Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZINNEJBECZUŁKI

w jakim celu kupuje sie takie lalki????

Polecane posty

Gość mialam to samo żadne pieluchy
nie powli wy nie zrozumcie mnie zle - chodzi o to ze to zalezy kto w jakim celu tego reborna kupuje . Jesli chcesz go kupic jako lale dla corki to ok ale jesli kupujesz ja po to by byla twoją corką to , to juz jest chore rozumiecie?

krakuska zabawa w barbie tez rozwija. ja mialam wiele lalek i budowalam im domki robilam umywalke z miseczki lózko ze starych szmatek nawet szylam im ciuszki ze skarpetek buhaha :) uwazasz ze to rozwija mniej niz male kludziki albo zabawa w dwór?

Gość krakuskaaaaaa
dobra, nie będe z Wami dyskutowac, bo nie warto mam trochę szersze myslenie i inaczej percypuję rzeczywistosc, a takze inaczej pojmuję zabawki dla dzieci i wartosciowe wychowanie dzięki Bogu, ze nie tylko ja 🖐️

mialam to samo rozumiem i sie zgadzam w 100 procentach

no inaczej postrzegasz zabawki.......... w bardzo dziwny sposób.....az sie boje....

Gość krakuskaaaaaa
madooona, nie obrazaj mnie i stosuj chwytów ponizej pasa,jestem pedagogiem rownież wyraziłam swoje zdanie i tyle.

krakuska a ty mnie obraziląs na poprzedniej stronie zarzucajac mi plytkie wychowanie moich dzieci...

no a ty za to nie obrazasz tu nikogo..... marnym jestes pedagogiem skoro coś takiego jak inny pogląd dla ciebie nie istnieje. A juz gadanie do kogos ze jest słabą matką i napewno nie zajmuje sie dzieckiem jak trzeba to nie chwyt ponizej pasa.... no napewno...

Gość taksobiemysleimysle
przeciez nie będziemy sie kłocic o lalki to ciekawa rozmowa i pokazuje jak roznie mozna podchodzic do pewnych spraw dla mnie, byc moze jestem zaściankowa ;), te lalki to przegięcie nawet jako wizja artystyczna bo mogą sluzyc czemus co bedzie promowało choroby nie tylko umyslowe na tle erotycznym ale tez wlasnie sprawy zwiazane z traumą po poronieniach

jak dla mnie te lalki wygladaja odrazajaco... duzo sie w swoim zyciu zwlok naogladalam i te lalki przypominaja bardzo realistycznie ale zwloki niemowlecia wlasnie...

Gość krakuskaaaaaa
nie to było moja intencją- jestem impulsywna, przepraszam mieszkam w kraju, gdzie zboczenstw pełno naokoło, a o tych lalkach się nasłuchałam i naczytalam ludzie popełniają aborcje, a potem kupują takie lalki aby zrekompensować sobie wyrzuty sumienia szkoda, ze nikt nie przygarnie prawdziwych dzieci, tylko szaleje za plastikiem a co do zabawek, wolę jednak dzieciom podsuwać inne, niz takie "zywe trupy". są rozne piękne lalki, ale przeznaczone dla dzieci zrozumcie, ze juz sama intencja tych rebornów- gdy się ją zna- odrzuca.

Gość taksobiemysleimysle
lionne dokladnie tak samo naogladałam się zwłok i popieram o tym pisalam krakuskaaaaaa

Gość taksobiemysleimysle
tez się zgadzam tyle ze nie obawiam sie o zboczenia erotyczne a zwyczajnie psychiczne dziwne reakcje na zabawe niby to realnym dzieckiem

krakuska najwiekszy problem w tych lalkach to fakt ze ludzie je kupują po to by imitowaly im potomstwo. Po to by np latwiej bylo pogodzic sie im ze strata. Kupuja tez kobiety ktore dzieci miec nie moga. co innego jak kupujesz jako zabawke a co innego jak ja wzisz w wozku, traktujesz jak niemowle, kupujesz ciuchy i widzisz w niej swoje dziecko. A byl o tym program w tv wlasnie tak kobiety robią. Byc moze lalki mialy inne przeznaczenie ale ze wzgledu na realistyczny wygląd zostaly wykorzystywane do zupelnie innych celow .

krakusko ale ja nie neguje ze jesli te lalki maja sluzyc zboczencą itd to są "zle"... tylko kurcze kazda rzecz moze sluzyc zboczencą... patrzcie na gazetki z fotkami dzieci... kiedys ukazal sie kalendarz z nowonarodzonymi nagimi dziecmi... dla normlanych ludzi sztuka piekno ... dla zboczenców cos co mozna wykorzystac w tylko im znany sposób... tak jest ze wszytskim. jesli ludzie maja odchyly od normy to kazda rzecza moga sie posluzyc do swoich celów.

wiesz co juz kilkanascie razy podkreslasz ze jestes zza granicy. Nie wiem, wrazenie ma to zrobić??? jak by nie było rebornów to naweidzone kobiety by nosiły zwykłe lalki. Co do realizmu....fontanna neptuna tez be??? bo siurek taki realny???

Mamani, madonna, czy te lalki tez sa tworzone by dzieci sie nimi bawily ? http://www.brightcreations.us/ W artykule jest jasno napisane ze kupuja je kobiety ktore starcily dziecko. Dla mnie takie lalki nie sa zabawkami. Gra Simsy to nie jest gra dla dzieci, wiec nic dziwnego ze dwie" lalki" moga sie kotlowac w wannie by iec dziecko. Nigdy bym nie kupila takiej lalki, nawet juz wielkosci normalnego nowordka mojej corce.

jak można nie rozumiec tego, ze każdą rzecz można wykorzystac w sposób zły. Nawet odnosząc zdjecia do wywołania na których jest twoje dziecko nie masz pewnosci czy osoba je wywołująca nie majstruje sobie w gaciach na widok dziecka. JAk ktos ma nierówno pod kopułką to ma i reborny nic do tego nie mają.

te lalki są dla dzieci. Ale bywa ze osoby dorosle tez je kupują w innych celach!!! Ale jak by ich nie było kupowałyby inne lale nie rozumiecie tego???!!!!???!!!!!!!! To co, wszystkie lalki dzidziusie są złe???!!!????

surfitka lalki nie sa dla dzieci bo w art. tak napisano... lalki sa dla dzieci a to ze dorosli je wykorzystują do swoich celów to juz wina tych doroslych czy ja dobrze zrozumialam ze bys nie kupila dizecku lalki wielkosci noworodka? a to dlaczego? co w tym zlęgo?

Gość ciekawskadziewucha
a ja bym kupiła taka laleczke dla swojego dziecka bo nie róznia sie niczym od zykłych pozatym ze sa ładniejsze

a jak w artykule napiszą ze jutro laski z kaffe leca na marsa to co, od rana w kombinezonie bedziecie stały pod drzwiami????

ninka podrosnie i powie "mamusi chce na mikolaja dostac baby born prosze prosze" a ty na to "nie ninka bo w art na o2 napisano ze to lalki dla pedofili? co wtedy odpowiesz dziecku? ze dlaczego jej nie kupisz lalki dzidziusia?

no właśnie!!!!!! niczym sie nie różnią poza tym ze są ładniejsze!!!!!!! a co powiecie o lalkach ktore siusiają piją, płaczą... tez jakies ukryte dewiacje sie za nimi czają???

lalka baby born.... taka popularna.... pije z buteleczki, sika do nocnika, ma pampersy, kocyk, nosidełko, leżaczek.. i co też zakazac je robić??i tez wielkością są takie jak niemowle, mają smoczek, tylko kosztują o wiele mniej i przez to są mniej dokładnie wykonane

pozatym... dawniej dawniej dziewczynki bogate dziewczynki bawily sie lalkami z porcelany i to byly istne cuda- jak na tamte czasy doklądnie odwzorowanie czlowieka jego stroju fryzury itd... nikt sie nie oburzal chyba a przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo. za kilkanascie lat lalki reborn beda pląkac sikac i robic kupke bo technika pojdzie do przodu... tak ze wszystkim... kiedys byly wojny ze komputer to wielkie zlo bo zastapi ludzki mozg...

Kupie jej lalke dzidziusia, ale nie reborna. I widze ze najlepsza obrona jest atak :o Nie chodzi o to, ze w artykule napisali, ale o to, ze naprawde laski ( z reszta na forum poronienie, dziewczyna napisala to samo) kupuja lalki plodow po pronieniu w celu "zapomnienia", "usmierzenia" bolu. I nie chodzi tu o cene, w USA nowego reborna na ebayu mozna dostac w cenie fajnej lalki - zabawki. Po prostu nie podobaja mi sie te lalki. I nie sadze, ze nalezy zakazac je robic. Skoro jest na nie popyt znaczy ze sa potrzebne, ale czy na pewno dziecku do zabawy ??? Recznie malowana lalka, ktora ma wszystkie szczegoly anatomiczne. Nie sadze.

tak ale beby born nie ma ludzkich wlosow i rzęs:(

Gość hfdshgf
Wygladaja jak trupy dzieci na serio, tak to odbieram masakra troche.hgfd