Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam problemmmmmmmmmmmm

czy po badaniu na rozwarcie może ujść troszkę krwi? Mam 38 tydz.

Polecane posty

błagam odpowiedzcie mi. Wczoraj lekarz wybadał mi 2cm rozwarcia a dziś rano zauważyłam w upławach krew. Nie dużo ale jednak trochę jej było. Taka brązowawa ale jednak. Jestem w 38 tyg prawie.

zadzwon do lekarza i zapytaj ale moze to czop odchodzi. mi po badaniu cosik peklo ale to była jasno rózowa krew i naprawde niewielka plamka. brazowa to mi sie z czopem kojarzy ale ja bym sprawdzila to u lekarza!!!!

Gość wszystko jest w porzadku
po badaniu tak moze byc, lekarz naruszyl nieco szyjke i mogło peknąc naczynko, spokojnie, jak jest to "stara krew", zywo czerwona i w duzej ilosci jest sygnałem ze cos sie dzieje, a plamienie nie jest niebezpieczne, ale jak masz sie uspokoic to zadzwon do lekarza, po co nerwy

tak po badaniu mozesz krawiac tym bardziej w 38tyg :) mozliwe tez ze zaczyna sie porod u mnie tak bylo badanie rano od rana skurcze lecz nie silkne wieczorem wlasnie takie uplawy i bole juz silne co 5 min za godzine bylam w szpiutalu :)

u mnie po badaniu i tescie na oxytocynie tez bylo plamienie, i zostalo juz do porodu (3 dni)

dziękuję za odpowiedzi. Dodatkowo powiedział że mam 60% skróconą szyjkę. Niby termin na za tydz i skurczów nie mam tylko kilka razy dziennie brzuch jak kamień twardy się zrobi. Odczekam troszkę. Jak do wieczora dalej będę plamić to zadzwonię.

aha. A samo badanie (nie wiem jak u was) bolało jak cholercia. Aż zęby zaciskałam.

mnie tez bolalo wszystkie mnie bolały tylko ostatnie bylo na luzie i sie zdziwilam ze nic nie bolalo a lekarz mi mówi ze mam rozwarcie i ze rodze :D:D:D:D boli bo wszystko jest juz nisko i ponaciagane na maksa unerwione i stad ten ból.

Gość balladynka33
podziwiam, ze dawalyscie sie zbadac w tak zaawansowanej ciazy. ja uciekalam gdzie pieprz rosnie. tylko tetno malucha i nic poza tym.

chyba większość lekarzy bada od czasu do czasu. To normalne u nas. Poza tym 38 tydz to przecież już normalny zdrowy czas na poród nawet jakby co.