Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

madziaaalena_19

małowodzie prosze odpowiedzcie mi!

Polecane posty

jestem w 37 t.c i nie mam praktycznie wod plodowyc afi wynos 2 mimo tego lekarze wypisali mnie ze szpitala twierdzac ze dalsze nawadnianie mnie nie ma sensu gdyz przez tydzien czasu dostawałam 3 litry kroplowek i stwierdzili rowniez ze amniopukcja tez nie jest juz potrzebna gdyz w kazdej chwili moge poczuc skurcze i urodzic. ja mimo tego bardzo sie boje nie wiem co robic bo wiele osob powiedzialo mi ze dziecko moze sie udusic bez wod! czy ktos moze mi cos poradzic mial ktos podobna sytuacje???

Gość 8oiu6y45
nie wiem, czy dziecko moze sie udusic bez wod. Jak lezalam na patologii, to byla tem tez dziewczyna, ktorej w 21 tygodniu odeszły wody. Udało się powstrzymać poród.Trzymali ją z przebitym pęcherzem płodowym jeszcze 2 tygodnie. Niestety dostała zakażenia wewnątrz macicznego, skurcze wróciły i już nie powstrzymywali porodu. Gdyby nie zakażenie, to walczyliby jak długo by się dało

Gość kapaaa
a co na to twój lekarz prowadzący????????37 tydzień to przecież juz prawie donoszona ciąża,po co ryzykują skoro możesz teraz spokojnie urodzić?tak cie wypuścili bez jakiejkolwiek informacji?dlaczego nie zapytałaś ich o to o co teraz pytasz?

madzialennna_19 nie martw sie naprawde :) mam artukul o niedoborze AFI jak chcesz moge ci go napisac on jest w gazecie \"m jak mama\" ale nie wiem czy powinnas sie teraz denerwowac juz niedlugo bedziesz miala swojego zuczka i nie ma co sie zamartwiac.

kapaaa moj lekarz prowadzacy nie stwierdzil braku wod dowiedzialam sie o tym dopiero w szpitalu ja pytałam ale oni stwierdzili ze nic mi juz nie grozi i 38 t.c mam sie wstawic na cesarke gdy tez stwierdzili ze normalnie nie urodze;/

Oj ale po co ci to wiedziec tak naprawde zeby sie tylko denerwowac?? juz za kilka dni moze kilka godzin bedziesz ze swoim malemstwem i bedzie wszytsko dobrze i bedziecie szczesliwi ale ok napisze tylko bedzie tego sporo moze jakos skroce hehe :) pozdrawiam :)

i bardzo dobrze ze cesarka bo jak czytalam w "m jaka mama" to tam mowili o porodzie naturalnym ale to jest nierealne bo tylko sie mama meczy i dziecko i jeszcze moze sie cos stac przy porodzie naturalnym moze dojsc do niedotlenienie bo nie ma amortyzacji i jest ciezko. I BARDZO DOBRZE ze bedziesz miala cesarke przynajmniej wiesz ze bedzie z Wami wszystko w porzadku :)

wiec tak jezeli wystepuje niedobor AFI ponizej 5 to moze byc to niebezpieczne dla dziecka - ALE U WAS JEST NAPEWNO WSZYSTKO OK:) Przyczyna jego niedostatecznego wytwarzania moga byc choroby matki.(...)Dzieci z takiej ciazy rodza sie z niska masa urodzeniowa, a podczas porodu sa bardziej zagrozone niedotlenieniem. (ALE WY MACIE CESARKE WIEC NIE MA SIE CO ZAMARTWIAC :) ) Przy malej ilosci plynu macica jest bowiem opieta na ciele dziecka co sprawia ze jej skurcze sa bardzo silne (nic ich nie amortyzuje). (...) gdy wod jest zbyt malo pluca dziecka nie rozwijaja sie jak nalezy, dlatego lekarze czasem uzupelniaja ilosc wod poprzez zabieg amnioinfuzji, czyli wstrzykniecia plynu przez powloki brzuszne.

Przedewszystkim nie denerwuj sie!!!!!:):):) Jestes juz w 37 tyg wiec tak naprawde ciaza jest juz donoszona wiec po co te nerwy? Na pocieszenie napisze ci ze w pierwszej ciazy mialam malowodzie od samego poczatki(0.5-1AFI),dwie amniopunkcje ktore na nic sie zdaly bo po paru godzinach wod znowu nie bylo!!!!!!nie wiem gdzie byly,lekarze tez nie wiedzieli...napewno nie saczyly sie:)...i tak przeszlam ciaze do 29 tyg,troche krotko ale cora urodzila sie cala i zdrowa:):):):)cala ciaze nie miala gdzie plywac:(a i tak calutka i zdrowiutka bez najmniejszych komplikacjii a tym bardziej sie nie udusila:)wiec sie nie martw,wszystko bedzie ok:)zycze szczesliwego rozwiazania

Gość ewnagelia
AIF to suma 4 kieszonek? Bo u mnie jęczą, że mało wód ale do małowodzia jeszcze mi daleko. Mam kieszonki na 3 cm. Dziecko malutkie ale rozwija się prawidłowo. 31 tc i ma 1350 g.

Madzialennna_19 masz sie nie denerwowac ! :) bo nie ma czym tak naprawde wszystko z Toba i z dzidzia jest w porzadku :) informuj nas co i jak i kiedy rodzisz :) mam nadzieje ze po porodzie pochwalisz sie co za szkraba urodzilac :)