Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a pozniej............

male jest piekne? kto wymyslil ta glupia teze?

Polecane posty

Gość a pozniej............

Gość tylkokonkret
mali.

Jest głupia, ale najgłupsza jaką znam to "kochanego ciała nigdy nie za wiele" hehe

Gość te niskie karly a ktoz by inny

male jest piekne? kto wymyslil ta glupia teze? oczywiscie ze piekne :) ze przytocze przykłady : 1/datki na tace 2/podatki 3/mandaty :P

\"niskie karły\" - masło maślane:O

I jedno i drugie wymyslil ten, komu to z jakichs wzgledow pasowalo zapewne. Mnie za to zastanawia, czemu ludzie wierza w takie porzekadla. [Np. chce do niego wrocic, ale przeciez 'nie wchodzi sie dwa razy...'] - tak jakby jakies powiedzonko mialo monopol na prawde ;)

brat, mnie sie wydaje, ze ani datki na tace, anie madnaty nie bywaja piekne :P

Gość z tym niewchodzeniem
dwa razy do tej samej rzewki to chodzi o cos zupelnie innego tylko ludzie bezmyslnie powtarzają to powiedzenie nie zastanawiając sie o co w nim chodzi. (odsyłam do Heraklita).:p

Oj wiem, nie o tym tu mowie teraz, co to znaczy, tylko o tym, ze ludzie tak 'wierza' przyslowiom, niezaleznie od tego, czy je rozumieja dobrze, czy nie.

te verde my tutaj oceniay czy małe czy duze jest piekne ? wiec na zdrowy rozum moje przykłady sa jak najbardziej na miejscu wole małe niz wielkie mandaty :P

Gość utjujuj
och, ten ktoś musiał widzieć na przykład: - drobne kwiatki, - zgrabne stopy, - szczaniaczka, - pisklę, - filigranową kobietę, - elegancką biżuterię, - kroplę rosy na liściu - sprężyste, zgrabne piersi... wymieniać dalej?

nie oceniamy, teza zostala postawiona juz, teraz tylko zastanawiamy sie kto taka glupote wymyslil, tudziez czy da sie wejsc do rzeki dwa razy :P Male mandaty stanowczo sa lepsze, ale wszystkie sa brzydkie jak delirium. [Teoretyzuje, bo w zyciu mandatu nie dostalam ;)]

Gość siemka ziomki
"Wszystko płynie" ("Panta rhei") Nauczał, że wszystko jest w wiecznym ruchu - zmienia się, porusza, przeobraża, staje się. Istnienie jest przechodzeniem z jednego przeciwieństwa w drugie, wszystko staje się poprzez syntezę. Bóg jest dla niego jednością przeciwieństw. Uważał, że ogień jest podstawowym elementem (zasadą), a wszystko, co istnieje jest przekształceniem ognia. Twierdził, że wszechświat, tak jak człowiek, rządzi się rozumem. "Na tych, którzy wstępują do tej samej rzeki, napływają coraz to nowe wody" (Diels-Kranz,22 B 12; B.Kupis) "Do tej samej rzeki (...) nie można wejść dwa razy i nie można dwa razy dotknąć tej samej zniszczalnej substancji w tym samym stanie, gdyż wskutek gwałtowności i szybkości jej przemiany rozprasza sie znowu sie łączy, zbliża sie i oddala." (Diels-Kranz,22 B 91; K.Leśniak) "Do tej samej rzeki wstępujemy i nie wstępujemy, jesteśmy i nie jesteśmy" (Diels-Kranz,22 B 49a; B.Kupis)

wlasnie bracie niedźwiedziu! Myślę, że dając na tacę nieelegancko "jest się pokazyawć ", że mnie stać, trzeba być skromnym jak uczy kościół. Ja zawsze zamiast epatować bogactwem i wertować portfel w świątyni , wykonuję jakiś skromny, ale wiele znaczący gest....

zalozcie sobie osobny topik o tych rzekach, tu wysocy narzekaja na 'male jest piekne' :P:P

jak ja byłbym wysoki to bym nawet na tacę dawał. Wysokie laski...mniam !

Gość noo
no jak to kto? ten kto miał małego, przecież to proste, na pewno facet!

te verde Ja tez wole wysokie I panow wzrostu Brata Niedzwiedzia te verde ... a skad ty wiesz ile ja mam cm nad ziemia ? :P ze mnie wolisz :D ? ;)