Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

graminis

Szpital Wojewódzki Tychy - PORÓD!!!

Polecane posty

Gość poporodzie
dziewczyny przed porodem! tak samo jak Wy szukałam odpowiedzi na wszystkie nurtujące mnie pytania odnośnie porodu w szpitalu w Tychach. Wertowałam stronki, na tym forum byłam nie raz. Miałam wielkie obawy jak to będzie. Byłam parę dni po terminie więc przyjęli mnie na salę- panie położne zawsze chętne do odpowiedzenia na wszystkie pytania i wątpliwości. Wiadomo, czasem miały gorszy dzień, ale złego słowa nie mogę na nie napisać. Na trakt porodowy wybrałam się rano, po skurczach nocnych. Pani położna, która odbierała mój poród była wspaniałą i ciepłą osobą- od razu mówiła mi po imieniu, instruowała jak ma przebiegać poród, żeby mi było jak najbardziej do przeżycia;) mogłam iść pod prysznic, spacerować itp. Po porodzie razem z mężem i maleństwem mogliśmy spędzić sami 2 godz. w specjalnym pokoju poporodowym. POLECAM TYCHY!! gdybym miała rodzić raz jeszcze bez wahania wybrałabym ten szpital. A personelowi dziękuję, za opiekę i za to, że miło wspominam swój poród;)))

Gość mydełko
i weźcie sobie mydło w płynie i trzymajcie koło umywalek na sali:) po pierwsze nia ma mydła w toaletach a po drugie przyda wam się na sali do umycia rąk po zmianie pieluszek:)

Gość skidi
Hm, przecież na sali jest mydło w dozownikach...

Gość mydło
no właśnie niestety nie zawsze:/ jest uzupełniane

Dziewczynki 27.08 urodziłam śliczną zdrową córeczkę :) poród w Tychach uważam za dobry, rodziłam z przemiłą Panią położną wszystko przebiegło pozytywnie :)

Gość AniaŻ7979
Napiszcie proszę co należy mieć ze sobą z dokumentów do porodu oprócz karty ciąży.

oprocz karty ciazy wymagali ode mnie tylko karty chip NFZ ze sie jest ubezpieczonym :) w moim przypadku bylo to zaswiadczenie z zus bo bylam na L4 a zaklad mi nie przedluzyl umowy wiec tylko karta ciazy i wazne ubezpieczenie :)

Gość AniaŻ7979
ok, to bardzo Ci dziękuje za info. 5 lat temu rodziłam, to musiałam mieć jeszcze jakieś wyniki z badań, ale nie pamiętam co to było..

ja mialam ze soba ostatnie wyniki z badan krwi i wyniki co mialam robiona grupe krwi i te antygeny czy jakos tak ale nie wymagali tego i wszystko co bylo potrzebne mialam zawarte w karcie ciazy :) no to zycze powodzenia :)

Gość grupaa
oryginał grupy krwi, antygeny hbs czy jakoś tak:)

Gość skidi
I odczyn Wassermanna. Z tym, że to wszystko najlepiej mieć wpisane w kartę ciąży.

Gość AniaŻ7979
o matko, to się tego zbiera , a brzmiało na początku tak pięknie :) nie mam oryginału grupy krwi, bo wzieli ode mnie przy pierwszym porodzie, wiec chyba problemu nie będą z tego robić, a chyba nie ma sensu robić tego badania jeszcze raz tylko dlatego że chcą mieć oryginał ;/

Gość skidi
Ja miałam kartę z krwiodawstwa, w zupełności wystarczyło.

a ja rodzilam rowny miesiac temu i nie wymagali ode mnie oryginalu grupy krwi to co bylo wypisane w karcie ciazy spokojnie im wystarczylo :)

Gość nicy 09
GRUPA KRWI POTRZEBNA JEST OBOWIĄZKOWO DO CIĘCIA CESARSKIEGO.

Gość skidi
Grupa krwi jest w ogóle potrzebna, dyskusja tyczyła oryginału jej określenia. Czy musi być oryginał czy też nie.

Gość nicy 09
z tego co się orientuję to powinien być oryginalny wynik grupy krwi

Gość nool
posiadanie orginału grupy krwi w razie komplikacji napewno znacznie ułatwia sprawę

Gość nicy 09
słyszałam że jeśli nie ma oryginału grupy krwi to anestezjolog może nie wykonać ciecia cesarskiego

dziewczyny gdzie mogę zrobić badanie słuchu córki?? w katowicach dopiero na styczeń się dostanę a jest czas do 3 miesiecy :((((

Cześć Dziewczyny, rodziłam przez cc w Tychach 1,5 roku temu, co do grupy krwi u mnie wystarczyła karta identyfikacyjna grupy krwi. A mam pytanie, nie wie któraś z Was, czy dr Krzystyniak pracuje wciąż tam w szpitalu?

Gość mamaanulki
pracuje dzięki niemu urodziłam , a słuch w Chorzowie . Ja rodziłam w tym roku w sierpniu i super szpital ! :)

ja też rodziłam w tym roku w sierpniu a dokładnie którego urodziłas?? bo ja 27 :) w chorzowie najszybszy termin dopiero na styczen a to trzeba ponoc zrobic do 3 miesiecy i znalazlam blizszy termin w tychach na nałkowskiej bo koniec listopada tylko muszę jechac ze skierowaniem zeby zapisac córcie :)

Gość mamaanulki
ja rodzilam 7 sierpnia :) wlasnie szukaom kolezanki z sali tez justyna byla hehe a nie ma jej nigdzie na necie :) a gdzie to na nalkowskiej tez bym wolala w kncu blizj mozesz podac linak i numer tel

Gość moze z innej beczki
dziewczyny czy moze znacie jakiegos dobrego dentyste w Tychach, bylam u wielu ale ciagle cos mi partaczyli z zebami i juz poprostu boje sie wyprobowywac natepnego w ciemno. Szczegolnie takiego co dobrze robi leczenie kanalowe albo koronki. Normalnie zeby mi sie sypia :( a dentysci robili tylko jeszcze wieksze szkody...

Gość skidi
Polecam Barwinka - leczymy się u niego całą rodziną od wieeeeeelu lat. Kilkunastu na pewno :)

ja słyszałam, że dobry dentysta jest na osiedlu Balbina nie wiem gdzie i jak się nazywa, ale już dużo osób mi go polecało, sama w ciązy miałam ogromne problemy z zębami :( musiałam usuwać i takie tam ale ja chodziłam przez nfz u siebie i też mam jednego zęba źle zrobionego a drugiego usuniętego a usuwałam w Tychach na Myśliwskiej na Żwakowie na przeciwko Kościoła, bardzo fajny lekarz..

Gość justynka1985listopad
witam w Tychach rodziłam dwie córki pierwsząw 2008 r. a druga 1.10.2012. Polecac bede zawsze, położne anioły a nie kobiety :) rodziłam szybko ale w strasznych bólach krzyzowych krzyczałam tak ze chyba mnie słyszeli na pobliskim osiedlu, poozna robiła wszystko co mogła zeby mi ulzyc. trzymala za reke, tlumaczyla jak oddychac pomagala przybrac dogodna pozycje zyby mniej bolalo wkońcu przyniosla gaz rozweselajacy :) do smiechu nie bylo ale w skuraqczach na 30 SEKUND BYLO MNIEJ BÓLU. TAK MNA POKIEROWALA ZE NAWET NIE MIALAM NACINANIA KROCZA BARDZO BARDZO DOBRA OPIEKA RÓWNIEŻ NA ODDZIALE POLOZNICZYM CALY CZAS KTOS ZAGLADA PYTAJĄ CZY TRZEBA JAKIES LEKI CZY WZIAŚĆ DZIECKO ZEBY ODPOCZAC. POLECAM I POZDRAWIAM PORODÓWKĘ W TYCHACH :)