem o jaki krem neutrogeny chodzi dokładnie ale wydaje mi się ze nie ma ona w swojej ofercie lekkich kremów do cery tradzikowej bądz skłonnej do tradziku,ja polecam jakiś lekki krem nawilżający przeznaczony do skóry trądszikowej może to być garnier,nivea visage young badź dermedic czy avene co do neutrogeny to jednak bym odradzała pozdrawiam:)

triniti kremy o których wymieniłaś zawierają dość niskie stężenie kwasów złuszczających np dicneal zawiera 6%kwas glikolowy,ja napsiałam Ci o GLYCO A który ma 12%kwas glikolowy i jest skuteczniejszy i silnejszy niż te wymienione przez Ciebie a z tego co się orentujęcena ich wygląda podobnie,kremy które wyminiłaś są bardzo dobre lecz większe właściwości złuszczające i donawiające skórę ma GLYCO A no ale decyzja odnośnie zakupu kremu nalezy do Ciebie.:) A oczyszcanie przed kwasami to dobre rozwiązanie bo na oczyszczoną za zaskórników i łoju skóre lepiej działają kremy i preparaty które stosujemy.Pozdrawiam

mam ciemna karnacje..ciemne wlosy i oczy tez...jakie kolory cieni do powiek bym miala sobie kupic zeby dobrze pasowaly??

witam do ciemnej karnacji pasują brązy,grafity,amaranty,fiolety ,granaty i róże także będą pasowały a czy bedą to kolory matowe czy perłowe to już zalezy od Twojego gustu:)

ciężko jest mi wybrac konkrente odcienie bo nie wiem dokładnie jak wyglądasz no ale coś poprubujemy np.14,17,20,36,38,68,41 słabej jakości jest to zdjęcie więć słabo widac te numerki za ewentualną pomyłkę przepraszam ,posłuż się tym co napisałam Ci w poście powyżej.

Uzywam grafitowego generalnie ale chcialam urozmaicic lekko moj makijaz zeby nie bylo wciaz tego samego ;) W sumie cos mnie ostatnio natchnelo na taka ciemniejsza zielen...tez by pasowalo?? Bo moje oczy nie sa brazowe tylko zupelnie czarne...

Gość majamajamaja
mam dzis wazny wieczor i musze miec dobrze trzymajacy sie makijaz. zakupilam wczesniej bazę i dwa podkłady jeden sypki drugi lejacy sie i eyeliner do oczu. jak mam przygotowac twarz aby nic nie splynela pod wplywem potu? jak mam sie pomalowac?

Gość patty
Witam.Mam 17 lat Zakupiłam ostatnio podkład z rimmela renew&lift, niestety kobieta w drogeri nie poinformowała mnie że jest on przeciwzmarszczkowy Czy może on niszczyć moją cerę?? i co myślicie o podkladzie mineralnym z maybelline??

Gość tak to juz jest
Jakie zabiegi polecała by pani na obwisły biust po karmieniu.I w jakim czasie od zaprzestania karmienia biust niby wraca do stanu z przed ciążą??

Gość symbioza89
ja chcialam zapytac o jakis podklad do cery ze sklonnoscia do tradziku (ogolnie mam mieszana i raz jest tlusta raz sucha;/) zeby po prostu ladnie kryl i sie trzymal dlugo.... Może jakas baza albo sprey utrwalający?? to samo pytanie mam co do cieni z jakiej firmy kupic zeby sie trzymaly na oczach dluuugo. Bo takie zwykle roluja mi sie po godzinie;/

majamajamaja mam nadzieje ze ta moja porada nie za póznno ale ywbacz wcześniej nie mogłam(sobota to pracowity dzien dla kosmetyczki)najpierw nałóz baze na umytą i przetartą tonikeim twarz,potem nałóż płynny podkład czy też fluid następnie pomaluj oczy a na konieć oprusz twarz pudrem sypkim możesz go uzyc sporo zeby się nie świeciła ale tez tak aby było naturalnie a na koniec usta pozdrawiam i zycze miłego wieczoru:)

Patty bardzo ważne jest by używac kosmetyków przeznaczonych do swojego rodzaju cery i do swojego wieku nie powinnas uzywac podkładu liftingującego bo nie jest on odpowiedni dla Twojej cery bo jego właśiwości i składniki są tak skomponowałe aby używały go Panie które mają problem ze zmarszczkami najlepiej zrobisz jak zprezentujesz go mamie9mama będzie zadowolona i Twoja skóra też:),a co do pudru mineralnego z maybelline to niestety nie miałam z nim do czynienia ale kosmetyki mineralne jak najbardziej są super dla każdej cery nawet tej młodej bo nie zatykają porów ja polecam z pudrów mineralnych Ziemię egipską(można kupić na allego ale jest dosyć droga ok100zł ale bardzo wydajna )oraz true match minerals loreala jest o połowe tanszy ale tez naprawdę super z tego co się orentuję kosmetyki mineralne w swojej ofercie ma też firma Mary Kay może masz w swoim otoczeniu jakąś konsultantkę u której możesz je zamówić pozdrawiam

jężeli chodzi o biust to u kosmetyczki mozna się poddać szeregu zabiegów do ujędrnienie i pielęgnacji biustu z różnych firm np thalgo,bielenda są dość skuteczne tylko jeden nie wystarczy trzeba zrobić serię najlepiej udac się do dobrej kosmetyczki,pokazać jej jak sprawa wygląda i ona juz najlepiej oceni jaki zabiego,jakiej firmy i ile razy nalezy go wykonać,a co do powrotu biustu do stanu sprzed ciąży to muszę Cie zmartwic ze czasami kobiety bardzo długo starają się aby biust był znów jedrny i takie jak przed ciązą to zależy głównie od naszych predyspozycji i kondycji tkanek z których biust jest zbudowany,radzę udac sie do kosmetyczki bo im wcześniej zaczniesz kuracje tym łatwiej bedzie doprowadzic piersi do dawnego wyglądu pozdrawiam:)

symbioza89 dość trwałym podkładem do cery trądzikowej jest podkład z vichy(dokładnie nie pamiętam nazwy)baze polecałabym tylko na wielkie wyjścia bo dodatkowo zatyka pory dobrą bazą jest baza z gosha,za to na zakończenie makijażu możesz użyć wody termalnej w spraju np iwostin,avene,vichy i spryskac juz pomalowaną Twarz z odległości ok 30 centymetrów to utrwali makijaż a co do trwałych cieni to polecam mineralne np Mary Kay lub loreal pod cien mozesz także nałozyc baze.pozdrawiam

Gość katherine85
jaki kolor cieni do niebieskich oczu bladej cery i wlosow ciemny blond?:)

katherine do Twojej urody będą pasowały odcienie,beżu,brązu brzoskwini,zgaszone błękity i róże a na wielkie wyjsci możesz sobie tekże pozwolic na smoky eyes pozdrawiam:)

katherine do Twojej urody będą pasowały odcienie,beżu,brązu brzoskwini,zgaszone błękity i róże a na wielkie wyjsci możesz sobie tekże pozwolic na smoky eyes pozdrawiam:)