Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZINNEJBECZUŁKI

w jakim celu kupuje sie takie lalki????

Polecane posty

krakusko mnie ten link nie obchodzi. Ja uwazam te lalki za ekskluzywną zabawke. Dla małej dziewczynki. Jak byłam mała też chciałam miec lale jak dzidziusia. Bo dziewczynki sie uwielbiają w mame bawić. A taka lala jest jak dzidzius prawdziwy. Zrozum nie wszyscy mają kosmate myśli zeby sie doszukiwac w lalce jakis dziwnych zboczen!!!!

Gość krakuskaaaaaa
MaMani- no nie wiem, ja mam inne doswiadczenia z tym związane czytałam artykuły na temat rebornów na zagranicznych stronach i te lalki nie sa tworzone z przeznaczeniem dla dzieci ba, mało który rodzic kupilby lalke dziecku za tyle kasy, jak moze kupic podobną, tylko normalną bez cudów, za polowę tej kwoty to są lalki dla chorych ludzi- takie są fakty wg mnie to jest żerowanie na cudzych nieszczęsciach, plus popieranie dewiacji i zboczenstw jak mówilam- kolejna choroba naszych czasów

Gość taksobiemysleimysle
mnie najbardzoej przeraza ze one wygladają jak zywe a są martwe moze daleko ide w interpretacji ale jesli komus przyjdzie do głowy sprawdzic jak to jest "wypchac zywe dziecko" i je w tym celu zabije robiac sobie reborna...

boze to juz jest naprawde myslenie "gdyby babcia miala wasy"... to tak jak kiedys byla wielka dyskusja o barbie bo przez barbie dziewczyny są anorektyczkami... kolejna lalka i kolejna dyskusja...

to nie są fakty tylko twoje domysły. A artykul z linku jest pisany przez faceta, dla ktorego odlew brzucha tez jest zczyms chorym. Jak ja bede miala pieniądze gdy moja córka podrosnie, to kupie jej taką lale, bo wg mnie jest to lalka dla dzieciaków. Wokół barbie tez było wiele szumu, ze spaczone wyobrazenie kobiety itp. I co???? prawie kazda dziewczynka ma barbie.

Gość krakuskaaaaaa
madooona- zrozum, to NIE SĄ LALKI lalki to są lalki, w sklepach z zabawkami to są IMITACJE ŻYWYCH DZIECI lalka nie ma widocznych naczyn krwionosnych, nie ma narzadów płciowych (!!!) itd. zwróc uwage: na reborny nikt nie mowi "dolls" reborn oznacza odrodzony czyli zmarłe dziecko, które dla zrozpaczonej, chorej kobiety odradza sie w postaci tego czegoś

a barbie to dolls???? nie to barbie!!!!! Czy ty masz dziecko?? oglądasz zcasami zabawki??? jakie teraz są wózki dla lalek, jakie modele samochodów. I co??? to tez dewiacja? Idąc twoim tokiem myslenia kazda lalka jest be bo przypomina człowieka. Ta tylko jest dokładniej zrobiona,

Gość krakuskaaaaaa
http://www.poronienie.pl/forum/topic.php?id=3656 to o ten link mi chodziło, madooona macie ciasne myslenie- spojrzcie na sprawę szerzej moze dlatego mi łatwiej to pojąc, ze mieszkam za granicą, gdzie zamysł tej "lalki" jest oczywisty

Gość taksobiemysleimysle
no wlasnie barbie przyczynila sie do stworzenia pewnego wzorca i teraz mamy tego efekty poczekajcie az dorosną wam corki i zaczną wymiotowac kazdy posilek aby nie przytyc albo jesc beda tylko listki sałaty podobnie jak robi to corka mojej przyjaciolki

to ty nie patrzysz szerzej dopatrując sie tylko dewiacji i zboczen. Nawet na allegro jest to w dziale dla dzieci, zabawki, lalki. Jak by bylo tak jak mówisz to by sie kupowało je w nie wiem.... dziwne... tylko dla dorosłych.... kolekcjonerstwo... a jaest w dziale lalki!!!!!!!

madonna :) ja tez jak bede miala kase to taka mani kupie i jeszcze wozeczek miniaturke quny buzz widzialam na allegro :P a co mna kieruje? chce zeby moje dziecko mialo fajne zabawki :P a co powiecie o grze sims? to jest dopiero zboczenie kazac sie za przeproszeniem "pieprzyc" 2 laleczkom zeby im sie dziecko urodzilo...

Gość taksobiemysleimysle
madooonna no przeciez nikt LALKI nie bedzie sprzedawał dla zboków :D to juz byłby szczyt debilizmu wystawiac ja w innych aukcjach niz dla dzieci

tak sobie mysle ja jestem z pokolenia barbie. nie przypominam sobie zebym wymiotowala a salata smaczna jest :P rozum to podstawa.

Gość krakuskaaaaaa
nie zamierzam się z nikim kłocić- dla mnie to obrzydliwa idea, nieludzka- imitować piękno zywego człowieka może też zaczną probowac imitowac cudzą duszę, mózg, świat mysli i wyobrazni? wykorzystanie wyglądu dziecięcego do niecnych celów, i tyle a te lalki głównie kupują pedofile i inni dewianci, wcale nie rodzice dzieciom.

no jasne ze tak. Jak nie było rebornów to nawiedzone kobiety baby annabell nosily albo inne takie. Każdą zabawke sie doskonali. Tak samo lalki.

Gość przerazaja mnie te lalki
jak z horroru :O

Gość mialam to samo żadne pieluchy
madonna a nie razi cie jak ludzie w aukcjach opisują ze mamą dzidziusia jest artystka taka i taka, ze waga ur dzidziusia to tyle i tyle ze zostala ur dnia takiego i takiego. Ze ma prawdziwe wlosy i rzesy, ze nazywana jest kochanym niemowlaczkiem. Boze przeciez o lalkach dla dzieci nie pisze sie ze zostaly urodzene w tym i w tym dniu tylko piszą producent i firma.

"mama dzidziusia jest artystką" toz to przenosnia!!~!!

jejku dziewczyny!!!!!! Bo to jest reklama, ma podkreślić realistycznosć tych lal!!!!!!!!!!!

Gość krakuskaaaaaa
MaMani, to, że Ty kupujesz swoim dzieciom simsy i wychowujesz je na grach komputerowych i pseudolalkach, nie znaczy, ze kazdy rodzic tak robi sa też piękne ksiazki, bajki, pluszowe zwierzątka, klocki itd. ale do takiego wychowywania dzieci trzeba dojrzeć, a ciezko o to, siedząc przed komputerem wiekszosc dnia- wtedy łatwiej dziecku wlaczyc TV lub komputer, zamiast wymyslec mu zabawę edukacyjną nie chciałam byc zlosliwa, ale takie są realia.

nie no ja śnie chyba ze wy właśnie takiem metafory nie rozumiecie.

krakuska moje dzieci sa malenkie nie maja pojecia o istnieniu simsow a ksiazki im czytam- nawet musze przyznac ze czytam im moje z dziecinstwa bo te ktore wychodza teraz sa zalosne.. cliford poszedl na spacer i spotkal cleo i jej powiedzial czesc i koniec ksiazki... bardzo madre pouczajace i warte swojej ceny :-/ ale wsrod nastolatkow 90% gralo choc raz w simsy. nie w domu to u znajomych albo na informatyce. takie realia... 13 latkowi nie zamydlisz oczu lokomotywa tuwima.

Gość mialam to samo żadne pieluchy
kilka ochydnych opisow Prześliczna Bobasek ROMY wzrost 54 cm. waga 2450 . Jest małym śpiącym bobaskiem, który czeka na mamę aby go przytuliła , ma prawdziwe włoski. i czeka na Ciebie !!!!!!!!!!!! Audrey urodziła się 20 października 2008 roku Waży ona ok. 2,30 kg Mierzy 54 centymetry pojawiła się na świecie dzięki swojej pierwszej mamusi - artystce, która przez wiele dni wykonywała ręcznie proces reborn, dbając o każdy najdrobniejszy szczegół wyglądu maleństwa, tak by Daisy mogła wyglądać jak prawdziwe niemowlę. audrey przybędzie do nowego domu wraz z cudownym komplecikiem, w skład którego wchodzą: - 3-czesciowy nowy z metkamikomplecik z USA firmy Vitamins - puszysta bluza z postacią miśka i napisem Hug Me - puszyste spodenki - czapeczka z pyszczkiem miśka - nowa, cudna sukienusia Monsoon wykonana z jedwabiu - ręcznie ozdabiana biała opaska na główkę - buciczki GEORGE - bransoletka na rączkę z zawieszką - pieluszka

a apropo pluszaków... to dopiero idac waszy,m tokiem jest okropne... zabite wypchane zwierzaki fujjj

Gość krakuskaaaaaa
ja nie miałam Barbie, a też jestem z tego pokolenia- o przepraszam, dostalam od ciotki, ale w ogole mnie takie lalki nie interesowały, bo rodzice oferowali mi duzo lepsze rozrywki: bawiłam sie z siostrami w dwór, w przyjęcia, miałysmy całą kolekcję małych ludzików i zwierzatek, którym wymyslalysmy rozne fabuły, a przede wszystkim czytałam masę książek, rysowałam itd. ale tutaj trzeba trochę WYSIŁKU wlozyc w wychowywanie dzieci czego Ty najwyrazniej nie robisz, a szkoda.

a moze krakusko ty masz jakies niecne zamiary i kosmate myśli ze tobie te lalki z jednym sie kojarzą.........

Gość taksobiemysleimysle
wiec moze jeszcze raz na spokojnie czy tylko dla mnie to jakby wypchane zwłoki małego dziecka? i dokladnie te dane, dzien urodzin, waga te cale realistyczne cechy... nie chcialabym by moje dziecko bawilo się rebornem i nie wiem, intuicja mi zwyczajnie mowi, że coś tu nie gra , one w zblizeniach sa oblesnie , widzieliscie zwłoki po smierci? ich skora jest bardzo podobna, skora niemowlaka jest inna nie wiem moze to tylko skrzywienie zawodowe