Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kdkjfhdfg

czy wy tez macie dosc juz prymitywnych rozmow w domu

Polecane posty

Gość lddfsd
sla, no ja mam wrażenie, że dawno przestali myśleć.... ;), to gratuluje tatusia :), ja usprawiedliwiam ich brakami w wykształceniu ;)

Gość lddfsd
a nie kurna o samochodzie sąsiada i najważniejszym pytaniu czy nie zmieniacie samochodu, mam ochotę się pokroić po takim pytaniu ...

Gość sla
janie mam czym usprawiedliwic:) tak maja a z wiekiem sie to pogłebia niestety:0 i jak kto zauwazył tutaj wczesniej to jak komus jest gorzej jest to najwieksa radosc w rodzinie :0 prawie jak sylwester

Gość lddfsd
mój ojciec to się cieszy jak komuś idzie gorzej w biznesie nić jemu...;)...nie wiem, jakoś jeszcze kilka lat temu szło to wszystko wytrzymać, teraz mnie cholera bierze po dniu spędzonym u nich...

Gość kulloffa
ja tez mam dosc prymitywnych rozmów mojej szwagierki z mężem.. kiedy spotykamy sie na jakiejs rodzinnej imprezie.. ja naprawde sie staram byc soba i wogole ale z nimi sie po prostu nie da, ciągle opowiadają jakies sprośne kawały czy (co gorsza) relacjami z ich zycia- np.( szwagierka potrafi uraczyc towarzystwo takim oto tekstem do swojego męża "dzisiaj ci dam/nie dam dupy).. przy obecnosci ich 6 letniego syna czy swoich i mojego męża rodziców... A ja jezeli nie pękam ze śmiechu- to znaczy ze jestem wyniosłą snobką, co wyzej sra niz dupe ma..:-/

Gość sla
no to witaj w towarzystwie ja usłyszłąm ostanio ze szalchcianka jestem tez dobre:0

Gość u mnie jest tak samo
a mnie najbardziej wnerwia to, że oni się tak odnoszą nie tylko do obcych ludzi, ale też do najbliższej rodziny!! ojciec się cieszy jak jego bratu coś nie wyjdzie i w ogóle...

Gość lddfsd
ja staram się już po prostu nie odzywać, no ale czasem się nie da...i wychodzi że jestem narwana...

Gość lddfsd
A najlepsze są rozmowy o zakupach :D

Gość kulloffa
no witaj witaj w klubie :) a własnie apropo seksu i rozmów o nim to szwagierka i jej mężulek biją na głowe wszytkich i wszystko ..Czasem to odnosze wrazenie ze seks jest ich cała filozofia życiową..nie ma juz onnych zainteresowan, temat, dążen tylko seks :-/ i to jeszcze w ich najprymitywniejszym wydaniu Nie jestem jakas tam szczegolnie pruderyjna ani wstydliwa ale po prostu uwazam ze pewne aspekty swojego zycia nie nadają sie na forum publiczne i nalezy je zostawic za drzwiami sypialni. owszem mozna o tym poplotkowac przy kawie czy czyms mocniejszym :)z psiapsiółami :) ale nie przy niedzielnym obiedzie z tesciami w obecnosci osob starszych czy dzieci :/

Gość sla
no matka mojego eks uwielbiała takie rozmowy:0 kiedys na balkonie wywalila na caly regulator hm sorka cytuje ze "kasce nie dogadzał bo mial cos tam kutasa"ja sie spalilam ze wstydu sasiadzi zatzrasneli balkon a ja sie wstydziłam wyjsc na klatke przez mieisac bi moi sie wydawało ze wszysscy słyszeli:0 ludzie sa niestety prymitywni i ograniczeni jak zwierzeta momentami

Gość lddfsd
kulofaa...dobre, dobre, akurat aż takiego przypadku nie mam w rodzinie ;), za to też mam inne ciekawe przypadki ;), moja bratowa raczy nas często opowieściami o kolegach, koleżankach ich dzieci i rodzinach tych dzieci, których my nie znamy ;), no albo o aktualnych promocjach :D

Gość u mnie dokladnie to samo
rodzice maja 60 lat, ja 29 i normalnie za cholere nie mozemy sie dogadac odkad sa na emeryturze. Dzieki Bogu nie mieszkam z nimi juz od lat, ale ze wzgledu na odleglosc gdy tam przyjezdzam musze siedziec minimum kilka dni i mam po prostu dosyc po dwoch dniach. Mama ma 2 siostry i dzwonia do siebie po 10 razy dziennie, w zaleznosci z ktora siostra gada, tej drugiej albo jej rodzinie obrabia tylek, wszystko co ja jej opowiadam lacznie z tym, ze mialam problemy z zajsciem w ciaze wszystkim dookola rozpowiada i sie obrazila jak jej zwrocilam uwage, ze ja JEJ mowie, a nie wszystkim swietym. Z ojcem obgaduja wszystkich sasiadow, wiedza, kto jest w domu, kto nie, kto robi jakie zakupy, kto kupil garaz, kto kupil telewizor, a kto zamierza umyc okna...na wszystko maja komentarz i wiedza lepiej. Jak dzwonie do mamy to pierwsze co to "A wiesz, Gosia kupila nowy telewizor", "A wiesz, Tomek dostal podwyzke", a "Ania poklocila sie z tesiowa, a Zoska poklocila sie z zieciem"...normalnie mnostwo, mnostwo takich sytuacji i tylko takich...do wszystkiego oczywiscie dolaczona krytyka i jak sie nie zgadzam to mowi mi "Ty to jestes okropna, Ola to jednak o wiele lepsze dziecko" (Ola to moja siostra), a jak Olka jej cos powie, bo ja tez wkurza takie gadanie to mowi "Jaka ta Ola jest, my tyle serca dla niej, a w ogole nie mozemy sie z nia dogadac, ona ma taki okropny charakter". O LUDZIE!! Ja sie wyprowadzilam z domu majac lat 21 i dziekuje Bogu, ze tak mi sie udalo!

Gość no to wam wspolczuje
bo u mnie w domu zawsze mowilo sie o ciekawie - o sztuce, filozofii, polityce, literaturze, o moralnosci, ciekawostkach naukowych - wszystkie pokolenia w tym biora udzial, kazdy ma inny zawód, inne doswiadczenia i co innego wnosi do rozmowy, bardzo korzystaja dzieci, ktore kochaja takie rozmowy i sa przy nich obecne. Nie uciekają w jakies podejrzane towarzystwo i nalogi, gdy dom jest atrakcyjny. Jako dziecko o wiele wiecej wiedzy wyniosłam własnie z domu niz ze szkoły. Nie wyobrazam sobie inaczej. Przeciez w kazdym domu może tak byc! Zmiencie cos chociaz w swoich przyszlych rodzinach!

Gość u mnie dokladnie to samo
A najciekawsze jest to, ze moi rodzice to ludzie z wyzszym wyksztalceniem i co niektorzy oceniaja mojego ojca jako "czlowieka swiatowego", a gdyby pomieszkali z nim pod jednym dachem to by ta ocena zmienila sie na buraka numer jeden...Okropne pisac tak o wlasnych rodzicach, ale ja dopiero z perspektywy czasy i porownania rodzin (mojej i mojego meza) widze, jakimi pierdolami zajmuja sie glownie moi rodzice...

no to wam :0 widzisz w tym jest problem zemoj ojciec tez gada o historii,polityce itpi jest naprawde madrym facetem,troszku głupio sie poczułam jak tak napisłaas bo wyszło na to ze my zjakis patologii pochodzimy a tak nie jest,wydaje mi sie ze jest to kwestia jakis przedyspozycjii w charakterze ui tyle,poza tym wiesz pozromawiaj z normalnymi ludzmi o sztuce ,malarstwie muzyce nie badzmy juz wymagajacy i zaobserwuj jakie bedziesz miała reakcje pozdrawiam

Gość XxziółkoxX
no a moja stara to jak dzwoni telefon to klnie,ze znowu ktos dupe zawraca,a jak odbiera i to jakas jej kolezanka to zawsze mówi słodkim głosem \'\'no czesc kochanie,myślałam o tobie\'\' :D :D :D a tata nawet tych kolegow,ktorych widuje na co dzien nie lubi. bo powiedzial kiedys jak sie go spytalam,że wyłazi z nimi tylko dlatego,że sie przyczepili :O nie rozumiem tego :O ja nie zadaje sie z osobami ktorych nie lubie,a jak cos mi sie w znajomym nie podoba,to mu to mówię :P

Gość zniesmaczona tym faktem
skad ja to znam. mnie sie wydaje, ze to juz nawet nie chodzi o wyksztalcenie, tylko takie postepujace zezwierzecenie i przyzwolenie na powolna przemiane zycia w wegetacje. zeby zyc, trzeba sie rozwijac, czytaci, ogladac, miec pasje, a oni co? tylko praca i to, co sie w pracy slyszy, czyli plotka, a po pracy to, czy sie sasiedzi z gory kloca, bo niesie i co tam nowego w telenoweli. nie wiem, czy to zmeczenie i rozczarowanie zyciem sprawia, ze nie ma sie ochoty zainteresowac czymkolwiek ponad takie prymitywne rzeczy i boje sie tego, ze skoro spora czesc, a nawet bym zaryzykowala - wiekszosc, jest taka - to nas to rowniez moze nie ominac i na starosc bedziemy podobnymi grzybami:-D

Gość zniesmaczona tym faktem

Gość ouooy0kl

Gość opus dei