Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Prosze o opinie MAM

Jak zapraszacie na chrzciny?osobiście?listownie?telefonicznie?czy moze wcale?

Polecane posty

Gość Prosze o opinie MAM

Jak w temacie!! Jak zapraszacie na uroczystość chrzcin?Czy nadal tradycja jest wizyta i wręczenie zaproszenia? czy możne inaczej?

Gość Prosze o opinie MAM
nikt nie zapraszał????

Gość Prosze o opinie MAM
Jarek ciąża i macierzyństwo cie interesuje:D:D:D:D

jak mnie proszono na matke chrzestna rok temu to po prostu zadzwonili i przeprosili ze osobiscie nie moga mnie zaprosic.

Gość Prosze o opinie MAM
a jak to wygląda przy zapraszaniu rodzeństwa? ,albo jak zostaliście zaproszeni na taką uroczystość.

Ja dawałam zaproszenia osobiście lub jechałam.Nie był to dla mnie problem gdyż wszyscy mieszkamy w jednym mieście lub w oddali paru km.

Gość ja telefonicznie

Uważam że lepiej dać zaproszenie osobiście jeśli mieszkasz w tym samym mieście.Jakoś ładniej to wygląda.Przecież nie chodzi o to byście z całą rodziną jechali i siedzieli godzinami :) A jeśli masz daleko do osoby zapraszającej to albo bym wysłała albo przedzwoniła.

mysle ze jak masz blisko to mozesz podjechac i osobiscie zaprosic a tych co masz dalej to zadzwon i zapros (mozesz przeprosic ze nie osobiscie zapraszasz, powinni zrozumiec ze masz male dziecko i nie wszedzie z nim pojedziesz albo zostawisz w domu)

Gość Prosze o opinie MAM
A może ktoś kto był zapraszany się wypowie? albo może ktoś miał sytuacje ze nie został zaproszony i źle się z tym czuje?

Prosze o opinie MAM ----My ostatnio byliśmy na chrzcinach. Kuzyn wpadł dosłownie przelotem.Wręczył zaproszenie i tyle jego widzieliśmy :) Ale my nie mamy jemu tego z złe.Rozumiemy że był sam iże sekundy mimo że mieszkają 5minut od nas :) Wiesz co w takich sprawach jak chrzciny,komunie czy śluby to nikomu nie dogodzisz w kwestii zaproszeń.Wiem coś o tym po sobie.

Gość Prosze o opinie MAM
Ale lepiej chyba zaprosić w jakikolwiek sposób niż nie zrobić tego wcale ?

Gość Prosze o opinie MAM
Nawiązuję do tego ...wczoraj założyłam topik "nie czuje się zaproszona i nie chce tam iść" ludziska wypisywali rożne rzeczy ,dziś inaczej formułując topik nikt nie był tak niemiły

do tych ktorzy mieszkaja w miare blisko poszlismy razem z mezem i dalismy zaproszenia. do tych ktorzy mieszkaja daleko wyslalismy zaproszenia poczta (wiekszosc juz wczesniej wiedziala ze tego i tego beda chrzciny wiec zaproszenie to byla formalnosc) Mysle ze miloby bylo chociaz wyslac zaproszenie jezeli nie mozecie pojechac i najwyzej kilka dni pozniej zadzwonic upewnic sie czy dostali zaproszenia.

Prosze o opinie MAM----Zaraz,zaraz po ostatnim wpisie zrozumiałam że to Ciebie nie zaprosili lub nie zrobili tak jak trzeba? dobrze zrozumiałam? :)

Gość CZERWONA OLIWKA
Princpolo-tak dobrze zrozumiałaś!!!

Gość CZERWONA OLIWKA
No i na tym topiku nie spotkałam się z wypowiedzią ze ktos nie zapraszał tylko sami się goście domyślali,a na tamtym uznali że zapraszać nie trzeba!!!

Gość CZERWONA OLIWKA
O to samo chodzi ale tam wielka afera że cyrki odstawiam!!!!

To zależy w jakiej rodzinie się mieszka i jakie ma się zwyczaje :) Wiadomo że o takich imprezach to się wie jednak ja chciałam by to miało ręce i nogi. Trochę daje racji i Tobie i osobą którzy na Ciebie napadli :) Wiesz to jest rodzina Twojego partnera oni mają takie i takie zwyczaje i Tobie nic do tego :) Grunt by Twój facet był zadowolony z formy zaproszenia. Jedynie co jak dla mnie za późno się dowiedział o chrzcinach....

Gość ja zazwyczaj dostawalam
na pismie , ale tez byly i ustne zaproszenia. jak bylam chrestna to dostalam oddzielne zaproszenie mimo ze jeszcze bylam z rodzicami tzn mieszkalam z nimi bo chodzilam wtedy do lo. ale ja dostalam osobno i rodzice z moja siostra na oddzielnym

Gość żyrafka____
U nas jest tak, ze na chrzciny zaprasza sie ustnie... a to z tego powodu ze nikt o zdrowych zmysłach nie będzie włóczyc dziecka po rodzinie by osobiście zapraszac gości !!!! Chrzciłam dziecko w listopadzie i wszystkich zaprosiłam telefonicznie - nikt sie nie obraził, wszyscy zrozumieli !!!

Gość chrzciny to raczej kameralna
uroczystosc w gronie najblizszych, ktorzy sie znają i czesto spotykają. Zapraszalam i bylam zapraszana wlasnie przy okazji widzenia sie , albo przez telefon. Nie było zadnych zaproszen na pismie, dla mnie byłoby to dęte. Potem pisac zaproszenia na komunię? no bez przesady.

Ja będę zapraszać telefonicznie. Jeszcze dziecko w drodze ale już się zastanawialiśmy i zapraszamy jedynie rodziców i rodzeństwo czyli 7 osób:-) Brata to może nawet przez gadu zaproszę bo wiecznie na nim siedzi:-P

My zamówiliśmy specjalne zaproszenia ze zdjeciem małej. Rodzina była mocno zdziwiona, że dajemy zaproszenia na chrzciny ;) Nie ma u nas takiej tradycji a było to nasza fanaberia :)

jak my chrzcilismy synka to dawalismy zaprozenia na około 3 tyg wczesniej brat tez tak robił nie zaproszenie ( nawte telefoniczne) nie daje że ja mam sie domyslac pozatym wiadomo robi sie poczastunek wiec chyba jest róznica czy przyjkdzie 5 osob czy 25 osób brak szcunku

Gość my tez zapraszalismy
osobiscie. 2 tyg wczesniej. do siostry z daleka wyslalismy zaproszenie i zadzwonilismy

A czy wypada miesiąc przed chrztem pytać się potęcialnych kandydatów na rodziców chrzesnych o podawanie dziecka do chrztu, czy to już za póżno