Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

KoSmEtYcZkA------

PORADNIA KOSMETYCZNA

Polecane posty

Gość Karioka1111
Mam pytanie odnośnie ziemi egipskiej. jakiś czas temu nabyłam ten specyfik ponieważ czytałam (głównie na kafeterii) bardzo pochlebne opinie, jednak nie bardzo potrafię jej uzywać. Mam odpowiedni pędzel ale nie wiem od czego zacząć malować twarz, w jaki sposób. Proszę o radę a także o wrażenia z modelowania twarzy przez kafeterianki;-))))

Gość Szasza1981
A ja mam trochę wstydliwy problem:(Otóz mam na pośladkach takie jakby pryszcze:(.Nie wygląda to jak typowy pryszcz,nie jest duży czerwony z ropą ,tylko wygląda jak czerwona plamka która znajduje się pod skora.Szoruje pupe rękawica sizalowa,staram się o to dbac,ale nie mogę się tego pozbyc.Zle sie z tym czuje,miec takie pryszcze na pupie.Są na to jakies sposoby:)Z gory dziękuję.:*

No to po kolei:) z kosmetyków do stylizacji polecam lakier martix(kosztuje ok30zł można go kupić w salonach fryzjerskich)włosy po niem nie są sztywne i z tego co się orientuję jest z dość bogatym kompleksem odzywczym a z tych tańszych polecam naszą JOANNĘ która ma bardzo dobralinie do stylizacji włosów :)

SMOKY EYES nie jest wcale zrobić tak trudno:)najpierw nalezy przygotowac oko tzn,nałozyc baze, dobry podkład lub sypki puder zapobiegnie to zbireaniu się cienie w załamaniach powieki,nastepnie na całą powierzchnie powieki(ruchomą jej część)nakładamy ciemny mocno nasycony cien do powiek(bardzo dobrze jakby był w kremie bo łatwo mozna go rozetrzeć i sie nie obsypuje)może to być ceimny grafiit lub inny ciemny kolor zależy jaki chcemy bo smoky eyes mozna robić tez granatem,fioletem,ciemną zielenią itp ale wracajmy do wykonania następnie po nałozenie tego cienia nalezy go rozetrzeć za pomocą gabeczkim (lub palca:))w kierunku łuku brwiowego tak aby linią rzes była podkreślona najbardziej a załamanie powieki było ciutkę jaśniejsze,cień powinien otaczac całe oko więc nalezy go nanieśc także na dolne powieki,po roztarciu możeez nałozyc ciemny cień z jakimis połyskującymi drobinkami,bądż też transparentny z drobinkami(to jest wedle uznania)na koniec nalezy bardzo dokładnie wytuszowac rzesy wręcz powiedziałabym że teatralnie najlepiej dwa razy i to tuszem pogrubiającym i makijaż gotowy .Można także uzyc kredki aby obrysować np dolną powiekę ale jezeli cień jest ciemny może on ja zastąpic pozdrawiam

tak to jest prawde wykonanie delikatnego makijażu trwa ok 20-30minut co innego gdy robimy makijaz ślubny czy wieczorowy wtedy zajmuje to nawet do 1H i więcej,myślę że spokojnie możesz sie udac na taki maakijaz bo to jest rzeczywisty czas jego wykonania a co do trwałości to nie wiem jakich kosmetyków uyzywa ta kosmetyczka a to głownie zalezy od tego ,dobrze by na koniec spryskałą ci juz pomalowaną twarz mgiełką utrwalającą lub wodą termalną to naprawdę przedłuża jego trwałość pozdrawiam:)

ziemia egipska to chyba jeden z najlepszych pudrów mineralnych zazwyczaj uzywa się go do wykńczenia makijażu,również może być używana jako bronzer jężlie ktos nie ma problemów z cerą zadnych defektów może byc stosowana jako podkład a nalezy używac jej tak jak klasycznego pudru w kamieniu pozdrawiam:)

Sasza to o czym mówisz to prwawopodobnie zmiany potnicowe tworzą się one kiedy skóra poci sie i nie oddycha dlatego tak ważne jest noszenie bawełnianej a nie sztucznej bielizy na rynku można kupić wiele pięknych modeli bielizny jednak dośc czesto jest ona wykonana ze sztucznych tkanin w których skóra pupy po prostu nie oddycha najlepiej kupować figi na których jest informacja 100% cotton i lepiej unikać takich z tanich bazarków,które dodatkowo moga mieć szkodliwe dla zdrowia i skóry barwniki pozdrawiam

Gość wrrr kam
Witam, zwracam sie do Pani z pytaniem, w jaki sposob (jakimi komestykami, zabiegami itd) mozna zlikwidowac lub zmniejszyc blizny po tradziku, chodzi mi o takie dziurki w skorze, mam ich kilka i bardzo mi to przeszkadza i chcialabym jeszcze aby Pani doradzila jakich kolory cieni do powiek stosowac. Mam jasna cere, bardzo jasne blekitne oczy i brazowe wlosy, ktore w sloncu w rude wpadają.

ja mam pytanie co do cienie,ostatnio spodobały mi sie cienie w musie,bo fajnie rozświetlają oczy w okularach,jestem krótkowidzem.i mam problem z nakładaniem,robic to palcem? i czy da się coś zrobić żeby dłużej sie trzymały?

MaRcYcHa ja te cienie w musie nakladam palcem,ale niestety szybko schodza z powieki albo sie w zalamaniach zbieraja i bardzo to widac

Gość ewelinka20
Czy moglabys mi polecic jakis dobrze nawilzajacy krem do twarzy po ktorym nie wyskakuja syfki. Mam bardzo sucha i zaczerwieniona skore twarzy.

Wrrr kam blizny po trądziku można zlikwidowac za pomocą kwasów AHA,mikrodermabrazji a u dermatologa takze za pomocą laseru to ostatni daje naprawdę duże rezultaty lecz jest niestety tez bardzo drogie,najtańsze i najmniej inwazyjne są kwasy bo rzadko po nich wystepuja podraznienie jednak na efekty trzeba troszkę popczekać zas mokrodermabrazja daje lepsze efekty ,jest droższa niż kwasy ale często po niej występują podraznienia i rumień(poczytaj we wczesniejszych postach o mikrodermabrazji juz pisałam)jeżeli chodzi o kwasy to jest na rynku wiele kremów to takiego domowego peelingu ja polecam krem w którym stężenie jest dość duże a co za tym idzie najbardziej skuteczne z kremów bez recepty A jest to Glyco A firmy ISISPHARMA kosztuje ok 45zł ale jest bardzo wydajny. Jeżli chodzi o cienie to jesteś typem Urody JESIEŃ pasują do CIebie jasne ciepłe odcienie taki8e jak Cciepły jasny po czekoladowy brąz,brzoskwiniowy,musztardowy(taki brązowo żółty),oliwkowa i średnionasycona zielen,khaki,grafit,jezynowy fiolet,ciepły róż. Unikaj zimnych barw bo nie będą pasowac to Twojego typu urody Pozdrawiam:)

Marycha możesz nakładac cień w musie palcami jak najbardziej aby był trwalszy nalezy uzyć specjalnej bazy silikonowerj np DAX COSMETICS czy GOSH,lub przypudrowac oczy puderm sypkim przed nałożeniem cienia Pozdrawiam

Lady Marika jeżeli chodzi i bibułki to nie ma chyba róznicy możesz wybrać te które odpowiadają Ci najbardziej cenowo ja np jestem wierna bielendzie i jestem z nich bardzo zadowolona Pozdrawiam

Jezeli chodzi o nawilżanie to polecam kremy dermedic HYDRAIN 2 jest hypalergiczny łagodzi podrażnienie i zaczerwienienie można go kupić raczej tylko w aptece ale jest naprawdę skuteczny pozdrawiam

Gość wrrr kam
dzekuje Pani bardzo:)

Gość olivia mala
A ja sie chcialam dowiedziec co stosowac aby nierownosci skory i przebarwienia posloneczne zbladly? Mam nierowny koloryt skory i chce go jakos wyrownac i chce zeby tez te przebarwienia posloneczne zbladly. Co polecasz na taki problem?

no to również dobre będę kwasy i krem o którym pisałam wcześniej czyli GLYCO A,z tego co sie orientuję na blizny i przebarwienie można tez stosować krem ACNE -DERM który można kupić w aptece lecz ja bardziej polecałabym kwasy możesz stosowac ten krem a możesz udać się do kosmetyczki na serię peelingów.

Gość olivia mala
Tylko czy moge stosowac ten glico A jak mam wrazliwa i bardzo sucha cere???

Możesz tylko np co drugi dzień lub nałozyc na kilka minut i zmyć(wszystkie opcje stosowania są zawarte w ulotce) i dotego odpwiedni krem nawilżający a wszystko bedzie ok:)

GLYCO A mozna też stosowac na zmarszczki w celu odmłodzeni skóry i zniwelowania oznak starzenia także pzy suchej skórze mozna go stosowac jak najbardziej tylko b.ważny jest krem nawilzający najlpeij taki 24 h

Gość panna marianna
Widzę że jesteś Kosmetyczko:)super bo mam pytanko:)a mianowicie:bardzo zaciekawiło mnie jak pisałaś do wrrr kam o jej typie urody ,ja tez bym chciała poznac mój typ i kolory jakie do mnie pasują jestem brunetką mam jasną(ale nie bardzo)i błekitne oczy. Na co dzień maluję sie delikatnie tzn podkład tusz i kredka nie używam cieni ale chciałabym zacząć dlatego prosze o poradę i z góry dziekuję:)

Panno Marianno służę radą bardzo chętnie to co napisałaś wskazuje na to że jesteś typową ZIMĄ do Twojeg typu urody pasują dośc kontrastowe i chłodne kolory(powinnaś używac odcieni zimnych bo one pasują to Twojego typu urody)czyli: -chłodny blady róż -jodłowa zieleń -szafir -chłodne odcienie fioletu i granatu -mocny grafit -szary i srebrny -zimne nasycone brązy Do Twojego typu urody pasuje makijaż SMOKY EYES o którym pisałam w postach powyżej. Pozdrawiam :)

Gość panna marianna
Dziekuję bardzo i pozdrawiam:)

Gość pytajaca osoba
A ja mam takie pytanko czy vichy dermablend jest podkladem dobrze kryjacym i czy Ty bys go polecala? Pozdrawiam

Gość ewelinka20
Dzieki bardzo za odpowiedz

Gość pytajaca osoba
Aha i jeszcze chcialam zapytac czy plastry na wagry naprawde dzialaja? Jak tak to jakie polecasz?

Dermablend jest jednym z najlepiej kryjących podkładów i dosyć trwałych lecz jednak jest też drogi ale godny polecenia jeżli chodzi o tansze to polecam także podkłądy kryjące z AA pozdrawiam

Gość Stokrotka8885
Witam jesli ktos orientuje sie w tematyce makijazu to bardzo prosilabym o rade, otoz w sobote ide na wesele i nie mam pojecia jak mam sie pomalowac a konkretnie jaki makijaz oczu mam zrobic. Mam niebieskie oczy, wlosy jasne blond i bede ubrana w czerwona sukienke i chcialabym sie dowiedziec w jakich kolorach bede wygladala najlepiej?? z gory dziekuje za rady