Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koko dźamboo

jestem wyrodną matką

Polecane posty

tobie miske :) ja sobie poscielilam przy muszli, tam czulam sie bezpiecznie :) nie ma sie czym chwalic wiem...

Gość koko dźamboo
:) :) :)

Gość fajny topik123
hahaah :) Ale my wyrodne matki zaraz nas zjedza lub od patologi wyzwa.

Aga w. cieszę się, ze jest takie forum, bo tak lżej czlowiekowi jak czyta, że nie jest potoworem i nie jest odosobniony w roznych grzeszkach wobec dzieci. Tez mam 2 dziewczynki:)Tez moi rodzice szaleli jak wychodzilam lub wyjezdzalam ,bo glownie w tym jest problem i tez mam gdzies ich zdanie na ten temat,bo jak patrze na moja ukochana mamę i to jak malo Ona czerpie radosci z zycia,to ja tak nie chce.Zero kolezanek,wyjazdow, swojego zycia,tylko rodzina.Fakt, ojciec chorobliwie zazdrosny wiec i tak jakby miala potrzebe to by nie mogla tego wszystkiego robic,ale ja pewnie z takim (choc tata jest dobry czlowiek to do zycia na co dzien maskakra) bym sie rozwiodla... ale to taka dygresja W kazdym razie podobnie jak Ty moja 2ka zajmuje sie prawie ze sama.Bo maz wychodzi o 8 ,wraca ok.19.30 ,na szczescie wekendy wolne i mam mozliwosc co jakis czas do rodzicow pojechac,gdzie mama po pracy jest ze mna wiec lzej. Skąd jestes, ja z Warszawy p.s. Z tym karmieniem to Was rozumiem.Kalina takie upicie sie rzecz ludzka:)Maz byl przy dziecku trzezwy, a Ty musialas stres karmienia odreagować.Ja tam to rozumiem:)

Gość koko dźamboo
nie powinien nas nikt zjechac bo idealne matki nie siedza przy kompach także bez obaw -piszemy ;)

wiecie co a ja tam nie uwazam sie za wyrodna matke:) i was tez nie:) a idealnych mam nie ma moim zdaniem :) staram sie dbac o swoje dziecko, kocham go namocniej na swicie, ucze wszystkiego co tylko moge, maly jest kochany i bezpieczny, fakt pare razy dostal klapsa, ale takiego "przemyslanego" i bezbolesnego kazdy ma swoje slabosci, kazdy ma prawo do wlasnego zycia i musimy pamietac, ze dziecko to my wychowujemy dla kogos :), a nie dla siebie dlatego ja mam rodzine, przyjaciol, znajomych i nie zamierzam z niczego rezygnowac a to, ze maly czasem ze wymieniona tu juz jajecznice na obiad :) czy dluzej pooglada bajke, kiedy ja nie daje rady ze wszystkiem lub ze soba :) to nie znaczy, ze jestemy wyrodne jestesmy jak kazdy tylko ludzmi zajrze tu pozniej bo teraz zmykam na uczelnie na egzamin a mam 90 km i nic nie umiem :) i dziecko z tata zostawiam , ja wredna :)

oooo a ja tak lubię kluski... ja też gonie mojego czasem do kuchni.. młoda na piersi wisi dwie godziny albo i więcej to można paś z głodu więc nauczył się gotować

Gość nerwówka
ja jestem strasznie nerwowa szczegolnie jak młody (13 mies) nie chce jeść obiadku który kurwa jedo mac gotowałam godzinę! lecą kurwy, huje i inne. Chyba muszę się leczyć. Jestem sfrustrowana niechodzeniem do pracy i to daltego tak jest... potem mi żal że tak robię i wieczorem i rano sobie wmawaiam że kolejny dzień bedzie lepszy... sratatata rzadko kiedy jest lepszy... chyba mam deprechę i tyle

Gość koko dźamboo
oj lżej lżej :) nerwówka każdy tak ma słabości, nie stresuj sie. tylko uwazaj zeby dziecko sie nie nauczylo bo tak jak iza bedziesz musiala kurcze blaszki uczyć :) nie myslcie dziewczyny ze zalozylam ten topik zeby tu uprawiac jakas apoteoze lenistwa, warcholstwa, niechlujstwa i chamstwa-tylko czasem chcialabym poczytac o poczynaniach innych "niedoskonałych" mamusiek coby troche swoje wyrzuty uciszyć i w spokoju kolejna kawke wypic ;)

Nareszcie chwila spokoju!!! Teściowa zabrała małego do siebie i przyprowadzi go dopiero o 19! Tyle wolnego dawno nie miałam, tylko co tu teraz robić?!

Gość koko dźamboo
a mój synalek spi od 13 i dopiero teraz zaczyna się wiercić-złote dziecko ;)

Moj tez tak potrafi pospac w dzien, tylko ze ma juz 2 latka i po takiej dluuugiej drzemce noc jest niefajna :-P

Gość jestem szczęśliwa
gdy moje dziecko śpi 3 godziny, gdy idziemy na spacer i po nim tyle spi. Zaczełam pic melisę na uspokojenie, gdy na jednym spacerze darło mi się wniebogłosy a ja trzęsłam wózkiem, bo nie wiedziałam juz jak go uspokoic. I jak lulam na rękach do snu, a jęczy, to jak mocniej potrząsam też mam spokój. A potem wkurzam się na siebie. Albo kurwami pluję i krzyczę: spij już cholero jedna i nie zdziwię się, ze kurwa mac to będzie pierwsze słowo mojego dziecka.

Gość koko dźamboo
meliska przechodzi do pokarmu? :)

Gość koko dźamboo
a to mocniejsze potrzasanie to niektore dzieciaki po prostu lubia-gdzies w madrej ksiazce czytalam o tym i tez o tym ze bardziej uspokaja bujanie w gore i w dol niz takie klasyczne lulanie - ja to stosuje przy napadach kolki czasem jak juz nie mam pomysłu- czasem na chwilke tylko ale dziala. a czasem nawet ta chwilka bez wrzasku jest bardzi cenna dla uszu :)

Gość z tym potrzasaniem to uwazajci
jest cos takiego jak syndrom dziecka potrzasanego

Gość znudniecona
Matko Boska!!! Czytam Was i płakać mi się chce,bo ja tyle lat myślałam o sobie że jestem potworem:))) Dziewczyny,cieszę się że jesteście:))) Koko dżamboo----> nobel dla ciebie za ten topik:))

Gość koko dźamboo
dzięki ;)

Gość kawarozpuszczalna
Właśnie przeczytałam swoją autobiografię na tym topiku:)

Gość kawarozpuszczalna
Mój młodszy ma 11 miesięcy i do dzisiaj nie sypia w nocy. Bywa że obudzi się o pierwszej i idzie spać o 5 nad ranem a wtedy to ja już muszę wstawać bo starsza córka do szkoły na 7.10 idzie. W takie noce mam ochotę wyrzucić juniora przez okno:( często popołudniu wyręczam się starszą przy opiece nad młodszym. czasem wolę godzinę na steperze podrałować byle tylko nie musieć się nim zajmować

Gość jestem szczęśliwa
nie wiem jak to jest z melisą, ale ważne, żebym ja była spokojna. Co to jest syndrom potrzasanego dziecka? A jak go w wózku wytelepie na dziurawych chodnikach to nie moja wina, ale lulac czasami tak lubi, tzn. uspokaja się wtedy szybko.