mushellka 0 Napisano Luty 4, 2009 Witam bardzo serdecznie wszystkich, ktorzy trafili na ten topik.Szukalam na kafe podobnych tematycznie i ze smutkiem musialam stwierdzic, ze kazdy skonczyl sie przepychankami z wrednymi pomaranczkami. Dlatego od razu prosba: jesli i tutaj pojawia sie takowe - nie reagujcie, ich wypowiedzi mozna dac do usuniecia i po smieciach, tfu! klopocie. Chcialam topik, na ktorym mozna by porozmawiac z osobami mieszkajacymi w Niemczech, czy to na stale czy przejsciowo, bo mimo ze jestem tu juz kilka ladnych lat moje kontakty z Polakami ograniczaja sie glownie do rodziny. Jakis pech chyba, ale trafiam przewaznie na Polakow, ktorych wolalabym nie znac (jesli nie wrzucajacy KA co drugi wyraz to nieprzyznajacy sie do pochodzenia i lamanym niemieckim tlumaczacy, ze im wyrazen po polsku brakuje). Mam nadzieje, ze znajdzie sie nas troche z tej strony Odry i bedzie mozna normalnie popisac :) Kto wie - moze nawet poznac sie osobiscie?! :) Ja mieszkam w Kiel, a wy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość to duze miasto Napisano Luty 4, 2009 i jak ci sie tam mieszka? dlugo tu juz jestes i ile masz lat? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mushellka 0 Napisano Luty 4, 2009 Mieszka mi sie dobrze. Miasto nie jest moze b. duze pod wzgledem liczby mieszkancow ale ma spora powierzchnie, bo wchodzi w nie zatoka :) Dla mnie polaczenie niemalze idealne: miasto+morze 10min od domu. Mam 26 lat, przyjechalam tutaj na studia, ktore wlasnie sa na finiszu (po maturze musialam najpierw kursy jezykowe robic). I poki co wyglada na to, ze raczej zostane na stale w DE. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość emi********** Napisano Luty 4, 2009 witaj ja tez mieszkam w niemczech ...... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość emi********** Napisano Luty 4, 2009 mloze moge sie dolaczyc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość emi********** Napisano Luty 4, 2009 och jak fajnie ze sie odezwalas...... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość emi********** Napisano Luty 4, 2009 nieuciekaj .....tylko poczekaj juz lece sie zaczernic Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość emi****** Napisano Luty 4, 2009 jestem w nowej szacie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
emi**** 0 Napisano Luty 4, 2009 a teraz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
emi**** 0 Napisano Luty 4, 2009 a ja mieszkam w NRW Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
emi**** 0 Napisano Luty 4, 2009 okolice Düsseldorf moze kojarzysz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
emi**** 0 Napisano Luty 4, 2009 lece sie wypluskac bede pozniej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mushellka 0 Napisano Luty 4, 2009 Fajnie widziec, ze juz Ktos tu trafil :) Witajcie dziewczyny Jak to sie stalo, ze (akurat) Niemcy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Alka_HH 0 Napisano Luty 5, 2009 Witam Was kochane..chyba jednak jest tutaj przewaga kobiet:) Ja tez mieszkam w Niemczech:) Milo Was poznac i przysiasc na kawke:)) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nana c mieszkasz w HH Napisano Luty 5, 2009 ?? co tam robisz??!?!? ile masz lat? hh pozdrawia :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
no kurde 0 Napisano Luty 5, 2009 ja tez z hamburga:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość cayla Napisano Luty 6, 2009 Witam wszystkich serdecznie! Mam 26lat, mieszkam w BW, od ponad 5lat. Mam tu rodzinke, meza, dziecko, sporo znajomych ( w tym wielu Polakow) Tak jak i zalozycielka topicu, w kregu Polakow jest sporo - pseudoniemcow, ktorzy juz zapomnieli j.polski, a nie nauczyli sie jeszcze j.niem., hahahaha Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Alka_HH 0 Napisano Luty 6, 2009 Dziekuje za pozdrowienia:)) co porabiacie w Hamburgu?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Alka_HH 0 Napisano Luty 6, 2009 a co do znajomych..zero sztuk tutaj..mieszkam w HH od dwoch miesiecy..:))na razie probuje sie przyzwyczaic do umiarkowanego klimatu..Bawaria o tej porze roku jest zasniezona:)) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Alka_HH 0 Napisano Luty 6, 2009 :) a w tych dolnosaksonskich stepach to juz klimat imprezowo-weekendowy:))?? bo u mnie kaszana...wino,laptop..takie tam..ciezkie zycie poczatkowej hamburgerki:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kasia_r_22 0 Napisano Luty 6, 2009 Witam...mozna sie przylaczyc??? :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Alka_HH 0 Napisano Luty 6, 2009 Jasne,dolaczaj! Wlasnie omawiamy tematy budowlane..:))) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Alka_HH 0 Napisano Luty 6, 2009 a skad klikasz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cayla 0 Napisano Luty 6, 2009 Witam Ja za to dzis przerabiam infekcje jelitowo-zoladkowa u mojego 1,5 rocznego synka Mam na dzieje, ze szybko mu przejdzie. Wiec o weekendowej imprezce, tez raczej moge pomarzyc Pozdrawiam Was :) Wszystkie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Alka_HH 0 Napisano Luty 6, 2009 Nana, a parapetowa juz byla?:)) Swoja droga super, zazdroszcze wlasnego domu:) Moze i mnie bedzie kiedys dane...ale nie na hamburskiej ziemi..jednak ten klimat..umiarkowany..:)) wole raczej konkrety:) Ale do wspolnej lampki wina zapraszam Was dziewczyny:) Moze dzieki temu te straszne chorobska opuszcza nasze zywe komorki:)) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cayla 0 Napisano Luty 6, 2009 No to na zdrowko :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
no kurde 0 Napisano Luty 6, 2009 ja studiuje i pracuje :) i tez lubie winko przy laptopie;) to Ala \"swieżynka\" z Ciebie;) a skad z Polski? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Alka_HH 0 Napisano Luty 6, 2009 No mowie Ci ...kurrde swieze miecho:)) Ja jestem ze Slaska..tako dziolcha ze mnie:)) niestety gwara w moim przypadku zanika..chociaz po % lepiej:)) A wy skad jestescie dziewczyny? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
no kurde 0 Napisano Luty 6, 2009 ja jestem z okolic zielonej gory a co porabiasz tutaj? gdzie mieszkasz w hh? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Alka_HH 0 Napisano Luty 6, 2009 Ej no kurde..ales dowalila kolezance na forum z Hamburga..:)) cytuje "zapomnij,ze ktos Ci mieszkanie wynajmie.....Z TWOIMI DOCHODAMI:))"hehe...a pozniej jeszcze jak zlagodnialas..cytuje:"nie mowie tego zlosliwie"...Jeeezu..ale z Ciebie MILA osobka:))))...P:S: nie mowie tego zlosliwie:))))))))))))))))))))))))) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach