Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jedna mamuska

JAKIE ZUPKI DLA 7 MC NIEMOWLAKA ?

Polecane posty

Gość taka jedna mamuska

CZESC odkad moje dziecko skonczylo 6 mc zaczelam sama gotowac zupki ( wczesniej podawalam tylko zupki słoiczkowe ) na razie robie zupki z mieskiem lub z połowa zółtka . zazywczaj gotuje marchewke , pól pietruszki , kawałeczek selera , malutki zmieniaczek , natke pietruszki i dodaje kawalek jablka do smaku ( ale go nie gotuje tylko sparzam ) bo bez tego jablka nie chce jesc zastanawiam sie czy moge zrobic jakas pomidorowke oczywiscie nie z koncentratu tylko z pomidorka , lub buraczkowa ? Drogie mamusie jakie robicie zupki dla swoich pociech ?

hej oczywiscie ze moze podawac pomidorowa nawet z koncetratu moja mala ma 8 miesiecy i wcina tylko ze dajesz mniej smietany i koncetratu, buraczkowa tez oczywsicie tu masz pzrepis moja je ja ze smakiem : pol buraka , kawalek piersi z kurczaka (jak dlon), kawalek marchewki, pietruszki, seler(uczula) , 1 lub dwa ziemniaki, warzywa z mieskiem ugotuj razem, buraczka osobna jak bedzie juz miekki dodaj do zupki spokojnie mozesz osolic jedna lyzeczka warzywa, jak sie ugotuje zmiksuj blederem gotowe:) aha mozesz dodwa lyzeczke masekla:)

Gość xcvvccxvxcbv
CHIŃSKIE!!!

oczywiscie ze mozesz pomidorowa:) tylko mniej koncetratu dodaj jak chcesz moge dac Ci przepis na byraczkowa :) moja mala ma 8 miesiecy i wcina ja ze smakiem:) tylko uwazaj co dajesz zeby uczulenia nie bylo jak nie wyskoczy nic wciagu 2 godzin spokojnie mozesz dawac:)

Gość taka jedna mamuska
buraczka mam ugotowac osobno dlaczego ? a co do selera moja mala nie uczula - juz nie raz go jadla oczywiscie w malych ilosciach

bo buraczka musisz ugotowac w ubranku:) i dlatego zeby nie bylo brudu bo jak go obierzesz i razem to traci swoje witaminy i oczywiscie burak gotuje sie dluzej niz reszta wazyw i miesa:)

Gość taka jedna mamuska
a jesli chodzi o pora to ktora częsc ta jasna czy tą ciemna , bo nie wiem?

ja przewaznie daje pol na pol ale daje malo i kroje je na plasterki czyli robie taka rozgwiazde ale i tak jak to zmiksujesz to tego nie czuc:)