Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZINNEJBECZUŁKI

w jakim celu kupuje sie takie lalki????

Polecane posty

Gość WRRRRRRRRRR
DOKŁADNIE TAK WYGLADAJĄ I DLATEGO SIE BOJE!!! JAK MARTWE DZIECIĄTKO TYLKO WYPCHANE MASAKRA!!!

lalki dla wariate...równie dobrze mozna wozic w wózku kota. dlaczego ma to byc zabronione? nawet jesli dorosli ludzie chca sie bawic lalkami to dlaczego im tego zabronic to ich hobby i tyle. znam doroslych facetów ktorzy sie bawia klockami lego a raczej buduja z nich takie cuda ze dech zapiera, albo kleja modele samochodzików , znam ludzi ktozy ukladaja namietnie puzzle z wielka iloscia elementów. dlaczego nie lelki? nie robia nikomu krzywdy!

Gość mialam to samo żadne pieluchy
tutaj jest link do dysykusji i tam kobiety pisza po co im te lalki http://www.poronienie.pl/forum/topic.php?id=3656 nie moge w necie nawet znależć tego tytulu. Cos mi sie kojazy real dols ale musze jeszcze sprawdzic

Gość krakuskaaaaaa
ja jednak uwazam i będę uważać, ze to są lalki dla ludzi z problemami emocjonalno- psychicznymi znam kobiety po poronieniach, które przyjęły to z rozpaczą i przykrością, ale godnością- niektórym pomogła modlitwa, innym działalność charytatywna na rzecz innych dzieci, jeszcze innym nowa pasja, praca zawodowa to NIE JEST normalne.

mamani tak tyl;ko ze wiekszosc tych alalek wcale nie trafia do kolekcjonerow a do kobiet ktore nigdy nie zaszly w ciąże albo poronily itd i w ten sposob chcą sobie wynagrodzic strate dziecka, to nie jest normalne to raczejj depresje i inne choroby psychiczne. gDYBYS CHOCIAZ JEDEN ODCINEK TEGO SERIALU OGLADALA TO BYS WIEDZIALA ZE TE KOBIETY ZDROWE NIE SA.

Gość ZINNEJBECZUŁKI
przepraszam może kogoś urażę ale chyba nie jest to zdrowy sposob na poradzenie sobie z poronieniem :(

sorki ale sie wybilam z tematu wląsnie na tvn mowia o mamie 8 raczków, ktoa wczesniej urodzilą 6 raczki... boze drogi biedna kobieta!!

Gość krakuskaaaaaa
kiedyś nie było takich lalek, nawet przez myśl ludziom cos takiego by nie przeszło- kobiety miały dużo zajęć, otoczone rodziną, dochodziły do siebie i starały się o nowe dzieciątko mysle, ze te lalki to kolejna choroba naszych czasów- coraz więcej wariatów, pedofili, zboczencow, załaman psychicznych, depresji- więc i popyt na tego typu "zabawki" dla dorosłych wg mnie nie prowadzi to do niczego dobrego jak ktoś ma problem, niech lepiej poświęci się innym dzieciom, które tego potrzebują faktycznie,a nie przewija plastikową kuklę to jest pożywka dla pedofilów również, przynosząca dochody- stąd produkcja coraz wieksza, na masową skalę

Gość kamasutra2
jakis diabel tasmanski

jest samotna mieskza z rodzicami i nie ma pracy i ma 14 dzieci... ale "z pomoca spleczna w stanach zjednoczonych nie zginie"... jestem w szoku!!! sory ze popsulam wam temat ...

ale są bogaci rodzice co poprostu kupują dziecku taką zabawke i takie jest wydaje mi sie ich przeznaczenie. Gdyby było mnie stac to taką ładniejszą moze tez bym kupiła. Ale nie tą od tego kolesia z topicu bo tamte to potworki:) ale są inne o wiele ładniejsze. I gdybym miala kase albo gdy bede miala kase to kto wie:) Moze córka taką bedzie chciała:)

ok wracajac do tematu to niektore mamy kiedy straca dziecko maja coś co im sie kojarzy z tym dziekciem- misia, spioszki kocyk zdjecie z usg i do tego placza po nocach... moze ta lalka nie ma zastapic dziecka tylko pozwolic sie wyplakac... nie wiem czy rozumiecie o co mi chodzi.

Gość dinek oszust
Hej do zorientowanych, macie link do tematu allegry o przekręcie dinka sprzedawcy lalek i ciuchów? Zgubiłam a chcę koleżance wysłać

Gość MarchewkowePole
dla mnie to wypchane dzieciatka i tyle nie powinno sie tego puszczac na rynek;/ ale coz to tylko moje zdanie

Gość kamasutra2
to trochę chore :O jak dla dziecka to ok ale dla dorosłej kobiety???? no ludzie...

Gość krakuskaaaaaa
Zdjęcia, do ktorych linki wkleiła wuchowa, nie bardzo oddają, czym dokładnie są reborny. Zajrzyjcie może tutaj: http://www.reborn-baby.com/gallery.html I przyjrzyjcie się przede wszystkim Baby Sonii i Baby Michelle. Nie mam czasu teraz szukać, ale są reborny wyglądające jeszcze bardziej naturalistycznie. Nazywanie tego produktu lalką wydaje mi się być nadużyciem: lalka jest symbolem, odwzorowaniem czegoś, nawet cycki Barbie, z całym szacunkiem, nie wyglądają jak prawdziwe cycki. Tu mamy do czynienia z doskonałą imitacją niemowlęcia. Gdy zaczynam się zastanawiać, jakie potrzeby psychiczne ma zaspokajać posiadanie takiej lalki, nie jestem w stanie wśród nich umieścić potrzeby prawidłowego przejścia żałoby po moim własnym, żywym niemowlęciu. Generalnie uważam, że granica przyzwoitości, która, o paradoksie, została zachowana przy okazji lalek z sex-shopu - to, że te lalki są, nazwijmy to, umownymi kobietami - tutaj zostaje zdecydowanie przekroczona popieram!

Gość MarchewkowePole
no ja Cie i moze rozumiem ale dla mnie to psychiczne troche to bardziej pograza matke w utracie niz pomaga sie wyplakac nie wiem talk mysle

Gość krakuskaaaaaa
MaMani, dziwne rzeczy piszesz:o do utraty dziecka trzeba podejśc z godnością, zwlaszcza dziecka nienarodzonego. a jak umrze Ci rodzic? to bedziesz kupowac kukłę go imitującą? no ludzie:o wg mnie to brak wiary, brak szerszej perspektywy i pojmowania tego, co wieczne i co jest sensem ludzkiego życia. stąd te wypaczenia, dewiacje bo to jest dewiacja!

ja uwazam ze taka lalka jest dla dziewczynki baaardzo fajna sprawą. szczegolnie dla starszych dziewczynek 7 lat i w gore bo jest jak prawdziwe dziecko. lalkki dla dzieci tez sa coraz bardziej realistyczne placza smieja sie kopia gaworza maja goraczke wychodza im zabki... idziemy z duchem czasu... mnie tam te lalki nie szokują. dla mnie sa ladne i podziwiam ludzi ktozy potrafia zrobic cos takiego to naprawde artysci.

ale to jest dla dzieci!!!!! rozumiesz?? zabawka! Nie każdy od razu jak na to patrzy myśli sobie o patologii. Mnie do głowy nie przyszło zeby mozna było w jakiś zboczony sposob je wykorzystac. No zabawka eksluzywna i tyle.

marchewkowe nie wiem moze masz racje... nigdy nie przeszłam przez takie koszmarne doswiadczenie jak strata dziecka i mam nadzieje ze nie przejde ale w rodzinie sie to zdarzylo i np mamy fotografowaly zmarle dzieci bo chcialy pamietac chcialy pokazac innym dzieciom... dla kogos moze byc to chore- fotka martwego niemowlaczka albo trumienki... a im pomagalo. mysle ze kazdy sposób jest dobry jesli pomaga.

Gość krakuskaaaaaa
MaMani- po co małej dziewczynce mały człowiek? po co małej dziewczynce lalka, która doskonale imituje dziecko? małej dziewczynce wystarczy po prostu LALKA- najlepiej z włosami, duzymi oczami, niekoniecznie naturalistyczna,niekoniecznie idealna! bo dziecku wystarczy ZABAWKA a to są mali LUDZIE, tylko niezywi- nie powiesz mi, ze kilkuletniej dziewczyne do szczescia potrzebna jest "lalka" z zylkami na skorze, z porami na twarzy itd. to są lalki dla dewiantów zrozum to, kobieto

jest link o rebornach to niby piekne dziela sztuki tylko u nas przyjmowane jako zlo http://wiadomosci.o2.pl/?s=512&t=9433

kazdą rzecz można używać w sposób który jest dewiacją. Nie tylko takie lalki. One są fajną zabawką dla dzieciaków.

Gość MarchewkowePole
nie powiem pewnie sama jako dziecko bym chciala taka lalke ale jako osoba starsza moim zdniem sa troche feeeee , sa ladne lalki ale niektore to postrach

Gość krakuskaaaaaa
madooona- to nie jest dla dzieci! mieszkam w UK i tutaj jest jasny zamysł powstawania takich "lalek" przeciez w linku powyzej tez macie to wyjasnione! w tym artykule

krakuska (apropo tez jestem krakuską :D) jasne ze wystarczy zwykla lalka tylko powiedz mi jak dasz wybor dziewczynce czy chce szmacianke czy baby anabel ktorej wychodza zabki i ma goraczke i wygladem bardziej przypomina noworodka to kogo wybierze? dziewczynki chca byc malymi mamami a to znaczy ze chce miec lalki- dzieci a im te ich "dzieci" bardziej są podobne do tych prawdziwych tym lepiej.

Gość mruciooolka
paskudne są!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!