Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koko dźamboo

jestem wyrodną matką

Polecane posty

Gość koko dźamboo

nie wychodze z dzieckiem codziennie na spacer - jest paskudnie na dworze i mi sie nie chce z ciepełka ruszac :) uspokajam dziecko kroplami na kolki o smaku mailonowym ktore daje na smoczek ciut za czesto i moge troche posiedziec przy kompie ;)

Gość węgorzowa
a w jakim dziecko jest wieku? Jak noworodek to szczerze mówiac - koło dupy mu to lata. Ubierz go ciepło, otwórz okno i tak tez zażyje swieżego powietrza - jak już taki z ciebie leniuch :P

Gość karmelowa tuba
węgorzowa - właśnie wyznaje zasad że koło dupy mu to lata :) młody ma 2 miesiące

Gość koko dźamboo
no mój tak samo :) chyba zastosuje dziś spacer okienny, żeby zmniejszyć wyrzuty sumienia o połowe

Gość koko dźamboo
malinowym :) kropelki rewelacja

Gość koko dźamboo
no i nie wyparzam butelek za każdym razem. amen. :)

Nie Ty jedyna. Moja ma 5 msc i też nie spacerujemy codziennie bo mi się wózka nie chce znosić. Rano jak się obudzi to zanim ją wezmę włączam karuzele i daje grzechotkę żeby się w łóżku po przeciągać pare minut jeszcze:)

Gość koko dźamboo
a ja wtykam rano smoczek i przytykam pieluszke do buzi ( zktóra spi) i moge wtedy przy dobrych wiatrach liczyc na dodatkowe pol godziny spokoju :)

To z kropelkami świnstweo.Nie ma sie czym chwalic...Nie pisze z perspektywy matki Polki,matki idealnej,ale nienawidzę leni,a ty na taką wyglądasz z tego co piszesz...

Gość koko dźamboo
jestem leniem :) mozesz mnie z czystym sumieniem nienawidzic :)

ja tez z moja mala nie wychodze codziennie, bo mi sie nie chce z ciepelka wychodzic , nawet jej niewerandyjeza czesto ech

Ja moją wsadzam do chodzika na chwilę jak szaleje, wiem że jest za mała, nawet siedzieć nie potrafi ale jak już mi pęka głowa a to pomaga to takie 5 minut działa jak zbawienie

Gość koko dźamboo
ja co drugi dzien ale akurat to jedno nie wynika z lenistwa

ja nie kapie codziennie a mala ma 3 miesiace, a czasem ja wsadzam do wozka na siedzaco choc wiem ze nie mozna ale mam spokoj na chwile

albo wlaczam jej telewizor jak potrzebuje chwili spokoju a ona oglada i to dosc dlugo czasami potrafi i z pol godziny sie gapic w ekran

Gość koko dźamboo
a teraz uspilam małego na jednej rece piszac na kafe druga aby moc sobie zrobic inke i obejrzec przyjacioł :)

Mam 2kę rok po roku i jak nie wyjdę na dwór to pierdolca dostaje z nudów, zresztą dzieci tez.Jak jestem u rodziców, ktorzy mieszkaja w bloku bez windy tez nie wychodze czasem z tydzien i wiem, ze nic sie dzieciom nie stanie.jednak przyznam , ze zazwyczaj spedzaja zima okolo godziny na spacerze, a latem nawet z 4.Co do kąpieli to codziennie kapie 2, przy czym mam o tyle łatwiej ze kapie je razem.Jakos ustala to nasz rytm dnia,lepiej zasypiają i ja lepiej sie z tym czuje.Oczywiscie nie stanie sie nic jakbym je zima kapala co 2 dzien,ale jakos sie przyzywczailam i tyle.

Gość wanilia111111
koko dzambo co to za kropelki sa? a nie przejmuj ze sie tym, mtslisz ze mi sie chce wyparzac butelki???:)

Gość koko dźamboo
z telewizorem nie próbowałam :)

A bo się tak zastanawiałam - moja kumpela codziennie kąpała dziecko, a teściowa już też mi mówiła, że trzeba codziennie. No i bratanek (ma 9 lat) też codziennie do kąpieli jest wołany. A z tego co mi mama opowiadała, to mnie codziennie nie kąpała i żadnych problemów nie było. Byłam okazem zdrowia.

dziecko myje codziennie bo ma wielką zabawe podczas kąpieli na spacer nie wychodze codziennie tylko dla tego by gila nie złapał nie dlatego ze mi sie nie chce :P mały jest ruchliwym dzieckiem i trzeba niezle sie napracowac by go zmeczyc ale i to mi sie udaje :D

Gość koko dźamboo
bobotic - na kolki - dawka jest 8 kropli po 3 głównych posiłkach ale ja na moim wypracowałam metode - raz 8 kropli a reszta czesciej ale na smoczek

ostatnio sie smialismy z mezem bo mala ogladnela cale wiadomosci :)

Ja akurat moją codziennie tylko w sytuacjach nie z mojej winy miała przerwę ( normalnie kąpie o 20 a czasem twardo poszła spa po 18 i wstawała po 21 to już nie chciałam jej rozbudzać- mleczko i dalej spać)

Gość koko dźamboo
ja jestem len, ale kapanie to u mnie akurat z powodu problemow skornych - wczesniej tez kapalam codziennie

Gość pearlineee
a ja daje parówki dwulatkowi:) też amen:) i czasami czekolade;)