Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolala

89 , 88 rocznik

Polecane posty

mi 19-ty zaczyna sie dokladnie w niedziele, wiec juz pisze ze 19-ty :) na usg w srode bedzie 19 tydzien i 3 dni

No to pewnie poznasz płeć, chyba ze dzidzia zrobi psikusa i pokaże Wam tylko pupcie, hihi bo tak też sie zdarza. Ja usg 4d bede mieć dopiero w kwietniu, przed świętami. Teraz odliczam dni do 12marca do połówkowego... jestem ciekawa czy płeć sie potwierdzi bede pewniejsza:)

ostatnio maluch byl bardzo ruchliwy, ale to byl wtedy 14 tydzien, wiec o plci na kiepskim sprzecie mojego gina nie bylo mowy :/ Dzidzia wygladala, jakby miala czkawke, co chwile podskakiwal i podwijal sobie raczki do buzki, az mi lezka poleciala, bo dotarlo do mnie, ze we mnie jest juz nie zarodek, a dziecko. Cos pieknego :)

Tak, ciąża to niesamowity okres. A mierzyzłaś sobie obwód brzucha? Ile masz? Ja mam już 88cm hihi przed ciąża miałam 74 więc nieżle podskoczyło, ale mnie w sumie wypchało po 17tc bo wczesniej mało co było widać:)

Ja mam 91, przed ciaza nie wiem, ile mialam, ale brzuch zawsze byl plaski, a teraz mam ogromny brzuchol, wszyscy znajomi pytaja, czy to aby na pewno nie blizniaki ;) moja kumplela, ktora jest w 7 miesiacu ma obwod 93, wiec ja obawiam sie, czy moj kregoslup wytrzyma pod koniec ciazy ;)

aaa u mnie bylo widac ciaze juz w 3 miesiacu, przestalam sie juz wtedy dopinac w zwyklych dzinsach i musialam zaczac powoli kupywac ciazowe, teraz i z ciazowymi mam problem, bo nosze 38, w ktorych guma za bardzo mnie uciska :/

ooo to masz większy ode mnie hehe to naprawde duży, bo mi też mówią że mam wielki i wyglądam jak bambaryła a to dopiero 5msc a podobno w 7 najwiecej wywala hehe będziemy wielkimi toczącymi się kulkami :D ale co tam :D a Ty wolałabyś córeczke czy synka? wiadomo aby zdrowe, ale zawsze sie o czymś po cichu marzy:)

ja oczywiscie synka, tak, jak i moj maz, tesciowie i moi rodzice za to marza o wnuczce, wiec tak czy inaczej, ktos bedzie zadowolony :) dla chlopca mam juz imie- Feliks, a dla dziewczynki mam pare typow, ale nic konkretnego nie przychodzi mi do glowy...A Ty co bys wolala, masz juz jakies imiona ?:)

My marzyliśmy o córeczce bo u meza w rodzinie same chłopy. Sam ma 4 bracia i bracia mają samych synów więc liczył że jemu się uda bo u nich w rodzinie córka to jak wygrana na loterii, czekają komu sie trafi. Ja w sumie przez cały okres ciąży czuję się na córkę, te słodycze, wypryski itp ale to tylko zabobony. Miała być Zosia ale wyglada na to że jest Michałek - ale cieszymy się wiadomo, ważne zeby wszystko szczęśliwie poszło i żeby zdrowy się urodził!!:)

Ja jesli chodzi o cere tez mam straszne wypryski, ratuje sie dermokosmetykami i gdyby nie one, to wygladalbym chyba jak jeden wielki wulkan! a uzywasz czegos na rozstepy? ja smaruje piersi kremem perfecta mama, a brzuszek ziajka mamma mia z oliwka, podobno najlepiej dziala a i koszt nie jest zbyt duzy. Na razie, mimo tak naglego przyrostu brzuszka nie mam ani odrobiny rozstepow, odpukac oczywiscie :)

Ja się smaruje oliwką Bambino. Moja siostra i bratowa używały całą ciąże i nie mają ani jednego rozstępu, ja póki co też ich nie mam. A właśnie słyszałaś o tym chińskim kalendarzu? Podobno się sprawdza w 99%. Mi jesli się potwierdzi synuś to też się sprawdzi. Jeśli chcesz mogę Ci tak prowizorycznie sprawdzić co Ci wychodzi bo mam to na kompie tylko byś musiała podać date urodzin i miesiąc zapłodnienia.

oo bylabym wdzieczna, bo nie slyszalam o tej metodzie:) moja data urodzenia to 20.09.1988, a miesiac zaplodnienia pazdziernik, czekam z niecierpliwoscia :) nie wiesz, czy sie sprawdza??

No to masz tak jak ja, bo miałaś skończone 20 lat w chwili zapłodnienia i w pażdzierniku było, ja też miałam 20 lat skończone już i w pażdzierniku zaszłam, więc wychodzi synek. Wiesz ja sprawdzalam połowie rodziny i sie zgadza i dużo osób tez pisze że się potwierdza. Podbno może się pomylić jeśli kobieta wczesniej miała problemy ginekologiczne lub jeśli zapłodnienie miało miejsc np 31 lub 1 danego miesiąca. Ale 99% sprawdzalności jest. Więc zobaczymy czy synka bedziesz miała. A masz może gg? to byśmy się wymieniły.

Gość kasik kasik
zapraszam do sklepu rekodziela marokanskiego www.marokostyle.com

ale mi humor poprawilas na sam koniec wieczorku, hehe :)moje gadu: 2601564, czekam na odzew :)

proponuję zrobić tabelkę:)dopisujcie się:) CIĘŻARÓWKI:) nick..........tydzień......termin.......miejscowość.......wiek....dzieci Karola1988....14........28.08.09.......Gdańsk...........20......w drodze

CIĘŻARÓWKI nick..........tydzień......termin.......miejscowość..... ..wiek....dzieci Karola1988....14........28.08.09.......Gdańsk........... 20......w drodze Gosiaak.......20.........11.07.09.......Jastrzębie......21.....w drodze(synek)

Gość karolinaaaa
Tak was czytam i tylko za głowe sie złapac. ja jestem 89 dopiero zaczełam studia i gdybym była teraz w ciąży to masakra. Mimo że mam faceta 4 lata to nei rozumiem jak mozna już myslec w tym wieku o pieluchach :o

Widzisz moja droga, niektorzy jak juz pisalam, wola skonczyc studia i robic kariere przeoczajac w ten sposob czas na dziecko, a inne kobitki swietnie sobie radza godzac jedno z drugim- ja, jak juz pisalam studiuje, pracuje i jestem w ciazy- i nigdy nie czulam sie lepiej!pozatym kazdy lekarz powie Ci, ze najlepszy czas na zajscie w ciaze to wiek do 27 lat. Kazdy ma w zyciu inne priorytety...Ja akurat na pierwszym miejscu stawiam rodzine i milosc, bo nie tylko pieniedzmi i wiedza mozna zapewnic sobie szczescie w zyciu! a pozatym, to indywidualna sprawa...

CIĘŻARÓWKI nick..........tydzień......termin.......miejscowość..... ..wiek....dzieci Karola1988....14........28.08.09.......Gdańsk........... 20......w drodze Gosiaak.......20.........11.07.09.......Jastrzębie...... 21.....w drodze(synek) agawerka 19 21.07.09 Wrocław 20 w drodze

Gość karolinaaaaa
Dzięki Bogu że nie mam takiego podejścia. Miłośc miłością ale co ty taka pewna jestes że cie facet nie zostawi za jakiś czas? już sie musisz zaciążać żeby go przy sobie utrzymać?

Gość karolinaaaaa
pozatym chyba naprawde ci tylko na rodzinie zależy skoro robisz takie byki... :o ale współczuje zeby w kwiecie wieku 21-22 lata siedzieć non stop w chacie z dzieciakiem, utuczyć sie po ciąży i tylko prać sprzątać i gotowac zamiast bawić sie i poznawać świat. Zreszta to każdego sprawa , dobrze że ja mam równo pod sufitem i nie mam parcia na zaciążanie sie :P

Moze Ty masz takiego faceta, z ktorym nie czujesz sie pewnie, ale moj MĄŻ jest akurat typem czlowieka, na ktorego w kazdej sytuacji moge liczyc- wiec o to sie nie obawiaj bo mysle, ze to nie Twoja sprawa. To forum "ciaza, porod macierzynstwo i wychowywanie dzieci", wiec kompletnie nie wiem, co tu jeszcze robisz, skoro tak odstraszaja Cie 20-latki w ciazy ?

nie, no jasne, po co siedziec w domu z rodzina, lepiej zalozyc biale kozaczki, dokleic tipsa, przytapirowac platyne i w droge na wiejska potancowe! zal, po prostu...

Gość karolinaaaaa
ani nie nosze białych kozaczków ani tipsów ani nie farbuje włosów.Pozatym mieszkam w poznaniu nie na wsi :) Widać jestes bardzo ograniczoną osobą. Brzuch cie tak ogranicza?

zapomnialam odstepow, juz sie poprawiam :P CIĘŻARÓWKI nick..........tydzień......termin.......miejscowość..... ..wiek....dzieci Karola1988....14........28.08.09.......Gdańsk........... 20......w drodze Gosiaak.......20.........11.07.09.......Jastrzębie...... 21.....w drodze(synek) agawerka.... 19 ........21.07.09 .......Wrocław....... 20 .....w drodze

Gość karolinaaaaa
Na swojego faceta moge liczyc, tylko nie jestem tak zdesperowana żeby brzuchem go przy sobie trzymac. MĄŻ - jak to podkresliłaś, ciebie mi żal że musisz być tak zdesperowana że nie miałaś żadnego pomysłu na życie tylko zakopać sie w skarpety i pieluchy

Gość karolinaaaaa
tylko dzięki bogu ani jemu ani mi dzieciaki w głowie w tym wieku bo tym chyba uciekła ale zawsze można znaleźć matke polke uzależniona od mycia okiem i robienie papek dla bejbika. Ciekawe kiedy mężusiowi sie znudzi taka zrzęda, która w wielku lat 20 ma umysł 35 latki, to co bedzie za 10 lat :o

Gość karolinaaaaa
ide stąd bo czuć tu parcie na ciąże, obiadki i skarpety. Pa "ciężarówki" :o